«صبح من» با مطالب پزشکی: در مطلب امروز به سراغ بیماری مرموز و آزاردهندهی آنفلوانزا میرویم. تقریبا بیشتر افراد به ویژه در یکی دو سال اخیر، تجربهی ابتلا به بیماری آنفلوانزا را داشتهاند.
دکتر سیدمجتبی نکوقدم، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و متخصص داخلی، ضمن بیان این مطلب در گفتگو با مجلهی خبری «صبح من» افزود: ویروس آنفلوانزا یک ویروس بسیار زیرک، هزاررنگ و هزار چهره است که تقریبا هر سال با یک پوشش جدید، خود را نشان داده و در بین افراد، گسترش مییابد و به همین دلیل است که شاید هیچ گاه نتوانیم واکسیناسیون کامل افراد را در برابر این ویروس، انجام دهیم.

دکتر نکوقدم دربارهی علائم شایع آنفلوانزا گفت: علائم شایع این بیماری از علائم خفیفی شامل سردرد، کوفتگی، بدندرد، ضعف، بیحالی، گلودرد، آبریزش بینی تا درگیریهای بسیار وسیع ریه که حتی میتواند منجر به مرگ بیمار بشود را شامل میشود.
این متخصص داخلی درگیریهای مختلف عصبی مانند مننژیت آنفلوانزایی، لنفوسیت آنفلوانزایی و فلج آنفلوانزایی را نیز از علائم خطرناک آنفلوانزا دانست.

دکتر نکوقدم در ادامه به معرفی روشهای پیشگیری از ابتلا به این بیماری پرداخت و گفت: مهمترین روش پیشگیری، رعایت بهداشت به ویژه در مواجهه با افراد آلوده و یا مشکوک به آنفلوانزاست. استفاده از ماسک و شستشوی دستها نیز تا میزان زیادی باعث جلوگیری از ابتلا به آنفلوانزا میشود.
بیشتر بخوانید:
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه به بیان این مطلب پرداخت که خوشبختانه طی سالیان اخیر، داروهای زیادی برای مهار و کاهش این بیماری، تولید شده است اما این داروها ممکن است برای برخی افراد، مشکلاتی را ایجاد کنند. بنابراین، بهترین راه پیشگیری از این بیماری، استفاده از واکسن آنفلوانزاست که به راحتی در داروخانهها با قیمتی ارزان و بدون نیاز به نسخهی پزشک، در دسترس است.
دکتر نکوقدم در پایان ضمن تأکید بر استفاده از واکسن آنفلوانزا، افزود: تزریق این واکسن به ویژه برای زنان باردار و افراد سالمند، توصیه میشود.
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman
«صبح من» در واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/JPOHOIJyTZxGWNSEODLvVq