تاریخ : پنجشنبه, ۴ بهمن , ۱۴۰۳ Thursday, 23 January , 2025
0

(تصاویر) از کشنده نهنگ تا داف خوش‌رکاب؛ نام و القاب کامیون‌ها در ایران ـ ۲

  • کد خبر : 70653
(تصاویر) از کشنده نهنگ تا داف خوش‌رکاب؛ نام و القاب کامیون‌ها در ایران ـ ۲
القاب کامیون‌ها در ایران و نام‌هایی که رانندگان ایرانی به کامیون‌ها و کشنده‌های سنگین اختصاص می‌دهند، الهام گرفته از ویژگی‌های ظاهری، فنی یا عملکردی این خودروهاست. در بخش دوم این مطلب، به چند نمونه‌ی برجسته و رایج از این القاب کامیون‌ها در ایران می‌پردازیم.

«صبح من» با خودرو: القاب کامیون‌ها در ایران و نام‌هایی که رانندگان ایرانی به کامیون‌ها و کشنده‌های سنگین اختصاص می‌دهند، الهام گرفته از ویژگی‌های ظاهری، فنی یا عملکردی این خودروهاست.

به گزارش مجله‌ی خبری «صبح من»، این القاب معمولاً به‌دلیل شباهت‌های ظاهری یا توانایی‌های منحصربه‌فرد، میان رانندگان رایج می‌شوند. در فرهنگ رانندگان ماشین‌های سنگین در ایران، کامیون‌ها تنها وسیله‌ای برای حمل بار نیستند بلکه شخصیت، هویت، و حتی بخشی از فرهنگ زندگی آن‌ها را شکل می‌دهند.

در بخش دوم این مطلب، به چند نمونه‌ی برجسته و رایج از این القاب کامیون‌ها در ایران می‌پردازیم. شما چه القاب و نام‌های دیگری برای کامیون‌ها می‌شناسید؟ نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید!

ماک بیست دنده (Mack R600)

معروف‌ترین مدل ماک در ایران مدل بیست دنده یعنی R600 بوده قدرت و استحکام بالایی دلشت. این کامیون با مجموع ترکیب دنده‌های ۲۰ دنده نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا از معروف ترین ماک‌هاست.

ماک تخم‌ مرغی

در ایران معمولا به هر اتاق و کابین گرد و محدبی لقب تخم‌مرغی می‌دهند مانند کاپریس تخم‌مرغی یا ماک تخم‌مرغی که محصول کمپانی ماک بوده و در سال ۱۹۵۳ اقدام به معرفی سری B نمود و در سال ۱۹۵۶ این کامیون وارد کشور شد.

ماک دلفینی

این مدل‌ها که معمولا قرمز هستند بسیار در چشم بوده و باعث جلب توجه می‌شد و دارای اتاق‌هایی بزرگ نسبت به معمول بوده که نمایی مشابه کشنده‌های آمریکایی داشت. این کشنده‌ها که از طریق دبی به کشور وارد شده بودند دارای موتور با قدرت ۳۵۰ اسب بخار ‌هستند.

ماک مترو

در سال ۱۹۹۰ تعداد ی ماک بی‌دماغ با ۴ چراغ مستطیلی از کانادا وارد بازار ایران شدند که با موتور ۳۶۰ اسب بخاری مورد استقبال قرار گرفتند.

احتمالا چون مترو از این ماک‌ها برای خود خریداری کرده بود، این مدل به ماک مترو معروف شد ولی اسم اصلی این مدل ماک Ultra Liner است.

کشنده نهنگ

از کمیاب‌ترین محصولات تجاری آمریکایی موجود در ایران، کشنده‌های CCC هستند که توسط واردکننده و در دو مدل دماغ‌دار و بی‌دماغ و به نام نهنگ وارد کشورمان شدند. البته این کشنده‌ها که سرعت بالایی نیز دارند، از سوی راننده‌ها نیز به نام نهنگ جاده شناخته می‌شوند که علت آن، ترکیب نام آن و سرعت بالای آنهاست.

داف خوش‌ رکاب (DAF Torpedo)

در سال‌های گذشته با پخش سریالی از صداوسیما که نقش اول آن یک کامیون DAF تورپدو دماغ‌دار بود باعث شد تا مردم به این کامیون داف، لقب خوش‌رکاب را بدهند.

لیلاند سگی (Leyland)

این کامیون در دهه ۴۰ شمسی در ایران بوده و از محصولات بریتیش لیلاند است که از این کامیون در سال‌های جنگ نیز استفاده شده است. چون مدل های اولیه فرمان هیدرولیک نداشتند رانندگی با آنها سخت بود و چون این کامیون از جلو شبیه سگ‌های بولداگ بود و روی کاپوت نماد سگ‌های بولداگ کامیون‌های ماک نصب می‌شد، به آن لیلاند سگی ‌گفته می شد.

بیشتر بخوانید:

کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman
«صبح من» در واتساپ:
http://B2n.ir/p37574

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=70653
  • منبع : با کامیون
  • 4 بازدید

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.