تاریخ : شنبه, ۱۹ آبان , ۱۴۰۳ Saturday, 9 November , 2024
0

چرایی و چگونگی عذرخواهی از فرزندان

  • کد خبر : 47006
  • 11 اردیبهشت 1403 - 10:40
چرایی و چگونگی عذرخواهی از فرزندان
هنگامی که شما به علت اشتباهی که کردید، معذرت‌خواهی می‌کنید در واقع به فرزند خود می‌آموزید که از پذیرش اشتباهات خود شانه خالی نکند و در مقابل اگر با فکر این‌که ممکن است فرزندتان از معذرت‌خواهی‌تان علیه شما استفاده کند، از این قضیه طفره می‌روید، سخت در اشتباه هستید. با ما همراه باشید.

«صبح من» با تربیت فرزند: هنگامی که شما به علت اشتباهی که کردید، عذرخواهی می‌کنید در واقع به فرزند خود می‌آموزید که از پذیرش اشتباهات خود شانه خالی نکند و در مقابل اگر با فکر این‌که ممکن است فرزندتان از معذرت‌خواهی‌تان علیه شما استفاده کند، از این قضیه طفره می‌روید، سخت در اشتباه هستید.

به گزارش مجله خبری «صبح من»، والدین الگوی فرزندان خود هستند. آن ها طوطی وار از رفتار والدین تقلید می‌کنند. پس سعی کنید بهترین و عاقلانه‌ترین واکنش را در برابر آن ها نشان دهید. اگر نیاز است گاهی عذرخواهی کنید، شهامت پذیرش اشتباه را داشته باشید و این شجاعت را به فرزندتان هم بیاموزید.

اگر فرزند شما بیاموزد که در برابر اعضای خانواده قادر به معذرت خواهی و بخشش است و همزمان باید مراقب رفتارهای خود باشد چون ممکن است برای او عواقبی را به همراه داشته باشد، می‌تواند در آینده روابط اجتماعی سالم و موثری داشته باشد.

با توجه به شرایط و سنی که فرزند شما دارد، می‌توانید به روش‌های گوناگونی از او عذرخواهی کنید اما باید اصول آن را بیاموزید.

در گام اول، باید مسئولیت رفتار یا صحبت خود را بپذیرید. شما حق دارید که گاهی اوقات عصبانی، خسته، کلافه یا ناراحت باشید اما حق ندارید این احساس منفی را با واکنش بد بروز دهید.

احساسی را که سبب واکنش شما شده است، بازگو کنید اما به یاد داشته باشید نباید فرزندتان را مسئول رفتار خود معرفی کنید. مثلا اگر فرزند خردسالی دارید نباید بگویید؛ معذرت می‌خوام ولی، اگر اتاقت را تمیز می‌کردی من هم عصبانی نمی‌شدم. این معذرت‌خواهی هیچ نکته مثبتی نخواهد داشت.

شما قصد ندارید خود یا کودک را گول بزنید، با این نوع معذرت‌خواهی فقط قصد دارید مسئولیت رفتار زشت خود را بر دوش کودک بگذارید و خود را توجیه کنید.

مثلا با او صحبت کنید و بگویید: من و تو ناراحت بودیم. درسته؟ تو اتاقت رو به هم میریزی منم حسابی خسته شدم و سرت داد زدم. ببخشید که ترسوندمت، اما سعی می‌کنم عصبانیتم رو کنترل کنم. حالا منو می‌بخشی؟

این نکته بسیار مهم است که متناسب با سن فرزندتان از او عذرخواهی کنید. انتخاب کلمه ها برعهده خودتان است. مثلا بگویید حالا منو می‌بخشی؟ یا میشه منو ببخشی؟ اما صراحتا کلمه بخشش را به زبان بیاورید.

پذیرفتن معذرت خواهی مهارتی است که باید از کودکی ساخته و پرداخته شود. وقتی والدین از کودک عذرخواهی می‌کنند در واقع هم خودشان و هم کودک را در حالت بخشیدن متقابل قرار می‌دهند. به این ترتیب کودک هم می‌آموزد که باید ببخشد. این موضوع می‌تواند سبب بهبود روابط اجتماعی او در آینده شود.

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=47006

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.