تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024
4

ارتباط التهاب چشم با سویه جدید کرونا

  • کد خبر : 15728
  • 02 خرداد 1402 - 10:39
ارتباط التهاب چشم با سویه جدید کرونا
این زیرسویه به طور شایع‌تری علائم مربوط به تب را به وجود می‌آورد و همچنین ممکن است علائم آلرژی به خصوص قرمزی چشم یا التهاب ملتحمه را تقلید کند که با خارش چشم هم همراه است.

«صبح من» با مطالب پزشکی: کروناویروس عامل بیماری کووید-۱۹ که هنوز هر روز هزاران نفر را دچار عفونت می‌کند، همچنان به جهش‌ یافتن ادامه می‌دهد و اخیرا سویه‌های جدیدی از آن بوجود آمده‌اند که در افراد دچار عفونت علائمی شبیه به آلرژی ایجاد می‌کنند.

به گزارش «صبح من»؛ شمار عفونت‌های شدید و مرگ‌های ناشی از کروناویروس در جهان کاهش یافته است و ابزارهای بهتری برای کنترل آن در اختیار قرار دارد، اما کروناویروس نیز مانند ویروس‌های دیگر با جهش‌هایی که به طور طبیعی در آن رخ می‌دهد، به راهبردهای جدیدی برای گریز از دفاع‌های بدن انسان دست پیدا می‌کند.

جهش‌ها در کروناویروس عامل پاندمی فعلی یا سارس-کوو-۲ باعث می‌شود که علائم ناشی از عفونت آن به طور متفاوتی از قبل بروز کند. آخرین سویه‌هایی که در نتیجه این جهش‌ها از کروناویروس به وجود آمده‌اند، ظاهرا علائمی ایجاد می‌کنند که بسیار شبیه به آلرژی است، از جمله قرمزی چشم‌ها در نتیجه التهاب ملتحمه (غشای نازکی که سطح داخلی پلک‌ها و بخش جلوی سفیدی چشم را می‌پوشاند).

بنابراین بسیاری از کسانی که ممکن است به کرونا مبتلا شده باشند، علائم ناشی از آن را به آلرژی فصلی بهاره نسبت می‌دهند که شدیدتر از معمول شده است. اما مشکل درباره عفونت کروناویروس جدید یا کووید-۱۹ این است که حتی در موارد خفیف بیماری ممکن است عوارض شدید بیماری بروز کند و یا بیمار دچار «کووید درازمدت» باقی بماند که به معنای ادامه علائم آزارنده بیماری با وجود پایان یافتن عفونت است.

زیرسویه‌های فعلی در گردش کروناویروس همه از سویه اُمیکرون ناشی شده‌اند که در سال ۲۰۲۱ ظهور کرد. زیرسویه غالب در بیشتر سال در بسیاری از کشورها XBB.1.5 یا زیرسویه کراکن (Kraken) بوده است که به تدریج زیرسویه XBB.1.16 یا زیرسویه آرکتوروس (Arcturus) دارد جانشین آن می‌شود.

سویه‌های جدید کروناویروس که به دنبال جهش‌ها بوجود می‌آیند، هم می‌توانند علائم متفاوتی بوجود آورند و هم ممکن است بخش‌های متفاوتی از بدن درگیر خود کنند. برای مثال سویه دلتای کروناویروس که دو سال پیش شایع شد، با احتمال بیشتری دستگاه تنفسی تحتانی (شامل ریه‌ها) را درگیر می‌کرد، اما سویه اُمیکرون که بعدا غالب شد عمدتا دستگاه تنفسی فوقانی را درگیر می‌کند و معمولا آسیب کمتری به ریه‌ها می‌زند.

زیرسویه XBB.1.16 یا آرکتوروس در ابتدا در هند ظاهر شد اما بعدا به سایر نقاط جهان گسترش یافت. این زیرسویه به طور شایع‌تری علائم مربوط به تب را به وجود می‌آورد و همچنین ممکن است علائم آلرژی به خصوص قرمزی چشم یا التهاب ملتحمه را تقلید کند که با خارش چشم هم همراه است. قرمزی چشم یا التهاب ملتحمه ناشی از این زیرسویه جدید کرونا در کودکان دچار عفونتان شیوع بیشتری داشته است.

انجمن متخصصان چشم آمریکا می‌گوید وجود علائم چشمی به تنهایی در کودکان ممکن است نشانه عفونت با کروناویروس نباشد، اما اگر کودک در معرض ویروس قرار گرفته است یا علائم دیگری مانند تب، بدن درد، سرفه یا علائم شاخص از دست رفتن حس بویایی و چشایی را دارد، توصیه به انجام آزمایش کرونا می‌کند.

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=15728

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.