تاریخ : پنجشنبه, ۴ بهمن , ۱۴۰۳ Thursday, 23 January , 2025
0

(عکس) جزئیات و خلاصه داستان‌ فیلم‌های جشنواره فجر ـ بخش نخست

  • کد خبر : 70598
(عکس) جزئیات و خلاصه داستان‌ فیلم‌های جشنواره فجر ـ بخش نخست
تا چند روز دیگر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر آغاز می‌شود. فیلم‌های جشنواره فجر ۴۳ شامل ۳۳ فیلم و ۴ انیمیشن می‌شوند که در چند بخش، به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

«صبح من» با جشنواره فیلم فجر: تا چند روز دیگر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر آغاز می‌شود. امسال پس از ۵ سال، که سینما درگیر مسایل سیاسی و بیماری کرونا و دیگر حاشیه‌ها شده بود، از رخوت خارج شده و بسیاری از بازیگران دوباره با آثاری در این رویداد حضور دارند.

به گزارش مجله‌ی خبری «صبح من»، فیلم‌های جشنواره فجر ۴۳ شامل ۳۳ فیلم و ۴ انیمیشن می‌شوند که در چند بخش، به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

«۱۹۶۸»

کارگردان: امیرمهدی پرویزی
بازیگران: امیر نوروزی، امیراحمد قزوینی و پادینا کیانی

اگر از برنامه اکران جشنواره فیلم فجر ۴۳ آگاه شده‌اید، حالا زمان معرفی فیلم‌های این دوره است. ۲۱ اردیبهشت سال ۱۳۴۷، بازی فوتبالی در تهران میان دو تیم ایران و اسراییل برگزار شد. تیم فوتبال ایران با زدن ۲ گل به دروازه اسراییل برنده این مسابقه بود. اما ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود و پس از این مسابقه اتفاقاتی روی می‌دهد که بر شرایط سیاسی آن دوران اثر گذار است. فیلم «۱۹۶۸» به تهیه‌کنندگی ایرج محمدی و در سازمان فرهنگی هنری روح‌الله تولید شده.

آبستن

آبستن

کارگردان: مصطفی و‌ محمد تنابنده
بازیگران: عباس غزالی، سوگل خلیق و توماج دانش بهزادی

مصطفی و محمد تنابنده برادران محسن تنابنده بازیگر و نویسنده مشهور تلویزیون و سینما هستند. این دو تا به حال در آثار زیادی به عنوان نویسنده و دستیار کارگردان حضور داشته‌اند. «آبستن» اولین تجربه کارگردانی این دو برادر به صورت مشترک است. فیلم قصه چند جوان را روایت می‌کند که هر کدام درگیر مشکلی شخصی هستند و در مرز آستارا در کلبه‌ای در کنار آب جمع شده‌اند تا به کمک یک آدم‌پران به صورت قاچاقی از مرز خارج شوند، اما… «آبستن» به شکل سکانس پلان فیلمبرداری شده و در واقع فیلم یک سکانس پلان طولانی است.

آنتیک

آنتیک

کارگردان: هادی نائیجی
بازیگران: پژمان جمشیدی، بیژن بنفشه‌خواه، ستاره پسیانی، امیر نوروزی و غلامرضا نیکخواه

انقلاب شده و کاسبی اِبی و وَلی، آنتیک بازهای قبل انقلاب کساد است؛ اما در بازِ ضریح پر از پول یک امامزاده، مسیر زندگی‌شان را تغییر می‌دهد» فیلم درباره دو دله‌دزد است که گذرشان به یک امامزاده می‌افتد و تصمیم می‌گیرند با تأسیس امامزاده‌ای قلابی پول‌وپله‌ای به جیب بزنند… این خلاصه داستان فیلم «آنتیک» است. یکی از آثار کمدی حاضر در جشنواره که باید در کنار آثار جدی مورد قضاوت قرار بگیرد. این فیلم سومین تجربه هادی نائیجی در زمینه کارگردانی است.

اسفند

اسفند

کارگردان: دانش اقباشاوی
بازیگران: رضا مسعودی، مهدی زمین‌پرداز، سعید آل بوعبادی، خیام وقارکاشانی

فیلم «اسفند» درباره مقطع مهمی از زندگی شهید علی هاشمی، از فرماندهان دوران جنگ، در شناسایی و طرح‌ریزی عملیات خیبر در قرارگاه سری نصرت را روایت می‌کند. این عملیات از بزرگ‌ترین تهاجم‌های ایران به عراق به حساب می‌آید و طی آن ابراهیم همت و حمید باکری به شهادت رسیدند. اقباشاوی سه سال درگیر ساخت این فیلم بود و «اسفند» محصول سازمان هنری اوج است.

اشک هور

کارگردان: مهدی جعفری
بازیگران: رویا افشار، رضا ثامری، میثم رازفر، تورج الوند، ساره رشیدی و شبنم گودرزی

در این دوره از جشنواره دو فیلم با محوریت زندگی و مبارزات شهید علی هاشمی حضور دارند. «اشک هور» پس از «اسفند» دومین فیلم درباره زندگی این شهید است. فیلمی که بیشتر به زندگی خود شهید پرداخته. مهدی جعفری قرار بود براساس کتابی که درباره زندگی علی هاشمی نوشته سریالی درباره زندگی او بسازد. اما پیش از جشنواره اعلام شد نسخه سینمایی این سریال در جشنواره اکران خواهد شد.

بازی خونی

بازی خونی

کارگردان: حسین میرزامحمدی
بازیگران: ارسطو خوش‌رزم، سارا حاتمی، پیام احمدی‌نیا، مجید آقاکریمی، لیندا کیانی

حسین میرزامحمدی کارگردان درام «کت چرمی» است که حالا سراغ یک موضوع سیاسی تاریخی رفته. «بازی خونی» فیلمی از قیام شهر آمل در اوایل انقلاب است. یک درام تاریخی که فعلا تنها این خلاصه داستان درباه آن منتشر شده:« سال‌ها از جنگ گذشته و سرنوشت علی هم‌چنان نامعلوم است. بدران آخرین بار علی را در میان آتش و دود در جزیره دیده است.»

بازی را بکش

بازی را بکش

کارگردان: ابراهیم عزیزی
بازیگران: محسن کیایی، هدی زین‌العابدین، محمد بحرانی، متین حیدری‌نیا و پوریا رحیمی سام

معرفی فیلم‌های جشنواره فجر ۴۳ را با «بازی را بکش» ادامه می‌دهیم که بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده و در خلاصه داستان آن آمده است: «موسی، از پیش‌کسوتان فوتبال، برادرش را در یک سانحه ورزشی از دست می‌دهد. او در مسیر کشف راز مرگ برادرش با حقایق عجیبی روبه‌رو می‌شود.» مصطفی و محسن کیایی تهیه‌کنندگی این فیلم را برعهده دارند. «بازی را بکش» در ابتدا «توتو» نام داشت و قرار بود در شهریور امسال اکران شود، اما در نهایت با این نام به جشنواره رسید.

بچه مردم

بچه مردم

کارگردان: محمود کریمی
بازیگران: گوهر خیراندیش، رضا کیانیان، حسن معجونی، بهروز شعیبی، سیامک صفری، سیاوش چراغی‌پور

«تاجی: هر قصه‌ای رو دقت کنید می‌بینید قهرمانش از یه جایی رو پای خودش وایساده. الیورتوییست یه جور، سهراب و فریدون اون جور، حضرت یوسف چهار سالش بود رفت عزیز مصر شد. حضرت موسی رو بگو؛ همین دنیا که اومد دادنش به آب. ماشالا نره غول شدین، پاتون اینجاس سرتون اونجا. وقتشه خودی نشون بدین» این خلاصه‌ منتشر شده از فیلم »بچه مردم» است به کارگردانی محمود کریمی. او از مستندسازان مشهور و یکی از چهره‌هایی است که مخاطب او را به ساخت پشت صحنه‌های برنامه خندوانه به یاد می‌آورد. حالا کریمی فیلمی ساخته با موضوع یک بجه سرراهی.

پیش مرگ

کارگردان: علی غفاری
بازیگران: مهدی نصرتی، الناز ملک، ساناز سعیدی و حسام منظور

علی غفاری را با فیلم‌های «استرداد» و «تک تیرانداز» می‌شناسیم. حالا او سراغ داستانی دیگر درباره جنگ رفته و در فیلم «پیش مرگ» برشی از زندگی یکی از چهره‌های ملی، یعنی شهید سعید قهاری پس از دوران جنگ می‌پردازد. شهید سعید قهاری در سال ۵۸ در ماجرای پاوه در کنار دکتر چمران حضور داشت و بعدها هم در کنار شهید احمد متوسلیان، احمد کاظمی و… در عملیات‌های مختلف حاضر شد. مهدی نصرتی نقش شهید قهاری را در این فیلم بازی می‌کند.

تاکسیدرمی

تاکسیدرمی

کارگردان: محمد پایدار
بازیگران: مجید صالحی، هادی کاظمی، آناهیتا درگاهی، حسن معجونی و فرزین محدث

محمد پایدار یکی دیگر از فیلم اولی‌های جشنواره امسال است که سراغ یک سوژه کمدی در دل تاریخ معاصر رفته. «تاکسیدرمی» حداقل روی کاغذ، یکی از فیلم‌های منحصربه‌فرد جشنواره فجر ۴۳ محسوب می‌شود که اگر خوب در آب دربیاید، می‌تواند یک معرفی خوب برای یک فیلمساز جوان باشد. داستان درباره سه شکارچی است که در جنگل‌های شمال دنبال گوزن زرد هستند. درون‌مایه داستان به علاقه برادر شاه به شکار گوزن برمی‌گردد. علاقه‌ای که در روزهای فرار درباریان از ایران در بحبوحه انقلاب این شاهزاده را به جنگل می‌کشاند. فضای کمدی و فانتزی «تاکسیدرمی» این اثر تبدیل به یکی از آثار متفاوت جشنواره کرده است.

در بخش‌های بعدی، به معرفی دیگر آثار چهل و سومین جشنواره‌ی فیلم فجر خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید:

کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman
«صبح من» در واتساپ:
http://B2n.ir/p37574

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=70598
  • منبع : digikala
  • 5 بازدید

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.