«صبح من» با کسب و کار: راه اندازی مغازه موبایل فروشی یکی از فعالیت های مورد علاقه جوانان جویای کار است. نظرات درباره شغل موبایل فروشی این روزها زیاد است. سود خوب حاصل از فروش موبایل، عدم وجود دردسرهایی که در بسیاری از مشاغل خرده فروشی وجود دارد (مانند باقی ماندن سایزهای تک)، مخاطبین جوان و کالاهایی با مبدا و قیمت مشخص از جمله عواملی هستند که قشر جوان جویای کار را به این سمت سوق می دهند.
به گزارش مجله خبری صبح من، همگام با پیشرفت تکنولوژی، پوشش سراسری مخابراتی و نیاز به برقراری ارتباط در راه های دور، موبایل ها راه خود را در بازار ایران باز کردند. پس از معرفی سیم کارت های اعتباری نیز تعداد کسانی که صاحب تلفن همراه شدند رشد قابل توجهی یافت. امروز نیز این بازار جزء بازارهای پرسود به شمار می رود و بسیاری از افراد متقاضی ورود به این بازار هستند. اما برای راه اندازی موبایل فروشی، به چه چیزهایی نیاز داریم؟ با این مقاله همراه باشید تا با صفر تا صد راه اندازی موبایل فروشی آگاه شوید
مکان فروشگاه برای راه اندازی مغازه موبایل فروشی
مغازه موبایل به دلیل تعدد و فراوانی و قیمت های کمابیش یکسان (به خاطر تعداد محدود واردکنندگان موبایل) برای جذب مشتری کار سخت تری دارند. از این رو فروشندگان موبایل باید از تمام عوامل به نفع خود استفاده کنند. یکی از این عوامل مکان فروشگاه است. موبایل فروشی برای جذب مشتری بیشتر باید در حاشیه خیابان های شلوغ و مکان های پر رفت و آمد باشد. پاساژهای موبایل از جمله مکان های مناسب برای راه اندازی موبایل فروشی هستند. این پاساژها با تبلیغات گسترده برند شده اند و هر روزه افراد بسیاری به منظور خرید موبایل به این پاساژها مراجعه می کنند.

هرچند هزینه اجاره مغازه در این فروشگاه ها در ابتدای کار بسیار زیاد به نظر می رسد، اما با کمی مهارت در فروش و هوش اقتصادی میتوان هزینه اجاره را در آورده و حتی سود مناسبی هم کسب کرد. اما اگر در ابتدای کار نمی توانید همچین هزینه ای را پرداخت کنید، مغازه های نزدیک این پاساژها و یا مغازه هایی که در نزدیکی محل خدمات تعمیرات موبایل قرار دارند نیز گزینه های خوبی به شمار میروند. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که موبایل یک کالای مصرفی روزمره نیست. مشتریان موبایل روزها صرف تحقیق و جستجو کرده اند تا یک گوشی همراه متناسب با مشخصات مورد نظر و بودجه خود پیدا کنند.
از این رو صرف بودن فروشگاه در مکان های شلوغ و پر رفت و آمد به شما کمک زیادی نمی کند، بلکه باید در نزدیکی سایر فروشگاه های متمرکز قرار بگیرید تا از شانس برابر برای فروش برخوردار باشید. اما مهارت شما در فروش و جب مشتری است که میزان فروش شما را در این بازار رقابتی مشخص می کند.
بیشتر بخوانید: مراحل راه اندازی مغازه تعمیرات گوشی همراه
اخذ پروانه کسب مغازه موبایل فروشی
برای راه اندازی مغازه موبایل فروشی مانند هر واحد صنف دیگری، نیاز به اخذ پروانه کسب دارید. برای اخد پروانه کسب باید در اتحادیه صنف دستگاه های مخابراتی و ارتباطی و لوازم جانبی تشکیل پرونده داده مدارک خواسته شده را تکمیل کنید. پس از تکمیل درخواست و پرداخت هزینه ای نزدیک به دو میلیون تومان، تایید و صدور پروانه کسب حدود یک ماه زمان می برد.
سرمایه خرید وسایل اولیه مغازه موبایل فروشی
برای این منظور باید وسایل جانبی که در کنار موبایل قصد فروش آنها دارید را مشخص کنید. شارژر، کابل، هندزفری، گلس صفحه نمایش و… حاشیه سود امنی را برای فروشندگان موبایل فراهم می کنند. تهیه این وسایل در هنگام راه اندازی مغازه موبایل فروشی هزینه زیادی نداشته و سود مناسبی هم دارند. تعداد گوشی های همراه نسبت به اندازه فروشگاه متفاوت است، هر چه فروشگاه شما بزرگتر باشد به موبایل های بیشتری نیاز دارید. اما به طور متوسط ۵۰ عدد موبایل برای راه اندازی موبایل فروشی مناسب است.

در این تعداد باید تنوع کالا را نیز رعایت کنید. فروشگاه شما باید انواع گوشی، از قیمت های پایین تا میان رده ها و پرچم دارها را ارائه بدهد. به این ترتیب در ابتدای کار باید سرمایه ای در حدود ۳۰۰ میلیون تومان را برای تهیه موبایل و تجهیزات جانبی کنار بگذارید. این هزینه برای بسیاری از افراد مبلغ زیادی است، اما میزان سود فروش موبایل و تجهیزات جانبی مناسب بوده و می توان این مبلغ را در مدت کوتاهی کسب کرد.
درامد مغازه موبایل فروشی
یکی از سوالاتی که بسیاری از افراد قبل از راه اندازی موبایل فروشی دارند این است که درآمد موبایل فروشی چقدر است؟ سود موبایل فروشی را باتوجهبه میانگین قیمت محصولات که حدوداً ۵ میلیون میباشد، میتوان چیزی حدود ۲۰ میلیون تومان در نظر گرفت. بهطورکلی سود فروش گوشی ۴۰ درصد در ماه میباشد که باتوجهبه میزان سرمایه اولیه که چیزی حدود ۳۰۰ میلیون تومان میباشد، عددی قابلتوجه میباشد.
بیشتر بخوانید: چگونه و چطور کار چاپ روی وسایل را شروع کنیم؟
دکور مغازه موبایل فروشی
در مسیر راه اندازی مغازه موبایل فروشی توجه به دکور مغازه هم بسیار اهمیت دارد. دکور مغازه های موبایل فروشی به طور معمول از الگوهای خاصی پیروی می کند. ویترین های شیشه ای بزرگ برای نمایش مدل های مختلف، دیوارهای دارای گیره و قفسه های مناسب برای قراردادن سایر نمونه های و جعبه های موبایل تصویری است که در بسیاری از موبایل فروشی ها دیده ایم. میزان صرف هزینه در دکور به بودجه شما بستگی دارد، اما به یاد داشته باشید یک دکور متفاوت می تواند باعث ایجاد تمایز بین شما و رقبایتان بشود. به طور کلی دکور موبایل فروشی هزینه ای بین ده تا هفتاد میلیون تومان در بر خواهد داشت.
نورپردازی کافی
نورپردازی مغازه موبایل بسیار مهم است. اگر مغازه شما تاریک باشد، مشتریان رغبت زیادی به ماندن نخواهند داشت و خیلی زود از مغازه شما خواهند رفت. با استفاده از لامپهای کممصرف و ال ای دی تا جایی که میتوانید مغازه خود را نورانی کنید تا هم همهجا روشن باشد و هم برق کمتری مصرف شود و در مصرف انرژی صرفهجویی صورت گیرد.

رنگبندی مغازه
استفاده از رنگبندی متناسب و چشمنواز احتمال حضور مشتریان در مغازه موبایل شما را افزایش میدهد. سعی کنید آمیزهای از دو یا سه رنگ را در طراحی مغازه خود استفاده کنید. مهم نیست از چهرنگی استفاده میکنید؛ فقط حواستان باشد رنگهایی که استفاده میکنید با هم تناسب داشته باشند.
چیدمان مغازه
سعی نکنید مغازه موبایل خود را شلوغ کنید. لازم نیست تمام گوشیهای موجودر مغازه را به رخ مشتری بکشید. همین که از هر برند چند گوشی در طرحها و قیمتهای مختلف (متناسب با تمام اقشار جامعه) داشته باشید کافی است. بهجای شلوغ کردن موبایلفروشی میتوانید سازوکاری فراهم کنید که مشتریان بتوانند به صورت زنده گوشیها را امتحان کنند و با امکانات هر گوشی آشنا شوند.
از ظرفیت ویترین حداکثر استفاده را داشته باشید
ویترین مغازه موبایل شما اولین جایی است که مشتری با آن برخورد میکند. لذا خیلی باید به چیدمان هنرمندانه آن دقت کرد. تمام اصول مربوط به چیدمان مغازه (از نورپردازی گرفته تا رنگبندی و چیدمان هنرمندانه) در ویترین باید به بهترین شکل رعایت شود. بهیاد داشته باشید که مشتریان در چندثانیه اول شما و مغازه موبایل شما را قضاوت میکنند. پس حواستان باشد همهچیز در جای مناسب خودش قرار داشته باشد.

راهکارهایی برای جذب مشتری و فروش بهتر
دلسوز مشتری باشید
همیشه قبل از اینکه به فکر سودآوری خودتان باشید، منفعت مشتری را در نظر بگیرید و بهمعنای واقعی کلمه دلسوز او باشید. شاید منفعت شما در این باشد که مشتری گوشی ۱۰ میلیونی از شما بخرد اما نیاز واقعی او با یک گوشی ۷ میلیونی تأمین شود. لذا به فکر مشتری باشید و سعی کنید قبل از منفعت خودتان به سودآوری مشتری توجه کنید. مطمئن باشید مشتری احساس دلسوزی شما را درک میکند و همین مسئله احتمال خرید مشتری از مغازه موبایل شما را افزایش میدهد.
فعالانه به صحبت های مشتری گوش کنید
سعی کنید شنونده فعالی باشید. مهارت شنیدن فعال به مشتری احساس مهمبودن میدهد و همین مسئله احتمال فروش محصول را زیاد میکند. در ادامه برخی روشهای کاربردی برای یک شنونده فعال بودن را به شما پیشنهاد میدهیم. (البته باید دانست که شنیدن یک نماد برای تعامل هوشمندانه با مشتری است و اقدامات شما صرفا در حوزه شنیدن خلاصه نمیشود).
- هنگام صحبت کردن به مشتری نگاه کنید.
- با استفاده از زبان بدن به سخنان مشتری واکنش نشان دهید.
- برای تسلط بر خواسته مشتری سؤالات مناسب از او بپرسید.
- به تمام سؤالات مشتری پاسخ دهید و نگذارید سؤالی در ذهن مشتری بدون پاسخ بماند.
- با زبان نرم سخن بگویید.
- اگر جایی با اطلاعاتی که مشتری بیان میکند موافق نیستید و یا احساس میکنید اطلاعات اشتباه بیان شده است، لطفا جوری موضع نگیرید که کرامت و عزت نفس مشتری خدشهدار شود.
از انتخابهای متعدد مشتری خسته نشوید
در یک روز کاری آنهم در مغازه موبایل ممکن است با مشتریانی برخورد کنید که بسیار وسواسی هستند و برای انتخاب گوشی مورد نظر خود شاید قریب صد گوشی از برندهای مختلف را امتحان میکنند! (به خصوص اگر خانم باشند و ظاهر گوشی برای آنها بسیار مهم باشد). در چنین مواقعی باید سعی کنید سعهصدر خود را تا حد امکان بالا ببرید و با مشتری نهایت همکاری را داشته باشید.

البته اگر میخواهید کارتان در این زمینه راحت شود، میتوانید یک آلبوم عکس از گوشیهایی که در موبایلفروشی خود دارید آماده کنید و آن را در اختیار مشتری بگذارید تا هم مشتری وسواسی شما راضی باشد و هم شما کمتر اذیت شوید. اما اگر چنین آلبوم عکسی در اختیار شما نیست، پیشنهاد قطعی ما تعامل حداکثری با مشتری است. یادتان باشد مشتری ولینعمت شما و دریچه رزق خداوند برای شما است.
نظرسنجی داشته باشید
یکی از اقدامات بسیار هوشمندانه پس از خرید مشتری نظرسنجی از آنها است. منظور از نظرسنجی لزوما ارائه یک کاغذ به همراه چندسؤال نیست. بهترین نظرسنجی، حالتی است که بهصورت شفاهی و تلفنی صورت گیرد و شما یا همکارتان کاملا مستقیم با مشتری صحبت کنید. در چنین حالتی جدای از این که نقاط قوت یا ضعف محصول و خدمات خود را خواهیدشناخت، حس بسیار خوبی به مشتری القاء خواهید کرد و همین مسئله احتمال حضور دوباره مشتری در مغازه موبایل شما را چند برابر خواهد ساخت.
جشنواره برگزار کنید
برگزاری جشنواره یکی دیگر از اقدامات جالب برای جذب بیشتر مشتریان است. در کشور ما مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی وجود دارند که هر کدام میتوانند بستری برای بزگراری جشنواره باشند. معمولا هر جشنواره با یک پیشنهاد ردنشدنی همراه است. پیشنهاد ردنشدنی پیشنهادی است که در کنار وجود محدودیت زمانی برای خرید کالا، یکی از دو ویژگی زیر را داشته باشد:
- محصولات تخفیف باورنکردنی داشته باشند.
- قرعهکشی وجود داشته باشد و جایزه قرعهکشی بسیار چشمگیر و بزرگ باشد.
اگر اسلوب برگزاری جشنواره را بلد باشید، میتوانید به راحتی در مناسبتهای مختلف جشنواره برگزار کنید و در کنار سودآوری مطلوبی که خواهیدداشت، تعداد مشتریان همیشگی خود را افزایش دهید.
برای کسبوکار خودتان، فروشگاه آنلاین راهاندازی کنید
فضای مجازی بسیار مهم و استراتژیک است و استفاده درست و بهینه از آن درآمد بسیار زیادی در اختیار شما خواهد گذاشت. لازمه استفاده درست از فضای مجازی ایجاد یک سازوکار حرفهای و درست برای فروش آنلاین محصولات شما است (حتی سفارشگیری آنلاین تعمیرات گوشی هم در این بخش امکانپذیر است).
بهترین پلتفرم برای فروش آنلاین محصولات شما وبسایت است. شما با استفاده از آموزشهای رایگان و همچنین استفاده از وردپرس میتوانید با هزینه بسیار اندک برای مغازه موبایل خود وبسایت تشکیل دهید و با استفاده از افزونههایی مثل ووکامرس، گوشیهای خود را آنلاین بفروشید.

البته راه دیگری هم برای فروش محصولات شما هست. وبسایتهایی هستند که شما میتوانید با پرداخت مبلغی به آنها بدون اینکه خودتان وبسایت داشته باشید محصولات خود را در بستر وب بفروشید. فقط کافی است با آن وبسایت ارتباط برقرارکنید و از قوانین آن وبسایت پیروی کنید. در کل فضای مجازی و فروش اینترنتی محصولات خود را دریابید و به خیل افرادی که از مسیر درآمد زیادی دارند بپیوندید.
بیشتر بخوانید: راهاندازی کسب و کار اینترنتی چه مزایا و معایبی دارد؟
تنوع و سلیقه بهخرج دهید
یکی از اقداماتی که احتمال خرید مشتریان از موبایلفروشی شما را افزایش میدهد، وجود برندهای مختلف گوشی در مغازه موبایل شما است. اگر قصد ندارید بهاصطلاح «لوکس فروش» باشید، سعی کنید گوشیهای مختلف با قیمتهای مختلف داشته باشید تا تمام اقشار جامعه با سطوح درآمدی مختلف بتوانند از شما خرید کنند. یادتان باشد اگر میخواهید در فروش محصولات و خدمات تنوع بهخرج دهید، حتما در بازاریابی حرفهای مغازه موبایل خود آن را منعکس کنید.
لوازم جانبی موبایل بفروشید
فروش لوازم جانبی موبایل ضرورت بسیار مهم برای موبایلفروشیها محسوب میشود. لوازم جانبی جدای از اینکه باعث درآمدزایی خرد میشوند، در برگزاری جشنوارهها و همچنین ایجاد مزیت رقابتی برای مغازه موبایل شما نقشی بسیار کلیدی ایفا میکنند.
مثلا شما میتوانید برای کسانی که خرید بالای ۷ میلیون دارند، یک گلس درجه یک بههمراه یک قاب شیک (مجموعا به ارزش ۲۰۰ هزارتومان مثلا) هدیه بدهید. لذا لوازم جانبی بسیار مهم هستند و در افزایش فروش شما نقش بسیار کلیدی ایفا میکنند. در فروش لوازم جانبی سهنکته مهم را حتما رعایت کنید:
- تنوع در مدلها؛ سعیکنید برای تمام برندهای موبایلی که میفروشید (حتی برندهایی که نمیفروشید) لوازم جانبی داشتهباشید. تنوع در برندها احتمال افزایش درآمدخرد را افزایش میدهند.
- تنوع در قیمتها؛ همانطور که در بخش قبلی مقاله هم گفته شد، سعیکنید از تمام قیمتها برای فروش داشته باشید تا اقشار مختلف مردم بتوانند از شما خرید کنند.
- تنوع در رنگها و ظرافتهای ظاهری؛ این مسئله برای افراد خاص پسند (خصوصا خانمها) بسیار راهبردی است. تنوع در رنگها و ظرافتهای ظاهری با سرعت بیشتری برای شما درآمد خلق میکند.
یکی از نکات مهم در فروش لوازم جانبی موبایل توجه به سلیقه مخاطب است. گذر زمان سلیقه مشتریان شما را تا حد زیادی مشخص میکند. لذا در کنار توجه به اصل تنوع لوازم جانبی، تمرکز خود را بر روی فروش لوازمی قرار دهید که مشتریان بیشتر با آن ارتباط برقرار کرده و احتمال فروش بیشتری دارد.
در کنار فروش موبایل به تعمیرات موبایل هم بپردازید
تعمیرات موبایل جدای از اینکه نوعی خدمت پس از فروش محسوب میشود، در کنار فروش لوازم جانبی نقش بسیار مهمی در افزایش درآمد خرد شما دارد. در همین راستا لازم است سازوکاری مهم و راهبردی برای تعمیرات موبایل (و حتی برخی لوازم جانبی مانند هندزفری و …) داشته باشید.

چشمانداز بلندمدت داشته باشید
اگر میخواهید موفقیت پایدار و همیشگی داشته باشید، لازم است برای مغازه موبایلفروشی خود چشمانداز بلندمدت داشته باشید. در ادامه به چندسرفصل کلی برای چشمانداز بلندمدت اشاره میکنیم:
- سعی کنید یک زمان خاص (مثلا ۷ سال) را برای چشمانداز خود اختصاص دهید و برنامهریزی کنید که در این ۷ سال قرار است چگونه زندگی کنید و چه اتفاقاتی را در دنیای کسبوکار خودتان خلق کنید.
- سعی کنید چشمانداز شما تا حد امکان واضح باشد. بله چشماندازها ثابت نیستند و بهمرور زمان میتوانند بهروز شوند و تغییر کنند؛ منتهی هر چه چشماندازها واضحتر باشند، شما راحتتر میتوانید اهداف و دستاوردهای خودتان را خلق کنید.
- به قانون جذب اعتماد کنید. کائنات خدا در صورتی که چشمانداز شما واضح باشد، به شما کمک میکنند و زمینههای موفقیت را در اختیار شما قرار میدهند.
بیشتر بخوانید: راه اندازی الکتریکی و یک کسب و کار سودآور
نظم کاری، اکسیر موفقیت شما
نظم کاری و دیسیپلین، شاهکلید موفقیت در دنیای کسبوکار و زندگی است. به قول یک بیت شعر که ترجمه حدیثی از امام علی (ع) هم میباشد: «رهرو آن نیست که گهی تند و گهی خسته رود /// رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود.»
این مسئله در افزایش فروش موبایلفروشی شما هم مؤثر است. موفقیت شما در این عرصه نیازمند کار مستمر و همیشگی است. ساعت ورود و خروج شما باید منظم باشد. زمانی که برای استراحت اختصاص میدهید باید مشخص باشد و سعی کنید نظم کاری شما بهگونهای باشد که مشتریان بالقوه و بالفعل در تعامل با شما بتوانند چنین مسئلهای را حس کنند.
البته این مقوله اصلا بهمعنای در نظر نگرفتن شرایط استثنایی و اتفاقات غیرمنتظره نیست. بالاخره ما در دنیای واقعیتها زندگی میکنیم و دنیای واقعیتها یعنی دنیای اتفاقات غیرمنتظره. منتهی هنر اینجا است که ما بتوانیم خودمان را با وقایع غیرمنتظره هماهنگ کنیم و خیلی زود به نظم عادی خودمان برگردیم.