تاریخ : یکشنبه, ۲۰ آبان , ۱۴۰۳ Sunday, 10 November , 2024
1
هفته هشتم

رشد جنین و مراقبت های هفته به هفته در بارداری

  • کد خبر : 26648
  • 01 مهر 1402 - 14:26
رشد جنین و مراقبت های هفته به هفته در بارداری
شما در هفته هشتم بارداری هستید. طی این هفته اتفاقات جذاب بیشتری برای شما و نوزادتان رخ می‌دهد. این مقاله را بخوانید تا در مورد تمام تغییرات بدن خود و نوزادتان بیشتر بدانید و در جریان باشید که چه زمانی و در چه مواردی باید با پزشک خود در تماس باشید.

«صبح من» با بانو: تبریک می‌گوییم! شما در هفته هشتم بارداری هستید. شما دو ماه است باردارید! در هفته هشتم بارداری، دست‌ها و پاهای کودک شما در حال شکل‌گیری است و اجزای صورت او شروع به رشد بیشتر می‌کند. ممکن است متوجه شده باشید که لباس‌های شما در ناحیه کمر کمی تنگ‌تر شده است.

به گزارش مجله خبری صبح من، طی این هفته اتفاقات جذاب بیشتری برای شما و نوزادتان رخ می‌دهد. این مقاله را بخوانید تا در مورد تمام تغییرات بدن خود و نوزادتان بیشتر بدانید و در جریان باشید که چه زمانی و در چه مواردی باید با پزشک خود در تماس باشید.

رشد جنین در هفته هشتم بارداری

در هفته هشتم بارداری اندازه جنین بین ۱۱ تا ۱۴ میلی‌متر است و در واقع به اندازه یک لوبیا است و به سرعت نیز در حال رشد است طوری‌که روزانه ۱ میلی‌متر به اندازه آن اضافه می‌شود. در این هفته دست و پای جنین به خوبی مشخص است و انگشتان نیز که با یک لایه نازک به هم متصل هستند. اجزای مختلف صورت مثل چشم، پلک و لب همزمان با سایر اعضای داخلی به تدریج می‌شوند. برای اطلاع دقیق از رشد جنین می‌توانید با مشورت پزشک آزمایش غربالگری اول را انجام دهید.

اگرچه شما در هفته هشتم قادر به احساس حرکات جنین نیستید اما او اکنون با کش آوردن و حرکات ریز خود روند تکاملی خود را سپری می‌کند. شما تا هفته شانزدهم تا هفته ۲۲ بارداری حرکات جنین را احساس نمی‌کنید چراکه اکنون اندازه دست و پا و جسه او بسیار کوچک است. سیستم تنفسی جنین در حال ایجاد شدن است به صورتی‌که در هفته هشتم و مجاری تنفسی در ریه به آرامی پدیدار می‌شوند.

در این موقعیت زمانی حساس، به دلیل رشد سریع نوزاد برآورد دقیق وزن کمی سخت‌تر شده‌است. اگرچه رشد تقریباً به میزان یک میلی‌متر در روز اتفاق می‌افتد، اما این رشد لزوماً فقط ازنظر طول یا قد نوزاد نیست. این جهش رشدی می‌تواند در بازوها، پاها، پشت و دیگر قسمت‌های بدن کوچکش رخ دهد، به این معنی که در طی چند ماه آینده، تغییرات بزرگی رخ خواهد داد.

نوزاد شما در هفته هشتم بارداری لب، بینی و پلک واضح دارد

یک نمای نزدیک از جنین کوچک شما نشان می‌دهد که جنین از حالت خزنده مانند درآمده و بیشتر شبیه نوزاد به نظر می‌رسد. باوجوداینکه شاید از نظر شما جنین دست و پای نسبتاً مشخصی ندارد اما انگشتان دست و پای او شروع به تمایز کرده و اندام دم‌مانند انتهایی، تقریباً از بین رفته است. می‌توانید در تصاویر سونوگرافی لب بالا را بینید، نوک برجسته بینی او به شکل دکمه‌ای بامزه و زیبا و پلک‌های ریز و بسیار نازکش تقریباً قابل‌مشاهده است.

ضربان قلب جنین در هفته هشتم بارداری

همه این مراحل برای شما هیجان‌انگیز است. ضربان قلب کودک شما در حدود ۱۵۰ تا ۱۷۰ بار در دقیقه، تقریباً دو برابر سریع‌تر از قلب شما می‌زند. حفره‌های مربوط به بینی و دهان کودک شما بزرگ‌تر می‌شود. حجم مایع آمنیوتیک در حال افزایش است و رحم شما در حال بزرگ شدن است تا مهمان رو به رشد را در خود جای دهد. حرکت‌های آن‌ از حدود هفت تا هشت هفتگی شروع می‌شوند و در بررسی سونوگرافی قابل‌بررسی است.

علائم بارداری در هفته هشتم

ترشحات شیری‌رنگ

ممکن است در اوایل بارداری به دلیل سطح بالای هورمون استروژن، متوجه افزایش ترشحات شیری‌رنگ شوید. ترشحات سفید یا شیری‌رنگ واژینال (که به آن لوکوره می‌گویند) جای نگرانی ندارد. این ترشح طبیعی است و می‌تواند شفاف تا سفید شیری، رقیق و تا حدودی غلیظ و دارای بوی ملایم یا بی‌بو باشد. اما ترشحات واژن در شرایطی که سبزرنگ باشد، بوی نامطبوعی داشته باشد و باعث درد یا خارش شود یا به هر صورت غیرعادی به نظر برسند، می‌توانند نشانه عفونت یا مشکل دیگری باشند.

رشد سینه‌ها

به دلیل افزایش سطح هورمون‌ها، سینه‌ها جهت آماده شدن برای تهیه شیر، رشد می‌کنند. این مورد به‌خصوص در مورد اینکه اولین بارداری شما باشد بسیار مشهود است. سایر تغییرات درمورد سینه که ممکن است مشاهده کنید شامل رگ‌های قابل‌مشاهده روی سینه‌ها، تیره‌تر شدن رنگ نوک پستان و برجسته شدن نقاط دور هاله پستان است.

 نفخ شکم

تغییرات هورمونی در اوایل بارداری ممکن است باعث ایجاد نفخ در شما شود، این حالت درست مانند احساسی است که برخی از خانم‌ها قبل از پریودی دارند. به همین دلیل است که لباس‌های شما حتی در اوایل زمانی که اندازه رحم هنوز نسبتاً کوچک است (مانند هفته هشتم بارداری)، بیشتر از حد معمول کشیده می‌شود.

افزایش حساسیت بویایی

افزایش حس بویایی اغلب با بیزاری از غذا همراه است، هر دو با افزایش سطح هورمون‌های بارداری مرتبط هستند و هر دو اغلب در طی سه‌ماهه دوم بارداری محو می‌شوند.

تهوع شدید صبحگاهی

اکثر زنان در دوران بارداری مخصوصاً در طی هفته هشتم بارداری تا پایان سه ماه اول، در برخی مواقع احساس تهوع دارند و حدود نیمی از آن‌ها دچار استفراغ می‌شوند و تقریباً سه درصد از مادران باردار دچار  حالت تهوع شدید صبحگاهی که می‌تواند منجر به کم‌آبی بدن، کاهش وزن و سایر عوارض مرتبط دیگر شود، می‌شوند. تهوع شدید را می‌توانید با کمک تکنیک‌هایی مانند رایحه‌درمانی تا حد زیادی کاهش دهید.

سردرد

سردرد در دوران بارداری به دلیل عواملی ازجمله افزایش جریان خون و خستگی رخ می‌دهد. کاهش کافئین در دوران بارداری، هرچند برای رشد جنین مهم است، اما می‌تواند منجر به سردرد شدید شود. حتماً قبل از مصرف داروی مسکن برای سردرد، با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف استامینوفن طبق دستورالعمل پزشک در دوران بارداری بی‌خطر است، اما آسپرین، ایبوپروفن و اکثر داروهای تجویزشده برای میگرن چنین نیستند. روش‌های طبیعی رفع سردرد مانند ماساژ، استفاده از کمپرس، تمرین تکنیک‌های تن آرامی، ورزش و دوش گرفتن جهت تسکین درد خود امتحان کنید.

اسهال

به دلیل حساس شدن دستگاه گوارش احتمال بروز اسهال در هفته هشتم وجود دارد. برای کاهش چنین مشکلی خوردن مواد غذایی مناسب و هیدراته نگه‌داشتن بدن اهمیت دارد. اگر اسهال بیش از ۲۴ ساعت به طول انجامید و یا با علائم دیگری همراه شد به پزشک خود اطلاع دهید. هرگز داروهای برطرف‌کننده اسهال را بدون مشاوره پزشکی مصرف نکنید.

تکرر ادرار

هرچه در دوره بارداری جلوتر می‌رویم نیاز به دفع ادرار بیشتر می‌شود. علت چنین عارضه‌ای بزرگ شدن رحم و فشار آوردن آن به مثانه است.

درد پشت

در فرآیند آماده شدن بدن برای حاملگی، عضلات پشت با تغییراتی روبرو می‌شوند تا بتوانند با رحم در حال رشد سازگار شوند. همچنین هورمون‌های بارداری نیز با ایجاد تغییرات بافتی در بروز درد نقش دارند.

خستگی

افزایش سطح پروژسترون خون در هفته هشتم بارداری موجب بروز خستگی و کم‌حوصلگی در مادر باردار می‌شود. برای برطرف شدن این مشکل چرت زدن مفید است و خستگی را تا حدودی کاهش می‌دهد.

اختلالات خواب

به دلیل تغییرات هورمونی و همچنین تکرر ادرار، خواب شبانه به سنگینی و کیفیت قبل نیست. در این موارد بهتر است با نوشیدن یک لیوان شیر، خوابیدن به پهلوی چپ (سبب بهبود گردش خون در بدن) گوش دادن به موزیک آرام و همچنین مطالعه به خود آرامش دهید و از سروکله زدن و تقلا برای خوابیدن اجتناب نمائید.

دردهای پریودی در هفته هشتم بارداری

در هفته هشتم بارداری دردهای زیر شکمی طبیعی است و ناشی از کشیده شدن عضلات شکم و ناحیه لگن به دلیل حجیم شدن رحم است. این دردها شبیه به دردهای پریودی هستند و احساس فشار و کشیدگی در شکم واضح است. البته اگر درد شدید است و باعث نگرانی شما شده توصیه می‌شود با پزشک خود مشورت نمائید.

وب‌سایت healthline در مورد سونوگرافی در هفته هشتم بارداری می‌گوید:

وقتی که اسم سونوگرافی به گوش ما می‌خورد اولین برداشت ما شکم آغشته به ژل و یک پروب سونوگرافی است که پزشک آن را بر روی شکم حرکت می‌دهد. این روش در واقع سونوگرافی شکمی است که یکی از سونوگرافی‌های هفته هشتم به حساب می‌آید.

نوع دوم سونوگرافی که در همین هفته انجام می‌شود سونوگرافی واژینال است که پزشک با استفاده از یک پروب و عبور دادن آن در واژن، با نگاهی دقیق‌تر جنین را ارزیابی می‌کند.

هر دوی این سونوگرافی‌ها برای ارزیابی سلامت جنین، میزان ضربان قلب او، بررسی ساک بارداری و تعیین دقیق سن حاملگی  جنین ضروری است.

تشخیص جنسیت در هفته هشتم بارداری

فقط یک پزشک می‌تواند با اطمینان جنسیت نوزاد را تعیین کند. با استفاده از روش‌های جدیدی مثل استفاده از کیت ، می‌توان جنسیت جنین را تقربیا به‌درستی تشخیص داد. برخی از این نوع تست‌ها می‌توانند جنسیت جنین را در هفته هشتم بارداری با دقت بالا تعیین کنند. توصیه می‌شود برای تشخیص جنسیت با این روش، حداقل در هفته هفتم تا هشتم بارداری، باشید.

خونریزی و لکه‌بینی در هفته هشتم بارداری

فقط حدود یک‌سوم زنان باردار پس از بارداری لکه‌بینی دارند. این علامت یک علامت عادی در بارداری محسوب می‌شود (علت آن قرار گرفتن تخم بارور در مخاط و دیواره رحم است). در بیشتر موارد، لکه بینی فقط از چند ساعت تا چند روز طول می‌کشد، اما برخی از زنان ترشحات لکه بینی را تا هفت روز گزارش می‌دهند.

معمولاً قبل از هفته ۱۲ بارداری، خونریزی خفیف یا لکه بینی بدون درد ایجاد می‌شود. این مورد اغلب مشکل جدی نیست. این خونریزی بسیار خفیف است و معمولاً به رنگ صورتی و گاهی قهوه‌ای دیده می‌شود. در صورت مشاهده خونریزی ملایم واژینال که در عرض چند ساعت برطرف می‌شود، همان روز با پزشک خود تماس بگیرید و مشاوره لازم را از او بگیرید. اما در صورت داشتن هر مقدار خونریزی واژینال که بیش از چند ساعت طول می‌کشد و با درد شکم، گرفتگی، تب، لرز یا انقباض همراه است، فوراً برای چکاپ به بیمارستان مراجعه کنید.

چندین علت احتمالی برای لکه بینی شدید در بارداری وجود دارد. ازجمله اینکه ممکن است شما دچار بارداری خارج رحمی شده باشید، یا در خطر سقط هستید و یا اینکه مشکل جدی نیست و بارداری شما به‌طور طبیعی در جریان است.

نداشتن ضربان قلب جنین در هفته هشتم

مشاهده ضربان قلب نوزاد در سونوگرافی اولیه بارداری یکی از مطمئن‌ترین شاخص‌هایی است که نشان می‌دهد سیر بارداری آن‌طور که باید پیش می‌رود. به‌طورکلی هنگامی‌که این تشخیص به‌درستی صورت گرفت، خطر سقط جنین بسیار کم است. در هفته هشتم، شنیدن ضربان قلب جنین با دستگاه داپلر دستی بسیار دشوار است. درواقع در ۱۰ هفته اول بارداری، ضربان قلب جنین با کمک دستگاه سونوگرافی که از امواج صوتی برای مشخص کردن ضربان قلب نوزاد از داخل رحم استفاده می‌شود، تأیید می‌شود.

ضربان قلب طبیعی جنین در سه‌ماهه اول بارداریبین ۱۱۰-۱۸۰ ضربه در دقیقه داست. البته میانگین ضربان قلب جنین بین شش تا هشت هفته بارداری از ۱۱۰ تا ۱۸۰ ضربه در دقیقه متغیر است. یکی از رایج‌ترین دلایلی که ضربان قلب جنین شما در اولین ویزیت‌های بارداری به‌درستی تشخیص داده نمی‌شود این است که زمان‌بندی بارداری شما اشتباه محاسبه شده است.

علائم سقط جنین در هفته هشتم بارداری

اگر قبل از هفته هشتم بارداری سقط داشته باشید، ممکن است به شکل یک قاعدگی سنگین به نظر برسد. طی روزهای آینده بعد از سقط به‌احتمال‌زیاد متوجه از دست رفتن بافت جنین یا جفت همراه با ترشحات خود می‌شوید. معمولاً در هفته هشت بارداری علامت مشخصی در رابطه با سقط جنین وجود ندارد. گاهی اوقات ممکن است ترشحات قهوه‌ای، علامت پیش‌آگهی دهنده برای سقط باشد. از علائم سفط جنین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • خونریزی واژینال
  • گرفتگی یا درد شکم
  • ترشح زیاد مایعات غلیظ یا بافت
  • عدم وجود علائم بارداری معمول
  • متوقف شدن حرکات نوزاد

دو قلو در هفته هشتم بارداری

اگر دو قلو باردار باشید در هفته هشتم می‌توان در سونوگرافی آن را مشاهده کرد. هر کدام از جنین‌ها به اندازه یک لوبیای کوچک بوده و به‌سرعت در حال رشد هستند. رحم در هفته هشتم به اندازه یک توپ تنیس است و دو جنین جدا از هم را در خود جای داده است. در این هفته قلب دو قلوها به دو قسمت راست و چپ تقسیم شده و در هفته‌های آینده ساختار نهایی آن شامل بطن‌ها و دهلیزها کامل می‌شود. قلب آن‌ها هم‌اکنون در حال فعالیت است و ۱۵۰ بار در دقیقه می‌تپد.

کلیه‌ها، مغز و دیگر اندام‌های داخلی بدن با سرعت بالایی به سمت تکامل پیش می‌روند و هر روز بر پیچیدگی آن‌ها افزوده می‌شود. در هفته هشتم پوست جنین بسیار نازک است و رگ‌های خونی کاملاً آشکار هستند. جوانه‌های دست‌وپا به‌خوبی نمایان بوده و انگشتان نیز با لایه‌نازک غشایی به هم وصل هستند. اجزای صورت در اول راه قرار دارند و چشم و پلک تازه در حال تشکیل شدن است. سلول‌های کف و سقف دهان و همچنین سلول‌هایی که در آینده قرار است تبدیل به دندان شوند در هفته هشتم نمایان می‌شوند.

تغذیه درست در هفته هشتم بارداری

در طی سه ماه اولیه بارداری، حداقل پنج وعده در روز تغذیه مناسب و توصیه‌شده توسط دکتر را داشته باشید. از خوردن گوشت، مرغ یا ماهی خام یا نیمه‌پخته (مانند سوشی یا صدف خام) خودداری کنید. تخم‌مرغ خام یا غذاهایی را که حاوی تخم‌مرغ خام هستند، مصرف نکنید. جوانه‌های خام به‌ویژه جوانه یونجه را نخورید. از مصرف پنیرهای روستایی و غذاهای لبنی غیرپاستوریزه مانند فتا نیز اجتناب کنید.

در این هفته سعی کنید یک برنامه غذایی سالم تهیه کنید. این کار برای شما و فرزندتان انرژی و سلامتی دوچندان به ارمغان می‌آورد. در برنامه غذایی، غذاهای کم‌حجم و مقوی قرار دهید و تعداد وعده‌ها را نیز به ۵ یا ۶ وعده در روز افزایش دهید. گروه‌های غذایی زیر را حتماً در برنامه خود بگنجانید.

میوه و سبزیجات

حداقل روزانه ۵ نوبت میوه و سبزیجات میل کنید. میوه تازه، میوه خشک‌شده، سبزیجات و آبمیوه تازه را در این ۵ وعده قرار دهید. میوه و سبزیجات به دلیل فیبر فراوان برای سلامت دستگاه گوارش و جلوگیری از عوارضی همچون یبوست بسیار مفید هستند.

کربوهیدرات‌های سالم

مواد غذایی حاوی کربوهیدرات سالم مثل سیب‌زمینی، غلات کامل، برنج، نان سبوس‌دار و ماکارونی ازجمله غذاهای مفید حاوی کربوهیدرات هستند. البته در مصرف این مواد غذایی تعادل را برقرار کنید تا از بالا رفتن قند خون جلوگیری شود.

غذاهای غنی از پروتئین

مواد غذایی نظیر گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ و حبوبات سرشار از پروتئین هستند و در تکامل جنین و سلامت مادر اهمیت فراوان دارند.

مصرف کلسیم

فرآورده‌های لبنی نظیر شیر، پنیر و ماست غنی از کلسیم هستند و نیاز بدن را تأمین می‌کنند. در هفته هشتم، فرایند استخوان‌سازی و ایجاد اسکلت جنین در حال پیشرفت است و به همین خاطر نیاز بالایی به کلسیم برای انجام بهتر این فرایند دارد.

مصرف فولیک اسید

به دلیل نیاز فراوان جنین به اسیدفولیک برای ایجاد شبکه عصبی، حتماً مواد غذایی غنی از اسیدفولیک را در برنامه غذایی خود لحاظ کنید. مواد غذایی همچون لوبیاچیتی، کلم بروکلی، نعنای خشک و آب پرتقال منابع خوبی برای اسیدفولیک هستند. علاوه بر این، روزانه یک قرص اسیدفولیک نیز تحت نظر پزشک مصرف نمائید.

بهترین ورزش‌های هفته هشتم بارداری

ورزش‌های اوایل بارداری چندین مزیت بارز برای مادر به همراه دارند و در تناسب‌اندام آینده او نیز بسیار اثربخش هستند. از مهم‌ترین مزایای ورزش در اوایل بارداری عبارت‌اند از:

  • بهبود کیفیت خواب
  • بهتر شدن خلق‌وخو
  • کاهش استرس و اضطراب
  • بروز کمتر یبوست و درد پشت
  • کمتر شدن احتمال دیابت بارداری

در هفته هشتم انجام ورزش‌های کاردیو از سایر ورزش‌ها مفیدتر است. با انجام این ورزش‌ها توانایی قلب در پمپ کردن خون و اکسیژن به اندام‌های بدن بهبود می‌یابد. بر اساس توصیه انجمن زنان و زایمان (ACOG) ۱۵۰ دقیقه ورزش هوازی در طول هفته ایده‌آل است. این زمان را می‌توان به ۵ روز در هفته و هر روز ۳۰ دقیقه اختصاص داد. نمونه‌هایی از ورزش‌های کاردیو به‌صورت زیر است:

  • پیاده‌روی
  • دوچرخه سواری
  • بالا رفتن از پله‌ها
  • شنا کردن
  • رقص
  • یوگا

نکاتی برای همسران در هفته هشتم بارداری

در هفته هشتم بارداری همسرتان ممکن است دچار تنفر غذایی گردد و از برخی غذاها و یا بوی آن‌ها بیزار باشد. ازاین‌رو لازم است که برای هر غذای آزاردهنده جایگزین خوبی مدنظر قرار دهید. مثلاً اگر کلم و کاهو با ذائقه همسرتان سازگار نیست مواد غذایی جایگزین آن‌ها مانند فلفل دلمه و میوه‌هایی همچون انبه و هندوانه که سرشار از ویتامین هستند را برای او تأمین کنید.

در این روزها بیش‌ازپیش او را در امور منزل یاری دهید. برای مثال تا حد امکان برداشتن وسایل سنگین را خودتان انجام دهید و اگر همسرتان دچار تهوع صبحگاهی است تا حد توان در امور آشپزی و پخت‌وپز با او همراه باشید تا حساسیت غذایی و بوی غذا کمتر او را آزار دهد. در مجموع، کمک شما موجب می‌شود که همسرتان وقت بیشتری برای استراحت و بازگرداندن نیروی ازدست‌رفته داشته باشد.

صبور باشید و آستانه تحمل خود را بالا ببرید. اگر همسرتان هرازگاهی برآشفته می‌شود و یا به دلایل کوچکی شروع به غر زدن می‌کند شرایط او را درک کنید و به او آرامش دهید. تغییرات هورمونی در این روزها بر خلق‌وخو تأثیرگذار است.

بایدها و نبایدهای هفته هشتم بارداری

کنترل سردردها

به دلیل افزایش حجم خون در بدن و تغییرات هورمونی احتمال بروز سردرد وجود دارد. ازاین‌رو، بهتر است برای کنترل سردردها با پزشک خود مشورت کرده و داروی مناسب سردرد را مصرف کنید. هرگز خودسرانه داروهای مسکن مثل ایبوپروفن را برای درمان سردرد استفاده نکنید چراکه این داروها بر سلامت جنین تأثیر منفی دارند.

استفاده از کرم ضد آفتاب

به دلیل ترشح هورمون‌های بارداری ممکن است لکه‌های تیره‌ای روی پوست صورت ظاهر شود. این لکه‌ها با تابش نور خورشید تشدید می‌شوند و بیشتر به چشم می‌آیند. می‌توان با استفاده از کرم‌های ضد آفتاب با SPF ۳۰یا بالاتر از تیره‌تر شدن لکه‌ها جلوگیری نمود.

ارزیابی و کنترل وزن

 در سه‌ماهه اول، وزنگی‌ای نباید بیش از ۱ تا ۲ کیلوگرم باشد و در خانم‌هایی که حالت تهوع صبحگاهی دارند این مقدار وزن هم اضافه نمی‌شود. در طی سه ماه دوم و سوم به ازای هر هفته بارداری معمولاً نیم کیلوگرم به وزن اضافه می‌شود اما سه‌ماهه اول این‌چنین نیست.

خودداری از شروع یک‌باره و فشرده فعالیت‌های ورزش

اگر مدتی است که از ورزش به دور بوده‌اید و یا در کل اهل ورزش کردن نبوده‌اید به‌صورت یک‌باره و فشرده وارد تمرینات ورزشی نشوید. انجام تمرینات سنگین بدون آمادگی قبلی باعث جراحت مفصلی، تهوع، پرخوری و خستگی مفرط می‌شود. بهتر است روزانه در ابتدا ۱۰  دقیقه را به نرمش و گرم کردن بدن و در ادامه ۵ دقیقه به ورزش متوسط و ۵ دقیقه انتهایی نیز به ورزش‌های مخصوص سرد کردن بدن اختصاص دهید.

با مشاهده چه علائمی در هفته هشتم بارداری به پزشک مراجعه کنیم؟

ناپدید شدن ناگهانی علائم به این معنی نیست که اتفاق بدی در بارداری رخ داده است. در حقیقت، درد سینه و حالت تهوع گاهی ظاهر و گاهی ناپدید می‌شود و همواره ثابت و دائمی نیست. اما اگر علائمی بروز کرده که باعث نگرانی شما شده بهتر است با پزشک مشورت نمائید. علائم سقط‌جنین شامل لکه بینی زیاد واژنی، خونریزی و یا دردهای غیرمنتظره شکمی و مشاهده لخته‌های خونی بزرگ است.

تحقیقات نشان می‌دهند که در سه‌ماهه اول حدود ۱۵ درصد از بارداری‌ها با سقط‌جنین منتهی می‌شوند. بیشتر موارد سقط‌جنین در سه ماه اول به دلیل نقص‌های کروموزومی رخ می‌دهند و چیزی نیست که والدین بتوانند برای پیشگیری از آن کاری انجام دهند. اما خبر خوب آن است که با رسیدن جنین به هفته هشتم خطر سقط‌جنین به کمتر از ۱.۵ درصد کاهش می‌یابد.

لزوم انجام آزمایشات منظم

در این مقاله به بررسی حالات جنین و مادر در هفته هشتم بارداری پرداختیم. در هفته هشتم اندازه جنین حدود ۲.۵ سانتی‌متر بوده و رشد نسبتاً سریعی دارد. سیستم تنفسی او در حال گسترش است و در بررسی‌های سونوگرافی حرکاتش قابل‌مشاهده است. سه‌ماهه اول بارداری مهم‌ترین دوره رشدی جنین محسوب می‌شود و لازم است که به‌طور دقیق و مرتب مادر و جنین مورد چکاپ قرار بگیرند. آزمایشات دوران بارداری مهم شامل سونوگرافی و آزمایش خون است که به پزشک در مورد شرایط شما اطلاعات کامل برای بررسی دقیق می‌دهد.

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=26648

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.