تاریخ : جمعه, ۱۸ آبان , ۱۴۰۳ Friday, 8 November , 2024
0

نکاتی درباره مراقبت از نوزاد (نه ماهگی)

  • کد خبر : 64708
  • 15 آبان 1403 - 10:00
نکاتی درباره مراقبت از نوزاد (نه ماهگی)
معاینه ۹ ماهگی واقعاً مهم است. علاوه بر بررسی رشد و نمو نوزاد، او ممکن است برخی واکسن‌ها را نیز دریافت کند؛ بنابراین والدین باید مطمئن شوند که این ویزیت‌ها را در اولویت قرار می‌دهند.

«صبح من» با مراقبت از کودک: برای بسیاری از والدین، نه ماهگی نوزاد زمان بسیار مهمی به نظر می‌رسد. در ماه نهم تولد نوزاد، با این که کوچولوی شما هنوز یک نوزاد به شمار می‌رود، اما به سال‌های خردسالی نزدیک می‌شود. این می‌تواند هیجان‌انگیز و استرس‌ زا باشد؛ زیرا مهارت‌های نوزاد شما بهبود می‌یابد و احساس استقلال او گسترش پیدا می‌کند. در این سن، کودک شما به طور قابل توجهی تحرک پیدا می‌کند، شروع به خوردن غذاهای جامد می‌کند، مهارت‌های زبانی خود را بهبود می‌بخشد و مهارت‌های حرکتی ظریف خود را تقویت می‌کند.

به گزارش مجله خبری صبح من، نوزادان در این سن باید بتوانند بیش‌تر حرکت کنند. آن‌ها می توانند خود را با استفاده از پاها به جلو هل دهند، بالا بیایند تا بایستند، در اطراف وسایل خانه بچرخند و برخی حتی برای لحظه‌ای بدون کمک و تکیه گاه بایستند.

همانطور که برای ویزیت ماه نهم تولد نوزاد خود با پزشک اطفال خود آماده می شوید، ممکن است از خود بپرسید که آیا کودک شما در مسیر درست رشد قرار دارد و به نقاط عطف رشدی مناسب رسیده است یا خیر. برای فهمیدن آنچه که اکثر نوزادان در این سن ممکن است انجام دهند و همچنین نکات مفیدی در مورد خواب، تغذیه، مراقبت و ایمنی آن‌ها به خواندن این مقاله ادامه دهید.

بیشتر بخوانید: نکاتی درباره مراقبت از نوزاد (هشت ماهگی)

رشد در نه ماهگی نوزاد

رشد فیزیکی

در ۹ ماهگی، کودک شما در حال رشد و بهتر کردن برخی از مهارت‌ها مانند خزیدن، راه رفتن و گرفتن وسایل است. او همچنین در حال گسترش مهارت‌های زبانی و ارتباطی خود می‌باشد، می‌تواند صداهای مختلفی ایجاد کند و همچنین سر خود را به علامت نه تکان دهد و به چیزهایی اشاره کند.

خواب

به طور متوسط، نوزادان در این سن در مجموع ۱۴ ساعت در روز می‌خوابند که حدود ۱۱ ساعت خواب در شب و سه ساعت بین دو چرت در طول روز انجام می‌شود.

غذا

در حالی که کودک شما هنوز شیر مادر می‌خورد یا از شیشه شیر می‌خورد، اما احتمالاً مقدار شیر خشک یا شیر مادر مصرفی او کاهش پیدا می‌کند و شروع به خوردن غذای جامد می‌کند. اکثر نوزادان در این سن تقریباً سه وعده در روز غذا می‌خورند و احتمالاً میان وعده نیز می خورند.

در نه ماهگی نوزاد، فرزند شما تغییرات و تحولات جدید و هیجان انگیزی را تجربه خواهد کرد. به طوری که احساس می‌کنید هر روز اتفاق جدیدی در حال رخ دادن است. نوزاد شما چه در حال خزیدن در اطراف، درگیر شدن با اسباب‌بازی‌ها، یا دست تکان دادن برای خداحافظی برای مادربزرگ باشد، روز به روز فعال‌تر می‌شود.

در ۹ ماهگی بیش‌تر نوزادان شروع به خزیدن می‌کنند. اما گر نوزاد شما هنوز شروع خزیدن نکرده است، زیاد نگران نباشید. هر نوزاد در زمان خاص خود و با سرعت خاص خود رشد می‌کند. در واقع، کودک شما ممکن است راه‌های دیگری برای حرکت در خانه پیدا می‌کند یا به جای آن بر روی تکمیل مهارت‌های متفاوت تمرکز می‌کند. در هفته نهم تولد نوزاد، اگر نوزاد به‌ طور مستقل ننشیند یا فقط یک طرف بدنش را موقع خزیدن روی زمین بکشد، نگران کننده است. چرا که ممکن است در صورت بروز این نشانه‌ها سیستم حرکتی و عصبی نوزاد به درستی کار نکند.

در ۹ ماهگی کودک شما علائم اضطراب جدایی را نشان می‌دهد. ممکن است وقتی از شما جدا می‌شود، گریه کند یا ناراحت شود یا وقتی می‌خواهید خانه را ترک کنید به شما بچسبند. اضطراب جدایی همچنین می‌تواند خواباندن کودک را سخت‌تر کند. به تدریج کودک شما یاد می‌گیرد که شما همیشه برمی‌گردید و به سایر افراد در زندگی آن‌ها اعتماد می‌کند.

کودک شما زمانی که شما در اطراف هستید احساس راحتی بیشتری می کند و اگر شما نباشید ممکن است دچار استرس یا اضطراب شود. وقتی با او هستید، کودک شما فعالانه کاوش و بازی می‌کند و برای اطمینان به نزد شما باز می‌گردد.

نکته دیگری که ممکن است در این ماه متوجه شوید این است که کودک شما چقدر از دست‌ها و صدایش استفاده می‌کند. او در برداشتن وسایل بهتر می‌شود و صداهای مختلفی از جمله ابراز احساسات از خود تولید می‌کند. کودک نه ماهه معمولاً دو اسباب بازی را به هم می‌کوبد و می تواند خودش غذا بخورد. او همچنین می تواند صداها را تا حدودی تقلید کند و برخی حتی حرکات مانند تکان دادن سر خود به نام نه را تقلید می‌کند. در صورتی که در ماه نهم تولد نوزاد، کودک شما صدا تولید نمی‌کند، علاقه‌ای به برداشتن وسایل ندارد و به تغذیه خود توجهی ندارد، توصیه می‌شود که این موارد را به پزشک اطفال خود توضیح دهید.

در ۹ ماهگی یا ماه نهم تولد نوزاد، کودک شما به طور متوسط از زمان تولد حدود ۳.۸ سانتی متر در ماه قد می‌کشد و افزایش وزن او کند می‌شود. وزن نوزادان همچنین ممکن است نسبت به وزن هنگام تولد تا اولین تولد سه برابر شود.

مراحل رشدی کودک نه ماهه

به مرور که کودک شما تحرک بیش‌تری پیدا می‌کند، ممکن است شروع به آزمایش مهارت‌های ایستادن و راه رفتن کند. این بدین معنی است که او ممکن است در اطراف مبلمان بچرخد یا از راه رفتن و ایستادن در حالی که شما دستان او را گرفته اید لذت ببرد. در واقع، فرزند شما اکنون بیش‌تر از یک نوزاد به کودک خردسال نزدیک است. درک این موضوع ممکن است سخت به نظر برسد؛ اما تا زمانی که کودک شما چند قدم اول را بردارد، زمان زیادی نمانده است. نوزادان در ۹ ماهگی معمولاً سعی می‌کنند تا بلند شوند و به حالت ایستاده باقی بمانند، وسایل را با دستان خود برمی‌دارند و در حین غر زدن، سرشان را تکان می‌دهند یا به چیزی اشاره می‌کنند.

علاوه بر حرکت، مهارت های زبانی کودک شما نیز در این سن در حال افزایش است. بسیاری از نوزادان به با تولید اصوات به تلاش برای حرف زدن خود ادامه می‌دهند؛ اما ممکن است طیف وسیعی از صداها را نیز برای برقراری ارتباط با شما ایجاد کنند. آن‌ها حتی ممکن است کلمات ساده ای مانند “ما” و “دا” را تولید کنند. آن‌ها صداها را کپی می‌کنند، صدا ایجاد می‌کنند تا توجه شما را جلب کنند و نه شنیدن را درک می‌کنند.

کودکان در این سن باید بتوانند به نام خود پاسخ دهند یا به سمت بالا نگاه کنند. نوزادان در ۹ ماهگی با انگشت شست و اشاره اشیاء را بر می‌دارند. در حالی که هر یک از این نقاط عطف مهم است، باید بدانید که هر نوزاد با سرعت خاص خود رشد می‌کند. اگر چیزی وجود دارد که نگران آن هستید، با پزشک اطفال فرزندتان صحبت کنید. به همین دلیل است که ویزیت‌‌های مداوم پزشکی بسیار مهم است. این مراجعات به پزشکان اطفال فرصت می‌دهد تا رشد و تکامل کودک را زیر نظر داشته باشد و تعیین کند که آیا مشکلی نیاز به مراقبت و رسیدگی دارد یا خیر.

رفتارهای نوزاد در نه ماهگی

  • بدون کمک می‌ایستد.
  • شروع به قدم برداشتن می‌کند، حتی اگر جایی را در حین راه رفتن برای حفظ تعادل نگه دارد.
  • هنگامی که از او خواسته می‌شود، بای بای می‌کند.
  • چگونگی کار کردن چیزها را بررسی می‌کند.
  • باز و بسته کردن چیزها را دوست دارد.

تغذیه نوزاد ۹ ماهه

در این ماه، کودک شما به حدود ۷۵۰ تا ۹۰۰ کالری در روز نیاز دارد که حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ کالری از آن از شیر مادر یا شیر خشک یا ترکیبی از هر دو تامین می‌شود. اما این اعداد فقط به عنوان راهنما هستند. قرار نیست قوانین سختگیرانه‌ای در مورد میزان غذایی که کودک شما باید بخورد وجود داشته باشد. در عوض، روی تهیه غذاهای مغذی تمرکز کنید و به کودک خود اجازه دهید تصمیم بگیرد چقدر می خواهد بخورد. در ۹ ماهگی نوزاد، نوزادان سه وعده غذایی در روز می‌خورند و ممکن است دفعات شیر مادر یا شیر خشک خود را به حدود ۶۸۰ گرم در روز کاهش دهند. از نظر گروه های غذایی، هدف این است که کودک شما همان چیزی را که خانواده می‌خورد، بخورد.

برخی از نوزادان ممکن است نسبت به سایرین بیشتر شیر بخورند یا شیر خشک بیش‌تری بنوشند؛ در حالی که برخی دیگر بسته به علاقه خود به غذاهای جامد ممکن است کم‌تر شیر بنوشند. اما همه نوزادان در این سن باید تعداد دفعات خوردن شیر مادر یا تغذیه با شیر خشک خود را تا حدودی کاهش دهند؛ زیرا آن‌ها به سمت وارد کردن غذاهای جامد به بخشی منظم از رژیم غذایی روزانه خود حرکت می‌کنند.

در حالت ایده آل، نوزاد به طور روزانه سه تا چهار میوه و سبزی و ۵۷ تا ۱۱۳ گرم پروتئین در روز و همچنین مقداری غلات، نشاسته و تنقلات دریافت می‌کنند. بنابراین سعی کنید منابع آهن مانند لوبیا، عدس، مرغ و گوشت گاو را در وعده‌های غذایی روزانه خود بگنجانید. برای اطمینان از اینکه کودک شما آهن کافی دریافت می‌کند، پزشک اطفال احتمالاً سطح هموگلوبین او را بین معاینه ۹ ماهگی و معاینه ۱۲ ماهگی بررسی می‌کند. این آزمایش بسیار ساده است و به پزشک اجازه می‌دهد سطح آهن کودک شما را تعیین کند.

وقتی صحبت از تغذیه در هفته نهم تولد نوزاد به میان می‌آید، بسیاری از والدین نگران این هستند که نوزادشان چقدر غذا می‌خورد. در حالی که طبیعی است از خود بپرسید که آیا کودک شما به اندازه کافی غذا می‌خورد یا خیر، اما تا زمانی که به طور مداوم به او غذاهای مغذی و همچنین شیر مادر یا شیر خشک به او بدهید، احتمالاً هیچ نگرانی در مورد آن وجود نخواهد داشت.

خواب در نه ماهگی نوزاد

تا نه ماهگی نوزاد، بیش‌تر نوزادان در طول شب می‌خوابند و در طول روز دو و گاهی سه بار چرت می‌زنند که هر کدام حدود یک تا دو ساعت طول می‌کشد. آن‌ها همچنین بین ۱۲ تا ۱۶ ساعت در شبانه روز می‌خوابند که حدود ۹ تا ۱۲ ساعت از این ساعت مربوط به خواب شب است. اگرچه میزان خواب مورد نیاز نوزاد در این سن متفاوت است، اما برنامه معمول برای کودک نه ماهه روزی است که از ساعت ۷ صبح شروع می‌شود و در ساعت ۷ بعد از ظهر به پایان می‌رسد. با دو چرت در وسط روز.

دندان در آوردن نیز ممکن است در ماه نهم تولد نوزاد شروع شود یا ادامه یابد؛ بنابراین بسیاری از والدین در مورد کم شدن خواب نوزاد صحبت می‌کنند. در زمان‌های دیگر، نوزادان به دلیل جهش رشدی که در آن مهارت‌های جدیدی را به دست می‌آورند، در برنامه خواب خود دچار اختلال می‌شوند.

حتی اگر کودک شما در طول شب به خوبی می‌خوابد، عوامل دیگری مانند بیماری‌ها و جهش رشد ممکن است باعث اختلالات موقت در خواب شوند. سعی کنید وقتی این اتفاق می‌افتد خیلی ناامید نشوید؛ زیرا این مشکلات خواب معمولاً موقتی هستند. اضطراب جدایی نیز در این سن تشدید می‌شود. کودکان ممکن است در برابر رفتن به رختخواب مقاومت کنند یا از خواب بیدار شوند و به دنبال والدین خود بگردند. این زمان زمانی است که به برنامه خواب کودک خود توجه کنید و مطمئن شوید که آن‌ها می‌توانند خودشان به تنهایی بخوابند.

برنامه روزانه کودک نه ماهه

نوزادان در این سن عاشق بازی کردن است؛ بنابراین مهم است که از اوقاتی که در طول روز بیدار است، از اسباب بازی استفاده شود. اسباب‌بازی‌های تعاملی تهیه کنید و زمانی را برای مطالعه به همراه فرزند اختصاص دهید، به‌ ویژه زمانی که باید بنشینید یا می‌خواهید به چرت زدن یا خواب بروید. شما همچنین باید با کودک خود صحبت کنید و می توانید بازی‌های تعاملی ساده‌ای را انجام دهید. صرف نظر از این که روز خود را چگونه سپری می‌کنید، سعی کنید تا حد امکان ثابت باشید. برنامه‌های روتین و مداوم که شامل چرت زدن‌های منظم است به کودک شما کمک می‌کند که شب‌ها بهتر بخوابد.

بیش‌تر نوزادان در نه ماهگی از یک برنامه کاملاً روتین در طول روز پیروی می‌کنند که شامل زمان بازی در بیداری، شیر خوردن، خوردن غذای جامد و خواب است. نوزادان در نه ماهگی به طور متوسط حدود چهار دفعه شیردهی یا تغذیه با شیشه شیر در روز را به همراه سه وعده غذایی در روز دارند و حدود ساعت ۷ بعد از ظهر به رختخواب می‌روند.

بهداشت و واکسیناسیون کودک نه ماهه

کودک شما باید در این ماه معاینه ۹ ماهگی را انجام دهد. همراه با بررسی وزن و دور سر او، پزشک کودک شما رشد کودک شما را بررسی می کند و تعیین می کند که به کدام نقاط عطف رسیده است. آنها حتی ممکن است برخی از غربالگری ها مانند بررسی کم خونی و خطر مسمومیت با سرب را انجام دهند

معاینه ۹ ماهگی واقعاً مهم است. علاوه بر بررسی رشد و نمو نوزاد، او ممکن است برخی واکسن‌ها را نیز دریافت کند؛ بنابراین والدین باید مطمئن شوند که این ویزیت‌ها را در اولویت قرار می‌دهند.

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=64708

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.