«صبح من» با مطالب پزشکی: بسیاری از والدین، اهمیت نظارت بر رشد زبانی فرزندان خود را در مراحل اولیه، نادیده میگیرند و متوجه نیستند که تأخیر زبانی کودک، میتواند نشانهای باشد که نیاز به توجه دارد و هرچه تشخیص زودتر انجام شود، فرصت بیشتری برای ارائه حمایتهای لازم از کودک وجود دارد.
به گزارش مجلهی خبری «صبح من»، تأخیر زبانی کودک، فقط یک تأخیر در گفتار نیست، بلکه یک تفاوت واضح بین سن زبانی کودک و سن تقویمی اوست که ممکن است به دلایل ارگانیک مانند کاهش شنوایی، آسیب مغزی یا حتی اختلالات طیف اوتیسم باشد. مواردی نیز وجود دارد که تأخیر در گفتار، بدون دلیل خاصی میباشد.
یک مشاور آسیبشناسی گفتار، بر ضرورت تشخیص زودهنگام موارد تأخیر زبانی به ویژه در ماههای نخست زندگی کودک تاکید میکند.
به گفتهی وی، از ماه ششم، کودک باید به صداها پاسخ دهد. در سال اول، کودک شروع به اشاره و تلفظ کلمات ساده میکند و انتظار میرود تا یک و نیم سالگی، واژگان زبانی او ۳۰ تا ۵۰ کلمه باشد.
مراحل درمان و اهمیت صبر در فرآیند
پس از تشخیص زودهنگام تأخیر زبان، متخصصان از طریق تستهایی، مهارتهای روانی و شنوایی را ارزیابی و تشخیص دقیق میدهند. سپس یک برنامه درمانی ایجاد میشود که شامل جلسات ارتباطی، توسعهی مهارتها و اصلاح رفتار است.
در این مراحل، بر اهمیت صبر تأکید میشود زیرا جلسات ارتباطی، به زمان نیاز دارد تا تأثیر کامل خود را نشان دهد تا کودک، مهارتهای کسب شده را در یک دورهی طولانی ذخیره میکند.
در پایان، کارشناسان بر اهمیت توجه به هرگونه نشانهی تأخیر زبانی در کودکان و برخورد جدی و دقیق با آنها تاکید میکنند.
تأخیر زبانی فرزند شما، تنها یک چالش برای رشد او نیست، بلکه فرصتی برای ما به عنوان والدین و مربیان است تا حمایت لازم را ارائه دهیم و تغییر بزرگی در زندگی آنها ایجاد کنیم.
ترجمه و تنظیم: مجلهی خبری «صبح من» ـ استفاده از مطلب تنها با ذکر منبع، مجاز است.
اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman