تاریخ : پنجشنبه, ۲۴ آبان , ۱۴۰۳ Thursday, 14 November , 2024
0

سیاره‌های غول‌پیکر؛ این بخش: نپتون و اورانوس

  • کد خبر : 65435
  • 23 آبان 1403 - 16:00
سیاره‌های غول‌پیکر؛ این بخش: نپتون و اورانوس
مشتری و زحل، اولین سیاره‌هایی بودند که منجمان با چشم غیرمسلح شناختند، اما اورانوس و نپتون، اکتشافات جدید تلسکوپ‌ها هستند.

«صبح من» با نجوم: مشتری و زحل، اولین سیاره‌هایی بودند که منجمان با چشم غیرمسلح شناختند، اما اورانوس و نپتون، اکتشافات جدید تلسکوپ‌ها هستند. اورانوس را «ویلیام هرشل» در سال ۱۷۸۱ و نپتون را «یوهان گاله» در سال ۱۸۴۶ کشف کرد.

اورانوس

هیچ سیاره‌ای در حال حرکت انتقالی نسبت به محور خود، زاویه‌ی قائمه ندارد اما هیچ سیاره‌ای هم به اندازه‌ی اورانوس بر محور خود اُریب نیست. این سیاره، زاویه‌ای ۹۸ درجه دارد. این زاویه احتمالا حاصل برخورد یک سیارک بزرگ با اورانوس در جوانی آن بوده است. حلقه‌ها و قمرهای این سیاره نیز حول محوری عمودی می‌چرخند. رنگ آبی اورانوس، متأثر از گاز متان موجود در جوّ آن است.

اورانوس، ۲۷ قمر دارد اما بزرگترین آنها یعنی تیتانیا، نصف ماه است. پنجمین قمر بزرگ این سیاره، میراندا نام دارد. قمری با ظاهری عجیب که بقایای دوره‌های مختلف تاریخی بر سطح آن دیده می‌شود. قطر میراندا ۴۸۰ کیلومتر است.

در اسطوره‌های روم باستان، اورانوس، اولین الهه و الهه‌ی آسمان بود. او پدر ساتورن و پدربزرگ ژوپیتر بود.

نپتون

سردترین و دورترین سیاره به خورشید، نپتون است. فاصله‌ی این سیاره از خورشید، ۳۰ برابر فاصله‌ی زمین از خورشید است و بنابراین در آنجا نور خورشید، ۹۰۰ بار کمتر است.

یک حرکت انتقالی نپتون ۱۶۵ سال طول می‌کشد. این سیاره همچنین تندترین بادها را دارد. بادهای استوایی نپتون ۲٫۱۶۰ کیلومتر بر ساعت سرعت دارند.

نپتون یک قمر اصلی به نام تریتون دارد و ۱۲ قمر کوچک‌تر. چهار قمر کوچک نپتون در حلقه‌ی باریک دور این سیاره، می‌چرخند. فاصله‌ی تریتون از نپتون کمتر از فاصله‌ی زمین و ماه است. تریتون قمری سنگی با پوسته‌ای یخی است.تریتون کمتر از ۶ روز به دور نپتون می‌چرخد.

در روم باستان، نپتون به نام الهه‌ی دریاها نامگذاری شده است. نپتون، الهه‌ی دریاها، نیزه‌ای به دست دارد و برادر ژوپیتر است.

گردآوری و تنظیم: مجله‌ی خبری «صبح من»

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=65435
  • نویسنده : کارول استات
  • منبع : بهترین راهنمای ستارگان و فضا
  • 4 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.