«صبح من» با گردشگری: امروزه هر کشوری سعی دارد نمادی از قدرت را برای خود ایجاد کند تا بتواند به گونهای در مقابل بزرگان دنیا، حرفی برای گفتن داشته باشد. در ۲ قرن اخیر یعنی از سال ۱۸۰۰ میلادی، یکی از راههای ساخت نماد قدرت، زیبایی و توانمندی، ساخت آسمان خراشهای بزرگ با قابلیتهای شگفت انگیز است. حال میخواهیم که شما را با بلندترین آسمان خراش دنیا آشنا کنیم تا شما متوجه شوید که کدام کشور در این رقابت عجیب، مقام اول تا دهم را ازآن خود کرده است.
به گفته پروفسور والری یکی از بزرگان معماری جهان، دلیل ایجاد این رقابت، اهمیت بسیار زیادی که انسانها به قد و ارتفاع از سطح زمین میدهند. از سالیان دور، در جنگ ها، زمانی که ارتش با ساختمانهای بلند کشور رقیب، مواجه میشدند، به توانمندی آنها ایمان آورده و جنگ را سخت تر از قبل، میپنداشتند.
به گزارش مجله خبری صبح من، با بررسیهای صورت گرفته، مواردی که در این مقاله برای شما بررسی میشود، بلندترین برجهای جهان در سال ۲۰۲۰ است که منبع آن، مجله خبری گردشگری CNN آمریکا است.
۱۰-برج تایپه ۱۰۱ تایوان (Taipei 101)
مکان: تایپه تایوان
طول برج: ۵۰۸ متر
تعداد طبقات: ۱۰۱ طبقه
سال ساخت: ۲۰۰۴

Taipei 101 یک نماد مدرن در تایوان است که تکنولوژی روز دنیا را با سنتهای آسیایی ترکیب کرده و به رخ گردشگران میکشد. این برج برای مقاومت در برابر طوفانها و زمین لرزههای مهیب، طراحی شده است و دارای دیوارهای برجسته شیشهای سبز-آبی میباشد. بسیاری از عناصر طراحی شده در آن، شامل نمادهای سنتی آسیا و فلسفه فنگ شویی است. به عنوان مثال، ۱۰۱ طبقه آن نماد تجدید زمان است و درخشش زرد روشن در بالای آن به عنوان مشعلی خوشامدگویی دیده میشود که همچنین نماد آزادی است. تایپه ۱۰۱ بلندترین آسمان خراش دنیا در سال ۲۰۰۴ تا زمانی که برج خلیفه دبی در سال ۲۰۱۰ افتتاح شد.
یکی از مهمترین ویژگیهای این برج که آن را از بقیه متمایز میکند، این است که در اطراف آن، هیچ آسمان خراش دیگری وجود ندارد و از مسافتهای طولانی به راحتی، قابل مشاهده است.
۹-برج CITIC
مکان: پکن چین
طول برج: ۵۲۷٫۷ متر
تعداد طبقات: ۱۰۹ طبقه
سال ساخت: ۲۰۱۸

یکی دیگر از برجها که در لیست بلندترین آسمان خراش دنیا، قرار گرفته است، برج CITIC پکن است که رتبه ۴ در بین بلندترین برجهای کشور چین را ازآن خود کرده است. این آسمان خراش طراحی شده توسط گروه معماری KPF است که الهام گرفته از یک کشتی آیینی چین میباشد. این برج به عنوان یک مرکز تجاری و اداری در پکن معرفی شد و در طول این دو سال، گردشگران زیادی را به خود، جذب کرده است.
۸- برج CTF تیانجین
مکان: تیانجین چین
طول برج: ۵۳۰ متر
تعداد طبقات: ۹۶ طبقه
سال ساخت: ۲۰۱۹

آسمان خراشی فوقالعاده زیبا و جذاب در تیانجین، چین که در رقابت با هم وطن خود برج CTF گوانگجو است. پروژه این ابرساختمان در سال ۲۰۱۳ شروع شد و در سال ۲۰۱۹ به پایان رسید. این برج بعد از گلدین فایننس، دومین ساختمان بلند تیانجین و همینطور هشتمین آسمان خراس بلندقامت در جهان است. البته که این ساختمان در یک رقابت دیگر به عنوان بلندترین ساختمان در جهان با کمتر از ۱۰۰ طبقه است.
۷٫ برج CTF گوانگجو
مکان: گوانگجو چین
طول برج: ۵۳۰ متر
تعداد طبقات: ۱۱۱ طبقه
سال ساخت: ۲۰۱۶

یکی دیگر از آسمان خراشهای بلند قامت کشور چین ساختمان اداری-مالی CTF است. این برج زیبا به دلیل قرار گرفتن در کنار رودخانه مروارید، زیبای دو چندانی را ازآن خود کرده است. این برج ترکیبی از بخش اداری، دفاتر کار متنوع، سوییتهای مسکونی، رصدخانه با بهترین تجهیزات رصدخانهای و یک هتل لوکس که ۱۶ طبقه از این برج را شامل میشود.
منحنیهایی که بدنه این سازه را شامل میشود، بهترین عملکرد را در مقابل بادهای شدید، نشان میدهد. این آسمان خراشها میتواند نمادی از قدرت اقتصادی باشد که در این صورت، آسیا در این زمینه نه تنها حرفی برای گفتن دارد، بلکه میتواند لرزه به اندام بزرگان اروپایی و آمریکایی خود، بیاندازد.
۶- برج تجاری One World Trade Center
مکان: نیویورک آمریکا
طول برج: ۵۴۱ متر
تعداد طبقات: ۱۰۴ طبقه
سال ساخت: ۲۰۱۴

برج تجاری One World Trade Center، واقع در منهتن، نیویورک، بلندترین و یکی از مهمترین ساختمانها در ایالات متحده آمریکا است. این برج، پس از ۱۱ سپتامبر، توسط دیوید چایلدز طراحی شد تا به عنوان نمادی بزرگ و افقی از چشم انداز آینده نیویورک در آید.
این ساختمان ۱۰۴ طبقهای شامل دفاتر کار شرکتهای مختلف، رستورانهای برندهای برتر، امکانات برای رصد آسمان و چشم اندازی بی نظیر برای مشاهده منهتن است. سیستمهای ایمنی و پایداری که با انرژی تجدید پذیر، ضد حریق متراکم و استفاده مجدد از آب باران در طراحی ساختمان گنجانده شده است. برج تجاری One World Trade Center همچنین شامل یک موزه بزرگ و یادبودی از روز ملی ۱۱ سپتامبر میباشد.
۵- برج لوته Lotte World Tower
مکان: سئول کره جنوبی
طول برج: ۵۵۵ متر
تعداد طبقات: ۱۲۳ طبقه
سال ساخت: ۲۰۱۷

برج Lotte که در لیست بلندترین آسمان خراش دنیا است، دارای ۱۲۳ طبقه است که در نزدیکی رودخانه هان سئول در محله Sincheon-dong واقع شده است. این مکان در کنار مجموعه Lotte World است که در سال ۱۹۸۹ افتتاح شد و شامل یک پارک زیبا، سالنهای سینما و یک مرکز خرید میباشد.
پس از ۱۳ سال برنامهریزی و آمادهسازی برای ساخت یک نماد قدرتمند در کره جنوبی، این برج در اواخر سال ۲۰۱۵ شروع به ساختن شد و این پروژه در مارس ۲۰۱۶ به کار خود پایان داد. با این حال، ساختمان هنوز برای استفاده و بازدید عموم آزاد نیست. فضای داخلی با مجموع ۱۲۳ طبقه شامل فروشگاه ها، اقامتگاه ها، هتلی مجلل، فضاهای اداری خصوصی و طبقات دسترسی عمومی در بالا به همراه یک چشمانداز بسیار دلنشین است.
۴- برج اداری Ping An
مکان: شنژن جنوب شرقی چین
طول برج: ۵۹۹ متر
تعداد طبقات: ۱۱۵ طبقه
سال ساخت: ۲۰۱۷

یکی دیگر از آسمان خراشها که در لیست بلندترین برجهای جهان در سال ۲۰۲۰ قرار میگیرد، برج اداری Ping An است. اگرچه هنوز این پروژه به طور کامل به پایان نرسیده است، مرکز اداری بین المللی Ping An در آوریل ۲۰۱۵ کار خود را آغاز کرد و این ساختمان را به عنوان دومین برج بزرگ چین و چهارمین ساختمان بزرگ در کل جهان تبدیل کرد.
در ابتدا، این آسمان خراش قرار بود از برج شانگهای پیشی بگیرد و به بلندترین ساختمان در چین تبدیل شود، با این وجود آنتن ۶۰ متری طراحی شده در قسمت بالای آن در اوایل سال ۲۰۱۵ برداشته شد، زیرا این احتمال وجود داشت که مانع مسیرهای پرواز هواپیماها شود. این ساختمان در منطقه تجاری مرکزی شنژن، چین واقع شده است و ۱۱۵ طبقه آن شامل دفتر مرکزی بیمه پینگ، هتل، دفاتر کار شرکتهای مختلف، یک مرکز خرید عالی و یک طبقه برای تماشای چشم انداز شهر در بالاترین طبقه ساختمان، تعبیه شده است.
۳- برج ساعت رویال
مکان: مکه عربستان
طول برج: ۶۰۱ متر
تعداد طبقات: ۱۲۰ طبقه
سال ساخت: ۲۰۱۲

هتل Royal Clock Tower Tower مکه، که به برجهای ابراج البیت نیز شهرت دارد، ساختمانی متعلق به دولت است که به عنوان نمادی از قدرت فرهنگ و جامعه عربستان ارزش زیادی دارد. این مجموعه ساختمانی که با فاصله کمی از خانه خدا و بزرگترین مسجد جهان، مسجدالحرام قرار دارد، به عنوان بخشی از ابتکار عمل برای نوسازی شهر و پذیرایی از زائران ساخته شد. این مجموعه بزرگ متشکل از آپارتمانهای مسکونی، اتاقهای هتل، یک مرکز کنفرانس، یک نمازخانه بزرگ، یک مرکز خرید پنج طبقه، یک موزه و یک مرکز برای تماشای چشم اندازی از خانه خدا و مسجد الحرام میباشد.
گردشگران معمولا از چشم انداز این برج برای دیدن ماه در ماههای مقدس استفاده میکنند. در حالی که این مجموعه چهارمین ساختمان بلند در جهان است، در بین برجهای ساعت، بلندترین و بهتر است بگوییم بزرگترین ساعت دنیا است.
۲- برج شانگهای
مکان: شانگهای چین
طول برج: ۶۳۲ متر
تعداد طبقات: ۱۲۶ طبقه
سال ساخت: ۲۰۱۵

این برج عظیم الجثه، به عنوان بلندترین آسمان خراش مگاتال در قلب منطقه مالی Luijiazui شانگهای است. ساخت برج شانگهای هشت سال طول کشید و دومین ساختمان بلند در جهان میباشد. این پروژه در سال ۲۰۱۵ به اتمام رسید، اما تا سال ۲۰۱۶ برای استفاده و بازدید عموم مردم آزاد نبود. شرکت معماری آمریکایی Gensler این ساختمان را طراحی کرده است و معمار چینی Jue Xia رهبری تیم طراحی و معماری آن را بر عهده داشتند. این برج که از ۹ ساختمان استوانهای شکل روی هم انباشته شده ساخته شده است، در مجموع ۳۲۰ اتاق هتل و همچنین فضای فروشگاهی، رستورانهای برند، کافی شاپها را دارد. جذابیت فوقالعاده چشم انداز آن دارای فضاهای عمومی است که نماهای ۳۶۰ درجه از شهر را برای بازدیدکنندگان فراهم میکند.
۱-برج خلیفه
مکان: دبی امارات
طول برج: ۸۲۸ متر
تعداد طبقات: ۱۶۳ طبقه
سال ساخت: ۲۰۱۰

شاید برای شما سوال بود که بلندترین برج جهان کجاست. برج خلیفه تنها برنده لیست بلندترین آسمان خراش دنیا است که از سال ۲۰۱۰ هنوز هیچ کشوری نتوانسته است که نمادی بلند قامت تر از آن، بسازد. این ساختمان با هفت هکتار زمین فضای سبز و ۱۶۳ طبقه، دارای ۳۰،۰۰۰ اقامتگاه، ۹ تا بهترین هتلهای دبی، ۱۹ برج مسکونی، یک مرکز خرید و یک دریاچه مصنوعی ۳۰ هکتاری است.
دریاچه ساخته شده برای این مجموعه بخشی از ابتکار دیرینه دولت امارات متحده عربی برای تبدیل اقتصاد و سرمایههای نفتی به یک مرکز بزرگ گردشگر محور است. طراح برج خلیفه، آدریان اسمیت، هم اکنون در حال کار بر روی برج جده در عربستان سعودی است که در سال ۲۰۱۷ پروژه آن شروع شده و قرار است اولین ساختمان در جهان باشد که به یک کیلومتر طول دارد.
سخن آخر
نمادهایی از قدرت، توانمندی و تاریخ هر کشور در این مجموعههای ساختمانی کاملا قابل فهم است. این ابرساختمان ها، نه تنها بلندقامتترین ساختمانهای جهان هستند، بلکه لوکسترین و بهترین امکانات تفریحی، اقامتی و اداری را به مردم ارائه میدهند. ما سعی کردیم این موارد به خوبی برای شما بررسی کنیم تا زمانی قصد سفر به این کشورها را داشتید، با اطلاعات کامل تری از این آسمان خراش ها، به بازدید آنها بپردازید.
سوالی که در اینجا پیش می آید این است که چرا اکثر این برج ها در کشورهای آسیایی و یا آمریکا هستند و در اروپا آسمان خراش های بلند دیده نمی شود. برای مشاهده پاسخ این سوال این مطلب را حتما بخوانید.