«صبح من» با زندگی: سیگار کشیدن اثرات منفی زیادی بر سلامتی دارد که به دلیل مواد سمی و نیکوتین موجود در آن است. از جمله اثرات منفی سیگار میتوان به مشکلات ریوی، انواع سرطان و بیماریهای قلبی اشاره کرد که حتی گاهی ممکن است منجر به مرگ شود.
به گزارش مجلهی خبری «صبح من»، اثراتی که سیگار بر روی ذهن افراد میگذارد باعث اعتیاد آنها به سیگار میشود تا جایی که ترک آن برایش سخت است، اما به رغم سختی ترک سیگار، این امر، غیرممکن نیست و به نفع شخص مصرفکننده و سلامت او و اطرافیانش است.
اگر همسری دارید که سیگار میکشد و به دنبال راهکاری برای تشویق او به ترک سیگار هستید، مطلب امروز ما را از دست ندهید.
از جمله مهمترین کارها برای کمک به ترک سیگار، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
استفاده از گفتوگوی هدفمند و منطقی

ترک سیگار، به ارادهی قوی و تصمیم شخصی فرد مربوط میشود که از درون ناشی میشود و نشان دهنده تمایل عمیق و صمیمانه به ترک این عادت مضر است، اما به این معنا نیست که او نیاز به حمایت زیادی ندارد. در این زمینه، نقش همسر بسیار کلیدی است.
شما میتوانید با محبت و صمیمیت با او صحبت کرده و همسر خود را از مضرات این عادت و تأثیرات منفی آن بر سلامتی خود و اطرافیانش به ویژه فرزندان خردسالتان، آگاه کنید.
از سوی دیگر سعی کنید به او، اجازهی ابراز احساسات بدهید خواه این احساسات ضعف، درماندگی، ترس و یا هر چیز دیگری باشند. سعی کنید احساسات او را درک کنید و از او حمایت مناسبی که متناسب با نیازهایش است، ارایه دهید.
از همسر خود صادقانه و شفاف در مورد دلایلی که او را متمایل به سیگار کشیدن میکند و یا چیزهایی که ممکن است به او کمک کند تا سیگار را ترک کند و همچنین در مورد چیزهایی که باعث استرس یا اضطراب او شده و میل او به سیگار کشیدن را افزایش میدهد، بپرسید. شاید این موارد به او کمک کند تا در ترک سیگار، مصمم شود.
ابراز احساسات و ایجاد انگیزه

شاید ابراز احساسات شدید هنگام تلاش برای متقاعد کردن همسر به لزوم ترک سیگار آسان نباشد، اما کلمات صمیمانه به سرعت وارد قلب میشوند و احساسات واقعی و گرمی را به او منتقل میکند. این امر باعث میشود که او بخواهد سلامتی خود را حفظ کند.
به همسر خود ثابت کنید که به او اهمیت میدهید و او را دوست دارید به این ترتیب انگیزه و عزم ترک سیگار را در همسر خود تقویت خواهید کرد.
استفاده از روشهای جایگزین
اگرچه نیکوتینی که سیگاریها استنشاق میکنند، باعث اعتیاد شدید آنها میشود، اما میتوان از روشهایی مانند استفاده از مواد جایگزینی که در داروخانهها و بازار فروخته میشود، برای کاهش این اعتیاد بهره گرفت.
از جمله مواد جایگزین برای کاهش اعتیاد به نیکوتین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده از کندر
- استفاده از واکسنها، آدامس، چسب و قرصهای جایگزین نیکوتین سیگار
- استفاده از اسپری بینی مخصوص افراد سیگاری
- و در پایان، مراجعه به متخصص، مشورت و بهرهگیری از روشهای درمانی

توصیههای مرحلهی ترک
صبور باشید و بدانید همسر شما در معرض فشارهای جسمی و روانی بسیار سختی قرار دارد که او را خسته میکند و باعث ایجاد تغییراتی نگران کننده در رفتار او میشود. از آنجایی که دوران سختی است و به دلیل قطع شدن موادی که بدنش به آن عادت کرده، دچار مشکلاتی خواهد شد، سعی کنید با او صبور و مهربان باشد و شرایط او را در نظر بگیرد.
تا حد امکان او را سعی کنید سریع عصبانی نشوید بلکه از برخی اشتباهاتش چشمپوشی کنید تا بتواند به پیشرفت خود ادامه دهد و به نتیجه برسد.
برای تشویق او از روشهای سرگرمکننده و هدفمند استفاده کنید. در این مرحله، همسر شما باید به کارهایی مشغول شود که حواس او را پرت کرده و از فکر کردن به سیگار دور کند. در این زمینه کارهای زیر را پیشنهاد میکنیم:
- غذای دلخواه او را تهیه کنید چراکه ممکن است در این مرحله بیاشتها شده باشد.
- پیشنهاد بیرون رفتن از خانه، تنفس هوای پاک و پیادهروی بدهید. این کار علاوه بر سرگرم شدن، باعث پرت کردن حواس او از سیگار خواهد شد.
- از او بخواهید روی برخی از فعالیتها تمرکز کند؛ مثلاً نقاشی بکشد یا کارهایی مانند رسیدگی به گلدانها یا هرس درختان باغچه و … را انجام دهد.
- از حضور در مکانهایی که افراد سیگاری هستند، خودداری کنید.
در پایان باید گفت، صبر و استقامت مهمترین مرحله برای ترک سیگار است.