«صبح من» با زندگی: برای اینکه شما از یک برنامه تلویزیونی لذت ببرید، باید صفحه نمایشگرتان از گرد وخاک، اثر انگشت و کثیفی پاک باشد و دیگر اجازه ندهید گرد و غبار برنامه شما را مختل کند.
به گزارش صبح من، اگر فکر میکنید تمیز کردن صفحهنمایش مانیتورهای LCD یا تلویزیونهای HD به پاشیدن چند قطره از شیشهپاککن روی یک دستمال و کشیدن آن روی صفحه ختم میشود سخت در اشتباهید! چرا که انجام این کار روی صفحهنمایشهای مانیتورها و تلویزیونهای امروزی همچون به آتش کشیدن آنهاست! از این رو در این مطلب قصد داریم تا شما را با روش اصولی تمیز کردن تلویزیون آشنا کنیم.
مراحل تمیز کردن تلویزیون
تمیز کردن تلویزیون مراحل و نکات خاصی دارد که باید به آن ها توجه کنید. رعایت این نکات باعث میشوند تلویزیون شما کامل تمیز شده و آسیب نبیند. در ادامه این مراحل را توضیح میدهیم:
۱. قبل از تمیز کردن تلویزیون آن را خاموش کنید
قبل از تمیز کردن تلویزیون ابتدا آن را خاموش کنید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه در این حالت بماند تا دستگاه خنک شود. (اگر تلویزیون داغ باشد به صفحه نمایش آسیب وارد میشود). علاوه بر این خاموش بودن تلویزیون باعث میشود تا لکها و گرد و غبار را بهتر مشاهده کنید.
۲. فراهم کردن وسایل مورد نیاز تمیز کردن تلویزیون
محلول مخصوص صفحه نمایش
دستمال میکروفایبر
دستمال پاک کننده وسایل الکترونیکی
برای تمیز کردن تلویزیون از دستمال های میکروفایبر استفاده کنید و اطراف آن را نیز با یک دستمال گردگیری کنید.
۳. گردگیری صفحه نمایش
یکی دیگر از کارهایی که باید پیش از تمیز کردن تلویزیون انجام دهید گردگیری است. گردگیری به معنای زدودن گرد و غبار از صفحهنمایش بدون لمسکردن آن است. به عبارت دیگر استفاده از روشهایی همچون بهکارگیری هوای فشرده برای زدودن گرد و غبار بهترین کار برای گردگیری بدون لمس صفحهنمایش است.
تمیز کردن تلویزیون باید آرام و با دستمال میکروفیبر خشک و تمیز باشد. بهطور کلی هیچ چیزی غیر از دستمال میکروفیبر (از جمله دستمال کاغذی، حوله کاغذی آشپزخانه، دستمالهای چندمنظوره و…) نباید صفحهنمایشها را لمس کند! دستمالهای میکروفیبر را براحتی میتوانید از فروشگاهها خریداری کنید.
بسیاری از گرد و غبارهای باقیمانده و لکههای برجای مانده در اثر تماس نوک انگشتان با صفحهنمایش با همین دستمال خشک، تمیز میشود.
فراموش نکنید که هنگام تمیزکردن صفحهنمایش بههیچ وجه نباید روی صفحه فشار آورید؛ این عملیات را کاملا به آرامی انجام دهید. به هیچ وجه حرکت دایرهای روی صفحه نداشته باشید و دستمال را از بالا به پایین یا از چپ به راست روی صفحه حرکت دهید.
۴. استفاده از محلول مخصوص برای تمیز کردن تلویزیون
برای تمیز کردن تلویزیون در اغلب موارد میتوانید از پاککنندههای تمیز کننده ال سی دی استفاده کنید.
ابتدا مقدار کمی از محلول تمیز کننده صفحه نمایشگر را روی دستمال میکروفیبر اسپری کنید و آن را به آرامی به صورت دایرهای روی صفحه نمایش کشیده تا تمام صفحه تمیز و خشک شود.
حتی اگر لکهای موجود بر روی صفحه نمایش از بین نرفت، نباید فشار زیادی بر روی صفحه نمایشگر وارد کنید؛ در چنین شرایطی صرفا از چند اسپری کوچک دیگر برای از بین بردن لکههای موجود استفاده کنید.
نکته: به یاد داشته باشید هرگز محلول پاک کننده را به صورت مستقیم بر روی نمایشگر اسپری نکنید، زیرا ممکن است به پوشش های ضریف انعکاسی نمایشگر آسیب وارد شود. همچنین نباید از دستمال کاغذی و پارچههای زبر و خشک استفاده کنید، زیرا باعث مخدوش شدن صفحه نمایشگر می شود.
محلول های مناسب برای تمیز کردن تلویزیون
در بالا خواندیم که برای تمیز کردن تلویزیون باید از محلولهای مختلف اما مناسب استفاده کرد. در ادامه برخی از این محلول ها را معرفی میکنیم:
۱. آب خالص
استفاده از آب شاید جایگزین مناسبی برای محلول پاک کننده نباشد و فقط گرد و غبار را از صفحه نمایشگر پاک کند، ولی در بعضی مواقع برای تمیز کردن تلویزیون میتوان از اسپری آب مقطر بر روی دستمال میکروفیبر استفاده کرد. توصیه ما برای شما این است که از محلول پاک کننده مخصوص استفاده کنید، چون در این محلول از موادی استفاده میشود که باعث افزایش طول عمر صفحه نمایشگر میشود.
۲. محلول سرکه و آب
برای تهیه این محلول، سرکه و آب را به نسبت مساوی با هم ترکیب کنید و بدین صورت یک تمیز کننده بسازید؛ سرکه مادهای طبیعی و خوراکی است که برای تلویزیون مشکلی ایجاد نمیکند.
دستمال نرم میکروفایبر را در مایعی که از آب و سرکه تهیه کردهاید، بزنید و آن را کمی مرطوب کنید. دقت داشته باشید که به هیچ عنوان نباید محلول را روی تلویزیون بریزید، زیرا در این صورت، آثار آن به صورت دائمی روی نمایشگر باقی خواهد ماند.
تنها با کمی مرطوب کردن دستمال و عبور آن از روی سطح نمایشگر، به سادگی خواهید توانست صفحه نمایشگر را تمیز کنید. بعد از اینکه با حرکت دادن دستمال مرطوب، توانستید لکهها و گرد و غبار را پاک کنید، باید با استفاده از یک دستمال دیگر، رطوبت حاصل از دستمال اول را گرفته و صفحه نمایش را کاملاً خشک کنید.
۳. تمیز کردن تلویزیون با استفاده از محلول ایزوپروپیل
در صورتی که روی صفحه نمایشگر شما فقط گرد و خاک نشسته است، مقداری آب مقطر برای تمیز کردن آن کفایت میکند و به هیچ پاک کننده دیگری نیاز ندارید؛ اما اگر روی صفحات نمایشگر، لکههای چرب وجود دارد، استفاده از محلول آب مقطر و ایزوپروپیل میتواند شما را در این امر کمک کند.
دقت داشته باشید که به هیچ عنوان از پارچه کاملاً خشک برای تمیز کردن صفحه نمایشگرها استفاده نکنید، چراکه ذرات گرد و غبار میتوانند به راحتی سطح صفحه نمایشگر را بخراشد. بهترین پارچه برای تمیز کردن صفحه نمایشگرها، همانطور که گفته شد، پارچه میکروفایبر است.
برای استفاده از ایزوپروپیل برای تمیز کردن تلویزیون ابتدا آن را با مقدار برابری از آب مقطر مخلوط کنید. سپس محلول حاصل را برای تمیز کردن نمایشگر مورد استفاده قرار دهید. برای استفاده سادهتر، محلول به دست آمده را درون یک آب پاش بریزد، این کار به شما دسترسی راحتتری به محلول میدهد و از آلوده کردن محیط نیز جلوگیری میکند. سپس دستمال را برداشته و به آرامی محلول به دست آمده را روی آن اسپری کنید.
حال پارچه مرطوب شده را روی سطح صفحه نمایشگر بکشید تا سطوح به خوبی پاک شوند. دقت داشته باشید که هرگز نباید اسپری را به صورت مستقیم روی نمایشگر بپاشید، به ویژه این کار را در نواحی حاشیه صفحات نمایشگر انجام ندهید؛ زیرا ممکن است، رطوبت حاصل وارد مانیتور و یا تلویزیون شود.
تمیز کردن کنترل تلویزیون
کنترل تلویزیون یک منبع مهم آلودگی و گرد و غبار است و از آنجا که تقریبا همهی افراد خانواده به آن دست میزنند، میتواند منبع انواع بیماریها باشد. تصور کنید که یک نفر، بعد از سرفه یا عطسه و بدون شستن دستهای خود کانال تلویزیون را عوض کرده باشد….
برای تمیز کردن کنترل تلویزیون مراحل زیر را دنبال کنید:
ابتدا باتریهای کنترل را خارج کنید.
سپس کنترل را رو به پایین بگیرید و به آرامی به آن ضربه بزنید تا غبار و ذراتی که میان کلیدها گیر کردهاند خارج شوند.
حال با استفاده از یک پارچهی نرم که به کمی الکل رقیق شده با آب آغشته است، تمام سطح کنترل و میان کلیدها را تمیز کنید. توجه داشته باشید که پارچه باید فقط کمی رطوبت داشته باشد.
برای تمیز کردن اطراف کلیدها میتوانید از یک خلال دندان و تکهای پنبه یا یک گوش پاک کن که به کمی محلول آب و الکل آغشته شده است کمک بگیرید.
اگر مدت زیادی است که کنترل را تمیز نکردهاید، این احتمال بسیار قوی است که آلودگی میان کلیدها رسوب کرده باشد و به این سادگیها از بین نرود. در این صورت یک مسواک قدیمی را به صورت خشک روی صفحه کلید کنترل بکشید. در نهایت یکبار دیگر کنترل را با یک پارچهی خشک و نرم پاک کنید و باتریها را سر جای خود قرار دهید.
از بین بردن خش از تلویزیون صفحه تخت
از بین بردن خش های روی صفحه نمایش نیز مانند تمیز کردن تلویزیون روشهای خاصی دارد. در ادامه با چند نمونه مهم آن ها آشنا خواهیم شد:
روش اول: دفترچه گارانتی تلویزیون را بررسی کنید. اگر روی تلویزیون شما یک خراش بزرگ افتاده که شامل گارانتی میشود، تلویزیون را به نمایندگی فروش ببرید. بهترین گزینه تعویض آن با یک تلویزیون صفحه تخت جدید است.
توجه: اگر از ابتدا سعی کنید خودتان خراش را از بین ببرید ممکن است آسیب بیشتری به صفحه تلویزیون وارد کنید و نمایندگی گارانتی دستگاه را از شما قبول نکند.
روش دوم: از یک خمیر ترمیم کننده خراش استفاده کنید. از نمایندگیهای فروش تلویزیون، خمیر تعمیر خراش را تهیه کنید و با یک دستمال میکروفیبر به آرامی آن را روی قسمتهای خراشیده شده بکشید.
روش سوم: یک پنبه را درون وازلین فرو کنید و به آرامی روی خشها بکشید. با این کار تا حدود زیادی قسمتهای خراشیده پر میشود.
کارهای غلط هنگام تمیز کردن صفحه نمایشگر تلویزیون
گاهی اشتباهاتی هنگام تمیز کردن تلویزیون انجام میدهیم که میتوانند به وسیله ما آسیب جدی وارد کنند. این اشتباهات عبارتند از:
۱. استفاده از دستمال کاغذی و دستمال زبر برای تمیز کردن تلویزیون
دقت داشته باشید که هرگز از دستمال کاغذی و پارچههای زبر و خشک برای تمیز کردن تلویزیون و صفحه نمایشگر استفاده نکنید؛ زیرا این کار باعث مخدوش شدن صفحه نمایشگر میشود. بهتر است برای این کار از دستمال های مخصوصی که به آن اشاره شد استفاده کنید.
۲. استفاده از مواد پاک کننده شیشه
تصور نادرست بیشتر مردم این است که میتوانند به جای پاک کننده مخصوص صفحه نمایشگر، از مواد پاک کننده شیشه استفاده کنند. بیشتر مردم به دلیل در دسترس بودن این مواد، از آنها برای تمیز کردن نمایشگرها استفاده میکنند. در واقع این مواد دارای آمونیاک، الکل، استون یا اتیل کلراید هستند که سبب آسیب رساندن به لایه ضد لک روی صفحه نمایشگر میشوند. استفاده مداوم از این مواد موجب کم شدن کیفیت تصویر نمایشگر شده و طول عمر تلویزیون شما را کاهش میدهد.
۳. استفاده از محلول پاک کننده به صورت مستقیم
دقت کنید که به هیچ عنوان نباید محلول پاک کننده را به صورت مستقیم روی نمایشگر تلویزیون اسپری کنید، زیرا ممکن است به پوششهای ظریف انعکاسی نمایشگر آسیب وارد شود.
۴. استفاده از محلولهای دارای الکل و استون
استفاده از محلولهای دارای الکل و استون، روش درستی برای تمیز کردن نمایشگرها نیست؛ الکل به مرور باعث مات و کدر شدن نمایشگر شده و این موضوع موجب از بین رفتن پوشش نمایشگر میشود.