تاریخ : جمعه, ۱۵ فروردین , ۱۴۰۴ Friday, 4 April , 2025
0

به فضا خوش آمدید؛ آماده پرتاب!

  • کد خبر : 68190
  • 05 دی 1403 - 16:00
به فضا خوش آمدید؛ آماده پرتاب!
وجود موشک‌ برای اعزام هر چیز به فضا ضروری است. نیرویی که توسط سوخت تأمین می‌شود، موشک را از زمین بلند کرده و سرعت لازم را برای غلبه بر جاذبه‌ی زمین به آن می‌دهد.

«صبح من» با نجوم: موشک‌ها ۶۰ سال است که از زمین به فضا پرتاب می‌شوند. امروزه، هر هفته دو موشک در سراسر دنیا پرتاب می‌شود. بیشتر کشورها فضاپیما یا فضانورد به فضا اعزام می‌کنند یا در تیمی بین‌المللی، مأموریتی را دنبال می‌کنند.

به گزارش مجله‌ی خبری «صبح من»، حدود ۳۰۰ پایگاه پرتاب موشک در سراسر زمین وجود دارد. حرکت وضعی زمین به موشک‌هایی که از نزدیکی خط استوا پرتاب می‌شوند، قدرت بیشتری می‌دهد.

پرتاب موشک از اتاق کنترل مدیریت می‌شود. پس از بازبینی‌های نهایی و آمادگی کامل موشک برای پرتاب، موتور روشن شده و شمارش معکوس، آغاز می‌شود.

آماده‌ی پرتاب

وجود موشک‌ برای اعزام هر چیز به فضا ضروری است. نیرویی که توسط سوخت تأمین می‌شود، موشک را از زمین بلند کرده و سرعت لازم را برای غلبه بر جاذبه‌ی زمین به آن می‌دهد.

مأموریت موشک در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام می‌شود. در این زمان، موشک محموله‌ی خود را در فضا آزاد کرده است و بعد از این، مأموریت محموله آغاز می‌شود.

سه بخش اصلی یک موشک، موتور، سوخت و بدنه‌ی آن است. سوخت و موتور موشک، انرژی لازم را برای بلند شدن آن از زمین، فراهم می‌کنند. سوخت مصرف شده‌ی موشک، گازهایی تولید می‌کند که در سرعت بالا، از انتهای آن خارج می‌شود. گازها به طرف پایین حرکت کرده و موشک را به بالا هدایت می‌کنند.

موشک‌های تقویت‌کننده

سخت‌ترین بخش کار موشک، بلند شدن از زمین است. موشک در این مقطع، بیشتری وزن را دارد چون شامل محموله و مخزن‌های سوخت است. موشک‌های تقویت‌کننده که به آن متصل هستند، نیروی بیشتری برای این کار تأمین می‌کنند.

سرعت گریز

موشک پس از برخاستن از زمین، سرعت می‌گیرد. اگر سرعت موشک پایین باشد، به عقب برمی‌گردد. موشک باید به سرعت ۱۱ کیلومتر بر ثانیه برسد. به این سرعت، گریز می‌گویند. موشک با این سرعت می‌تواند بر جاذبه‌ی زمین، غلبه کند.

ادامه دارد…

تایپ و تنظیم: مجله‌ی خبری «صبح من»

بخش پیشین:

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=68190
  • نویسنده : کارول استات ـ ترجمه ساجده نقی‌زاده
  • منبع : بهترین راهنمای ستارگان و فضا
  • 89 بازدید

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.