تاریخ : شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳ Saturday, 27 July , 2024
3

مراحل راه اندازی یک فروشگاه لباس فروشی

  • کد خبر : 44915
  • 28 فروردین 1403 - 13:40
مراحل راه اندازی یک فروشگاه لباس فروشی
فروشگاه های لباس یکی از مشاغلی هستند که با اوج گرفتن صنعت مد و اهمیت افراد به پوشش گردش مالی قابل توجهی را رقم می زنند اما راه اندازی بوتیک بدون تحقیقات و بررسی های اولیه ممکن است افراد را با شکست مالی سنگینی رو به رو نموده و سبب شود آنها تمامی سرمایه خود را از دست بدهند.

«صبح من» با کسب و کار: فرصت های کسب و کاری متعددی وجود دارند که نیاز به مهارت های خاصی ندارند و اگر نکات مهمی را در راه اندازی آنها رعایت نمایید، پرسود خواهند بود. بوتیک های لباس یکی از مشاغلی هستند که با اوج گرفتن صنعت مد و اهمیت افراد به پوشش گردش مالی قابل توجهی را رقم می زنند اما راه اندازی بوتیک بدون تحقیقات و بررسی های اولیه ممکن است افراد را با شکست مالی سنگینی رو به رو نموده و سبب شود آنها تمامی سرمایه خود را از دست بدهند.

به گزارش مجله خبری صبح من، یک راه اندازی اصولی و شیوه های صحیح به شما کمک می کنند تا این امر را برای خود راحت و آسان کنید و از نتیجه آن خرسند باشید. در این مطلب به نحوه راه اندازی بوتیک، مراحل آن و نکاتی که باید مدنظر داشته باشید، می پردازیم.

برای مغازه لباس فروشی تامین سرمایه کنید

پس از بررسی و مشخص نمودن اهداف نوبت به عملی کردن گام های آن و تامین سرمایه لازم برای لباس فروشی می باشد. برآورد هزینه با احتساب سود و زیان از جمله موارد حائز اهمیتی است که حتما باید با افرادی خبره که در زمینه فروش پوشاک و لباس تجربه دارند مشورت نمایید، تامین کننده های خود را شناسایی کرده و با آن ها درباره نحوه پرداخت و استمرار در تامین جنس مورد نیازتان مذاکره نمایید، سعی کنید در ابتدای راه اندازی فروشگاه پوشاک اقداماتی که باید صورت پذیرد را الویت بندی نمایید، قدم های محکم و حساب شده بردارید.

کیفیت اجناسی که شما در فروشگاه لباس خود عرضه می کنید، بیش از آن چه که تصور می کنید در سیر صعودی پیشرفت شما موثر است. به زبان ساده کیفیت پوشاکی که شما ارائه می دهید، مهم تر از تزئین ویترین مغازه است (دکور و طراحی فروشگاه در جذب مشتری موثر است، اما برای جذب مشتری همیشگی شما باید کیفیت و اعتماد را با قیمتی مناسب عرضه کنید!)

هزینه های جانبی را فراموش نکنید!

یکی از مواردی که در شلوغی ابتدای کار ممکن است فراموش شود یا کمتر به آن پرداخته شود هزینه های جانبی می باشد، شما باید هزینه های جانبی از جمله اجاره ماهیانه مغازه، مالیات، قبوض آب، برق، گاز، اینترنت هزینه تبلیغات مستمر و حقوق افرادی که ممکن است استخدام کنید را برآورد کرده و مبلغی معادل این رقم تقریبی که به دست آوردید را همیشه در حساب پشتیبان خود برای مواجه شدن با مشکلات احتمالی داشته باشید.

سرمایه لازم برای راه اندازی مغازه پوشاک

یکی از سوالاتی که اکثر افراد قبل از راه اندازی این کسب و کار می پرسند این است که سرمایه لازم برای راه اندازی مغازه لباس فروشی چقدر است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که سرمایه لازم برای راه اندازی مغازه لباس فروشی به عوامل و فاکتور های مختلفی بستگی دارد؛ از این رو نمی توان به صورت دقیق سرمایه خاصی را مشخص کرد اما با برآورد هزینه های راه اندازی این کسب و کار می توان به صورت تقریبی میزان سرمایه لازم را تعیین کرد. در راه اندازی این کسب و کار با هزینه ای مختلفی از قبیل هزینه اجاره مغازه، هزینه خرید پوشاک، هزینه دکوراسیون مغازه، هزینه بازاریابی و… مواجه خواهید بود. با برآورد تقریبی این هزینه ها متناسب با شهر محل فعالیت خود می توانید سرمایه لازم را تعیین کنید.

نکاتی که باید رعایت کنیم

برای راه اندازی بوتیک موارد زیر را رعایت کنید:

یک مغازه دست وپا کنید

برای عرضه کالا مورد نظرتان دریک محل مناسب مغازه ای را دست و پا کنید . قبل از هر چیز به بررسی محله بپردازید و در دل محله و جایی که در آن رفت و آمد فراوان است مغازه ای بگیرید. جایی که ناخودآگاه نظر رهگذران را به خود جلب کند.

نوعی کالا را برای فروش در نظر بگیرید

اگر هدفتان راه اندازی فروشگاه پوشاک است، بهتر است نوعی کالا را برای عرضه در نظر بگیرید مثلا پوشاک زنانه ، پوشاک بچه گانه و… اگر نمی دانید چه کالایی را برای فروش در نظر بگیرید، علاقه تان را به نوع کالا در نظر بگیرید. شما هر چه به کالایی که می خواهید به فروش رسانید علاقمند باشید، شور و اشتیاق بیشتر و انگیزه تان مضاعف می شود. نکته دیگری که باید در نظر بگیرید میزان نیاز افراد بومی نسبت به نوع کالا می باشد.

ویترین جذاب داشته باشید

اولین چیزی که در بوتیک مشتری را جذب می کند، ویترین است پس داشتن یک ویترین شاخص، زیبا و چشم نواز اولین نکته ای است که باید در طراحی دکور فروشگاه به آن توجه کرد. بهترین و زیباترین محصولات خود را پشت ویترین قرار دهید اما ویترین را شلوغ نکید زیرا این کاراجازه دیده شدن محصولات و کالاها را از مشتری گرفته و نتیجه منفی برایتان خواهد داشت.ویترین را مرتب تغییر دهید و تا نشان دهید که همواره چیز جدیدی برای ارائه دارید.

ورودی را در نظر بگیرید

وقتی مشتری وارد مغازه شده و از دنیای بیرون فاصله می گیرد، توجه او به ورودی فروشگاه جذب می شود و همین بخش است که مشتری مغازه ی شما را مورد بررسی و قضاوت قرار می دهد پس به ورودی فروشگاه توجه نمایید و لباس هایی با کیفیت بالا، زیبا و در عین حال با قیمت مناسب را در قسمت ورودی بگذارید تا مشتری هایی از تمامی قشرها را جذب نمایید.

به دیوار قدرت توجه کنید

بر طبق تحقیقات بیشتر مصرف کنندگان هنگام ورود به فروشگاه به طور ناخود آگاه به سمت راست می روند و اولین دیواری که مشتریان پس از ورود به مغازه با آن روبه رو می شوند، در اصطلاح «دیوار قدرت» نام دارد پس دقت کنید و توجه ویژه ای به آنچه که می خواهید به نمایش بگذارید و اینکه چطور آن را نمایش می دهید داشته باشید.

یک مسیر تعریف کنید

برای حرکت مشتریان از بدو ورود یک مسیر مشخص باتوجه به اندازه و استایل بوتیک خود و با استفاده از مبلمان، ویترین ها و سایر وسائل موجود در مغازه تان، ایجاد نمایید. این مسیر باید هدف دار باشد و مشتریتان را به جایی که می خواهید هدایت کند تا منجر به فروش بهتر شود. دکوراسیون بوتیک خود را طوری طراحی نمایید که مشتریان از یک طرف وارد شده، به راحتی در کل فضا بچرخند و سپس خارج شوند. طراحی مسیرهای حرکتی در فروشگاه شما باید گویا و کاربردی باشد.

فضای داخلی را شلوغ نکنید

هنگام چیدن محصولات مغازه باید حرکت آزادانه مشتریان را در نظر بگیرید و دقت کنید که مشتریان فضای کافی برای عبور داشته باشند. مشتریان شما دوست ندارند موقع خرید و انتخاب کسی یا چیزی مانع حرکت آنها شود.

سرعت حرکت مشتریان را کم کنید

برخی از مشتری ها با عجله و بدون نگاه به بوتیک شما به بیرون از مغازه می روند و همه زحمت های شما را نادیده می گیرند بنابراین برای فروش بیشتر شما باید کاری کنید که در حرکت سریع مشتری وقفه ای ایجاد گردد مثلا یک محصول خاص، یک علامت، یک تابلو و… می توانید توجه مشتری را جلب کنید و حرکت او را آهسته تر نمایید. برای جلب توجه مشتری و مکث در فضا اجناس پرفروش و محبوب را جلوی دید قرار داده و باقی را در قسمت های زیرین قفسه قرار دهید.

دیوار شاخص را رنگ کنید

نقاشی یک دیواربا یک رنگ برجسته، یک راه مقرون به صرفه برای نه تنها رنگ و لعاب دادن به فضا بلکه بزرگ تر به نظر رسیدن است. برای اینکه مشتری جذب شود و با عجله از بوتیک خارج نشود، رنگ کردن و قرار دادن پارچه یا کاغذدیواری چاپی روی یکی از دیوارها از اهمیت فراوانی برخوردار است.

به نور پردازی توجه کنید

نورپردازی در هر فروشگاه اهمیت دارد. در نورپردازی بوتیک شما به نور عمومی برای درک کلی فضا و محصولات و حرکت آسان در محیط و نورهای تاکیدی و موضعی که سبب تاکید روی محصولات خاص و جلب توجه مشتری می شوند، نیاز دارید. برای نور پردازی از ترکیبی از چراغ ها، لامپ ها، عکس های چراغی استفاده کنید این ترکیب نه تنها اطمینان حاصل می کند که کل فضا به خوبی روشن است، بلکه باعث شادی و تنوع نیز می شود.

در فروشگاه لباس بچگانه از نورپردازی تیره استفاده نکنید و در فروشگاه لباس یا محصولات مردانه از نورپردازی کلاسیک و تقریبا تیره و در فروشگاه لباس و محصولات زنانه از نورپردازی روشن و شاد استفاده کنید.

موسیقی اختصاصی تهیه کنید

در فروشگاه موسیقی اهمیت فراوانی دارد. نوع موسیقی نشان دهنده تفکرات و شخصیت فرد است بنابراین موسیقی که می خواهید در فروشگاه خود پخش کنید را با دقت خاصی انتخاب کنید و یا موسیقی اختصاصی برای فروشگاهتان تهیه نمایید.

از تصاویر کمک بگیرید

برای تزیین دکور بوتیک خود از تصاویر استفاده کنید و تصاویری را انتخاب نمایید که ایده خلاقانه ای در تصویر نهفته باشد. مثلا اگر بوتیک لباس بچه گانه دارید، از تصاویر کودکان در حال بازی کردن با حیوانات کمک بگیرید و با استفاده صحیح از آثار هنری احساسات مشتریان خود را برانگیزید. با مشاهده این آثار هنری مشتری با سلیقه و طبع شما آشنا می شود و در صورت هم نظر بودن با شما دفعات بعد نیز مغازه شما را برای خرید انتخاب می کند.

مخاطبان خود را شناسایی کنید

مشتریان شما اغلب چه سنی دارند؟ چه جنسیتی هستند؟ سلیقه آنان چگونه است؟ شناسایی بهتر مخاطبانتان سبب می شود طراحی دکوراسیون را بر اساس سلیقه و نظر مشتریان بچینید مثلا اگر مشتریان شما بیشتر مادران باردار هستند، می توانید برای برانگیختن احساسات آنها از رنگ های پاستلی، موسیقی ملایم و نقاشی هایی با موضوع کودکان بوتیک خود را دکور کنید. اگر مشتریان تان افراد جوان هستند آنها را با موسیقی های انرژی بخش و ویترین هایی با طراحی چشم گیر به خرید ترغیب کنید.

محصولات را به چندین شکل ارائه دهید

برای جلب توجه مشتری محصولات را چندین شکل ارائه دهید مثلا تعدادی از لباس های شیک و زیبا را از دیوارها آویزان کنید و بقیه مدل ها را در قفسه ها بچینید یا برخی طرح و رنگ لباس ها را به کمک مانکن به مشتریان نشان دهید.

ذهن مشتری را به سمت خرید سوق دهید

دکور بوتیک باید با هدف ترغیب مشتری به خرید طراحی شود. چیدمان ویترین باید طوری باشد که نظر مشتری به کالا هایی با قیمت بالاتر جلب شود. برای این کار بهتر است در کنار این کالا ها عروسک، پوستر و یا پارچه های زیبا قرار دهید. شما می توانید قسمت هایی را که برای قرار دادن گرانترین اجناس خود در نظر گرفته اید را با عناصر دلخواه و مناسب دکور کنید و اینگونه نظر مشتری را به این کالاها جلب نمایید.

در طراحی دکوراسیون بوتیک برای نمایش خرده ریزها از شلف های دیواری و باکس های زمینی استفاده کنید. از باکس ها می توانید به عنوان محل نشستن هم استفاده کنید.

از قفسه سقفی کمک بگیرید

نمایش اقلام در سطوح مختلف برای مشتریان بصری جذاب است. قفسه سقفی در سطوح مختلف ساده ترین راه برای رسیدن به این اثر است.می توانید با استفاده از قفسه های سقفی چشم را بالا ببرید و احساس یک فضای بزرگتر را ایجاد کنید.

از قفسه های باز استفاده کنید

جدا کردن بخش های کوچک مغازه چالش برانگیز است، اما قفسه های باز و بلند می توانند راهی موثر برای تقسیم فضا و همچنین نمایش محصولات و ایجاد احساس راحتی باشند. قفسه های باز انعطاف پذیر هستند، به شما این امکان را می دهند که هر دو طرح و کالا را به آسانی تغییر دهید.

از آینه کمک بگیرید

طراحی یک مغازه پوشاک زنانه از ظرافت و جزییات زیادی برخوردار است پس توصیه می شود از آینه ها و عناصر دکوراتیو در فروشگاه استفاده کنید.

انعطاف پذیر باشید

بهتر است در نظر بگیرید که مشتریان معمولا چه مسیری را انتخاب می کنند و رفتار آن ها در مواجهه با بخش های مختلف فروشگاه چگونه است. اگر در طراحی دکوراسیون مغازه انعطاف پذیر باشید و به جزئیات و بازخوردهای مشتریان توجه کنید، در نهایت به طراحی و دکوراسیونی می رسید که هم برای مشتریان قابل توجه است و هم برای شما سود و فروش بیشتر را به دنبال دارد.

قیمت کالا را مخفی نکنید

برخی اوقات زیبایی و لوکس بودن ویترین سبب می شود مشتری فکر کند که محصولات شما گران است پس سعی کنید روی مارک تمامی کالاها، برچسب قیمت بچسبانید و شناسنامه ای برای هر لباس ایجاد کنید. این کارسبب می شود مشتری راحت تر بوده و فروشنده مجبور به جواب دادن در مورد قیمت و نوع محصولات نباشد.

به مکان قرار دادن صندوق توجه کنید

صندوق مهم ترین قسمت یک مغازه و جایی است که کالاهای انتخاب شده توسط مشتری بسته بندی می شوند و وجه آن دریافت می شود. در قسمت خروجی یک میز مناسب قرار داده و دستگاه های پز روی آن قرار دهید و بر ترددها نظارت کامل داشته باشید.

یک شبکه خرید آنلاین راه اندازی کنید

امروزه اکثر افراد در فضای مجازی سیر می کنند بنابراین برای فروش بیشتر بعد از راه اندازی مغازه، شبکه خرید آنلاین راه اندازی کنید. اینگونه شما می توانید مشتریان بیشتری جذب کنید. در سایت محل دقیق بوتیک تان را روی نقشه مشخص کنید و اطلاعات کاملی از کالاها را قرار دهید تامردم به راحتی شمارا پیدا کنند و اجناس شما را مشاهده کنند. در صورت پسندیدن اجناستان توسط مشتری او با دادن آدرس و واریز پول می تواند اقدام به خرید نماید و شما می توانید جنس مورد نظر را برای او ارسال کنید.

بهترین برخورد را با مشتری داشته باشید

بهترین نوع برخورد با مشتری را داشته باشید تا مشتری های ثابت شما بیشتر شوند. با مشتری صادق بوده و از چاپلوسی زیاد بپرهیزید که باعث بی اعتمادی مشتری می گردد.

حراجی های مناسب برگزار کنید

برای فروش بیشتر در زمان هایی که فروشتان کم می شود، کالاهای خود را حراج کنید.حراجی آخر فصل باعث میگردد تا اجناس فصل، روی دستتان نماند و مجبور نشوید برای فروش کالاهایتان تا سال دیگر منتظر بمانید اما سعی کنید حراجی واقعی داشته باشید و قیمت اجناس شما مانند روزهای عادی نباشد زیرا اینگونه مشتری متوجه خواهد شد و دیگر به شما اطمینان نخواهند کرد. 

معایب شغل لباس فروشی

فروشندگی پوشاک و لباس نیز مانند هر شغل و حرفه دیگری معایب خاص خود را دارد. یکی از معایب لباس فروشی تغییر مرتب مد و فشن است. بسیاری از افراد دوست دارند مطابق با مد روز پیش بروند و دنبال مدل‌ها و لباسی هستند که در آن برهه زمانی اصطلاخا مد شده است. شما به عنوان یک فروشنده حرفه‌ای لباس باید با دنیای مد و فشن آشنا باشید و ترندهای جدید را دنبال کنید تا بتوانید پوشاک و لباس‌هایی مطابق با مد روز موجود کنید. همین تغییرات می‌تواند یکی از معایب شغل لباس فروشی باشد چرا که ممکن است جنس موجود شما فروش نرود و روی دست شما باد کند.

علاوه بر مد باید به تغییرات فصلی نیز توجه داشته باشید تا بتوانید اجناس خود را به موقع بفروشید. ضمن اینکه چشم‌پوشی از سلیقه شخصی افراد و ناقصی سایز و رنگ‌بندی نیز می‌تواند به ضرر شما تمام شود.

مغازه‌های لباس فروشی عموما در پاساژها، مراکز خرید یا خیابان‌های پر رفت و آمد قرار دارند. از همین رو معمولا هزینه اجاره مغازه سنگین است. از طرف دیگر، برای اینکه بتوان با مغازه‌های اطراف رقابت کرد باید جنس خوب را با قیمت مناسب به مشتری عرضه کرد.

یکی دیگر از معایب شغل فرشندگی پوشاک مسئله خواب سرمایه است. برای اینکه روند بازگشت سرمایه زودتر اتفاق بیفتد باید برنامه‌ریزی درست و بازاریابی قوی داشته باشید.

مزایای شغل لباس فروشی

بعد از غذا، لباس جزو مهم‌ترین ضروریت‌های هر آدمی است. پوشاک به عنوعی کالای پرمصرف و تندمصرف است. برخلاف غذا، لباس تاریخ مصرف ندارد و فاسد نمی‌شود. حتی لباس‌هایی که از مد افتاده‌اند را می‌توان به روز کرد. لباس قابل ترمیم و تعمیر است. همین بازطراحی مدل یا ترمیم لباس می‌تواند به عنوان نوعی خدمات برای مشتریان ارزش آفرین باشد و درآمد خوبی نصیب شما کند.

اگر یک بوتیک بزرگ و سرمایه کافی داشته باشید می‌توانید تنوع اجناس زیادی داشته باشید. زنانه‌، مردانه و بچگانه؛ لباس‌هایی یا طرح‌ها و رنگ‌ها و جنس پارچه‌های متنوع که می‌توانید به صورت ترکیبی نیز به فروش برسانید. این تنوع در راه اندازی مغازه لباس بچه گانه هم نیاز است.

گردآوری و تنظیم: مجله خبری صبح من

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=44915

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.