«صبح من» با اکتشافات: تصور کنید در جهانی زندگی میکنید که ستارهها، ماه و سیارات، تنها نقاطی مبهم در آسمان هستند. تا پیش از اختراع تلسکوپ، بشر نمیتوانست جزئیات شگفتانگیز کیهان را ببیند. اما چه کسی این ابزار انقلابی را اختراع کرد؟
به گزارش مجلهی خبری «صبح من»، تلسکوپ به شکل امروزی، حاصل تلاش چند دانشمند و سازندهی عدسی در اوایل قرن هفدهم است. اگرچه نمیتوان یک نفر را به تنهایی مخترع آن دانست، اما هانس لیپرشی (Hans Lippershey)، عینکساز هلندی، اولین کسی بود که در سال ۱۶۰۸ میلادی برای آن درخواست ثبت اختراع داد.
بیشتر بخوانید:
- (عکس) تصویر تلسکوپ فضایی جیمزوب از اورانوس
- تصویر تلسکوپ ناسا از خشم خورشید!
- تلسکوپ فضایی هابل و ثبت تصویری زیبا از «باغی از گلهای رز ستارهای»!
- بزرگترین و قویترین تلسکوپ های جهان
- گالیله؛ فیلسوف، ستاره شناس و ریاضیدان ایتالیایی
- در ماجرای محاکمه گالیله چه گذشت؟
رقابتی تاریخی برای کشف آسمان

برخی بر این باورند که زاکاریاس یانسن (Zacharias Janssen)، دیگر عینکساز هلندی، همزمان با لیپرشی روی این اختراع کار میکرده است.
گالیله (Galileo Galilei)، دانشمند ایتالیایی، در ۱۶۰۹ اولین کسی بود که تلسکوپ را برای رصد آسمان بهبود داد و با آن کوههای ماه، قمرهای مشتری و لکههای خورشیدی را کشف کرد!
اگرچه «لیپرشی» و «یانسن» نخستین سازندگان تلسکوپ بودند، اما گالیله با استفادهی علمی از آن، به «پدر نجوم مدرن» معروف شد!
تلسکوپ چگونه دنیا را تغییر داد؟

پیش از تلسکوپ، مردم فکر میکردند زمین مرکز جهان است اما رصدهای گالیله ثابت کرد که خورشی دمرکزی (مدل کپرنیکی) درست است و این ایده انقلابی در علم به پا کرد.
امروزه تلسکوپهای پیشرفته مانند «هابل» و «جیمز وب»، اسرار ژرفای کیهان را برای ما فاش میکنند.
جالب است بدانید، تلسکوپ اولیه، فقط ۳ برابر بزرگنمایی داشت، در حالی که تلسکوپهای امروزی میتوانند میلیونها برابر دورتر را ببینند!
اختراع تلسکوپ نه تنها پنجرهای به کیهان گشود، بلکه ذهن بشر را نیز متحول کرد. این ابزار ساده، ولی هوشمندانه، ثابت کرد که جهان بسیار بزرگتر و شگفتانگیزتر از چیزی است که پیش از این تصور میشد.
💠 کانال «صبح من» در بله 💠 کانال «صبح من» در ایتا 💠 کانال «صبح من» در واتساپ