«صبح من» با نکات خانه داری: یکی از دغدغههای بسیاری از افراد در فصول سرد سال پرز لباس هاست. پرز دادن لباس به خاطر سایش لباس در پروسه شستشو و پوشیدن است و باعث میشود تا ظاهر لباسهایتان کهنه و ناخوشایند به نظر برسد.
به گزارش مجله خبری صبح من، برای از بین بردن پرز لباسها در ادامه این بخش نکاتی را گفته ایم که به درد خوش استایلها و شیک پوشان میخورد.
روش های از بین بردن پرز لباس
پرزگیری لباس با بیگودی
برای پرزگیری لباسهای پشم و کشمیر، از بیگودی استفاده نمایید. بیگودی را روی پارچه به حالت چرخشی خیلی آرام بکشید تا پرز لباستان جمع شود. بیگودیها به دلیل نرم و انعطاف پذیر بودن به لباس آسیبی نمیرسانند.
از بین بردن پرز لباس با ژیلت
استفاده ژیلت یکی از متداولترین و راحتترین روشها برای از بین بردن پرز لباس است. برای پرزگیری یک ژیلت را به آرامی بر روی لباس بکشید تا پرزها به راحتی کنده شوند. توجه نمایید ژیلت نباید خیلی تیز باشد، زیرا اینگونه با الیاف لباس آسیب وارد میکند.
استفاده از ریش تراش برقی
برای پرزگیری لباس میتوانید از ریش تراش برقی استفاده نمایید. برای این کار ریش تراش را به آرامی روی پارچه یا لباس کشیده و به هیچ عنوان فشار وارد نکنید، این کار را تا گرفته شدن پرز لباس و پارچه انجام دهید. استفاده از ریش تراش راحتتر از تیغ بوده و به لباس آسیب وارد نمیکند، همچنین سرعت کار با ریش تراش بیشتر است.
گرفتن پرز لباس با قیچی
برای از بین بردن پرز لباس از یک قیچی ظریف مانند قیچی اصلاح ابرو کمک بگیرید. برای انجام این روش لباس را روی سطحی صاف پهن کنید و با کمک قیچی پرزها را از پایه جدا کرده و درون کیسهای پلاستیکی بریزد. هنگام انجام پرزگیری با قیچی باید مراقب باشید و سعی کنید قیچی با سطح لباس موازی باشد تا نوک قیچی آسیبی به لباس نرساند. این روش کمی زمان میبرد، در آخر پرزگیری دستهای خود را خیس کرده و روی لباس بکشید تا کرکهای آن جمع گردد.
سرکه سفید برای از بین بردن پرزهای لباس
برای از بین بردن پرزهای موجود روی سطح لباس میتوانید خیلی راحت از سرکه استفاده نمایید، اینگونه که هنگام شستشوی لباس یک فنجان سرکه را به ماشین لباسشویی خود اضافه نمایید، این روش سبب میشود که لباس شما پرزگیری گردد.
گرفتن پرز لباس با شانه ریز
برای گرفتن پرز لباس استفاده از یک شانه ریز نیز میتوان استفاده نمود. برای پرزگیری یک شانه دندانه ریز را از بالا به پایین به آرامی روی پرزها بکشید تا پرزها بین دندانهها گیر کند و پرزگیری انجام گردد. این کار را چندین بار تکرار نمایید.
پد یا اسفنج مرطوب
برای گرفتن پرز لباس میتوانید از یک پد یا اسفنج استفاده کنید. برای این کار پد یا اسفنج را نم دار کنید و روی لباس و پارچه در جهت بافت آن بکشید تا پرز لباس گرفته شود، این کار را به آرامی انجام دهید و اسفنج یا پدتان را خیلی خیس نکنید.
از بین بردن پرز لباس با ماهوت پاک کن
برای از بین بردن پرز لباس میتوانید از ماهوت پاک کن استفاده نمایید. ماهوت پاک کن وسیلهای بُرس مانند از موی اسب یا الیاف مصنوعی است که با آن لباس یا کلاه را پاک میکنند. اگر ماهوت پاک کن در دسترس ندارید میتوانید یک مجله را لوله کرده و چسب پهن را طوری دور آن بچسبانید که قسمت چسبنده اش رو به بیرون باشد سپس آن را به آرامی روی لباس بغلتانید تا پرزها گرفته شوند.
گرفتن پرز لباس با نوار چسب
یکی از سادهترین روشها برای گرفتن پرز لباس استفاده از نوار چسب است، میتوانید از نوار چسب برای گرفتن پرز لباسهای با بافت ظریف، مثل شال یا روسری استفاده نمایید، برای این کار دور انگشت خود یک نوار چسب بچسبانید طوری که قسمت چسبنده آن رو به بیرون باشد. سپس انگشت خود را بر روی پرزها بگذارید و بردارید تا لباستان آسیب نبیند.
استفاده از غلتک پرزگیر لباس
این غلتک ها به این شکل طراحی شدهاند که وقتی آن ها را روی سطح لباس قرار می دهید، به راحتی پرز و الیاف اضافی و نخ ها را از روی سطح لباس جدا می کنند. شما می توانید با استفاده از این غلتک های فوق العاده، تمام پرزهای لباستان را جدا کنید و از لباستان که مثل روز اولش شدهاست حسابی لذت ببرید.
دستگاه پرز گیر بهترین راهکار برای از بین بردن پرزها
دستگاه های پرزگیر بهترین و مطمئن ترین راه برای از بینبردن کامل پرز ها می باشد. این دستگاه دارای چند تیغ نازک و باریک است که به راحتی می تواند پرزها را جدا کند. این دستگاه دقیق، برای از بین پرز تمام لباس ها می تواند بکار بیاید بدون این که کوچک ترین آسیبی به لباس برساند. بنابراین بهترین و مطمئن ترین راهکار موجود برای از بینبردن کامل پرزها استفاده از این دستگاه می باشد.
پرزگیری لباس با کمک سمباده
به آرامی یک سمباده را روی قسمت های پرز دار لباس بکشید. اگر لباس تان خیلی نازک است با احتیاط و به آرامی این کار را انجام دهید.
چند نکته ی مهم جهت جلوگیری از به وجودآمدن پرز لباس
پرز لباس بر اثر اصطکاک به وجود می آید. اصطکاک باعث به وجودآمدن الکتریسیته ساکن می شود و الکتریستیه ساکن، باعث به وجودآمدن پرز لباس می شود. به همین دلیل بهتر است که موارد زیر را در نظر داشته باشید که پرزهای مزاحم دوباره بر نگردند.
- موقع شستشوی لباس، لباس ها را از داخل به بیرون بشویید. به این شکل اصطکاک کمتری روی سمت اصلی لباس وارد می شود.
- لباسها را بعد از شستشو در هوای آزاد خشککنید.
- برای از بینبردن پرز لباس با هریک از روشهایی که گفتیم، خوب است که اولازهمه لباسها را روی یک سطح صاف و نارسانا مثل میز چوبی پهن کنید. به این شکل پرزها بعد از کندهشدن دوباره به بخش دیگری از لباس نچسبند.
گردآوری و تنظیم: مجله خبری صبح من
اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman