تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024
4

علت بهانه‌گیری زن در زندگی زناشویی

  • کد خبر : 55833
  • 30 تیر 1403 - 11:40
علت بهانه‌گیری زن در زندگی زناشویی
برخی از مردان شکایت و گله می‌کنند که همسرشان بسیار زیاد غر می‌زند و بهانه‌گیر است. اصولا مردان غرغرو بودن را دوست ندارند و اگر همسرشان این گونه باشد، کم کم از حرف‌هایش ناراحت و عصبانی و خسته می‌شوند. در این مقاله درباره نشانه‌ها و دلایل بهانه‌گیر و غرغرو بودن صحبت می‌کنیم و سپس به راه حل‌ها می‌پردازیم که چگونه می‌توانید با چنین زنی کنار بیایید و یا اگر خودتان یک خانم هستید و می‌دانید که این ویژگی را دارید، چگونه می‌توانید آن را ترک کنید. پس با ما همراه شوید.

«صبح من» با همسرداری: برخی از مردان شکایت و گله می‌کنند که همسرشان بسیار زیاد غر می‌زند و بهانه‌گیر است. اصولا مردان غرغرو بودن را دوست ندارند و اگر همسرشان این گونه باشد، کم کم از حرف‌هایش ناراحت و عصبانی و خسته می‌شوند. این موضوع ممکن است بر روی کیفیت رابطه عاطفی و جنسی‌شان نسبت به زن تاثیر منفی بگذارد.

به گزارش مجله خبری «صبح من»، در این مقاله درباره نشانه‌ها و دلایل بهانه‌گیر و غرغرو بودن صحبت می‌کنیم و سپس به راه حل‌ها می‌پردازیم که چگونه می‌توانید با چنین زنی کنار بیایید و یا اگر خودتان یک خانم هستید و می‌دانید که این ویژگی را دارید، چگونه می‌توانید آن را ترک کنید.

غر زدن و بهانه‌گیری چیست؟

غر زدن، بهانه‌گیری یا نق زدن به رفتاری گفته می‌شود که خانم مدام با شکایت‌ها، عیب‌جویی‌ها و تکرار کردن خواسته‌هایش، مرد را خسته و عصبانی می‌کند. نق زدن یا غر زدن، بی‌دلیل اتفاق نمی‌افتد بلکه مثل هر رفتار دیگری دلایلی پشتش نهفته است.

به عنوان مثال زنان در هنگام ناراحتی، کمبود محبت، فشار کاری و در سایر شرایط سخت روانی و یا عاطفی غر می‌زنند. البته غر زدن فقط ویژگی زنانه نیست و در مردان هم وجود دارد چون همه ما عادت داریم در هنگام ناراحتی و یا فشار زندگی، به صورت کلامی از این وضعیت شکایت و گله کنیم.

غر زدن و بهانه‌گیری چیست؟

نشانه‌های زن بهانه‌گیر و غرغرو

اگر خواسته‌هایتان را بسیار زیاد تکرار می‌کنید و از طرف مقابل طلب می‌کنید، یعنی غرغرو هستید و بیش از حد روی یک موضوع اصرار می‌ورزید. البته بعضی از خانم‌ها هم که همسرشان توجهی به نیازهایشان ندارد و مجبورند چندبار خواسته‌شان را تکرار کنند، متهم به غرغرو بودن می‌شوند که لزوما درست نیست.

گاهی غر زدن برای کنترل رفتار طرف مقابل است. به عنوان مثال می‌گویید: «خیلی خسته‌ام. تو هم که یکم تو کار خونه کمک نمی‌کنی!» با این حرف، شاید شوهرتان از جا بلند شود و با عصبانیت شروع به کمک کردن به شما بکند تا دیگر این حرف را نشنود. این نوع غر زدن و بهانه‌گیری برای کنترل و هدایت رفتار طرف مقابل برای رسیدن به خواسته‌های خود است.

نشانه‌های زن بهانه‌گیر و غرغرو

همیشه یا اغلب در حرف‌هایتان از کلمه «تو» استفاده می‌کنید و شوهرتان متهم به کارهایی که انجام نداده است می‌کنید. به عنوان مثال می‌گویید: «تو چرا هنوز ظرف‌ها رو نشستی. تو همیشه اینقدر تنبلی!»

غرغرو بودن زیاد، ما را شبیه یک مادر یا پدر نگران می‌کند و شکل ارتباطی ما را عوض می‌کند. مثل اینکه شوهرتان پسر شما است و شما هم مادر او، بنابراین کم کم رفتارهای او نیز مثل یک نوجوان و فرزند پسر می‌شود، یعنی شاید برای فرار کردن از کنترل‌گری‌ها و غر زدن‌هایتان به سمت استقلال‌طلبی خود برود. معمولا افراد برای کسب استقلال از مادر خود (یعنی شما)، یا خیانت می‌کنند، یا از رابطه سرد می‌شوند و یا در کل سعی می‌کنند از شما دوری کنند و یا حتی می‌خواهند جدا شوند چون افراد نیاز به مادر ندارند، بلکه یک شریک عاطفی می‌خواهند که رفتارهای مادرانه متعادل دارد و نه افراطی.

افراد غرغرو مدام رفتارهای طرف مقابل‌شان را تحت نظر می گیرند و زیر ذره‌بین به همه چیز نگاه می‌کنند تا مدام عیب و ایراد بگیرند.

برخی از افراد نیز به دلیل نگران بودن نسبت به همسرشان، می‌خواهند هرطور شده عادات او را تغییر دهند تا کمتر به سلامتی خود آسیب بزند. به عنوان مثال اگر شوهر چاق باشد و مدام شیرینی جات و یا غذاهای پرچرب مصرف کند، یک خانم غرغرو شاید هر روز به او تذکر بدهد که نباید این کار را بکند و باید عادات خود را حتما تغییر دهد. مرد نیز از اینکه همسرش می‌خواهد او را به زور تغییر دهد و به جای انگیزه دادن به او، مدام عیب‌جویی می‌کند، خسته خواهد شد و یا شاید حتی برای لجبازی، بیشتر به عادات بدش ادامه دهد و به خودش آسیب بزند.

نشانه‌های زن بهانه‌گیر و غرغرو

چگونه غرغرو و بهانه گیر بودن را ترک کنیم؟

اگر خواسته‌ای از او دارید یا چیزی را گفتید و مطمئن هستید که حرف‌تان را شنیده است، نیازی نیست بیشتر از یک بار تکرار کنید. فکر نکنید که با تکرار کردن چند بار یک مورد، طرف مقابل بیشتر تشویق می‌شود که آن را انجام دهد. یک بار بگویید کافی است. بقیه مسیر را به او بسپارید چون اگر واقعا بخواهد انجام دهد، حتما انجام می‌دهد و اگر نخواهد، هر چند بار هم که بگویید، انجام نخواهد داد. پس بهتر است روی علت انجام نشدنش تمرکز کنید نه تکرار درخواست.

آگاه باشید که غر زدن، نوعی رفتار کنترل‌گرانه است چون ما می‌خواهیم اوضاع و رفتارهای طرف مقابل، تحت کنترل ما باشد، به همین دلیل به او فشار می‌آوریم اما هر بار که خواستید غر بزنید و بهانه‌گیری کنید، به خودتان یادآوری کنید که آیا غر زدن و کنترل کردن مردتان ارزش این را دارد که او را از شما دور و سرد کند یا خیر؟ قطعا ارزشش را ندارد که برای کنترل‌گری، زندگی مشترک‌تان را خراب و سرد کنید.

چگونه غرغرو و بهانه گیر بودن را ترک کنیم؟

به جای مورد اتهام قرار دادن او برای کارهایی که کرده است، از کلمه «من» استفاده کنید و احساسات‌تان را بیان کنید و نه اینکه کل شخصیت و اخلاقش را زیر سوال ببرید. به عنوان مثال بگویید:«من ناراحت میشم وقتی بهم در کار خانه کمک نمی‌کنی» نه اینکه بگویید:«تو هیچوقت بهم کمک نمی‌کنی!» همچنین به لحن‌تان نیز توجه کنید که لحن تهاجمی و خشن نباشد تا حرف‌تان تاثیرگذار باشد.

این نکته را بدانید که شرایط و وضعیتی وجود دارد که نمی‌توان آن را به راحتی تغییر داد.به عنوان مثال اگر شوهرتان سیگار می‌کشد، شما نمی‌توانید با غر زدن یا کنترل کردن رفتارش، او را ترک دهید چون ترک کردن سیگار، پروسه طولانی مدت و سختی را دارد که باید به کمک فرد متخصص طی شود تا فرد همکاری کند و بتواند موفق شود. به علاوه، شما نمی‌توانید همه چیز طرف مقابل را باب میل‌تان تغییر دهید.

به عنوان مثال شوهرتان می‌تواند نظر و عقایدتان را به راحتی با غر زدن تغییر دهد؟ مسلما خیر چون شما این باورها و عقاید را از دوران کودکی تا به حال آموختید و تغییر دادنش به این راحتی نیست و کاملا دست شما است و نه دست دیگران. پس تغییر دادن آدم‌ها زمانی انجام می‌شود که ما با روش‌های درست پیش برویم و طرف مقابل هم بخواهد تغییر کند و برای آن تلاش کند و انگیزه داشته باشید.

چگونه غرغرو و بهانه گیر بودن را ترک کنیم؟

اگر شما کاملا به شوهرتان تکیه کردید که به شما عشق، محبت، شادی و آرامش بدهد و احساس می‌کنید هرگز به اندازه کافی آن را دریافت نمی کنید، این کار اشتباه است، یعنی نباید انتظار مهر و محبت افراطی را از شوهرتان داشته باشید، بلکه باید خودتان نیز به حس و حال‌تان کمک کنید و مسئولیت شادی و آرامش درونی‌تان را بپذیرید.

به خودشناسی برسید تا بتوانید برای رسیدن به خواسته‌هایتان، خودتان نیز به خودتان کمک کنید و همه انتظارات را از شوهرتان نداشته باشید. گاهی هم شاید شوهرتان به شما عشق و محبت لازم را می‌دهد اما به دلیل تله‌های ذهنی مثل طرحواره محرومیت هیجانی، هرگز این عشق برایتان کافی نیست و همیشه احساس تنهایی و یا درک نشدن دارید. بهتر است دلیل این انتظارات و توقعات افراطی را در خودتان جستجو کنید قبل از اینکه همیشه شوهرتان را متهم کنید که برایتان کم می‌گذارد.

اگر سال‌های زیادی است که او با یک خانم غرغرو زندگی می‌کند و اعصابش بهم ریخته است و یا زندگی مشترک‌تان خراب شده است، باید به او فرصت بدهید که منِ جدیدتان را درک کند و با ورژن جدید و درست شما آشنا شود تا بداند که واقعا دارید روی خودتان کار می‌کنید تا تغییر کنید. البته این تغییر فقط به خاطر شوهرتان نیست، بلکه به خاطر خودتان نیز است چون غرغرو بودن بر روی اعصاب و روان شما نیز تاثیر منفی زیادی می‌گذارد و سلامت روانی‌تان را کاهش می‌دهد. پس تغییر کردن‌تان، برای شما نیز لازم و سودمند است.

چگونه غرغرو و بهانه گیر بودن را ترک کنیم؟

برای ریشه‌یابی و درمان این ویژگی اخلاقی آسیب زننده، می‌توانید از مشاوران کمک بگیرید تا بهتر و حرفه‌ای‌تر روی خودتان کار کنید.

چگونه با زن غرغرو و بهانه‌گیر رفتار کنیم؟

منظورمان این نیست که همیشه سکوت کنید و کوتاه بیایید و اجازه دهید همسرتان شما را ناراحت کند، بلکه منظورمان این است که نیاز نیست همان لحظه که او در نقطه جوش است، جوابش را بدهید چون قطعا نتیجه‌بخش نخواهد بود و فقط اوضاع و دعوا را بدتر خواهد کرد. بهتر است صبر کنید او آرام شود و بعد از چند دقیقه یا چند ساعت درباره آن موضوع به آرامی با او صحبت کنید. مطمئنا وقتی در شرایط مناسب با او منطقی صحبت کنید، او متوجه اشتباهش خواهد شد و قبول خواهد کرد که رفتارش درست نبوده است.

بله درست است! شما باید این حقیقت را قبول کنید که شخصیت همسرتان مثل شخصیت یک رئیس و مدیر است. یک رئیس هم همیشه فکر می‌کند خودش حرف حق را می‌زند. پس بهتر است زمانی که او عصبانی است و غر می‌زند، احساساتش را تایید کنید و حق را به او بدهید اما بعدا منطقی با او صحبت کنید. ثابت کردن اینکه او اشتباه می‌کند، در لحظه عصبانیت واقعا امکان‌پذیر نیست.

بسیاری از ازدواج‌های موفق و خوب به این دلیل به ازدواج ناموفق تبدیل می‌شوند که افراد بلد نیستند با هم صحبت کنند و ارتباط برقرار کنند. گفتگو کردن با یکدیگر آن قدر مهم است که یک گفتگوی ۱۵ دقیقه‌ای می‌تواند یک مشکل سه ماهه را حل کند. پس بهتر است با او درباره علت این رفتارش صحبت کنید تا بتوانید راه حل درست را پیدا کنید.

چگونه با زن غرغرو و بهانه‌گیر رفتار کنیم؟

وقتی حق با او است و شما اشتباهی را انجام داده‌اید، معذرت‌خواهی کنید. این نشان‌دهنده شخصیت سالم شما است که در شرایط لازم معذرت‌خواهی کنید و مسئولیت اشتباه‌تان را بپذیرید و سعی کنید آن را جبران کنید. به عنوان مثال اگر همسرتان غر می‌زند که هرگز در کارهای خانه به او کمک نمی‌کنید. به جای دعوا کردن با او، بگویید:«آره درسته میفهمم. من خیلی روی کارهای خودم تمرکز کردم و متوجه نشدم که تو هم تو خونه دست تنهایی و نیاز به کمک داری چون تو هم حق استراحت کردن داری. منو ببخش. جبران می‌کنم.» و واقعا هم روال‌تان را تغییر دهید و جبران کنید!

هر فردی زاویه دید خاص خود را دارد. سعی کنید زاویه دید همسرتان را درک کنید و خودتان را جای او بگذارید. مثلا اگر او غر می‌زند که چقدر سیگار می‌کشید چون برای سلامتی‌تان مضر است، خودتان را جای او بگذارید و زاویه دیدش را درک کنید. بدانید که او نگران شما است و برای همین است که هر بار که سیگار روشن می‌کنید، عصبانی می‌شود. او قصد آزار شما را ندارد، بلکه واقعا نگران شما است چون دوست‌تان دارد.

اگر مشکل‌تان درباره ترک سیگار است، با او صحبت کنید که چرا ترک آن برایتان دشوار است؟ بگویید که خودتان هم دوست ندارید به خودتان آسیب بزنید اما نمی‌توانید آن را به راحتی ترک کنید. صحبت کردن درباره زاویه دید خودتان، به او کمک می‌کند که شما را درک کند.

چگونه با زن غرغرو و بهانه‌گیر رفتار کنیم؟

شاید لازم باشد مثل هر فرد دیگری روی خودتان کار کنید و یک سری مهارت‌هایی را در خودتان ایجاد کنید تا در زندگی مشترک، نقش خودتان را بهتر ایفا کنید. حتما مطالعه داشته باشید و یا از مشاور کمک بگیرید، اشتباهات‌تان را کشف کنید، نقاط ضعف‌تان را پیدا کنید و سعی کنید اصلاح‌شان کنید.

اگر با این راهکارها نتوانستید غر زدن ‌ای همسرتان را کم کنید، توصیه می‌کنیم با زوج درمانگران  مشورت کنید تا این مشکل ریشه‌یابی و حل شود.

سخن پایانی

بهانه‌گیر و غرغرو بودن، یکی از ویژگی‌هایی است که اگر فرد در آن افراط به خرج دهد، می‌تواند سلامت روانی خود و همسرش را کاهش دهد و همچنین می‌تواند به کیفیت زندگی مشترک آسیب زیادی بزند. غرغرو بودن و نق زدن مداوم نوعی کنترل‌گری محسوب می‌شود که دلایل مختلفی دارد.

اگر همسرتان هم مدام غر می‌زند و می‌خواهد شما را و رفتارهایتان را تغییر دهد، با او صحبت کنید و سعی کنید یکدیگر را درک کنید، علت غر زدن‌های او را درک کنید و سعی کنید خودتان را جای او بگذارید تا نگرانی‌هایش را بیشتر بفهمید. اگر اشتباه از شما است، عذرخواهی کنید و سعی کنید جبران کنید. روی خودتان کار کنید تا نقش‌تان را به عنوان شوهر بهتر ایفا کنید. می‌توانید برای ریشه‌یابی و حل این مشکل و بهبود ارتباط با همسرتان، از زوج درمانگر کمک بگیرید.

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=55833

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.