تاریخ : شنبه, ۲۳ فروردین , ۱۴۰۴ Saturday, 12 April , 2025
0
قسمت پنجم

آموزش مقدماتی نرم افزار Microsoft Word (سربرگ layout)

  • کد خبر : 74882
  • 23 فروردین 1404 - 11:00
آموزش مقدماتی نرم افزار Microsoft Word (سربرگ layout)
در این آموزش، ما به بررسی جزئیات مختلف تب layout پرداختیم و یاد گرفتیم چگونه اندازه حاشیه‌ها را تغییر دهیم و یا صفحات را به حالت افقی و عمودی درآوریم سکشن بندی کنیم، فاصله از چپ، راست، بالا و پایین را تنظیم کنیم و...

«صبح من» با فناوری: یکی از سربرگ‌های کاربردی اکسل که برای صفحه‌آرایی سند ورد استفاده می‌شود، سربرگ  layout است. در ادامه این مطلب قصد داریم بخش‌های مختلف این سربرگ و ابزارهای آن‌ها را به شما معرفی کنیم.

بخش‌های مختلف تب layout

به گزارش مجله خبری صبح من، به صورت کلی تب layout شامل ۳ بخش (Page Setup, Paragraph, Arrange) است.

بیشتر بخوانید: آموزش مقدماتی نرم افزار Microsoft Word

بخش‌ Page Setup

بخش Page Setup در نرم‌افزار ورد به شما این امکان را می‌دهد تا نوع، سایز، ستون‌ها، حاشیه و… صفحات سند ورد خود را به طور دقیق تنظیم کنید. در ادامه، جزئیات هر بخش این سربرگ را معرفی می‌کنیم:

از این گزینه برای تنظیم اندازه حاشیه‌های اطراف صفحه برای ک سند یا بخش فعلی استفاده می‌شود. منظور از حاشیه فاصله متن از لبه صفحه است.

شما می‌توانید برحسب نیاز خود از بین حاشیه‌های پیش فرض موجود یکی را انتخاب کنید. در قسمت جلوی هر مورد اندازه‌های مربوط به آن آورده شده است. که با مشاهده آن می‌توانید حاشیه مورد نظر خود را انتخاب کنید. به طور مثال در گزینه زیر حاشیه‌های از هر طرف (راست، چپ، بالا، پایین) ۲.۵۴ سانتی متر است.

همچنین می‌توانید اندازه‌ حاشیه دلخواه خودتان را تنظیم کنید. برای تنظیم حاشیه دلخواه روی گزینه Custom Margins کلیک کنید تا پنجره زیر باز شود. حال از قسمت مشخص شده می‌توانید اندازه‌های خود را وارد کنید. از قسمت Apply to نیز می‌توانید تنظیمات را روی کل سند ورد و یا روی بخش فعلی اعمال کنید.

۱. Top: فاصله از بالای صفحه

۲. bottom: فاصله از پایین صفحه

۳. left: فاصله از سمت چپ

۴. right: فاصله از سمت راست

۵. Gutter: این گزینه بیشتر در صحافی کتاب‌ها، پایان‌نامه‌ها و …کاربرد دارد. Gutter نوعی حاشیه مفروض است که به عنوان اندازه‌ی تاکردن صفحات، شیرازه، منگنه، سیمی و … در نظر گرفته می‌شود تا با متن هم‌پوشانی نداشته باشد و خوانایی متن حفظ شود.

۶. Gutter position: با استفاده از این گزینه می‌توان موقعیت حاشیه را مشخص کرد. در صورتی که متن شما فارسی است باید روی Right تنظیم شود.

بیشتر بخوانید: آموزش مقدماتی نرم افزار Microsoft Word (سربرگ Home)

با استفاده از این گزینه می‌توانید جهت صفحه را تغییردهید. گزینه Portrait حالت افقی و گزینه Landscape حالت افقی می‌باشد.

با استفاده از این گزینه می‌توانید اندازه صفحه را تنظیم کنید. در گزینه Size تعدادی از اندازه‌های استاندارد به صورت پیش‌فرض وجود دارد. معمولا اندازه A4 انتخاب می‌شود. شما می‌توانید برحسب نیاز خود یکی را انتخاب کنید. برای تنظیم سایز دلخواه روی گزینه More Paper Sizes کلیک کنید. در پنجره باز شده می‌توانید از قسمت Width عرض صفحه و از قسمت Height طول صفحه را مشخص کنید.

حتما شما هم در بعضی از مقالات، روزنامه‌ها یا کتب، متونی را مشاهده کرده‌اید که در دو یا چند ستون نوشته شده‌اند. با استفاده از گزینه Columns می‌توانید محتوای خود را در چند ستون بیاورید.

شما می‌توانید از میان طرح ها مختلف یکی را که مناسب متن شما است انتخاب کنید و یا از قسمت More Columns طرح مدنظر خود را با تنظیمات دلخواه ایجاد کنید.

این ابزار برای ایجاد بخش بندی‌های مختلف یا انتقال محتوا به جایی دیگر در سند ورد کاربرد دارد. قسمت breaks به دو بخش page break و section breaks تقسیم می‌شود. با استفاده از این بخش می‌توان برای عوض کردن جهت کاغذ در طول فایل و یا سفارشی سازی شماره گذاری، هدر، فوتر، حاشیه و … صفحات کمک گرفت. برای مثال شما می‌خواهید در یک پایان‌نامه شماره صفحات مختلف قرار دهید. چند صفحه ابتدایی را به صورت الف، ب، ج و… شماره گذاری و بقیه صفحات به صورت ۱، ۲، ۳ و… شماره گذاری شود.

  • Page Break:

۱. Page: متن از قسمت انتخابی از صفحه جدید شروع می‌شود.

۲. Column: متن از قسمت انتخابی از ستون جدید شروع می‌شود. این گزینه مناسب برای متون چند ستونه است.

۳. Text Wrapping: متن از قسمت انتخابی بعد از تصویر یا شکل می‌آید و از آن جدا می‌شود.

  • Section Breaks:

۴. Next Page: از قسمت انتخابی به بعد یک بخش (Section) به حساب می‌آید و وارد صفحه جدید می‌شود.

۵. Continuous:  از قسمت انتخابی به بعد یک بخش (Section) به حساب می‌آید اما وارد صفحه جدید نمی‌شود. با استفاده از این گزینه می‌توانیم تغییرات متفاوتی را در یک صفحه روی محتوا اعمال کنیم.

۶. Even Page: یک بخش ایحاد می‌شود و بخش جدید در صفحه زوج شروع می‌شود. این گزینه بیشتر در تایپ، کتاب و … کاربرد دارد.

۷. Odd Page: یک بخش ایحاد می‌شود و بخش جدید در صفحه فرد شروع می‌شود. این گزینه بیشتر در تایپ، کتاب و … کاربرد دارد.

با استفاده از این گزینه می‌توانید خطوط را در کل فایل، هر صفحه یا هر بخش شماره‌گذاری کنید و یا شماره‌گذاری موجود را حذف کنید.

این گزینه به شما این امکان را می‌دهد تا کلمات طولانی در انتهای خطوط، تقسیم و معمولا به خط بعد منتقل شود. این کار موجب بهبود خوانایی و کاهش فضای خالی می شود.

بیشتر بخوانید: آموزش مقدماتی نرم افزار Microsoft Word (سربرگ insert)

بخش‌ Paragraph

  • Indent: با استفاده از این گزینه می توانید از سمت چپ و یا راست در متن خود فرورفتگی ایجاد کنید.
  • Spacing: با استفاده از این گزینه می توانید فاصله از بالا و فاصله از پایین را تنظیم کنید.

بخش‌ Arrange

با استفاده از این گزینه می‌توانید مکان عکس مورد نظر خود را در سند تعیین کنید.

با استفاده از این گزینه می توانید متون و عکس‌ها را نسبت به همدیگر تعیین کنید. این ابزار گزینه های مختلفی دارد.

با استفاده از این گزینه می توانید شکل انتخابی را جلو تر از بقیه اشکال و یا روی متن قرار دهید و ترتیب قرار گرفتن لایه‌های موجود در داخل سند ورد را تغییر دهید.

با استفاده از این گزینه می توانید شکل انتخابی را عقب تر از بقیه اشکال و یا پشت متن قرار دهید و ترتیب قرار گرفتن لایه‌های موجود در داخل سند ورد را تغییر دهید.

با کلیک روی این گزینه یک پنجره سمت راست صفحه باز می‌شود که از داخل آن می‌توانید اجزای مختلف داخل سند را ببینید، انتخاب کنید، جابه‌جا و مرتب کنید و . . .

با استفاده از این گزینه می توانید مکان اشکال انتخابی را نسبت به هم و نسبت به صفحه تنظیم کنید. با توجه به شکل موجود در کنار هر قسمت می‌توانید کاربرد آن را بیابید.

۱. Align Left: ترازبندی از چپ

۲. Align Center: ترازبندی از وسط عمودی

۳. Align Right: ترازبندی از راست

۴. Align Top:  ترازبندی از بالا

۵. Align Middle: ترازبندی از وسط افقی

۶. Align bottom: ترازنبدی از پایین

۷. Distribute horizontally: تقسیم فاصله مساوی به صورت افقی

۸. Distribute Vertically : تقسیم فاصله مساوی به صورت عمودی

با استفاده از این گزینه می‌توانید دو یا چند شکل انتخابی را در یک گروه قرار دهید. با استفاده از کلید میانبر Ctrl+G نیز می‌توانید این کار را انجام دهید.

با استفاده از این گزینه می‌توانید شکل یا تصویر انتخابی را در زوایای مختلف بچرخانید.

بیشتر بخوانید: آموزش مقدماتی نرم افزار Microsoft Word (سربرگ Design)

سخن پایانی

در این آموزش، ما به بررسی جزئیات مختلف تب layout پرداختیم و یاد گرفتیم چگونه اندازه حاشیه‌ها را تغییر دهیم و یا صفحات را به حالت افقی و عمودی درآوریم سکشن بندی کنیم، فاصله از چپ، راست، بالا و پایین را تنظیم کنیم و… در قسمت آموزش ورد با ما همراه باشید تا با  صفر تا صد نرم افزار ورد آشنا شوید.

💠 کانال «صبح من» در بله  💠 کانال «صبح من» در ایتا  💠 کانال «صبح من» در واتساپ

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=74882
  • منبع : جیب استور
  • 5 بازدید

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.