تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024
1

نکاتی درباره مراقبت از نوزاد (هفت ماهگی)

  • کد خبر : 63766
  • 01 آبان 1403 - 14:00
نکاتی درباره مراقبت از نوزاد (هفت ماهگی)
ودک هفت ماهه شما احتمالاً برنامه خواب قابل پیش بینی‌تری نسبت به ماه‌های اول زندگی خود دارد؛ اما هنوز هم چیزهایی وجود دارند که می‌توانند خواب او را در این سن مختل کنند؛ از جمله دندان درآوردن، شروع اضطراب جدایی و حتی بیدار شدن برای تمرین مهارت‌های رشدی. بنا به گفته متخصصان، مشاهده تغییر در چرخه خواب یا نحوه به خواب رفتن کودک هفت ماهه طبیعی است.

«صبح من» با مراقبت کودک: در هفت ماهگی نوزاد می‌توانید انتظار داشته باشید که او کارهایی که در شش ماهگی انجام می‌داد را در این ماه ادامه دهد. به عنوان مثال، او به احتمال زیاد در نشستن، برداشتن و گرفتن اسباب‌بازی‌هایی که می‌خواهد استاد شده است و حتی شاید اولین تلاش‌ها را برای سینه خیز رفتن انجام دهد. زندگی شما در این زمان ناگهان بسیار شلوغ می‌شود. شما نه تنها به خاطر توانایی جدید نوزاد در حرکت کردن و توانایی او در گذاشتن اشیاء در دهان خود گوش به زنگ هستید، بلکه احتمالاً درگیر فرآیند شروع غذاهای جامد به کودک نیز می‌باشید؛ فرآیندی که می تواند هم سرگرم کننده و هم به هم ریخته باشد!

به گزارش مجله خبری صبح من، وقتی صحبت از رشد در هفت ماهگی نوزاد به میان می‌آید، هر نوزادی با دیگری متفاوت است. هر نوزادی برای رسیدن به مرحله بعدی رشد، مهارت‌هایی را که در حال یادگیری است گسترش می‌دهد. اما در این سن، ما انتظار داریم که اکثر نوزادان بتوانند بدون کمک بنشینند، وزن را روی پاهای خود تحمل کنند، هر دو دست خود را دراز کنند و از آن‌ها به طور متقارن استفاده کنند و اجسام را از دستی به دست دیگر منتقل کنند. در این مقاله در مورد چیزهایی که باید در مورد کودک ۷ ماهه خود بدانید، از رشد، خواب، و تغذیه تا ایمنی و نقاط عطف صحبت می‌کنیم.

نوزاد در هفت ماهگی

  • رشد: کودک شما همچنان مهارت‌هایی که در ۶ ماهگی آموخته است، انجام می‌دهد؛ از جمله این که می‌تواند بنشیند، حرکت کند و اشیاء را با چنگ زدن بلند کند.
  • خواب: در این سن، خواب کودک شما تثبیت می‌شود؛ از جمله خواب بیش‌تر در شب و حدود دو چرت در روز که در مجموع، حدود ۱۴ ساعت خواب در روز می‌باشد.
  • غذا: وقتی کودک هفت ماهه است، شیر مادر یا شیر خشک هنوز منبع اصلی تغذیه او می‌باشد و برخی از نوزادان ۹۰۷ گرم در روز شیر مصرف می‌کنند یا سه تا پنج بار در روز شیر می‌خورند.

در زمانی که کودک شما به مرز هفت ماهگی نزدیک می‌شود، می‌توان به این دوران در زندگی او به عنوان یک دوره گذار فکر کنید. برخی از نوزادان در این سن توانایی خزیدن دارند و برخی برای تکمیل این مهارت به زمان بیش‌تری نیاز دارند. به همین شکل نیز برخی از نوزادان ممکن است عاشق خوردن غذاهای جامد باشند و برخی دیگر ممکن است همچنان شیر دهی یا خوردن شیر خشک با شیشه شیر را ترجیح دهند.

کودک شما در کارهایی که از ۶ ماهگی شروع به رشد کرده است، پیشرفت می‌کند و بهتر می‌شود. کودک هفت ماهه معمولاً می‌تواند بدون تکیه‌گاه عمودی بنشیند و باید بتواند در اتاق حرکت کند؛ چه با غلت زدن، سر خوردن یا حتی خزیدن. به شما توصیه می‌کنیم که درگیر مقایسه‌ کردن کودک خود با سایر نوزادان نشوید و قبل از آمادگی کودک، او را برای رسیدن به نقاط عطف رشد تحت فشار نگذارید. کودک شما با سرعتی که برای او مناسب است رشد می‌کند. البته اگر نگران رشد و نمو کودک خود هستید، بهتر است با پزشک اطفال او صحبت کنید.

یکی از نکات برجسته رشد کودک شما در این سن این است که آن‌ها چقدر اجتماعی می‌شوند. آن‌ها از تعامل با دیگران، به ویژه اعضای خانواده خود لذت می‌برند و اغلب می‌خندند و اصوات کودکانه از خود تولید می‌کنند. از آنجایی که این شادی بی دغدغه و کودکانه مسری است، ممکن است ناگهان متوجه شوید که در کنار نوزاد خود شروع به خندیدن می‌کنید.

در هفت ماهگی، برخی از نوزادان حتی شروع به پاسخ دادن به نام خود می‌کنند. اگرچه این اتفاق، نقطه عطفی به شمار نمی‌رود که به عنوان یک پزشک اطفال یا به عنوان یک مادر درباره آن زیاد صحبت شود، اما هنوز یک مهارت اجتماعی مهم برای رشد کودک هفته ماهه است. بنابراین، توصیه می‌کنیم که کودک خود را اغلب به نام صدا کنید. همچنین می‌توانید از نام او در بازی‌ها و هنگام کتاب خواندن برای او نیز استفاده کنید. اکثر نوزادان از شنیدن نام خود خوشحال می‌شوند و یک لبخند بزرگ به شما برمی‌گردانند.

میانگین وزن یک نوزاد پسر هفت ماهه، ۸ کیلوگرم و ۱۷۱ گرم با محدوده وزنی از ۶.۳ کیلوگرم تا ۱۰ کیلوگرم است. برای دختران، میانگین وزن در هفت ماهگی معادل ۷ کیلوگرم و ۴۲۱ گرم با دامنه ۵.۸ کیلوگرم تا ۹ کیلوگرم و ۱۶۳ گرم است. متوسط قد نوزادان پسر و دختر در هفت ماهگی به ترتیب حدود ۶۸.۵ و ۶۶ سانتی متر است.

مراحل رشدی در هفت ماهگی نوزاد

هنگامی که کودک شما به هفت ماهگی می‌رسد، احتمالاً نسبت به ماه های گذشته بسیار فعال‌تر است و به مراقبت‌های حضوری بیش‌تری از سوی شما یا دیگران نیاز دارد. او در حال تحرک بیش‌تر است و با مهارت‌های جدید خود دنیای اطراف را کاوش می‌کند. یکی از آن مهارت‌هایی که در این سن شروع به ظاهر شدن می‌کند، خزیدن نوزاد است. اگر چه سن ایده آلی برای بروز این مهارت وجود ندارد و ممکن است برای برخی از کودکان هرگز ظاهر نشود، اما اکثر نوزادان بین ۶ تا ۱۰ ماهگی شروع به خزیدن می‌کنند. برخی از نوزدان نیز به طور کلی از این مرحله صرف نظر می‌کنند.

همچنین ممکن است متوجه شوید که نوع خزیدن کودک شما با آنچه که در ابتدا از خزیدن انتظار داشتید متفاوت دارد. علاوه بر خزیدن سنتی تر که اغلب ما آن را به عنوان خزیدن کودک در ذهن خود تصور می‌کنیم، مشاهده کودکانی که از خزیدن بر روی شکم، خزیدن به عقب، خزیدن با استفاده از کف دست‌ها و پاها و حتی سر خوردن استفاده می‌کنند، کاملاً طبیعی به شمار می‌رود. تا زمانی که کودک شما بتواند به اطراف حرکت کند و کاوش کند، احتمالاً هیچ جای نگرانی در مورد نوع خزیدن برای شما وجود ندارد.

برای بهتر شدن حرکت کودک هفت ماهه، به فرزند خود فرصت‌های زیادی برای کشف دنیای اطراف خود بدهید. اما مطمئن شوید که به بهترین شکل ممکن به برنامه چرت و خواب او پایبند باشید تا هر دو بتوانید استراحت لازم را داشته باشید. بیش‌تر رشد کودک شما در هنگام خواب اتفاق می‌افتد.

نقطه عطف رشد دیگری که کودک شما در این ماه در آن بهتر خواهد شد شامل مهارت‌های رشد زبان و ارتباط است. کودک شما مانند ۶ ماهگی به حرف زدن ادامه می‌دهد، اما در هفت ماهگی ممکن است صداهای خاص مرتبط با احساساتی مانند شادی یا ناامیدی را نیز از خود تولید کند. او همچنین با ایجاد اصوات مختلف، صداهای مصوت مانند “اوه” و “آه” و صداهای صامت مانند “مممم” و “بببب” تلاش می‌کند با شما صحبت کند. او حتی ممکن است کلمات خاصی مانند توپ و سگ را نیز تشخیص دهد.

در هفت ماهگی نوزاد انتظار می‌رود که صداهای مصوت را از او بشنویم و کلمات کودک هفت ماهه باید با برخی صداهای صامت نیز شروع شوند. همچنین پاسخ واضحی به صداها، سر و صدا و تحریک بصری از سوی نوزاد وجود دارد.

رفتارهای کودک در هفت ماهگی

  • اشیاء را از یک دست به دیگری منتقل می‌کند.
  • از جلو به عقب و از پشت به جلو غلت می‌زند.
  • بدون تکیه گاه می‌نشیند.
  • وزن بیش‌تری روی پاها تحمل می‌کند و در حالت ایستاده پرش‌های کوچک می‌کند.
  • چهره‌های آشنا را می‌شناسد.
  • به غریبه‌ها با متمایل شدن به سمت مادر و پدر (یا مراقبین) یا گریه کردن پاسخ می‌دهد.

تغذیه هفت ماهگی نوزاد

در این ماه، احتمالاً به معرفی غذاها و بافت‌های جدید به کودک خود ادامه می‌دهید. اما به خاطر داشته باشید که عجله‌ای برای این کار وجود ندارد. برخی از نوزادان به زمان بیش‌تری نیاز دارند تا با مفهوم غذاهای جامد سازگار شوند. به همین دلیل، بسیاری از متخصصان اطفال توصیه می‌کنند که در مورد غذا خوردن از تمایلات کودک خود پیروی کنید.

در این مرحله از زندگی کودک هفت ماهه، بیش‌تر تغذیه او از شیر مادر یا شیر خشک (یا ترکیبی از هر دو) تامین می‌شود؛ بنابراین نیازی به فشار آوردن بر نوزاد برای خوردن غذای جامد قبل از آمادگی خود او نیست. در عوض، روی تفریح با آن تمرکز کنید. هیچ چیز برای کودک هفت ماهه لذت‌ بخش‌تر از کشف غذاهای جدید و اجازه داشتن برای کثیف کاری نیست.

به کودک خود اجازه دهید غذا خوردن تنهایی را نیز تجربه کند؛ حتی اگر در حال حاضر مهارت یا هماهنگی لازم برای تغذیه خود را نداشته باشد، دادن چند قاشق که از قبل غذای پوره شده در آن قرار داده‌اید، به او کمک می‌کند تا هنگام غذا خوردن، استقلال داشته باشد. در هفت ماهگی، احتمالاً هنوز دارید رژیم غذایی کودک خود را گسترش می‌دهید و می‌توانید غذاهای انگشتی کوچک و بسیار نرم به او بدهید؛ زیرا او هنوز درک و تسلط درستی از نحوه غذا خوردن با قاشق و چنگال ندارد.

اگر به نظر می‌رسد کودک هفت ماهه شما به غذای جامد علاقه دارد، می‌توانید مقدار بیش‌تری غذای جامد به او بدهید. در صورتی که به نظر می‌رسد نوزاد شما غذای کودک را دوست ندارد، می‌توانید به او غذای جامد روی میز بدهید و اشکالی ندارد.فقط دقت کنید که فینگر فود برای فرزند شما به اندازه کافی نرم باشد.

همچنین می‌توانید یک فنجان با مقداری آب به کودک خود بدهید. با این که کودک هفت ماهه تمام مایعات مورد نیاز خود را از شیر مادر یا شیر خشک دریافت می‌کند، اما دادن یک فنجان آب در این سن به او این فرصت را می‌دهد تا تمرین کند و با افزایش سن، این مهارت را راحت‌تر می‌کند.

بنا به گفته متخصصان اطفال، دادن مجدد غذاهایی که کودک شما در ابتدا آن را دوست نداشته است، نیز برای او مفید است. فقط چند روز صبر کنید و دوباره امتحان کنید. مهم است که اگر کودک شما در شروع خوردن از آن غذا بدش می‌آید، دادن آن غذا را رها نکنید. با گذشت زمان، او ممکن است طعم یا بافت را درک کند. با این حال اگر پس از چند بار تلاش، کودک شما همچنان از خوردن آن نوع غذا امتناع کرد، دیگر ادامه ندهید و پافشاری نکنید. وادار کردن کودک به خوردن چیزی که دوست ندارد بی فایده است. بنابراین اصرار به آن فقط باعث ناامیدی هر دوی شما می‌شود و زمان صرف غذا را به جای لذت بخش بودن، تبدیل به یک فرآیند استرس زا می‌کند.

خواب نوزاد هفت ماهه

کودک هفت ماهه شما احتمالاً برنامه خواب قابل پیش بینی‌تری نسبت به ماه‌های اول زندگی خود دارد؛ اما هنوز هم چیزهایی وجود دارند که می‌توانند خواب او را در این سن مختل کنند؛ از جمله دندان درآوردن، شروع اضطراب جدایی و حتی بیدار شدن برای تمرین مهارت‌های رشدی. بنا به گفته متخصصان، مشاهده تغییر در چرخه خواب یا نحوه به خواب رفتن کودک هفت ماهه طبیعی است.

اما این چیزی نیست که لازم باشد شما نگران آن باشید. اگر به نظر می‌رسد که کودک شما از نظر خواب در حال پسرفت است یا به دفعات زیاد از خواب بیدار می‌شود، بهتر است با پزشک اطفال او صحبت کنید. این امکان وجود دارد که چیز دیگری باعث بیدار شدن او در شب می‌شود و پزشک می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید که علت چیست.

با این حال، اگر به طور کلی با کودک هفت ماهه خود فقط مشکل خواب دارید، کارهایی وجود دارد که می توانید برای ایجاد خواب مناسب‌تر او انجام دهید؛ مانند ایجاد یک برنامه روتین قبل از خواب و زودتر خواباندن نوزاد. گاهی اوقات والدین برای خواباندن نوزاد بیش از حد منتظر می‌مانند و در آن زمان کودک بیش از حد خسته شده و در به خواب رفتن مشکل پیدا می‌کند.

توصیه می‌کنیم نوزاد خود را در حالی که هنوز بیدار اما خواب‌آلود است، در گهواره‌اش بگذارید. اگر نوزاد را کنار خود بخوابانید و بروید، وقتی دیگر کنارش نیستید با ترس از خواب بیدار می‌شود.

همچنین مهم است که با خواباندن کودک خود به پشت در گهواره ای با تشک سفت، به رعایت نکات ایمنی خواب نوزاد ادامه دهید. در این سن نباید پتو، ضربه گیر گهواره یا اسباب بازی در گهواره وجود داشته باشد. تشک تخت کودک خود را به پایین‌ترین سطح ببرید؛ زیرا او شروع به تلاش برای بالا کشیدن خود می‌کند. شما همچنین باید در این سن از نکات خواب ایمن (خواب به تنهایی، خواب به پشت، خواب در گهواره) پیروی کنید و آن‌ها را روی پشت خود در گهواره قرار دهید.

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=63766

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.