تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024
1

پرتاب شدن اولین ماهواره چوبی جهان به فضا!

  • کد خبر : 64810
  • 16 آبان 1403 - 14:00
پرتاب شدن اولین ماهواره چوبی جهان به فضا!
ژاپن به‌تازگی نخستین ماهواره چوبی جهان با نام لینگوست را به فضا فرستاده است؛ این پروژه به دست پژوهشگران دانشگاه کیوتو و شرکت خانه‌سازی سومیتومو فورستری (Sumitomo Forestry) ساخته شده است و هدف آن بررسی امکان استفاده از چوب در ماموریت‌های فضایی به مقصد ماه و مریخ است. برای آشنایی بیشتر با این نوع ماهواره چوبی با ما همراه شوید.

«صبح من» با علم و فناوری: ژاپنی‌ها به تازگی یک ماهواره با بدنه چوبی به نام لینگوست (LingoSat) را به فضا پرتاب کرده‌اند که هدف از ساخت آن کاهش استفاده از فلزات گران‌قیمت در صنایع فضایی عنوان شده است.

به گزارش مجله خبری «صبح من»، ژاپن به‌تازگی نخستین ماهواره چوبی جهان با نام لینگوست را به فضا فرستاده است؛ این پروژه به دست پژوهشگران دانشگاه کیوتو و شرکت خانه‌سازی سومیتومو فورستری (Sumitomo Forestry) ساخته شده است و هدف آن بررسی امکان استفاده از چوب در ماموریت‌های فضایی به مقصد ماه و مریخ است. لیگنوسَت به ایستگاه فضایی بین‌المللی منتقل و سپس به مدار ۴۰۰ کیلومتری زمین تزریق می‌شود تا در شرایط سخت فضا آزمایش شود.

ماهواره کوچک لیگنوسَت به معنی واقعی کلمه از چوب ساخته شده و هدف آن نمایش پتانسیل استفاده از مواد طبیعی تجدیدپذیر در فضای بیکران است.

«Takao Doi»، فضانورد ژاپنی که سابقه سفر به فضا با شاتل فضایی را در کارنامه دارد، در این باره می‌گوید: «با چوب، ماده‌ای که خودمان می‌توانیم تولید کنیم، قادر خواهیم بود در فضا خانه بسازیم و به طور دائم زندگی و کار کنیم.»

پرتاب شدن اولین ماهواره چوبی جهان به فضا!

تیمی که تاکائو دوئی سرپرستی آن را بر عهده دارد، برنامه‌ای ۵۰ ساله را برای ساخت خانه‌های چوبی روی ماه و مریخ را دنبال می‌کند.

پروفسور کوجی موراتا، استاد علوم جنگل در دانشگاه کیوتو، درباره این پروژه اظهار داشت: «هواپیماهای اوایل قرن بیستم از چوب ساخته می‌شدند؛ پس ساخت یک ماهواره چوبی هم باید شدنی باشد.»

موراتا همچنین توضیح داد که چوب در فضا از دوام بیشتری برخوردار است زیرا در آنجا خبری از آب و اکسیژن که باعث پوسیدگی می‌شوند، نیست. بنابراین، چوب نه تنها کاربردپذیری دارد، بلکه  از نظر زیست‌محیطی‌ نیز بهتر است.

یکی از دغدغه‌های محیط زیستی ماهواره‌های فعلی، تولید آلودگی در هنگام بازگشت به جو است. ماهواره‌های فلزی در هنگام ورود دوباره به جو زمین ذرات آلومینیوم اکسید تولید می‌کنند، اما ماهواره چوبی به سادگی می‌سوزد و آلودگی کمتری ایجاد می‌کند. دوئی تاکید کرد

در آینده ممکن است استفاده از ماهواره‌های فلزی ممنوع شود. اگر بتوانیم موفقیت ماهواره چوبی را ثابت کنیم، می‌خواهیم آن را به اسپیس‌ایکس و ایلان ماسک معرفی کنیم.

پرتاب شدن اولین ماهواره چوبی جهان به فضا!

پس از ده ماه آزمایش روی انواع چوب‌، پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که نوعی چوب ماگنولیا به نام «هونُکی» که در ژاپن برای ساخت غلاف شمشیر استفاده می‌شود، مناسب‌ترین گزینه برای کاربردهای فضایی است. لیگنوسَت نیز با استفاده از چوب هونُکی و تکنیک‌های سنتی نجاری ژاپن بدون استفاده از پیچ و چسب ساخته شده است.

این ماهواره به مدت شش ماه در مدار خواهد ماند تا دوام چوب در برابر شرایط سخت فضا، جایی که هر ۴۵ دقیقه دما بین منفی ۱۰۰ تا ۱۰۰ درجه متغیر است، آزمایش شود. همچنین، لیگنوسَت قابلیت چوب را در کاهش اثرات تشعشعات فضایی بر روی نیمه‌رساناها می‌سنجد؛ قابلیتی که ممکن است به ساخت مراکز داده در فضا کمک کند. به گفته مدیر موسسه پژوهشی سومیتومو: «ممکن است چوب کمی قدیمی به‌نظر برسد، اما در واقع فناوری پیشرفته‌ای است که در مسیر ماه و مریخ کاربردی خواهد بود.»

پرتاب شدن اولین ماهواره چوبی جهان به فضا!

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=64810

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.