«صبح من» با مطالب پزشکی: نقرس در گذشته به عنوان «بیماری ثروتمندان» و «بیماری پادشاهان» شناخته میشد، چراکه این گروهها معمولاً مقادیر زیادی گوشت میخورند که ممکن است احتمال ابتلا به این بیماری را در مقایسه با دیگران افزایش دهد.
به گزارش مجلهی خبری «صبح من»، اگرچه شیوهی زندگی و عوامل محیطی مطمئناً هنوز در ایجاد نقرس نقش دارند، اما یافتهها نشان میدهد که ژنها نقش مهمی در تعیین اینکه آیا یک فرد به نقرس مبتلا میشود یا خیر، بازی میکند.
«تونی مریمن»، اپیدمیولوژیست از دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند، میگوید: «نقرس یک بیماری مزمن است که ریشهی ژنتیکی دارد و تقصیر فرد مبتلا نیست و این افسانه که نقرس ناشی از سبک زندگی یا رژیم غذایی است باید شکسته شود.»
بیماریها اغلب با پرخوری یا نخوردن غذای سالم به اندازه کافی مرتبط هستند، اما تحقیقات جدید نشان میدهد که ژنها نقش مهمی در ابتلا به بیماری نقرس دارند.
در تحقیقات انجام شده توسط یک تیم بینالمللی از دانشمندان، دادههای ژنتیکی ۲٫۶ میلیون نفر از طریق ۱۳ مجموعه دادههای مختلف DNA جمع آوری شد و این تعداد شامل ۱۲۰۲۹۵ فرد مبتلا به نقرس بود.
محققان با مقایسه کدهای ژنتیکی افراد مبتلا به نقرس، ۳۷۷ ناحیه خاص از DNA را پیدا کردند که در آنها تفاوتهای خاص بیماری وجود داشت که ۱۴۹ مورد از آنها قبلاً با نقرس مرتبط نبودند.
گفتنی است، نقرس یک بیماری است که فرآیند متابولیک بدن را تحت تأثیر قرار میدهد که منجر به افزایش سطح اسید اوریک (اسید اوریک) در بدن و تجمع آن میشود که منجر به تجمع آن در مفاصل و رسوب آن به صورت کریستال میشود. این امر، منجر به درد شدید مفاصل و التهاب میشود.
محققان یادآور میشوند که ژنتیک در هر مرحله از این فرآیند مهم است. به طور خاص، بر احتمال حمله سیستم ایمنی بدن به کریستالها و نحوه انتقال اسید اوریک در بدن تأثیر میگذارد.
ترجمه و تنظیم: مجلهی خبری «صبح من» ـ استفاده از مطلب تنها با ذکر منبع، مجاز است.
اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman