«صبح من» با دانستنیها: پنیر سوئیسی نخستین بار در قرن پانزدهم در سوئیس تهیه شد. کشورهای دیگر نیز به خاطر پنیرهایی که مشابه پنیر سوئیسی هستند، شهرت دارند؛ فرانسه و ایتالیا از جمله این کشورها هستند. در ایالات متحده، پنیرسازان نسخه اصلاح شدهای به نام Baby Swiss را میسازند که سوراخهای کوچکتری دارد.
به گزارش مجلهی خبری «صبح من»، هزاران نوع پنیر در دنیا وجود دارد که هر کدام رنگ، شکل، ارزش غذایی، طعم و بافت خاص خود را دارند. از جملهی این پنیرها، پنیر سوئیسی با سوراخهای معروف آن است. اما دلیل به وجود آمدن این سوراخها بر روی پنیر چیست؟
برای تهیه پنیر، باید باکتری را به شیر اضافه کنید. اینها امر باعث بروز واکنشهای شیمیایی میشود و در نتیجه، ترکیبی از مادهی جامد و آب پنیر، به وجود میآید. آب پنیر، تخلیه میشود و مادهی خشک شده برای تولید پنیر به کار میرود.
تغییرات در مقدار و نوع باکتری، بر طعم و بافت محصول نهایی تأثیر میگذارد. عوامل دیگری نیز در نوع پنیر تولید شده نقش دارد:
- روش نمک زدن
- دمای نگهداری پنیر
- مدت زمانی که پنیر، تهیه میشود
پنیر سوئیسی مانند بسیاری از پنیرهای دیگر، از شیر گاو تهیه میشود. چیزی که پنیر سوئیسی را سوراخ میکند، نوعی باکتری است که به اختصار P. shermanii نامیده میشود. در شرایط خاصی که پنیر سوئیسی ساخته میشود، P. shermanii گاز دی اکسید کربن تولید میکند.
از آنجایی که پنیر سوئیسی در دمای بالا (حدود ۷۰ درجه فارنهایت) تهیه میشود، نرم است. بنابراین با رشد باکتریها، گازهایی که از خود ساطع میکند که باعث ایجاد منافذی بر روی آن میشود. اما برای اینکه دلیل این امر را بهتر متوجه شوید، به باد کردن آدامس بادکنکی فکر کنید؛ فشار هوا آدامس را به شکل دایرهای در میآورد. حباب در نهایت به دلیل فشار هوا، میترکد. اما وقتی یک حباب در داخل یک تکه پنیر گرم تشکیل شد ـ و سپس آن پنیر تا حدود ۴۰ درجه فارنهایت خنک شد ـ سوراخ در جای خود باقی میماند.
بیشتر بخوانید:
چهار هفته زمان میبرد تا این حبابها ایجاد شوند. در مجموع، حدود شش هفته طول میکشد تا پنیر سوئیسی درست شود، و سپس دو ماه دیگر، به اصطلاح، پنیر کهنه میشود تا به فروش برسد.
گفتنی است، در بیشتر موارد، پنیرسازان در واقع سعی میکنند از تشکیل گاز در پنیرهای خود جلوگیری کنند؛ به ویژه در پنیرهای سفتتر، چرا که این حبابها منجر به تشکیل شکافهای نازیبایی میشوند.
ترجمه و تنظیم: مجلهی خبری «صبح من» ـ استفاده از مطلب تنها با ذکر منبع، مجاز است.
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman
«صبح من» در واتساپ:
http://B2n.ir/p37574