تاریخ : دوشنبه, ۶ اسفند , ۱۴۰۳ Monday, 24 February , 2025
0

کاشت میوه ها و سبزیجات در خانه؛ «فلفل قرمز»

  • کد خبر : 71859
  • 06 اسفند 1403 - 12:00
کاشت میوه ها و سبزیجات در خانه؛ «فلفل قرمز»
قطعاً زمانی که فلفل های قرمز خود را بکارید و طعم تند یا شیرین آن ها را تجربه کنید، حسرت می‌ خورید که چرا زودتر این کار را انجام نداده بودید. برای آموزش تصویری و گام به گام کاشت فلفل در خانه با ما همراه شوید.

«صبح من» با گیاهان: فلفل ها طیف بسیار متنوع و وسیعی دارند و انواع آن ها تقریبا نامحدود است. مثل هابانیو، آنکو، آناهیم ژالاپنیو و … . گیاه فلفل می تواند در هر منطقه ای رشد کند اما معمولاً در منطقه آفتابی و گرم را ترجیح می دهد. قطعاً زمانی که این فلفل ها را بکارید و طعم تند یا شیرین آن ها را تجربه کنید، حسرت می‌ خورید که چرا زودتر این کار را انجام نداده بودید. برای آموزش تصویری و گام به گام کاشت فلفل در خانه با ما همراه شوید.

قسمت اول: آماده سازی برای کاشت

نوع فلفل ها را انتخاب کنید

فلفل قرمز یکی از گیاهان شگفت انگیز برای پرورش دادن است، زیرا آنها در چنین طیف گسترده ای از رنگ ها، اندازه ها، سلیقه ها و مزه ادویه ها قرار می گیرند. فلفل قرمزها می توانند سالانه باشند (باید هر سال مجدداً مورد کاشت مجدد قرار بگیرند) یا چند ساله (رشد خود به خودشان).

  • سه نوع کلی فلفل وجود دارد: شیرین، گرم و زینتی.

هر سه نوع آنها مقداری ادویه دارند، اما فلفل دلمه ای ها ملایم ترین ها، دارای تزئینات دارای رنگ ها و شکل های دوست داشتنی هستند (اما می توانند بسیار داغ باشند) و فلفل های داغ در درجه اول برای ادویه و طعم های شدید استفاده می شود. فلفل های نارنجی، هلویی آتشین قرمز و سیاه رنگ نیز جزء انواع مناسب می باشند. رنگ رابطه مستقیمی با عطر و طعم یا سطح ادویه هر فلفل قرمز ندارد. از یک مغازه محلی بازدید کنید تا دریابید که چه تنوعی در محیط محلی شما وجود دارد. بعضی از فلفل قرمز ها در مناطق مختلف جهان برای دستور العمل های خاص مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال ، فلفل های سرانو در درجه اول در غذاهای مکزیکی مورد استفاده قرار می گیرند، هانبانوپپر در مکزیک و آمریکای لاتین رایج است، و از فلفل کلکته در غذاهای آسیایی استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: کاشت میوه ها و سبزیجات در خانه؛ «کرفس»

بهترین مکان برای کاشت را پیدا کنید

گیاهان فلفل گرما دوست هستند و در مناطقی که نور خورشید زیادی دارند با موفقیت رشد می کنند. نقشه ای را در باغ خود انتخاب کنید که آفتاب کامل داشته باشد یا حداقل، اکثراً در طول روز در معرض نور خورشید باشد. اگر در منطقه بیابانی زندگی می کنید، ممکن است به مکانی با کمی سایه احتیاج داشته باشید تا فلفل ها آفتاب نبینند. اگر در محلی زندگی می کنید که باران زیاد است، سعی کنید مکانی را در آفتاب کامل و با زهکشی خوب پیدا کنید. آب بیش از حد زیاد فلفل را شیرین میکند.

تصمیم بگیرید که آیا می خواهید پیازهای اولیه خود را در خارج از منزل بکارید یا نه

اگر در مناطق سنتی پرورش فلفل قرمز (در نزدیکی خط استوا) زندگی نمی کنید، ممکن است از رشد فلفل های خود در داخل گلدان ها در زمستان بهره مند شوید. بعد از گرم شدن هوا در بهار، پیوند آنها را در خارج از خانه انجام دهید. اگرچه مطمئناً می توانید بذرهای خود را مستقیماً در زمین بکارید، اما احتمالاً جوانه زدن آنها به اندازه کافی نیست، اگر آنها را در داخل خانه پرورش می دهید، باید آنها را به یک نهال پیوند دهید.

می توانید فلفل دلمه ای را از بذر پرورش دهید یا از گلخانه ها شروع کنید. با رشد این گیاهان تنوع بیشتری خواهید داشت. رشد نهال کار آسانی است. فقط آن را حداقل ۶ هفته قبل از پیوند فلفل در فضای بیرون برنامه ریزی کنید. بعد از آخرین تاریخ یخبندان منطقه، فلفل قرمزها را می توان در خارج از منزل پیوند زد.

خاک خود را اصلاح کنید

برای تولید بزرگتری، سالم ترین و دلچسب ترین محصول، ممکن است خاک باغ شما کمی تغییر نیاز داشته باشد. فلفل ها خاکی را ترجیح می دهند که دارای زهکشی خوبی باشد و مواد مغذی زیادی هم داشته باشد. بنابراین، مقداری ماسه را درون خاک خود مخلوط کنید تا به تخلیه بهتر آن کمک کند و چند هفته یا چند ماه قبل از کاشت در داخل آن کود بریزید. اگر خاک شما دارای زهکشی ضعیف یا متوسط ​​اس، می توانید آن را با مخلوط کردن مقداری ماسه تقویت کنید. اگر پتاسیم به مقدار کافی موجود نباشد، در صورت افزایش مقدار پتاسیم در خاک، رشد قابل ملاحظه ای مشاهده خواهید کرد.

همیشه ابتدا خاک خود را آزمایش کنید. اگر خاک شما از نظر پتاسیم کم است، برای انتخاب کودی که دارای مقدار زیادی پتاسیم و ازت کمی باشد (مانند مخلوط ۰-۲۰-۰) به مغازه های محلی مراجعه کنید. pH خاک خود را آزمایش کنید. برای تنظیم بیشتر فلفل ها مانند خاکی باید دارای pH خنثی یا کمی اسیدی ۶.۵-۷ باشند. پس بیشتر از قبل می توانید خاک خود را آماده کنید، تا فلفل های شما بهتر رشد کنند.

بیشتر بخوانید: کاشت میوه ها و سبزیجات در خانه «خرمالو»

قسمت دوم: بذرهای خود را در داخل خانه پرورش دهید

بذرها یا دانه ها را آماده کنید

برای کمک به روکش بذر برای نفوذ بیشتر به رشد جدید، می توانید از یک حوله کاغذی مرطوب و کیسه پلاستیکی برای نرم کردن آنها استفاده کنید. یک حوله کاغذ مرطوب تاشو را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و سپس دانه ها را درون حوله قرار دهید. کیف را در جای خشک و گرم مانند کابینت در آشپزخانه خود قرار دهید و آنها را به مدت دو تا پنج روز در آنجا بگذارید. دانه ها باید در این بازه زمانی شروع به جوانه زدن کنند و سپس می توانید آنها را بکارید.

بذرها را در یک گلدان کوچک بکارید

می‌ توانید بذرها را از مغازه ها خریداری کنید و آنها را در هر گلدان به صورت جداگانه قرار دهید. هر گلدان را با خاک مناسب و کودی که می‌خواهید پر کنید، باید یک عدد دانه را حدود یک و نیم سانتی متر زیر سطح خاک در هر گلدان قرار دهید.

بذرها را آب دهید

به طور روزانه باید بذر را آبرسانی کنید تا خاک همیشه مرطوب بماند. بعد از کاشت بیشترین مقدار آب به بذرها را بدهید و بعد از آن روزانه حدود یک قاشق چایخوری آب اضافه کنید.

بذرها را در محلی با گرما و نور خورشید قرار دهید

اگر پیش از این بذر کاشته اید، ممکن است یک لامپ گرمایی در دست داشته باشید. لامپهای گرما برای کمک به رشد سریع بذرهای شما مناسب هستند. اگر اینطور نیست، دانه های خود را در محلی قرار دهید که از نور خورشید فراوانی برخوردار باشد، مانند یک پنجره رو به جنوب و گرمای زیادی مانند نزدیک رادیاتور. فقط مراقب باشید دانه ها نه خیلی گرم باشند و نه خیلی سرد، زیرا هر دو باعث رشد کم یا عدم رشد می شوند.

بیشتر بخوانید: کاشت میوه ها و سبزیجات در خانه «خیار»

مراقب جوانه زدن بذرها باشید

برای اولین بار جوانه زدن بذرها از چند روز تا چند هفته طول خواهد کشید. دانه ها برای شروع یک جفت برگ جوانه می زنند که معروف به “برگ دانه” است. بعد از کمی، جفت دوم برگ جوانه می زند که به عنوان “برگ های واقعی” شناخته می شوند و سیگنال هایی را نشان می دهند که گلهایشان برای پیوند آماده هستند. می توانید منتظر رشد آنها باشید و گرمای بیرون از منزل را افزایش دهید، یا می توانید آنها را در زمان واقعی و مناسب کاشت کنید.

نهال های خود را نگهداری کنید

بذرهایی که در داخل خانه رشد می کنند، با نوسان اندک در دمای ثابت استفاده می شوند. با تغییر فصل می توانند کمی از شوک ناشی از تغییر درجه حرارت، میزان رطوبت و تغییر نور خورشید را تجربه کنند. گیاهان را هر روز به یک مکان جدید انتقال دهید. مکانی که قرار است جای همیشگی آنها باشد. هر روز ۲ ساعت آنها را به مکانی جدید منتقل کنید. سپس روز بعد یک ساعت دیگر اضافه کنید تا بتوانند کم کم به مکان جدید عادت کند و شوکی به آنها وارد نشود.

قسمت سوم: کاشت فلفل

در زمان مناسب کاشت کنید

صبر کنید تا بعد از آخرین یخبندان بهار، بطور معمول بسته به آب و هوای محلی خود، در فضای بیرون از منزل کاشت کنید. در یک روز آفتابی در اواخر صبح یا اوایل عصر بعد از ظهر که خیلی گرم نیست، کاشت کنید تا از شوک پیوند جلوگیری شود.

سوراخ هایی برای کاشت فلفل خود حفر کنید

برای جلوگیری از شلوغی، فلفل ها را باید به صورت جداگانه کاشت کنید، حتی اگر بطور مستقیم در بیرون از خانه بذرها را قرار دادید. سوراخ های کوچکی را کمی بزرگتر از گل بذر یا ریشه خود قرار دهید. این حفره ها باید به فاصله ۱ فوت (۰.۳ متر) از هم فاصله داشته باشند، اما بسته به نوع فلفلی که در آن می کارید، ممکن است فاصله بیشتر باشد. برای پیدا کردن شرایط مناسب برای گیاه خود، از فلفل هایی که در حال رشد هستند، استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: کاشت میوه ها و سبزیجات در خانه «انگور»

فلفل های خود را بکارید

هر گیاه یا بذر فلفل را داخل سوراخ هایی که حفر کرده اید قرار دهید. خاک را در بالای هر یک از آنها را تعویض کنید، به طوری که فقط حدود یک اینچ خاک در بالای ریشه یا دانه قرار بگیرد. پس از اتمام کار بیش از حد خاک را لمس نکنید و فشار ندهید، زیرا فلفل ها در خاک سست و با زهکشی مناسب خوب رشد می کنند.

با آب دادن کمی فلفل ها را شیرین کنید

زمانی که خاک فلفل‌ ها مرطوب باشد، گل ها شکوفا می شوحد اما نباید گیاه را خیس کنید. بعد از کاشت اول، مقدار کمی آب اضافی به گلدان ها بدهید تا از شوک پیوند جلوگیری شود. سپس آنها را به صورت روزانه آب دهید تا خاک مرطوب شود. اگر فلفل دلمه ای در حال رشد دارید، می توانید با دادن آب بیشتری به طور معمول طعم آنها را شیرین تر کنید.

گیاهان را حفظ کنید

یک ماه یا بیشتر طول خواهد کشید تا فلفل ها شروع به گلدهی و باروری یا میوه دادت کنند، بنابراین باید در این مدت سلامت آنها را حفظ کنید. هر علف هرزی را که با آن روبرو می شوید را بیرون بکشید، زیرا اگر آنها را ترک کنید، با گذشت زمان، فضا و مواد مغذی موجود از فلفل های شما را به سرقت می برند. کود گیاهی و پتاسیم را به صورت ماهانه وارد خاک کنید تا سطح مواد مغذی بالا نگه داشته شود. همچنین می توانید یک لایه مالچ را به قسمت بالای خاک اضافه کنید تا در آن رطوبت قفل شود و علف های هرز را مسدود کند. با توجه به نوع فلفل هایی که در حال رشد هستند، ممکن است نیاز به استفاده از یک شلنگ هم باشد.

بیشتر بخوانید: کاشت سبزیجات در خانه؛ این قسمت: نارنگی

فلفل های خود را برداشت کنید

زمان برداشت بین گونه های فلفل قرمز متفاوت خواهد بود، اما به طور کلی می توانید بگویید که تا چه اندازه آنها آماده هستند. فلفل ها تغییر رنگ ها می دهند، بنابراین اگر تصور روشنی نداشته باشید که فلفل رسیده چه شکلی خواهد بود، فقط به رنگ به عنوان نشانه رسیده بودن اعتماد نکنید. اگر در حال سؤال از این هستید که آیا فلفل دلمه ای برای برداشت مناسب است. اگر قصد دارید که پودر فلفل دلمهای را با فلفل های خود درست کنید، آنها را خشک‌کنید تا خرد شوند. به گونه ای که قبل از برداشت به تنهایی روی شاخه خشک شوند.

💠 کانال «صبح من» در بله  💠 کانال «صبح من» در ایتا  💠 کانال «صبح من» در واتساپ

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=71859
  • منبع : دلبرانه
  • 5 بازدید

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.