تاریخ : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 21 November , 2024
0

آشنایی با اجزای تشکیل دهنده و انواع نارنجک های دستی

  • کد خبر : 65785
  • 29 آبان 1403 - 12:00
آشنایی با اجزای تشکیل دهنده و انواع نارنجک های دستی
در جنگ جهانی اول نارنجک های پیشرفته تری ارائه شد که سربازان آن را از داخل گودال به سوی توپچی های دشمت پرتاب میکردند و ماشین های جنگی آنها را از کار می انداختند. از این زمان بود که نارنجک به عنوان یکی از سلاح های گرم اصلی در ارتش مدرن شناخته شد.

«صبح من» با دانستنی ها: نارنجک جنگی ۱۰۰ سال است که در بین ارتش های مختلف جای دارد. اولین بار چینی ها توانستند باروت اختراع کنند و در قرن ۱۶ میلادی اروپایی هایی با ترکیب کردن برخی از مواد با باروت توانستند باروت جنگی تولبد کنند. نمونه های اولیه نارنجک به این شکل بود که از یک ظرف فلزی تشکیل شده بود که داخل آن را باروت میریختند و سپس فرد فتیله را روشن میکرد و بلافاصله نارنجک را به سمت دشمنان پرتاب میکرد و باروت منفجر میشد و تیکه های فلزی ظرف(پوکه) به سمت دشمن پرتاب میشد که این نمونه ساده از نارنجک بود و بی نهایت خطر آفرین بود.

به گزارش مجله خبری صبح من، در جنگ جهانی اول نارنجک های پیشرفته تری ارائه شد که سربازان آن را از داخل گودال به سوی توپچی های دشمت پرتاب میکردند و ماشین های جنگی آنها را از کار می انداختند. از این زمان بود که نارنجک به عنوان یکی از سلاح های گرم اصلی در ارتش مدرن شناخته شد. امروز نارنجک به عنوان یکی از ابزارهای تخریب شناخته میشود ولی از آنجایی که این ابزار بسیار پرخطر بوده و به هیچ وجه مورد تایید مجموعه گرین راک نمی باشد، جایگزین بی خطری به نام کتراک برای استفاده در تخریب بتن و … استفاده میشود.

اجزای تشکیل دهنده نارنجک

در ادامه به شما خواهیم گفت که در داخل نارنجک چه خبر است و اجزای تشکیل دهنده نارنجک چیست

بدنه

قسمتی از نارنجک است که مواد منفجره را در داخل خود نگه میدارد. و این قسمت است که شکل ظاهری نارنجک را ایجاد میکند. بدنه از هر ماده ممکن است تشکیل شده باشد. اما کافی است که در داخل خود بتواند مواد منفجره را جا دهد. و به عنوان ترکش مورد استفاده قرار گیرد. نارنجک دارای اشکال مختلفی قبیل کره ای ، استوانه ای و خمره ای باشدو از لحاظ جنس میتواند از چدن، آلومینیم و پلاستیک و … باشد بدنه نارنجک تو خالی است و محلی است که مواد منفجره قرار میگیرد و در آن حفره ای قرار دارد که ماسوره در میان مواد اصلی قرار میگیرد و به بدنه اصلی نیز وصل است.

خرج اصلی

ماده شیمیایی و یا مواد منفجره داخل نارنجک گفته میشود همین ماده است که ویژگی خاصی می دهد و  عملکرد آن را تعیین میکند ممکن است خرج اصلی از مواد منفجره TNTو یا پنتولیت یا سایر ترکیبات شیمیایی باشد.

ماسوره

یک وسیله مکانیکی و شیمیایی است که از راه زنجیره ای و از عمل و عکس العمل های مکانیکی و شیمیایی پس از طی زمان تاخیر مشخص است که ماسوره دارای دو نوع است:

  • ماسوره انفجاری

در نارنجک های انفجاری به کار میرود و زمان تاخیر آ بین ۳ الی ۶ ثانیه است.

  • ماسوره اشتعالی

در نارنج های شیمیایی استفاده میشود و زمان تاخیر آن ۲ الی ۳ ثانیه است.

انواع نارنجک

در ادامه به بررسی انواع نارنجک جنگی پرداخته ایم:

نارنجک های ترکش زای تکه فلزی و ساچمه ای

بدنه این نارنجک ها از شیار های شطرنجی شکل فلزی تشکیل شده است که در صورت انفجار مواد منفجره در داخل نارنجک جنگی، این شیار ها از هم باز میشوند و ترکش ها به صورت مکعبی شکل در محیط اطراف پخش میگردد که اندازه این ترکش ها از چند میلی متر تا حدودا ۲ سانتی متر است و تعداد زیادی دارند. در این نارنجک ها تعداد زیادی ساچمه فلزی به صورت منظم و مرتب روی بدنه اصلی نارنجک قرار گرفته اند و پس از انفجار خرج اصلی ساچمه ها به اطراف پرتاپ میشود. این نارنجک های حاوی تعداد زیادی توپ یا ساچمه هستند کاربرد آن ها مانند فلش بنگها هستند و در محوطه که گروگان یا مجرم است استفاده میشود. پس از کشیدن ضامن نارنج در عرض ۳ الی ۵ ثانیه بعد منفجر میشود و نتیجه عملکرد این نارنجک ها گیج کردن موقت و مجروح نمودن است.

نارنجک های دفاعی و هجومی

از این نارنجک در درگیری هایی استفاده میشود که شخص فرصت دفاع از خود را ندارد و دشمن او را دنبال میکند پس شخص ضامن نارنجک را میکشد و در پشت سر خود و رو به دشمن پرتاب میکند و فرار میکند. در این نوع نارنجک چاشنی تاخیری وجود دارد که مواد منفجره داخل نارنجک طی زمان ۶ ثانیه منفجر میشود و همچنین از این نارنجک در زمانی استفاده میشود که درگیری با دشمن در فاصله نزدیکی است. پس این نارنجح باید طوری باشد که دشمن فرصت برگرداند نارنجک به سمت خودی را نداشته باشد پس چاشنی تاخیری به شکلی طراحی شده است که ۳ الی ۴ ثانیه خرج اصلی را منفجر کند و این فرصت که نارنجک را دشمن برگرداند از او صلب میگردد.

نارنجک های صوتی نوری

از این نارجک های دستی معمولا نیرو های ویژه پلیس و کماندو های ارتش استفاده میکنند. این نارنجک با چاشنی تاخیری ۳ ثانیه و خرج بدون ترکش ایجاد نور و صدای فوق العاده شدید میکند و میتواند دشمن را طی ۳ ثانیه کور و کر کند و در این شرایط به راحتی میتوانند دشمنان را دستگیر و یا بکشند. نارنجک نوری با سوراخ های دایره ای شکل و نواری سبز رنگ به دور بدنه شناسایی میگردد.

از این فلش بنگها برای ناشنوایی و نابینایی موقعیت استفاده میشود و جز نارنجک های اساسی برای تیم هستند. از این نارنجک برای زمانی که مجرمین و گروگانها در یک محوطه باشند و گروگانها در خطر باشند استفاده میشود فلش بنگ ها پس از جدا شدن ضامن طی ۳ الی ۵ ثانیه عمل میکنند. به این مدل نارنجک کور کننده نیز میگویند.

نارنجک دودزا

نارنجک دود زا یکی از انواع نارنجک است که مدل های بی خطر آن در آتش بازی نیز استفاده میشوند که البته دیگر نمیتوان ان را نارنجک نام گذاری کرد و مدل هایی که کاربرد نظامی دارند متفاوت است. در نارنجک دودزا با اشتعال مواد شیمیایی درون آن، دودی تولید می‌شود که وارد فضا میشود و دید را کاهش میدهد. همچنین دود حاصل از آن به صورت تلخ و خطرناک است و استفاده از این نارنجک اکیدا ممنوع است.

انواع نارنجک تفنگی

نارنجک تفنگی به جای آنکه با دست به سمت هدف پرتاب شود توسط تفنگ پرتاب میشود و چهار نوع دارد. نارنجک های مشقی و آموزشی، نارنجک های دودزا، نارنجک های رنگی و نارنجک های جنگی قابل انفجار ضدتانک و ضدنفر.

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=65785

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.