تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
1

مراحل راه اندازی مغازه خدمات رایانه ای

  • کد خبر : 55902
  • 27 تیر 1403 - 15:00
مراحل راه اندازی مغازه خدمات رایانه ای
شروع کسب و کار داستان های خاص خود را دارد و برای راه اندازی مغازه کامپیوتری باید از موارد مهمی اطلاع پیدا کنید. پس اگر قصد تاسیس مغازه خدمات کامپیوتری یا گسترش کسب و کار خدمات رایانه ای فعلی خود را دارید با ما همراه باشید.

«صبح من» با کسب و کار: اگر به تازگی از رشته کامپیوتر فارغ التحصیل شده اید و کار خوبی پیدا نکرده باشید، احتمالا اولین گزاره ای که برای کار و شغل به آن فکر می کنید راه اندازی مغازه خدمات کامپیوتری خواهد بود! اما دست نگه دارید، شروع کسب و کار داستان های خاص خود را دارد و برای راه اندازی مغازه کامپیوتری باید از موارد مهمی اطلاع پیدا کنید. پس اگر قصد تاسیس مغازه خدمات کامپیوتری یا گسترش کسب و کار خدمات رایانه ای فعلی خود را دارید با ما همراه باشید.

برای راه اندازی مغازه خدمات کامپیوتری از کجا شروع کنم؟

به گزارش مجله خبری صبح من، اولین نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید، خدمات نرم افزاری کاملا متفاوت با دروس دانشگاهی رشته ی کامپیوتر است و تجربه در این حوزه حرف اول را می زند. شاید از نظر شما نصب ویندوز، نرم افزارهای مختلف، عیب یابی و برطرف کردن مشکلات شبکه و …، کار خیلی سختی نباشد اما تمام خدمات گفته شده دارای ریزه کاری هایی است که تنها با تجربه حاصل می شود و در مقابل مشتری فرصت زیادی برای آزمون و خطای روش های مختلف رفع مشکل، نخواهید داشت!

پس اگر به کار خدمات نرم افزاری علاقه دارید و در این زمینه مطالعه و تجربه کافی را دارید، احتمالا مشکل خاصی در ارائه خدمات نرم افزاری ندارید. البته برای تعمیرات سخت افزار، تا حدودی داشتن دانش آکادمیک معمولا مورد نیاز است.

نکته دومی که باید به آن توجه کنید انتظار خود را از میزان سرمایه مورد نیاز، پیش نیازها و میزان درآمد یک مغازه خدمات کامپیوتری به واقعیت نزدیک کنید. باید بدانید که میزان سرمایه و درآمد در شهرها و شرایط مختلف بسیار متفاوت است، برای آگاهی از این موارد بهتر است حتما از افرادی که قبلا در این زمینه کار کرده اند، مشاوره بگیرید و بی گدار به آب نزنید!

درآمد مغازه خدمات کامپیوتری از چه مواردی است؟

مثل هر مغازه دیگری، انجام خدمات و فروش محصولات درآمد مغازه خدمات کامپیوتر را تشکیل می دهد. اما در مورد مغازه کامپیوتر، سود حاصله از خدمات رایانه ای معمولا بخش بیشتری از درآمد مغازه را تشکیل خواهد داد.

با بالا رفتن قیمت دلار، قیمت خرید سخت افزار و سایر محصولات لوازم جانبی کامپیوتر هم به شدت بالا رفته است. پس برای ایجاد تنوع کالایی در مغازه به سرمایه اولیه بیشتری هم نیاز دارید. از طرف دیگر در حوزه محصولات آی تی با وجود سایت و پیج های فروش اینترنتی متعدد، حاشیه سود فروش قطعات و محصولات بسیار کاهش یافته و برای از دست ندادن مشتری های دائمی مغازه، نمی توان بر روی قیمت خرید محصولات درصد بالایی سود گرفت. در بعضی موارد با توجه به مدت خواب سرمایه و سود فروش، سود حاصله از فروش محصولات چندان مورد توجه نخواهد بود (البته بعضی مغازه هایی که در مکان های پر رفت و آمد قرار دارند، همچنان سود قابل قبولی از فروش کالا دارند).

با توجه به توضیحات داده شده، توصیه ما به شما این است که تمرکز اصلی خود را بر روی انجام خدمات کامپیوتری قرار دهید. البته وجود حداقلی از محصولات مورد نیاز مشتریان در مغازه الزامی است و بدون وجود محصولات پرفروش احتمالا مشتری خدمات کامپیوتری را نیز از دست خواهید داد.

خدمات فنی مغازه کامپیوتری

در گذشته به دلیل دانش فنی کم مردم، نان خدمات فنی کامپیوتر در روغن بود. اما امروزه معمولا کمتر کسی برای نصب ویندوز یا نرم افزارها به مغازه مراجعه می کند و معمولا این کارها توسط خود فرد یا فامیل و آشنا انجام می شود. البته هنوز هم به صورت موردی مشتری برای کارهای مقدماتی نظیر نصب ویندوز و نرم افزار و درایور برای لپ تاپ به مغازه مراجعه می کنند که اتفاقا اگر برای این قبیل مشتری ها توضیحات کاملی ارائه بدهید و قیمت منصفانه برای خدمات دریافت کنید، این افراد به مشتری وفادار شما تبدیل خواهند شد.

حتما به این نکته توجه داشته باشید که نوع برخورد شما، قیمت گذاری منصفانه در کنار دانش فنی شما تاثیر زیادی در جذب مشتریان ثابت محلی و در نهایت بالا رفتن سود حاصله از خدمات، خواهد داشت.

خدمات فنی مختلفی در مغازه کامپیوتر قابل انجام است. البته انجام بعضی خدمات شاید هم پوشانی با مشاغل دیگر داشته باشد که در مواردی باعث دادن اخطار از طریق بازرس اصناف شود که تصمیم ادامه دادن به صورت چراغ خاموش یا گذشتن از سود این خدمات با شما خواهد بود!

اگر در شهرهای بزرگ زندگی می کنید و توانایی خوبی در کارهای خدمات فنی و تعمیرات دارید با ثبت نام در سایت های خدمات فنی آنلاین مختلف به عنوان متخصص می توانید در اوقات خالی خود با انجام کارهای خدمات در محل، درآمد کوچکی هم در کنار کسب و کار اصلی خود داشته باشید. البته با توجه به ازدیاد متخصصین در این حوزه معمولا همیشه نرخ های پایینی برای ارائه خدمات ارائه می شود که در برخی موارد انجام کار اصلا توجیه اقتصادی ندارد.

فروش محصولات کامپیوتری

“برای فروش محصولات در مغازه چه کالاهایی را باید خریداری کنم؟” سوال خیلی از افرادی است که در ابتدای راه اندازی مغازه خدمات کامپیوتری هستند. تقریبا می توان گفت پاسخ این سوال به خیلی از مولفه ها بستگی دارد. برای پاسخ به این سوال باید در ابتدا مشخص کنید چه سرمایه ای (جدا از پول پیش و کرایه مغازه و ویترین و دکوراسیون) برای خرید کالا در نظر گرفته اید و سپس با توجه به سرمایه اقدام به مشخص کردن اقلام برای خرید کنید. مورد بعدی که باید به آن توجه کنید لیست خرید کالای شما با توجه به محل قرارگیری مغازه شما یا خدماتی که قصد ارائه آن را دارید، میتواند متفاوت باشد. اما به صورت کلی

در آغاز کار سعی در خرید انبوه کالا نداشته باشید و با خرید حداقلی محصولات، ویترین مغازه خود را پر کنید و با توجه به بازخورد گرفته شده از مشتری، لیست محصولات مغازه خود را کامل تر کنید.

نکته دیگری که درباره خرید محصولات می توان به عنوان راهنمایی به آن اشاره کرد این است که سرمایه خود را برای موجود کردن کالاهای گران قیمت و کم سود مثل هارد اکسترنال یا قطعات سخت افزاری هدر ندهید. در خصوص این کالاها با گذاشتن کارتن خالی مادربرد یا کارت گرافیک می توانید به مشتری اطلاع دهید که در زمینه اسمبل و ارتقا سیستم هم فعالیت دارید و با چک کردن قیمت روز سخت افزار و اعلام قیمت مناسب به مشتری و دریافت پیش پرداخت، ریسک ناشی از سرمایه گذاری در بخش قطعات، در آغاز کار، را به حداقل برسانید.

نرم افزار و بازی های معروف نیز همچنان سود فروش خوبی دارند و با صرف هزینه اندک می تواند آرشیو مناسبی از این محصولات داشته باشید. خصوصا اگر به دنبال ارائه خدمات نرم افزاری در مغازه هستید باید حداقل عناوین و نسخه های مختلف نرم افزارهای پر طرفداری مثل آفیس، فتوشاپ، درایور پک و …  را در مغازه موجود داشته باشید.

تاسیس مغازه خدمات کامپیوتری

اگر با اطلاعاتی که بدست آورده اید از درستی تصمیم خود اطمینان پیدا کرده و قصد تاسیس مغازه خدمات کامپیوتری را دارید، برای انتخاب و راه اندازی مغازه به موارد زیر توجه کنید:

متراژ مغازه

کار خدماتی را از یک زیرپله هم می توان شروع کرد (اما زیر پله برای خدمات کامپیوتری معمولا چندان جوابگو نیست) اما هر چه مغازه بزرگ تر باشد، فضای بیشتری برای قرار دادن کالاها دارید و صد البته مغازه بزرگ تر، پول پیش و کرایه ی بالاتری را هم طلب می کند. پس برای انتخاب متراژ مغازه باید توازنی میان سرمایه ثابت و سرمایه در گردش و درآمد ماهیانه شما وجود داشته باشد و از اجاره مغازه با متراژ زیاد، زمانی که کالایی برای پر کردن مغازه ندارید، خودداری کنید.

مکان قرار گیری مغازه

معمولا در شهرهای بزرگ و محل های پر رفت و آمد، خیلی حق انتخاب خاصی برای انتخاب مکان مغازه ندارید و باید از بین مغازه های خالی موجود، یکی را انتخاب کنید. اجاره مغازه در کوچه های فرعی یا پاساژهای خلوت نیز به هیچ عنوان به شما برای تاسیس مغازه خدمات کامپیوتری توصیه نمی شود.

به صورت کلی، قرارگیری مغازه در کنار محل های پر رفت و آمد مشتریان بالقوه شما مثل مدرسه، دانشگاه و … می تواند پاخور بهتر و مشتریان بیشتری را برای شما به ارمغان بیاورد یا حتی تاثیر مستقیمی بر انتخاب کالاهای مغازه شما بگذارد. البته به این نکته هم توجه داشته باشید کار خدمات کامپیوتری از آن دسته مشاغلی است که باید در محل جا بیفتید و به اصطلاح تا زمانی که به سود خوبی برسید، خاک خور زیادی دارد، پس عوض کردن هر ساله مکان مغازه تمام زحمات شما را از بین خواهد برد.

اسم و دکوراسیون مغازه

نام انتخابی و نوع چیدمان ویترین و قفسه های کالایی شما می توانید تاثیر مستقیمی در حس القایی به مشتری در نگاه اول داشته باشد. شما می توانید با توجه به تنوع کالایی، هزینه در نظر گرفته شده برای ویترین و دکوراسیون و مشتری هدفی که قصد جلب توجه او را دارید، اقدام به طراحی و اجرا دکوراسیون مغازه کامپیوتری خود بکنید.

البته چون ریسک کار خدمات کامپیوتری تقریبا بالاست و تضمینی بر ماندن بعد از اتمام زمان اجاره مغازه وجود ندارد، دست از ایده آل گرایی بر دارید و خرج خیلی زیادی برای دکوراسیون مغازه نکنید. شاید رجوع به آگهی ها فروش دکور دست دو هم برای کاهش هزینه های دکوراسیون، تصمیم اقتصادی مناسبی باشد.

جواز کسب خدمات کامپیوتری

برای اخذ جواز کسب مغازه خدمات کامپیوتری چون مدارک مورد نیاز و شرایط معمولا خیلی ثابت و بدون تغییر نیستند بهتر است برای آگهی از شرایط روز اخذ جواز و مدت زمان صدور به صورت حضوری به دفاتر صنف کامپیوتر محدوده خود مراجعه کنید.

محصولات مورد نیاز را از کجا تهیه کنم؟

برای خرید محصولات کامپیوتری می توانید در شهر تهران، به پاساژ ایران و پاساژ رضا واقع در خیابان ولیعصر حد فاصل میدان ولیعصر و چهارراه ولیعصر یا سایر مراکز تجاری معروف در شهرهای بزرگ مراجعه کنید. مطمئنا حضور در بورس کالایی هر حوزه، دید بهتری در مورد تنوع کالایی محصولات آن حوزه به شما خواهد داد، اما توجه داشته باشید برای دریافت بهترین قیمت عمده کم حوصله بودن را کنار بگذارید و از تمام مغازه هایی که تنوع کالایی خوبی دارند، سر فرصت، قیمت همکاری کالاها و شرایط همکاری و ارسال را استعلام کنید. بعد از جمع آوری اطلاعات و مقایسه لیست قیمت ها می توانید در مورد خرید تصمیم گیری کنید چون لزوما مغازه های سر نبش یا مغازه ای که شلوغ بوده باشد، بهترین مغازه برای خرید نیست.

آیا برای مغازه خود سایت فروش راه اندازی کنم؟

یکی دیگر از نکاتی که پس از مدتی از راه اندازی مغازه خدمات کامپیوتری اکثر مغازه داران به دنبال آن هستند، راه اندازی سایت یا پیج فروش اینترنتی برای مغازه کامپیوتری است. در پاسخ به این سوال که “راه اندازی فروشگاه اینترنتی، کانال تلگرام یا پیچ اینستاگرام برای شما مفید خواهد بود یا نه؟ ” ذکر مواردی خالی از لطف نیست.

راه اندازی سایت فروشگاه اینترنتی حتی اگر تمام اطلاعات لازم برای راه اندازی و نگهداری وب سایت، تولید محتوا و سئو رو شخصا بدانید ، بدون هزینه نیست. هزینه سرور و خرید قالب و پلاگین های مختلف در وردپرس و از آن مهم تر هزینه زمانی که برای راه اندازی و به روز رسانی سایت مصرف کنید، در نهایت هزینه ی قابل توجهی را برای شما در بر خواهد داشت. در مواردی که اطلاعات فنی لازم را به صورت کامل ندارید راه اندازی پیج اینستاگرام یا کانال تلگرام که اطلاعات فنی خاصی نیاز ندارد به شما توصیه می شود. هر چند که راه اندازی و بروزرسانی و ساخت پست برای پیج اینستاگرام یا کانال هم مستلزم صرف زمان خواهد بود.

اما قبل از این که بخواهید دست به راه اندازی فروشگاه اینترنتی یا پیج اینستاگرام یا کانال تلگرام بزنید باید چند سوال از خود بپرسید.

  • هدف از راه اندازی چیست؟
  • چه کمکی به کسب و کار من خواهد کرد؟
  • چه هزینه ای قرار است صرف بشود؟
  • مزیت رقابتی من برای مشتری ها در مقایسه با سایت ها و پیج های رقیب چه خواهد بود؟

برای مثال در زمینه فروش محصولات وقتی رقبای گردن کلفتی در بازار وجود دارند، فروش کالا با سود ناچیز، استراتژی مناسبی نیست چون هر چقدر هم سود کمی در نظر گرفته شود با توجه به هزینه های سنگین ارسال، قیمت ارائه شده به مشتری آنقدری جذاب نیست که کاربر ریسک خرید از سایت و پیج های غیر معتبر رو قبول کند. اما ارسال سریع کالا در شهر یا محدوده خودتون میتواند فاکتور خوبی برای شما باشد اگر امکانات ارسال سریع یا پرداخت در محل را داشته باشید.

نکته بعدی که باید به آن توجه داشته باشید این موضوع هست که اگر روی مهارت نوشتن محتوا، سئو، برنامه نویسی، ادیت ویدئو یا طراحی سایت کار کنید میتوانید درآمد خوبی تو زمینه فریلنسری داشته باشید که این درآمد میتونه از سود حاصل از فروش محصولات سایت اینترنتی شما خیلی بیشتر هم باشد. کار فریلنسری میتواند درآمد جانبی خوبی باشد خصوصا برای کسانی که تخصص کافی و تایم های خالی زیادی در مغازه دارند.

فهرست خدمات

  • خدمات نرم افزاری شامل نصب، آپدیت و فعال سازی ویندوز، نصب انواع نرم افزارها (عمومی و تخصصی)، نصب بازی، نصب درایور ها و نرم افزارهای تجهیزات جانبی (چاپگر، اسکنر و …)، نصب و بروزرسانی آنتی ویروس، ریکاوری و بازیابی اطلاعات
  • خدمات سخت افزاری شامل جمع کردن سیستم و اسمبل، تعمیر و سرویس قطعات و سخت افزار (روغن کاری کلیه فن ها به همراه شستشوی هیت سینک پردازنده و احیای چسب سیلیکون سیستم مرکزی خنک کننده و کارت گرافیک لپ تاپ و نوت بوک، نصب و اضافه کردن قطعات جدید، تخلیه گرد و غبار از کلیه منافذ ورودی هوا و …)
  • خدمات چاپ (پرینت و اسکن، شارژ کاتریج، تعمیر پرینتر، رایت سی دی، تایپ متن و …)
  • خدمات اینترنتی مثل ثبت نام های اینترنتی (ایران خودرو، یارانه، کنکور، انتخاب رشته تحصیلی و…)، کارهای تحقیقی دانش اموزی و دانشجویی و …
  • خدمات شبکه (نصب مودم ADSL، به اشتراک گذاری پرینتر، کابل کشی، نصب و اجرای دوربین مداربسته، …)

لیست محصولات قابل فروش در مغازه خدمات کامپیوتری

  • لوازم جانبی کامپیوتر (موس، پد موس، کیبورد، کاور و لیبل کیبورد، هدفون، اسپیکر، کلینر و …)
  • قطعات سخت افزاری (مادربرد، سی پی یو، هارد، کیس، مانیتور، پاور و منبع تغذیه، رم و …)
  • تجهیزات ذخیره سازی اطلاعات (هارد اکسترنال، کیف هارد اکسترنال، فلش مموری USB، کارت حافظه)
  • کابل و تبدیلات (VGA, HDMI ، کابل برق، کابل پرینتر، …)
  • تجهیزات شبکه (مودم، روتر، کابل شبکه، کارت شبکه و …)
  • لپ تاپ و لوازم جانبی لپ تاپ (کیف لپ تاپ، کول پد، کابل برق، شارژر و …)
  • نرم افزار (ویندوز، نرم افزارهای گرافیکی، اداری، مهندسی، پک نرم افزاری، پک آموزش نرم افزار و …)
  • بازی کامپیوتری، بازی پلی استیشن و ایکس باکس، دسته بازی و لوازم جانبی کنسول بازی (روکش دسته، کیف کنسول، شارژر دسته، فن خنک کننده، برچسب و …)
  • فروش فیلم و کارتون (البته با وجود سایت های پخش آنلاین و بالا رفتن قیمت دیسک، بازار فروش فیلم و کارتون رونق سابق را ندارد)

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman
 

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=55902

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.