تاریخ : پنجشنبه, ۱۴ فروردین , ۱۴۰۴ Thursday, 3 April , 2025
0

آیا جویدن یخ برای دندان مضر است؟

  • کد خبر : 67797
  • 29 آذر 1403 - 16:00
آیا جویدن یخ برای دندان مضر است؟
روش شما برای مقابله با کسالت یا استرس ممکن است شامل جویدن ناخن، مداد یا جویدن یخ باشد، اما کارشناسان بهداشت دهان و دندان در این زمینه هشدار می‌دهند

«صبح من» با سلامتی: روش شما برای مقابله با کسالت یا استرس ممکن است شامل جویدن ناخن، مداد یا جویدن یخ باشد، اما کارشناسان بهداشت دهان و دندان هشدار می‌دهند که این امر ممکن است منجر به ترک خوردن، خرد شدن یا شکستگی دندان‌ها و همچنین ناتوانی در کنترل میل خود به جویدن یخ شود.

به گزارش مجله‌ی خبری «صبح من»، جویدن یخ می‌تواند باعث ایجاد ترک‌هایی در مینای دندان شود که این ترک‌خوردگی‌ها می‌تواند گسترش یابد و در نهایت باعث شکستن دندان شود.

هالی شاو، استادیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه کلمبیا در ایالات متحده آمریکا، در مصاحبه‌ای با واشنگتن پست، گفت: «اگرچه مینای دندان سخت‌ترین ماده در بدن انسان است، اما همچنان می‌تواند با جویدن چیزهای سخت، آسیب ببیند.»

جویدن یخ یکی از عاداتی است که در دسته فعالیت‌هایی مانند دندان قروچه، مکیدن انگشت شست، گاز گرفتن لب و … قرار می‌گیرد و ۹۰ درصد افراد، اغلب به دلیل استرس چنین رفتارهایی را از خود نشان می‌دهند.

الک ادلمن، مدرس سیاست‌های بهداشت دهان و دندان و اپیدمیولوژی در دانشکده دندانپزشکی هاروارد، هشدار می‌دهد که این اقدامات می‌تواند باعث آسیب دائمی به دندان‌ها و لثه‌ها شود و بر رباط‌هایی که دندان را به استخوان اطراف متصل می‌کند، فشار وارد کرده و باعث خونریزی شود.

ادلمن می‌گوید: «این عادت‌ها ممکن است به خودی خود برای دندان‌های سالم، مضر نباشند، اما وقتی دندان‌ها به دلایل مختلف آسیب ببینند یا در معرض خطر قرار گیرند، کمی خطرناک‌تر می‌شوند.»

افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند ممکن است کسانی باشند که فکی نامتعادل دارند، به این معنی که دندان‌های بالایی و پایینی آن‌ها هنگام گاز گرفتن، به خوبی روی هم قرار نمی‌گیرند. جویدن یخ یا سایر اجسام سخت ممکن است به دندان‌ها فشار وارد کند یا به لثه‌هایشان آسیب برساند. افرادی که دندان‌های پر کرده، روکش‌ شده و … دارند نیز در معرض آسیب هستند.

از سوی دیگر، میل به یخ یا چیزهایی که ارزش غذایی ندارند، مانند خاک یا کاغذ، با برخی از مشکلات سلامتی از جمله کمبود آهن مرتبط است، بنابراین افرادی که دائماً هوس یخ می‌کنند، باید با پزشک خود صحبت کنند.

اگر مشکلی تشخیص داده نشد، افراد می‌توانند از راه‌های جایگزین مانند جویدن آدامس بدون قند و یا جویدن هویج ترد، استفاده کنند.

ترجمه و تنظیم: مجله‌ی خبری «صبح من» ـ استفاده از مطلب تنها با ذکر منبع، مجاز است.

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=67797
  • منبع : aljazeera
  • 89 بازدید

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.