تاریخ : شنبه, ۱۶ تیر , ۱۴۰۳ Saturday, 6 July , 2024
2

دلیل نبود پرچم بر روی گنبد بارگاه امام علی(ع) چیست؟

  • کد خبر : 19743
  • 14 تیر 1402 - 11:40
دلیل نبود پرچم بر روی گنبد بارگاه امام علی(ع) چیست؟
پرچم بر روی گنبد امامان معصوم علیهم السلام، به این دلیل است که امام قبلی به شهادت رسیده و پرچم نشانه‌ای از انتقام گرفتن ایشان از قاتل امام قبلی است. اما مفهوم رنگ‌های پرچم‌های نصب شده بر روی گنبد بقاع متبرکه چیست؟

«صبح من» با مطالب مذهبی: بر بالای گنبد حرم مطهر همه ائمه اطهار علیهم السلام پرچمی وجود دارد که در روزهای مختلف سال تعویض می‌شود. در این میان تنها گنبد نورانی امام علی (ع) است که پرچمی بر بالای آن قرار ندارد.

به گزارش «صبح من»؛ حجت الاسلام مسعود داستانی، کارشناس مسائل دینی، با اشاره به دلیل نبودن پرچم بر گنبد حرم مطهر مولای متقیان گفت: پرچم نشانه و نمادی برای خونخواهی و تقاص است و تقاص خون امام علی (ع) توسط فرزند بزرگوار ایشان، امام حسن (ع)، از ابن ملجم ملعون گرفته شد. در حالی که سایر ائمه اطهار علیهم السلام که به شهادت رسیدند، در انتظار قیام امام زمان (عج) هستند تا قاتلان ایشان را قصاص کنند.

داستانی همچنین یادآوری کرد: طبق عقیده برخی از عالمان دینی، پرچم بر روی گنبد امامان معصوم علیهم السلام، به این دلیل است که امام قبلی به شهادت رسیده و پرچم نشانه‌ای از انتقام گرفتن ایشان از قاتل امام قبلی است.

او ادامه داد: طبق این عقیده، چون در زمان امامت امام علی (ع) حکومت بر عهده ایشان بود و قبل از آن حضرت شهادتی روی نداده بود، به همین دلیل امام علی (ع) در پی انتقام نبوده‌اند.

محقق امور دینی درباره نصب پرچم بر بالای گنبد حرم مطهر حضرت زینب (س) نیز توضیح داد: این حرم مطهر و مبارک هم سابقاً پرچمی نداشت تا زمانی که بارگاه مطهر ایشان توسط نیروهای شیطان‌صفت داعش بمباران شد و مورد اهانت قرار گرفت. از آن زمان، مدافعان حرم حضرت زینب (س) پرچم تقاص و خونخواهی را بر گنبد نورانی آن حضرت نصب کردند.

او با اشاره به رنگ مختلف پرچم‌هایی که بر گنبد اهل بیت علیهم السلام نصب می‌شود، توضیح داد: در عرف مذهبی ما سبز بودن پرچم نشانه سیادت است. همچنین رنگ قرمز نشانه شهادت بوده و وقتی عزا و مصیبتی روی می‌دهد، در حرم‌های مطهر پرچم‌های سیاه نصب می‌شود.

به گفته این کارشناس مسائل دینی، فرضیه‌های زیادی درباره نداشتن پرچم بر گنبد امام علی (ع) وجود دارد که اثبات دلیل قطعی نیازمند تحقیق و بررسی دقیق تاریخی است.

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=19743

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.