تاریخ : چهارشنبه, ۹ آبان , ۱۴۰۳ Wednesday, 30 October , 2024
0

آشنایی بیشتر با سومین دبیر کل حزب الله لبنان

  • کد خبر : 64306
  • 09 آبان 1403 - 10:00
آشنایی بیشتر با سومین دبیر کل حزب الله لبنان
شیخ نعیم بن محمد نعیم قاسم پس از ترور شهید سید حسن نصرالله از سوی شورای رهبری حزب الله به عنوان دبیرکل جدید این جنبش انتخاب شد. برای آشنایی بیشتر با ایشان با ما همراه شوید.

«صبح من» با سیاست بین‌الملل: شیخ نعیم بن محمد نعیم قاسم روحانی شیعی و سیاستمدار لبنانی پس از ترور شهید سید حسن نصرالله از سوی شورای رهبری حزب الله به عنوان دبیرکل جدید این جنبش انتخاب شد.

به گزارش مجله خبری «صبح من»، یک ماه پس از شهادت سید حسن نصرالله، دبیر کل فقید حزب الله لبنان، این سازمان لبنانی، در بیانیه خود، شیخ نعیم قاسم را، دبیر کل جدید این سازمان معرفی کرد. در بیانیه حزب الله که در تاریخ ۸ آبان ۱۴۰۳، طی بیانیه رسمی، از نعیم قاسم به عنوان دبیر کل جدید از این سازمان یاد کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: «بر اساس ایمان به خداوند متعال، التزام به اسلام اصیل محمدی و پایبندی به اصول و اهداف حزب الله و بر اساس سازوکار مصوب برای انتخاب دبیرکل، شورای حزب الله با انتخاب جناب شیخ نعیم قاسم به عنوان دبیرکل جدید حزب الله لبنان موافقت کرد.»

او در سال ۱۹۵۳ در منطقه البسطه التحتا در بیروت به دنیا آمد، پدرش اصالتاً از اهالی منطقه کفرفیلا وابسته به اقلیم التفاح در جنوب لبنان بود. وی مدرک لیسانس و فوق لیسانس خود را در رشته شیمی دریافت کرد و از همان سال‌های دهه ۷۰ قرن گذشته میلادی در گروه‌های اسلامی لبنان وارد فعالیت شد. او همکاری با امام موسی صدر را در آغاز تأسیس جنبش محرومان در دهه هفتاد آغاز کرد.

وی در سال ۱۹۷۰ به دانشکده علوم تربیتی در دانشگاه لبنان وارد شد و رشته شیمی را به زبان فرانسوی در این دانشگاه انتخاب کرد. بعد از فارغ التحصیلی به مدت ۶ سال به تدریس این رشته در دبیرستان‌های لبنان مشغول شد. وی در سال ۱۹۷۷ مدرک کارشناسی خود در رشته شیمی را از همین دانشگاه دریافت کرد.

شیخ نعیم قاسم در هنگام تحصیلات دانشگاهی خود و در حالی که تنها ۱۸ سال سن داشت، کلاس‌هایی را برای کودکان در مسجد برگزار می‌کرد. او هم زمان مطالعات و تحصیلات حوزوی خود را نیز ادامه داده و در درس خارج فقه و اصول شاگرد علامه سید محمد حسین فضل الله بود.

وی در زمان تحصیلات دانشگاهی خود در تأسیس اتحادیه دانشجویان مسلمان در لبنان مشارکت داشت و ریاست جمعیت آموزش دینی و اسلامی را از سال ۱۹۷۴ تا ۱۹۸۸ عهده‌دار بود.

آشنایی بیشتر با سومین دبیر کل حزب الله لبنان

دبیرکل جدید حزب الله لبنان بلافاصله پس از تشکیل جنبش امل به عنوان شاخه نظامی جنبش محرومان لبنان به دست امام موسی صدر در سال ۱۹۷۴ به این مجموعه پیوست و به عنوان جانشین مسئول فرهنگی در این جنبش انتخاب شد. او سپس دبیر شورای فرماندهی جنبش أمل شد.

بعد از انقلاب اسلامی در ایران شیخ نعیم قاسم از جنبش أمل استعفا کرد و مطالعات حوزوی خود را تکمیل نموده و فعالیت‌های دینی خود را از طریق برگزاری کلاس‌ها در مساجد و حسینیه‌ها در بیروت و ضاحیه جنوبی آن دنبال کرد. او بیش از ۱۰ سال به این کار همت گماشت و در مساجد و حسینیه‌های متعددی اقدام به برگزاری کلاس‌های دینی کرد.

شیخ نعیم قاسم یکی از عناصر برجسته در روند تأسیس حزب الله لبنان در سال ۱۹۸۲ بود و به عنوان عضو شورای حزب الله انتخاب شد و ۳ دوره در این شورا حضور داشت تا اینکه مسئولیت‌های تربیتی و فرهنگی حزب الله در بیروت به وی سپرده شد. او در ادامه معاون رئیس شورای اجرایی حزب الله و سپس رئیس این شورا شد و در نهایت در سال ۱۹۹۱ به عنوان معاون دبیر کل حزب الله انتخاب شد. یکی از مسئولیت‌های وی پیگیری فعالیت نمایندگان پارلمانی حزب الله و فعالیت‌های سیاسی آنها است.

دوران طولانی حضور شیخ نعیم قاسم در معاونت دبیرکلی حزب الله با تحولات زیادی همراه بود که از جمله آنها می‌توان به جنگ جولای ۱۹۹۳ و جنگ ۱۹۹۶ و آزادسازی لبنان در سال ۲۰۰۰ و جنگ ۳۳ روزه ۲۰۰۶ و همچنین درگیری‌های سال ۲۰۱۷ اشاره کرد که توان نظامی حزب الله در طول این مدت به صورت فزاینده ای در حال افزایش است.

آشنایی بیشتر با سومین دبیر کل حزب الله لبنان

شیخ نعیم قاسم تالیفات متعددی دارد که از جمله آنها کتاب «حزب الله» است که اهداف و تاریخ و دیدگاه‌های سیاسی این حزب را در آن تبیین کرده است. کتاب «امام خمینی بین اصالت و نو آوری» و کتاب «رهبر احیاگر» در مورد آیت الله العظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران و کتاب «جامعه مقاومت؛ اراده شهادت و پیروزی سازی» از دیگر تالیفات وی است.

از جمله آثار دیگر وی عبارتند از:

سبیل الله، القرآن منهج الهدایه، مجتمع المقاومه، المهدی المخلص، الشاب شعله تحرق أو تضیئ، قصّتی مع الحجاب، سبیلک إلی مکارم الأخلاق، حزب الله… المنهج … التجربه … المستقبل، فی رحاب رساله الحقوق، شرح رساله حقوق امام زین العابدین علیه‌السلام، حقوق الناس، الحقوق الثلاثه، حقوق المعلم والمتعلم، ‌حقوق الزوج والزوجه، حقوق الافعال، حقوق الوالدین والولد، حقوق الجوارح، عاشوراء مدد وحیاه، معالم للحیاه من نهج أمیر المؤمنین علیه‌السلام.

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=64306

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.