تاریخ : چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳ Wednesday, 27 November , 2024
0

چرا لقب امیرالمومنین(ع)، «حیدر کرار» است؟

  • کد خبر : 66390
  • 07 آذر 1403 - 18:00
چرا لقب امیرالمومنین(ع)، «حیدر کرار» است؟
در مطلب امروز به سراغ این پرسش رفته‌ایم که چرا لقب امیرالمومنین(ع)، «حیدر کرار» است؟ پاسخ دفتر استاد حسین انصاریان را به این پرسش، در ادامه بخوانید.

«صبح من» با دانستنی‌های مذهبی: دانستن برخی مطالب مذهبی، به ما کمک می‌کند علاوه بر افزایش آگاهی، بهتر در مقابل انحرافات مذهبی، بایستیم. «صبح من» از این پس سلسله مطالبی را در این زمینه در اختیار شما قرار خواهد داد.

به گزارش مجله‌ی خبری «صبح من»، در مطلب امروز به سراغ این پرسش رفته‌ایم که چرا لقب امیرالمومنین(ع)، «حیدر کرار» است؟ پاسخ دفتر استاد حسین انصاریان را به این پرسش، در ادامه بخوانید:

در برخی روایات یکی از نام‌های امام علی(ع) «حیدر» معرفی شده است. یکی از آن روایات، روایتی است که داستان جنگ خیبر را نقل می‌کند.

بر اساس این روایت امام علی(ع) هنگام مواجهه با مرحب (پهلوان یهودیان خیبر) خود را به نام «حیدر» معرفی می‌کند. البته ذکر چنین لقبی برای حضرتشان اختصاص به این مورد ندارد؛ در موارد دیگری نیز تصریح به این نام شده است.

به نظر می‌رسد «حیدر» یکی از نام‌های تقریباً مشهور امام علی(ع) است. شاهد این مدعا این است که بسیاری از فرهنگ‌نویسان زبان عربی نیز تصریح می‌کنند که «حیدر» یا «حیدره» یکی از نام‌های امام علی(ع) است.

در زبان عربی «حیدر» به معنای «شیر» (نماد شجاعت و شکست‌ناپذیری) است. البته با این توضیح که از ویژگی‌های زبان عربی آن است که برای یک چیز به لحاظ ویژگی‌های مختلف نام‌های متعدد قرار می‌دهد.

در مورد علت نام‌گذاری شیر به حیدر دو نظریه مطرح کرده‌اند؛ یک این‌که شیر را به جهت داشتن مقام فرمانروایی و سلطنت «حیدر» می‌گویند. دلیل دیگر نامیدن شیر به حیدر؛ این است دارای گردنی کلفت و دست (ساعد و بازوی) قوی است. به همین جهت به جوانی که دارای بدنی پر و محکم و قدرتی سترک باشد، جوان حادر می‌گویند.

برخی نیز در مورد معنای حیدر می‌گویند، حیدر به معنای دور اندیش و کسی است که در ظرافت‌ها و نکته‌های دقیق امور و کارها، اندیشه می‌کند.

«کرار» به معنای کسی است که در هنگام جنگ، پی در پی و بسیار حمله کند. این وصف و لقب یکی از القابی است که پیامبر اکرم(ص) به امام علی(ع) داده است.

خلاصه‌ی داستان به این صورت است که پیامبر اکرم(ص) پس از این‌که چند فرمانده برای گشایش قلعه خیبر تعیین نمودند و همه آنها بدون این‌که موفقیتی به دست آورند عقب نشینی کردند، فرمودند: «فردا مردى همانند خودم را به سوی ایشان [یهود خیبر] مى‌ فرستم که هم او، خدا و رسولش را دوست مى‌دارد و هم خدا و رسولش او را دوست مى‌دارند.

او حمله‌کننده‌‌اى بى‌ گریز (کرار غیر فرار) است، و بازنگردد تا آن‌که خدا فتح و پیروزى را به وى ارزانى دارد».

پیامبر اسلام پیش از اعزام، نوید فتح و پیروزى داد، پس یاران آن‌ حضرت در پى این کلام [براى آن‌که انتخاب شوند] گردن کشیدند و چون فردا شد، رسول خدا(ص) على را فراخوانده و به سوی یهودیان خیبر فرستاد، پس على(ع) را بدین فضیلت برگزید و او را «حیدر کرّار» «حمله کننده‌ اى بى‌ گریز» نامید.

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=66390

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.