«صبح من» با دانستنیهای مذهبی: دانستن برخی مطالب مذهبی، به ما کمک میکند علاوه بر افزایش آگاهی، بهتر در مقابل انحرافات مذهبی، بایستیم. «صبح من» از این پس سلسله مطالبی را در این زمینه در اختیار شما قرار خواهد داد.
در مطلب امروز از محضر استاد حسین انصاریان بهره خواهیم گرفت تا بدانیم تفاوت «رسول» با «نبی» چیست؟
استاد انصاریان در این زمینه میگوید: «نبی» از ماده «نبأ» به معنی پیام یا پیام مهم است و پیامبران الهی را از این نظر «نبی» میگویند که پیام خداوند را به بندگان میرسانند. قول دیگر این است که از ماده «نـَبوَه» به معنی رفعت و بلندی گرفته شده به جهت بلندی مرتبه پیامبران آورده میشود.
استاد انصاریان «رسول» را در اصل از ماده «رسل» و به معنی آن حرکت توام با آرامش دانست و گفت: از آنجا که فرستادگان مامورند با آرامش با بندگان خدا برخورد کنند، به آنها رسول گفته شده است.
استاد انصاریان در ادامه افزود: برای اینکه بدانیم فرق بین نبی و رسول چیست، گفتارهای مختلفی ذکر شده است؛ یکی اینکه طبق روایات اهل بیت(ع) نبی کسی است که فقط در خواب فرشته وحی را میبیند و وحی را از این طریق دریافت میکند ولی در بیداری فقط صدای فرشته وحی را میشنود، ولی رسول کسی است که علاوه بر شنیدن صدای فرشته، در خواب و یا بیداری، او را مشاهده میکند.
وی افزود: جمعی نیز معتقدند که نبی کسی است که دریافت وحی کند؛ خواه موظف به ابلاغ آن باشد یا نباشد ولی اگر افرادی از او سوال کنند حتما پاسخ میدهد، اما رسول کسی است که صاحب آیین و مامور ابلاغ آن است و منتظر سوال و درخواست نیست. با دقت در آیات قرآن مشاهده میکنیم که در بسیاری از موارد مقام نبوت و رسالت در یک فرد جمع شده است مانند پیامبر اسلام(ص) که در قرآن کریم هم به عنوان رسول و هم به عنوان نبی از ایشان یاد شده است.
استاد انصاریان در پایان گفت: بعضی از محققان عقیده دارند که نبوت و رسالت ملازم یکدیگرند؛ مقام نبوت مربوط به گرفتن خبر از جهان غیب است و مقام رسالت مربوط به ابلاغ آن خبر به مردم است، طبق این نظر هیچ پیامبری از این دو مقام خالی نیست.
مطالب پیشین:
اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman