تاریخ : چهارشنبه, ۱۳ فروردین , ۱۴۰۴ Wednesday, 2 April , 2025
1

هشدار: هرگز این جمله‌ها را به فرزند خود نگویید!

  • کد خبر : 68889
  • 15 دی 1403 - 10:00
هشدار: هرگز این جمله‌ها را به فرزند خود نگویید!
گاه به عنوان والد زمانی که استرس دارید یا ناامیدی می‌کنید ممکن است چیزی بیان کنید که به شدت به عواطف و احساسات فرزندتان صدمه بزند. مراقب حرف‌هایتان باشید تا فرزندتان از نظر عاطفی احساس امنیت کند.

«صبح من» با تربیت فرزند: کلمات تاثیری قدرتمند بر کودکان دارند. گاه به عنوان والد زمانی که استرس دارید یا ناامیدی می‌کنید ممکن است چیزی بیان کنید که به شدت به عواطف و احساسات فرزندتان صدمه بزند. مراقب حرف‌هایتان باشید تا فرزندتان از نظر عاطفی احساس امنیت کند.

همیشه به همه چیز گند می‌زنی!

تربیت فرزند

به گزارش مجله‌ی خبری «صبح من»، استفاده از «همیشه» این را القا می‌کند که فرزندتان هرگز نمی‌تواند کاری را درست انجام دهد. این رفتار باعث می‌شود آن‌ها از کارهای جدید یا ریسک‌پذیری گریزان شوند چون می‌ترسند بخاطر اشتباهاتشان مواخذه شوند.

صد بار باید اینو بهت گوش زد کنم؟

این جمله سرخوردگی و ناامیدی را القا می‌کند. باعث می‌شود کودک احساس کند ناتوان است و چیزی برای تلاش کردن ندارد.

گریه نکن! خوب میشی!

اگر به بچه بگویید گریه‌اش را متوقف کند، احساسات و عواطف‌اش را نادیده گرفته‌اید. این واکنش باعث می‌شود آن‌ها برای باین احساسات‌ و عواطفشان احساس شرم کنند و باعث می شود بجای ابراز احساسات، آن‌ها را پنهان کنند.

تربیت فرزند

برای من نمایش بازی نکن!

این جمله باعث تحقیر شدن بچه و عواطف و احساسات‌اش می‌شود. این عبارت القا کننده این است که احساسات تو بی‌ارزش هستند و هیچ کسی هم نمی‌تواند مشکلاتت را درک کند. این واکنش باعث می‌شود کودک احساس تنهایی کند.

چرا نمی‌تونی مثل خواهر ـ برادرت باشی؟

این جمله بچه‌تان را با خواهر و برادرهایش به مقایسه می‌کشاند و احساس نقصان و ناکافی بودن در آن‌ها ایجاد خواهد کرد. همچنین می‌تواند باعث ایجاد حس حسادت و دست کم گرفتن بچه شود چون فکر می‌کنند به اندازه خواهر برادرشان خوب نیستند.

همه کار برات کردم!

این جمله باعث می‌شود کودک احساس گناه و مدیون شدن کند و القا کننده این است که نیازهایشان یک بار مسولیت اضافی است و باعث ایجاد شرم و خجالت نسبت به خودشان و والدین‌شان خواهد شد.

تربیت فرزند

کاش اصلا به دنیا نمی‌آمدی!

گفتن این جمله بسیار آسیب زننده است و می‌تواند عمیقا بر حس ارزشمند بودن فرزند تاثیر بگذارد. آن‌ها احساس خواهند کرد که مقبول نیستند و دوست داشته نمی‌شوند و جراحات عاطفی عمیق و ماندگاری به همراه خواهد داشت.

اینو نخور چاق میشی!

این جمله باعث می‌شود بچه با تصویری از هویت و جسم خود احساس ناخوشایندی داشته باشد. باعث می‌شود بچه بیشتر از غذا بترسد تا از انتخاب‌های خوب در تغذیه و به اضطراب در خوردن منتهی خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

خوبی اما می‌تونی بهتر باشی!

با این وجود که تشویق فرزند برای بهتر شدن خوب است اما این جمله به عنوان یک انتقاد تلقی می‌شود. باعث می شود فرزند احساس کند که تلاش‌هایش کافی نبوده و در طول زمان بر اعتماد به نفس‌اش تاثیر منفی بگذارد.

تو خونه من زندگی می‌کنی پس باید قوانین من رو اجرا کنی!

با این که وجود قانون و مقررات در هر خانه‌ای لازم است، اما این عبارت باعث می شود فرزندتان احساس بی قدرتی و کینه‌توزی و لج‌بازی کند تا اینکه آن‌ را به عنوان یک همکاری و فهم جمعی خانواده تلقی کند.

کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman
«صبح من» در واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/JPOHOIJyTZxGWNSEODLvVq

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=68889
  • منبع : همشهری
  • 83 بازدید

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.