صبح من با مطالب علمی و پزشکی: شما در مورد به تعویق انداختن زمان خواب، چیزهایی شنیدهاید اما در مورد به تعویق انداختن دستشویی چطور؟ وقتی ادرار کردن را به تاخیر میاندازید، پاهایتان را بصورت ضربدری قرار میدهید و به سختی مانع ادرار کردنتان میشوید تا خودتان را به دستشویی برسانید. اینکار ممکن است به هر دلیلی باشد مثلا در محل کارتان، غرق ایمیلهای کاری هستید یا از سرویس بهداشتی عمومی بدتان میآید.
به گزارش صبح من، گاهی اوقات ادرار کردن در پایین لیست کارهای شما قرار میگیرد. اما آیا اینکار میتواند خطرناک باشد؟ در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد.
نگه داشتن ادرار برای چه مدتی، عیبی ندارد؟
ظرفیت فیزیکی بدن شما برای نگه داشتن ادرار به چند چیز بستگی دارد. اکثر اوقات خانمها میتوانند ۳ تا ۶ ساعت، ادرارشان را نگه دارند. اما این، متفاوت خواهد بود و به مقدار ادراری که هر کس تولید میکند، بستگی دارد.
مقدار ادرار بوسیله وضعیت هیدراتاسیون و مصرف مایعات و همچنین ظرفیت عملکردی مثانه مشخص میشود که ترکیبی از اندازه واقعی مثانه و حساسیت مثانه است. ولی در نهایت، تحقیقات زیادی در مورد این موضوع وجود ندارد. حقیقت این است که دفع ادرار نرمال در خانمها در طول عمرشان، آنگونه که باید، بخوبی درک نشده است.
آیا باید با هر احساس ناراحتی، ادرار کنم؟
همانطور که میدانید احساس اینکه باید به دستشویی بروید از ناراحتی کم تا یک احساس تقریبا آزار دهنده متغیر است. شما دوست ندارید که تسلیم هر احساس جزئی ادرار کردن شوید اما از طرفی نمیخواهید ادرارتان را تا اندازهای نگه دارید که دردناک شود بلکه میخواهید عادات سالم دفع ادرار داشته باشید پس باید حد وسطی پیدا کنید که مجبور نباشید با یک جرعه آب خوردن به دستشویی بروید یا آنکه آنقدر ادرارتان را نگه دارید که احساسی شبیه گرفتگی عضلات پیدا کنید و نتوانید صاف بایستید.
بدترین سناریوی ممکن چیست؟
شما با نگه داشتن ادرارتان دچار عوارض خاصی نمیشوید اگرچه ممکن است این کار شما را کمی بیشتر در خطر ابتلا به عفونتهای دستگاه ادراری قرار دهد که با مصرف آنتی بیوتیک درمان میشود. داشتن عفونت دستگاه ادراری باعث میشود که احساس کنید باید بیشتر از حد نرمال به دستشویی بروید.
مشکلاتی مانند مثانه بیش فعال و سندرم مثانه دردناک نیز منجر به این حالت میشود. اگر ناگهان احساس میکنید که باید بیش از حد معمول ادرار کنید، برای بررسی بیشتر به پزشکتان مراجعه کنید.
تمرینات کگل و دارو میتواند مثانه بیش فعال را درمان کند در حالیکه ورزش درمانی و دارو میتواند به درمان سندرم مثانه دردناک کمک کند.
آیا میتوانید طوری با بدنتان کار کنید که کمتر به دستشویی بروید؟
میدانید که هیدراته ماندن، مهم است اما نوشیدن آب زیاد میتواند عارضه جانبی آزاردهندهای داشته باشد که همان نیاز به دفع ادرار، هر چند دقیقه یکبار است. اما آیا میتوانید جلوی بدنتان را بگیرید؟ مثانه بعضی از افراد کاملا حساس است و حتی با کمترین میزان ادرار در مثانه، احساس میکنند که باید ادرار کنند.
کار خوبی است که حواستان را پرت کنید و با هر نیاز اندک دفع ادرار به دستشویی نروید. اینکار به یک روش سالم، مثانه شما را کمی منبسط میکند هر چند نباید انتظار تغییرات عمدهای داشته باشید. تحقیق کوچکی نشان میدهد مثانه پرستاران که ممکن است فرصت ادرار کردن مکرر نداشته باشند، کمی بزرگتر از گروه کنترل هم سن آنهاست.
حرف آخر
احتمالا با نگه داشتن ادرار به خودتان، آسیب جدی نمیرسانید اما فقط بخاطر راحتیتان، وقتی احساس آزاردهنده داشتید، باید به دستشویی بروید. بعلاوه چیزهای اندکی هستند که میتوانند حس راحتی بعد از دفع ادرار را به شما بدهند.