«صبح من» با زیبایی: علت پوسته پوسته شدن ابرو گاهی خشکی پوست است و گاهی یک حساسیت ساده به محصولاتی که با ناحیه ابرو در تماس است. اما گاهی از اوقات پوسته پوسته شدن دلیل جدیتری دارد. از طرفی درمان پوسته پوسته شدن ابرو به دلیل آن وابسته است.
به گزارش مجله خبری «صبح من»، برای مثال پوسته ابرو ناشی از خشکی با آبرسانی ابرو برطرف میشود. در حالی که برای درمان پوسته ناشی از حساسیت، باید دلیل حساسیت شناسایی و از زندگی شما حذف شود. پس کشف این دلیل در شخص شما اهمیت زیادی دارد. در اینجا قرار است همه دلایل پوسته ابرو را بدانید و روشهای درمان آن را یاد بگیرید.
علت پوسته پوسته شدن ابرو
پوسته پوسته شدن ابرو را میتوان نوعی از شوره ابرو دانست. در واقع همان شورهای که موی سر را تحت تاثیر قرار میدهد، میتواند ابرو را نیز درگیر کند. با این وجود از میان دلایل مختلفی که برای پوسته ابرو عنوان میشود، رایجترین آن عبارتند از:
اگزما (Eczema)
اگزما یک بیماری مزمن پوستی است که باعث ایجاد التهاب و لکههای پوستی تحریکپذیر میشود. اگزما به غیر از التهاب، در ناحیه ابرو پوستههایی نیز ایجاد میکند. اگزما گاهی آنقدر شدید میشود که پوست ناحیه درگیر دچار زخمهای مزمن شده و فرآیند درمانی بلند مدتی دارد.
پسوریازیس (Psoriasis)
در این بیماری سیستم ایمنی بدن نقش دارد. به عبارتی پوست ناحیه ابرو ممکن است به اشتباه، قبل از از بین رفتن سلولهای قدیمی، سلولهای جدید ایجاد کند. در این شرایط علاوه بر خارش و تحریکپذیری پوست، پوستههای ریز و درشت نیز ایجاد میشود. پسوریازیس ممکن است در بسیاری از نقاط بدن، از جمله در اطراف ابروها بروز پیدا کند. در این شرایط ممکن است گاهی پوستههای خشک ابرو با شوره اشتباه گرفته شود.
خشکی پوست
زندگی در شرایطی مانند آب و هوای سرد، پوست را به شدت خشک میکند. البته خشکی پوست میتواند ناشی از عوامل دیگری مانند ژنتیک، مصرف مواد مخدر یا بالا رفتن سن باشد. به هر حال خشکی پوست ناحیه ابرو را مستعد خشکی و پوسته شدن میکند. این شرایط در صورتی که مدام پوست خود را مرطوب و آبرسانی کنید، به راحتی برطرف میشود.
درماتیت سبورئیک (Seborrheic dermatitis)
بیماری درماتیت سبورئیک نوع التهابی و رایج پوسته سر است. این بیماری در نوزادان، کلاهک گهواره نامیده میشود. در این بیماری پوست چرب و تحریک شده و دانههای سفید در امتداد ابروها و دیگر نواحی پوست ایجاد میشود. عامل این بیماری در اصل قارچی به نام مالاسزیا است. این قارچ در سبوم یا همان چربی پوست زندگی میکند. البته خود این قارچ در شرایطی که سیستم ایمنی بدن ضعیف میشود، تکثیر میگردد. عوارضی مانند بثورات پوستی، چربی و تحریکپذیری پوست و ایجاد پوستههای سفید رنگ برای این وضعیف تعریف شده است.
مالاسزیا با شوره سر، اگزما، درماتیت سبورئیک و دیگر بیماریهای پوستی همراه است. همچنین این قارچ میتواند باعث خارش، التهاب و قرمزی یا تحریک پوست شود.
درماتیت تماسی (Contact dermatitis)
اگر از شامپو یا شوینده صورت جدید استفاده میکنید، ممکن است پوسته شدن ابروی شما ناشی از درماتیت تماسی باشد. این بیماری میتواند باعث ایجاد بثورات قرمز، خارشدار و پوسته پوسته شود. پس اگر مطمئن شدید که پوست صورت شما با شامپو، نرم کننده، صابون یا حتی عطر لوسیون جدید شما سازگاری ندارد، برای جلوگیری از هر نوع واکنش آلرژیک محصول دیگری را جایگزین کنید.
تجمع چربی و آلودگی
گاهی از اوقات آلودگیهای موجود در محیط باعث تجمع ذرات در منافذ پوست ناحیه ابرو میشود. همچنین ممکن است منافذ پوست بوسیله چربی اضافه یا مواد آرایشی بسته شود. سلولهای مرده پوست نیز نقش خود را در مسدود شدن منافذ دارند. در این شرایط ناحیه ابرو دچار پوستههای ریز و درشتی میشود که بسیار ناخوشایند است.
راه پیشگیری از پوسته پوسته شدن ابرو
احتمال دارد پیشگیری از هر نوع پوسته ابرو ممکن نباشد. با این حال، نکاتی وجود دارد که در بیشتر مواقع از پوسته ابرو پیشگیری میکند. موثرترین این نکات به شرح زیر است:
- در هوای سرد حتما صورت خود را بپوشانید.
- پوست صورتتان را مدام با استفاده از محصول مناسب آبرسانی کنید.
- از کرم ضد آفتاب برای محافظت از پوست خود در برابر اشعه خورشید استفاده کنید.
- قبل از خواب و همچنین بعد از استفاده از مواد آرایشی، صورت خود و ناحیه ابروهایتان را با شوینده مناسب بشویید. سپس از آبرسان و مرطوبکننده برای مرطوب کردن این ناحیه کمک بگیرید.
- قبل از استفاده از هر محصول بر روی پوست صورت یا ابروی خود، درباره مواد تشکیلدهنده و عوارض آن تحقیق کنید. البته کافی است برچسب اطلاعات محصول را مطالعه کرده و یا عنوانش را در مرورگر تلفن هوشمندتان جستجو کنید. بهتر است همیشه از محصولات با برند معتبر و ترجیحا طبیعی استفاده کنید.
- موادی که باعث ایجاد واکنش آلرژیک در پوست شما میشود را، با محصول مناسب جایگزین کنید.
- ناحیه ابرویتان که دچار پوسته شده است را دستکاری نکنید.
بیشتر بخوانید:
- چگونه ابروهای سفید و خاکستری خود را پنهان کنم؟
- با مضرات استفاده از مداد و ریمل ابرو آشنا شوید
- (تصاویر) چگونه ابروهای خود را در خانه رنگ کنیم؟
- دلایل کم پشت و نازک شدن ابروها و راهکارهایی طبیعی برای درمان
درمان پوسته پوسته شدن ابرو
پوسته شدن ابرو بنا به دلیلی که دارد، روشهای درمانی متفاوتی نیز خواهد داشت. به این ترتیب:
ژل تقویت مژه و ابرو
این محصول را میتوان یک درمان طبیعی و موثر برای پوسته پوسته شدن ابرو معرفی کرد. ژل تقویت ابرو یک محصول تهیه شده از چند ماده طبیعی است، که پوست ناحیه ابرو را تقویت و آبرسانی میکند. به این ترتیب عوامل پوسته ابرو مانند خشکی عملا حذف خواهد شد. از طرفی ژل تقویت مژه و ابرو زیما از ۸ دانه روغنی و گیاه گرفته شده که فندق، کرچک و آرگان تنها سه مورد از آن است. هر کدام از این ترکیبات به نوبه خود سهمی در تقویت ابرو و پیشگیری از بروز عوارضی مانند پوسته پوسته شدن دارند.
روغن جوجوبا
این روغن به شدت آبرسان است و پوست ناحیه ابرو را نرم و مرطوب میکند. اثرات روغن جوجوبا درازمدت بوده و پوست را به صورت عمقی آبرسانی میکند. همچنین این محصول با خواص پاککنندگی خود منافذ پوست ناحیه ابرو را تمیز کرده و از تجمع چربی اضافه و آلودگیها پیشگیری میکند. روغن جوجوبا را باید بر روی ابروی تمیز عاری از هر ماده آرایشی است بمالید. به این ترتیب اثرگذاری این محصول برای رفع پوسته ابرو بسیار زیاد میشود.
از دیگر روشهای درمانی این عارضه
- برای درمان مالاسزیا یا قارچ عامل درماتیت سبورئیک معمولاً از شامپو ضد شوره یا درمانهای موضعی مانند مرطوبکنندهها یا کرمهای ضدالتهاب استفاده میکنند. اگر با استفاده از این درمانها نیز عوارض مالاسزیا از بین نرود، پزشک متخصص داروی قویتری را پیشنهاد میدهد.
- شامپوهای ضد شوره سر میتواند درمان شوره ابرو نیز باشد. برای استفاده از این محصول، شامپو را در کف دست خود با آب مخلوط کرده و کف آن را بر روی ابرویتان بمالید. کف این شامپو را باید تنها چند دقیقه قبل از آبکشی بر روی ابروی خود نگه دارید. البته دقت کنید که پوست ناحیه ابروی شما به دلیل استفاده از شامپوی ضدشوره خشک نشود. چرا که خشکی خود عامل پوسته شدن ابرو است.
- برای درمان درماتیت تماسی خودداری از استفاده از محصولی که باعث تحریک پوست میشود، به رفع آن کمک میکند. همچنین مرطوب نگه داشتن پوست اطراف ابروها میتواند به کاهش تحریک و پوسته پوسته شدن آن کمک کند. یک راه دیگر برای برطرف کردن این مشکل استفاده از کرم ضد خارش یا مصرف آنتیهیستامین است. به علاوه استفاده از کمپرس سرد میتواند مفید واقع شود.
سوالات متداول درباره پوسته پوسته شدن ابرو
آیا برای درمان پوسته پوسته شدن باید به پزشک مراجعه کنیم؟
پوسته پوسته شدن ابرو به طور معمول یک دلیل ساده دارد و با استفاده از راهکارهای خانگی برطرف میشود. اما اگر حتی در صورت شروع درمان، این عارضه بیشتر از یک هفته ادامه پیدا کند، بهتر است به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
آیا پوسته پوسته شدن ابرو به طور کامل درمان میشود؟
بله. بیشتر علتهای پوسته پوسته شدن ابرو به راحتی توسط درمانهای ساده برطرف شده و این مشکل برای همیشه درمان خواهدشد.
بیشتر بخوانید:
- دلایل خشکی پوست که تا امروز نمی دانستید
- چگونه نوع پوست خود را بشناسیم؟
- شوره سر؛ از علل ایجاد تا راهکارهای خانگی برای درمان
- راهکارهایی برای داشتن پوست صاف و یکدست
اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman