تاریخ : پنجشنبه, ۲۹ شهریور , ۱۴۰۳ Thursday, 19 September , 2024
19

داستان یوسف پیامبر(ع) در زمان کدام پادشاهان ایران رخ داد؟

  • کد خبر : 30617
  • 22 آبان 1402 - 9:41
داستان یوسف پیامبر(ع) در زمان کدام پادشاهان ایران رخ داد؟
با تماشای فیلم و سریال‌های تاریخی سوالاتی در ذهن بینندگان شکل می‌گیرد که نیاز به کنکاش در دل تاریخ دارد تا پاسخ آنها به دست بیاید. یکی از سوالات رایجی که درباره این برهه از تاریخ پرسیده می‌شود، این است که ایران در زمان حضرت یوسف (ع) چگونه بود؟

«صبح من» با تاریخ: شاید خواندن تاریخ از زاویه‌ای دیگر، ما را بهتر با درک مطالبی که قبلا در کتاب‌های درسی خوانده‌ایم، آشنا کند.

به گزارش مجله‌ی خبری «صبح من»، با تماشای فیلم و سریال‌های تاریخی سوالاتی در ذهن بینندگان شکل می‌گیرد که نیاز به کنکاش در دل تاریخ دارد تا پاسخ آنها به دست بیاید. یکی از سریال‌های خوبی که در ایران ساخته شده است، سریال یوسف پیامبر (ع) است. حضرت یوسف (ع) به اذن الهی از قعر چاه به مقام عزیز مصر رسید.

یکی از سوالات رایجی که درباره این برهه از تاریخ پرسیده می‌شود، این است که ایران در زمان حضرت یوسف (ع) چگونه بود؟ پادشاه ایران که بود؟

حضرت یوسف (علیه السلام) در سال ۳۵۵۶ پس از هبوط حضرت آدم متولد شد، در سال ۳۵۷۰ به چاه انداخته شد، در سال ۳۵۷۹ زندانی شد، در سال ۳۵۸۶ از زندان آزاد شد، در سال ۳۵۸۷ عزیز مصر شد و درسال ۳۶۶۶ وفات یافت.

کوروش در سال ۳۶۶۸ به تخت پادشاهی نشست. بر این اساس پادشاهان ماد در زمان آن حضرت در ایران حکومت می‌کردند، ولی دقیقا نمی‌دانیم کدام یک درست همزمان بودند.

این را در نظر داشته باشیم که کورش نام چند نفر از رجال ایران است. اولین کورش؛ پسر کمبوجیه و این کمبوجیه پسر کسی به نام چیش پش است. این کورش پسری به نام چیش پش داشت. از این چیش پش پسری به نام کورش متولد شد و از این کورش پسری به نام کمبوجیه به دنیا آمد. از این کمبوجیه پسری به نام کورش پیدا شد و این کورش همان کورش معروف است.

این کورش را کورش بزرگ می‌نامند و همین کورش هم پسرش را کمبوجیه نامگذاری کرد. کورش بزرگ در اکباتان متولد و در همانجا بزرگ شد. اکباتان را هگمتانه می‌نامیدند و اکنون همدان نامیده می‌شود. اولین پایتخت پادشاهان ماد اکباتان بود و وقتی که کورش بزرگ بر سر کار آمد و دولت ماد را از بین برد پاسارگاد را پایتخت خود کرد. پاسارگاد اولین پایتخت دولت پارس شد و قبر کورش در همین پاسارگاد است.

دانستیم ایران در زمان حضرت یوسف (علیه السلام) چگونه بود. به گفته هرودوت، تاریخدان یونانی، سلسله ماد‌ها که به مدت ۱۵۰ سال پادشاهی کردند در مجموع ۴ پادشاه داشت:

دیاکو ـ بنیانگذار حکومت مادها

دیاکو: بنیانگذار حکومت ماد‌ها بود که هگمتانه را به عنوان پایتخت خود برگزید.
فرورتیش: دومین پادشاه ماد که به مدت ۲۲ سال حکومت کرد و با آنکه سرنوشت اسارت پدرش را دیده بود، اما راه او را ادامه داد و با آشوریان جنگید، اما شکست خورد. او قبایل ماد‌ها را متحد و از آن‌ها کشوری مستقل ساخت.
هووخشتره: سومین و قدرتمندترین پادشاه ماد و اولین پادشاه در دوران باستان است، پادشاهی که ۴۰ سال حکومت کرد، یک سلطنت سراسری را در ایران به وجود آورد و ایران را به یک قدرت مهم جهانی رساند به طوری که می‌توانیم او را بنیانگذار واقعی دولت ماد و معمار امپراتوری ایرانیان باستان بنامیم.
ایشتوویگو: آخرین پادشاه ماد که از سال ۵۸۵ تا ۵۵۰ قبل از میلاد فرمانروایی کرد. پس از سقوط هگمتانه استقلال ماد از بین رفت.

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=30617

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.