تاریخ : سه شنبه, ۱۲ فروردین , ۱۴۰۴ Tuesday, 1 April , 2025
0

معرفی خواص و ویژگی های برنج قهوه ای

  • کد خبر : 74180
  • 09 فروردین 1404 - 11:00
معرفی خواص و ویژگی های برنج قهوه ای
برنج قهوه ای به دلیل خاصیت‌هایی که دارد نقش بسیار مهمی را در رژیم غذایی ما انسان‌ها ایفا می‌کند. در این مقاله ما به معرفی برنج قهوه ای، ویژگی‌ها و خواص آن پرداختیم و شما را با نحوه پخت آن نیز آشنا ساختیم. با ما تا انتها همراه باشید.

«صبح من» با تغذیه: برنج قهوه ای به برنجی گفته می‌شود که لایه سبوس‌دار از آن جدا نشده است. به‌طوری‌که اگر لایه سبوس‌دار از برنج جدا شود همان برنج سفید روزانه است. این برنج به دلیل خواص مختلف و عطر و طعم خوش مورد استفاده قرار می‌گیرد. برنج قهوه ای از مزه خوبی برخوردار بوده و به دلیل خاصیت‎‌هایی که دارد برای افراد دیابتی گزینه بسیار خوبی به شمار می‌رود. از جمله خواص بی‌نظیر این برنج می‌توان به مواردی مانند کنترل فشار خون، کاهش استرس و اضطراب، درمان کم‌خوابی، سلامت استخوان و… اشاره کرد. در این مقاله به معرفی خواص و ویژگی های برنج قهوه ای اشاره خواهیم کرد.

به گزارش مجله خبری صبح من، جوانه برنج قهوه ای، یکی دیگر از شکل‌های معمول برنج قهوه ای است که از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. جوانه برنج دارای خواص ویژه‌ای بوده همچنین از عطر و طعم ویژه‌ای هم برخوردار است. در مورد پخت برنج قهوه ای‌ این نکته را به یاد داشته باشید که مدت‌زمان بیشتری در مقایسه با برنج سفید برای پخت نیاز دارید.

ویژگی‌های خوبی که برنج قهوه ای دارد موجب شده که افراد از این برنج استفاده ویژه‌ای داشته باشند. از جمله ویژگی‌های برنج می‌توان به مواردی همچون وجود فیبر سه برابری نسبت به برنج سفید، عطر و طعم برنج قهوه ای، جایگزین مناسب غلات، وجود ویتامین‌های متنوع و… اشاره کرد.

انواع برنج قهوه ای جدایی از عطر و طعم خوبی که دارند، سرشار از مواد معدنی، پروتئین و فیبر برای بدن هستند. در هر ۱۰۰ گرم برنج ما شاهد ماده ارزشمند همچون آب، انرژی، پروتئین، لیپید، خاکستر، فیبر، قند، نشاسته، آهن، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، زینک، مس، منگنز، تیامین، نیاسین، ویتامین ب ۶ و ب ۴ هستیم. وجود چنین مواد ارزشمندی در برنج قهوه ای به محبوبیت بیشتر آن افزوده است.

بیشتر بخوانید: خواص و مضرات مصرف شکر قهوه ای

برنج قهوه ای با برنج  سفید از این نظر تفاوت دارند که در برنج سفید لایه سبوس‌دار از برنج جدا می‌شود، درحالی‌که در برنج قهوه ای این سبوس از برنج جدا نمی‌شود؛ بلکه بخار داده می‌شود تا کاملاً سبوس جذب برنج شود و تغییر رنگ دهد. اما جدایی از این مورد دو نوع برنج از خواص با هم تفاوت‌های مهمی دارند و ارزش غذایی برنج قهوه ای بالاتر است.

 از جمله خواص این برنج می‌توان به مواردی همچون کنترل دیابت، تأمین آنتی‌اکسیدان، کاهش وزن، کمک به اختلالات عصبی، بهبود سلامت زنان شیرده، تقویت سیستم گوارش، تقویت سلامت قلب و عروق، کنترل سطح کلسترول خون، پیشگیری از سرطان، تقویت مغز و اعصاب، درمان افسردگی، رفع بی‌خوابی و مقابله با چاقی  اشاره کرد.

خاصیت برنج قهوه ای برای دیابت

یکی از سوالات مهم این است که آیا افراد دیابتی می‌توانند برنج قهوه ای مصرف کنند؟ در پاسخ باید بیان داشت که مصرف این برنج نه‌تنها ممنوعیتی ندارد بلکه می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به‌شدت کاهش دهد همچنین تحقیقات انجام شده خواص برنج قهوه ای را به اثبات رسانده است.

بیشتر بخوانید: از کنترل قند خون تا کاهش وزن؛ آشنایی با خواص بی‌شمار زیره

خواص برنج قهوه ای برای کبد چرب

از جمله خواص برنج قهوه ای می‌توان به کمک به افراد مبتلا به کبد چرب اشاره کرد این برنج و سبوس آن توانسته با وجود ویتامین‌های مختلفی همچون آهن، کلسیم، ویتامین گروه ب و… نقش مؤثری را در چربی‌سوزی، کاهش وزن و درمان بیماری کبد ایفا کند.

با وجود مزایای زیادی که برنج قهوه ای برای سلامتی افراد دارد همچون مقابله با چاقی، درمان دیابت و… اما مضرات آن را نباید نادیده گرفت. از جمله مضرات آن می‌توان به آلودگی موجود در این برنج و امکان آلرژی در برخی افراد، هضم سخت این نوع برنج، احساس سیری زیاد، نیاز به شستشوی مناسب و بیشتر در مقایسه با برنج سفید و فقدان برخی مواد معدنی و غذایی اشاره کرد. از همین رو باید دقت داشت که برنج قهوه ای را به‌صورت روزانه مصرف نکرد و هرچند وقت یکبار به میزان مشخص از آن را مصرف کرد.

بیشتر بخوانید: از سلامتی تا زیبایی؛ آشنایی با خواص دارچین

همان‌طور هم که در بالا اشاره شده برنج قهوه ای با برنج سفید متفاوت بوده و برای پخت به زمان بیشتری نیاز داریم. از همین رو باید قبل از پخت برنج به مدت یک تا دو ساعت برنج قهوه ای را داخل آب بخیسانید و پس از آن برنج را چندین بار بشورید. یعنی آن را داخل یک کاسه قرار دهید و چند بار آب آن را عوض کنید در مرحله بعد برنج را داخل آب جوش بریزید. در واقع برای هریک لیوان برنج قهوه ای به دو لیوان آب جوش نیاز دارید. کمی صبر کنید تا آب داخل قابلمه به طور کامل تمام شود بعد دم‌کش را بر روی سر قابلمه قرار دهید و بگذارید به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد سپس نوش جان کنید.

برنج قهوه ای به دلیل خاصیت‌هایی که دارد نقش بسیار مهمی را در رژیم غذایی ما انسان‌ها ایفا می‌کند. از مهم‌ترین خاصیت‌های این برنج می‌توان به کنترل دیابت، بهبود سلامت قلب، جلوگیری از چاقی، بهبود بی‌خوابی و … اشاره کرد. در این مقاله ما به معرفی برنج قهوه ای، ویژگی‌ها و خواص آن پرداختیم و شما را با نحوه پخت آن نیز آشنا ساختیم.

💠 کانال «صبح من» در بله  💠 کانال «صبح من» در ایتا  💠 کانال «صبح من» در واتساپ

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=74180
  • منبع : صنایع غذایی علاءالدین
  • 5 بازدید

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.