تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024
5
هفته چهل و یکم

رشد جنین و مراقبت های هفته به هفته در بارداری

  • کد خبر : 50778
  • 12 خرداد 1403 - 13:40
رشد جنین و مراقبت های هفته به هفته در بارداری
در هفته ۴۱ بارداری باید منتظر علائم زایمان باشید. شما احتمالا در هفته قبل انتظار زایمان داشتید. اما برخی افراد ممکن است تا هفته ۴۲ بارداری زایمان نکنند. براساس تقویم بارداری اگر جنین در این هفته به دنیا بیاید، نسبت به هفته چهلم بارداری کمی هوشیارتر بوده و ناخن‌های نوزاد بلندتر شده است.

«صبح من» با بانو: اکنون که به هفته ۴۱ بارداری رسیده‌اید، احتمالا انتظار شما سر آمده است. در طول دوره بارداری پزشک به شما گفته است که حاملگی ۴۰ هفته دارد و شما این مرحله را رد کرده و هنوز باردار هستید. اما نگران نباشید. شما در این هفته یا هفته بعد زایمان می‌کنید. اگر در هفته چهل و یکم بارداری هستید یا چند روز دیگر به این مرحله می‌رسید، در این مطلب همراه ما باشید.

هفته قبل

هفته ۴۱ بارداری چگونه است؟

به گزارش مجله خبری صبح من، در هفته ۴۱ بارداری باید منتظر علائم زایمان باشید. شما احتمالا در هفته قبل انتظار زایمان داشتید. اما برخی افراد ممکن است تا هفته ۴۲ بارداری زایمان نکنند. براساس تقویم بارداری اگر جنین در این هفته به دنیا بیاید، نسبت به هفته چهلم بارداری کمی هوشیارتر بوده و ناخن‌های نوزاد بلندتر شده است.

معمولا در هفته چهل و یکم بارداری پزشک در مورد القای زایمان با شما صحبت می‌کند. از طریق روش‌های مختلفی می‌توان القای زایمان را انجام داد. معمولا در عرض ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از آن، درد زایمان شروع می‌شود. شما احتمالا در این هفته بتوانید نوزاد خود را ببینید. پوست نوزاد در تماس با مایع آمنیوتیک چروکیده است و ممکن است شکل سر در اثر فشردگی کانال زایمان کمی بدشکل شده باشد.

علائم هفته ۴۱ بارداری

بسیاری از علائم سه‌ماهه سوم بارداری در هفته چهل و یکم حاملگی ادامه خواهد داشت. از مهم‌ترین علائم در این هفته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • تغییر در فعالیت جنین به دلیل رشد بیشتر
  • تکرر ادرار
  • ترشحات خونی
  • گشاد و نرم‌شدن دهانه رحم
  • هموروئید
  • درد لگن
  • مشکلات خواب
  • سوءهاضمه و سوزش سر دل
  • نفخ شکم

علائم زایمان در هفته ۴۱ بارداری

شما باید در طول بارداری با علائم زایمان آشنا باشید. در صورت بروز هر یک از این نشانه‌ها حتما پزشک را مطلع کنید. برخی از این علائم ممکن است چند روز قبل زمان زایمان ظاهر شوند.

  • ازدست‌دادن پلاگین مخاطی و خروج ترشحات غلیظ قهوه‌ای یا قرمز
  • انقباضات رحمی منظم و شدید
  • پاره شدن کیسه آب و خروج مایع شفاف از واژن
  • اسهال به دلیل افزایش هورمون پروستاگلاندین

اولین انقباضات زایمان ممکن است شبیه دردهای قاعدگی یا کمردرد باشد. در بسیاری از مواقع، درد از کمر شروع می‌شود و به سمت جلو سرایت می‌کند. اما همان‌طور که هیچ دو بارداری یکسان نیست، هیچ دو زایمانی هم یکسان نخواهد بود.

در چه صورت به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر علائم بارداری شدید شده است یا علائم زایمان را دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید. به‌عنوان‌مثال اگر درد لگن یا کمر شدید شده است یا ترشحات خونی زیادی دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. متخصص با معاینه و انجام برخی آزمایش‌ها علت بروز چنین علائمی را تشخیص داده و اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

وضعیت جنین در هفته ۴۱ بارداری

جنین در هفته چهل و یکم بارداری حدود ۴۸ تا ۵۶ سانتی‌متر می‌شود. تقریبا اندازه یک کدوتنبل است. ناخن‌های جنین کامل بلند شده است و از انگشتان دست و پا گذشته‌اند. به همین دلیل بعد از تولد باید ناخن‌ها کوتاه شوند. نگران دیر شدن زمان زایمان نباشید. تا هفته ۴۲ بارداری برای جنین مشکلی به وجود نمی‌آید. تنها حدود ۵٪ زایمان‌ها در زمان تعیین شده انجام می‌شوند.

برخی سیگنال‌های شیمیایی در سیستم غدد درون‌ریز جنین به شروع زایمان کمک می‌کنند. این هورمون‌ها سیگنال‌هایی را به جفت می‌فرستند.

بعد از زایمان نوزاد اولین نفس را می‌کشد. این تنفس از تنفس‌های بعدی سخت‌تر است. زیرا برای اولین‌بار کیسه‌های هوایی در ریه‌ها منبسط می‌شوند.

در هفته ۴۱ بارداری جنین چه شکلی است؟

جنین در این هفته بین ۳ تا ۴ کیلوگرم است. در این مرحله دوره سریع رشد به پایان رسیده است. جنین به اندازه کافی چاق شده و چروک‌های پوست از بین رفته است. جنین می‌تواند خارج از رحم زنده بماند. ورنیکس در هفته‌های آخر بارداری از بین می‌رود. در نتیجه پوست در تماس با مایع آمنیوتیک خشک می‌شود. پوست نوزادان متولد شده در هفته ۴۱ یا ۴۲ بارداری قرمز، خشک و پوسته‌پوسته است.

‌تغییرات بدن در هفته ۴۱ بارداری

در هفته ۴۱ بارداری بدن شما برای زایمان آماده شده است. احتمالا برخی علائم زایمان را دارید. ممکن است پزشک در مورد روش‌های القای زایمان با شما صحبت کند.

وزن شما در این هفته از بارداری ثابت مانده یا کاهش پیدا می‌کند. این موضوع یکی از علائم آمادگی برای زایمان است. مایع آمنیوتیک کاهش پیدا کرده و حجم ادرار و مدفوع شما بیشتر می‌شود. بدن مایعات اضافی را دفع می‌کند. پس از زایمان نیز تعریق افزایش پیدا کرده و از این طریق نیز مایعات دفع می‌شوند.

آزمایش های هفته ۴۱ بارداری

در هفته چهل و یکم بارداری باید متخصص زنان ویزیت قبل زایمان را انجام دهد. احتمال دارد این ویزیت، آخرین معاینه قبل زایمان باشد. در این نوبت ویزیت موارد زیر انجام می‌شود.

  • اندازه‌گیری وزن و فشارخون
  • بررسی میزان تورم بدن
  • آزمایش ادرار برای بررسی دیابت بارداری، پره اکلامپسی و عفونت
  • معاینه دهانه رحم
  • معاینه شکم و بررسی وضعیت جنین
  • گوش‌دادن به صدای ضربان قلب جنین

تست بدون استرس در هفته چهل و یکم بارداری

در هفته ۴۱ حاملگی برای بررسی وضعیت ضربان قلب جنین تست بدون استرس انجام می‌شود. در این تست باید به ضربان قلب هنگام حرکت جنین توجه شود. در هنگام حرکت ضربان قلب بالا می‌رود.

خود مراقبتی در هفته ۴۱ بارداری

احتمالا در این هفته استرس و نگرانی شما برای زایمان زیاد شده است. باید برای مراقبت از خودتان و جنین نکات زیر را رعایت کنید.

  • تکنیک‌های تمدد اعصاب و مدیتیشن را امتحان کنید.
  • اگر انقباضات زایمان شروع شد، تمرینات تنفسی را شروع کنید. در بین انقباضات وضعیت خود را تغییر دهید.
  • هر چه تشک شما سفت‌تر باشد، کمردرد کمتر می‌شود.
  • سعی کنید هر روز کمی پیاده‌روی کنید.

باید و نبایدهای هفته ۴۱ بارداری

از قبل برای زمان زایمان باید برنامه‌ریزی کنید. اگر لازم است در بیمارستان کارهای اداری انجام شود، در این مورد با بیمارستان صحبت کنید. ساک بیمارستان باید آماده باشد. مطمئن شوید که برای رساندن شما به بیمارستان، شخصی وجود دارد. اگر فرزند دیگری دارید، مراقبت از او را به شخصی بسپارید. ممکن است دوره نقاهت شما بیشتر از چند روز شود یا مجبور باشید در بیمارستان بمانید.

القای زایمان در هفته چهل و یکم بارداری

در هفته ۴۱ بارداری ممکن است پزشک روش‌های القای بارداری را انجام دهد. برخی روش‌ها ساده بوده و در خانه می‌توانید انجام دهید. پیاده‌روی، رابطه جنسی و تحریک نوک پستان به القای درد زایمان کمک کرده و نوزاد را برای خروج از رحم تحریک می‌کنند. اما گاهی ممکن است روش‌های پزشکی پیشنهاد شود.

پزشک در هنگام معاینه واژن، دهانه رحم را با انگشت حرکت می‌دهد. احتمالا ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از این اقدام درد زایمان شروع می‌شود. از هر ۵ زن باردار در هفته‌های ۴۱ یا ۴۲ بارداری ممکن است یک نفر برای شروع درد زایمان به دارو نیاز داشته باشد. پزشک بعد از تکان‌دادن دهانه رحم از داروی پروستاگلاندین استفاده می‌کند. این دارو باعث باز شدن دهانه رحم و شروع انقباضات می‌شود.

داروی پروستاگلاندین به‌صورت ژل یا قرص وارد واژن می‌شود. این دارو به شکل تامپون هم وجود دارد. تامپون وارد واژن شده و در طول ۲۴ ساعت دارو آزاد می‌شود. گاهی هم برای تسریع زایمان از یک قطره به نام داروی سنتوسینون استفاده می‌شود.

آمپول فشار در هفته ۴۱ بارداری

گاهی در هفته چهل و یکم حاملگی برای القای زایمان و شروع زایمان طبیعی پزشک از آمپول پیتوسین یا آمپول فشار استفاده می‌کند. این آمپول حاوی هورمون اکسی‌توسین است. اکسی‌توسین باعث انقباض رحم می‌شود و به شروع درد زایمان کمک می‌کند.

زایمان طبیعی در هفته ۴۱ بارداری

بسیاری از زنان باردار بعد از هفته ۴۰ بارداری زایمان طبیعی می‌کنند. اگر هر یک از شرایط زیر در مورد شما صادق است، احتمال زایمان در هفته ۴۱ یا ۴۲ بارداری وجود دارد.

  • اولین بارداری
  • نوزاد پسر
  • شاخص توده بدنی بالای ۳۰
  • تخمین اشتباه تاریخ لقاح و زایمان

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک

در هفته ۴۱ بارداری احتمالا علائم زایمان را تجربه می‌کنید. معمولا علت تاخیر در زایمان، اشتباه در محاسبه تاریخ لقاح و زایمان است. اگر بارداری اول شما باشد، احتمال زایمان در هفته ۴۱ یا ۴۲ بارداری بیشتر می‌شود. در این هفته ممکن است پزشک از طریق روش‌های مختلف القای زایمان را انجام دهد. معمولا ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از القای زایمان درد شروع می‌شود.

اگر علائمی مانند ترشحات خونی، اسهال، انقباضات رحمی منظم و شدید و خروج مایع آمنیوتیک از واژن را تجربه کردید، حتما به پزشک اطلاع دهید. این علائم نشانه شروع زایمان است. البته گاهی ممکن است برخی علائم زایمان از چند هفته قبل شروع شود.

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=50778

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.