تاریخ : پنجشنبه, ۸ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 28 November , 2024
4

روش هایی برای جلوگیری از داغ شدن گوشی

  • کد خبر : 10918
  • 18 شهریور 1403 - 17:00
روش هایی برای جلوگیری از داغ شدن گوشی
درست مثل روزهای دیگر از گوشی موبایلتان برای تماس گرفتن، چک کردن شبکه های اجتماعی، بازی کردن و پیام فرستادن از طریق چند اپلیکیشن استفاده کرده اید. واقعا یادتان نمی آید چه کار دیگری با گوشی تان انجام داده اید اما به نظر می رسد گوشی تان عکس العمل شدیدی به کاری که انجام داده نشان می دهد. اخیراً گوشیتان شروع به داغ شدن بیشتر از حد عادی کرده است و مطمئن نیستید مسئله چیست و چگونه باید آن را رفع کرد.

«صبح من» با فناوری: داغ شدن گوشی یا دلایل داغ شدن گوشی و روش های جلوگیری از داغ شدن گوشی را در این مقاله به صورت جامع و کامل مورد بررسی قرار خواهیم داد تا ببینیم علت داغ شدن گوشی چیست و چگونه می توان از آن جلوگیری کرد.

همین ابتدای کار بگوییم داغ شدن معمول گوشی اصلا اتفاق عجیب و غریبی نیست؟ اما چقدر داغ شدن و تعداد دفعاتی که این اتفاق می افتد و دلایل آن، می تواند برای گوشی هوشمند و احتمالا گران قیمت شما دردسر ساز باشد.

به گزارش صبح من، درست مثل روزهای دیگر از گوشی موبایلتان برای تماس گرفتن، چک کردن شبکه های اجتماعی، بازی کردن و پیام فرستادن از طریق چند اپلیکیشن استفاده کرده اید. واقعا یادتان نمی آید چه کار دیگری با گوشی تان انجام داده اید اما به نظر می رسد گوشی تان عکس العمل شدیدی به کاری که انجام داده نشان می دهد. اخیراً گوشیتان شروع به داغ شدن بیشتر از حد عادی کرده است و مطمئن نیستید مسئله چیست و چگونه باید آن را رفع کرد.

از سوی دیگر زمانی که گوشی را به شارژ می زنید بعد از مدتی متوجه می شوید که گویا گوشی بسیار داغ شده است و این در حالی است که گوشی همانند روز ها و دفعات قبل تنها به شارژ بوده است و اتفاق دیگری نیافتاده. پس چرا گوشی داغ شده؟.

دلایل داغ شدن گوشی های اندرویدی چیست؟

بعد از سرمایه گذاری مقدار قابل توجهی پول برای خرید گوشی تلفن هوشمند یا اسمارتفون، احتمالا نمی خواهید تلاشتان به خرید یک گوشی ناقص ختم شود یا اینکه صرفا به خاطر اینکه باطری گوشی تان بیش از حد داغ می شود رهایش کنید. باید در ذهن داشته باشید که طرز استفاده‌ی شما نقش مهمی را در مورد مسائل داغ شدن گوشی ایفا می کند. چیزی که در نظر شما استفاده‌ی متوسط و معمول است ممکن است برای گوشی شما بار زیادی را به همراه داشته باشد. چند ساعت و با چه فشاری استفاده برای یک گوشی هوشمند با چه سخت افزای، یک استفاده معمول به حساب می آید.

بازی های گرافیکی  در گوشی فشار زیادی را به CPU و تمامی سخت افزار های تلفنتان وارد می آورد و می تواند به گرم و داغ شدن بیش از حد بیانجامد.

کاربران مشتاق اینترنت باید خیلی مراقب باشند زیرا وبگردی های طولانی مدت می تواند به باطری آسیب برساند. در نتیجه پس از مدتی باطری شروع به داغ شدن می کند.

مشکل داغ شدن گوشی زمانی پدید می آید که CPU نمی تواند از پس تقاضا برآید. این اتفاق برای باتری هم اتفاق می افتد. وقتی یک گوشی تلفن برای مدت طولانی کار می کند، بخش های خاصی از تلفن شروع به داغ شدن می کند. بر خلاف کامپیوتر و لپ تاپ هایمان، گوشی ها وسیله‌ی مناسبی برای خنک کردن و تهویه ندارند.

وقتی گوشی ها و تبلت های هوشمند اندروید تا مادامی که در دست هایمان هستند دائماً مورد استفاده قرار می گیرند، فضای کافی برای نفس کشیدن ندارد. به همین خاطر است که وقتی با گوشی بازی می کنید سرانجام گوشی دمای داخلیش بالا می رود و داغ می شود. یک بازی برای اجرا بخش های مختلفی از سخت افزار را به صورت همزمان به کار می گیرد. این باعث می شود گوشی خیلی بیشتر از زمانی که با آن گالری عکس ها را بالا و پایین می کنید، کار کند. به همین خاطر است که بازی کردن را به عنوان اولین دلیل مشکلات داغ  شدن گوشی می شناسند.

در حالیکه بازی های تصویری یک مشکل را تداعی می کنند، دلیل دیگری که به شدت توجهات را به خود جلب کرده است استفاده از اینترنت است. اگر ساعت ها به تماشای ویدئوهای یوتیوب بپردازید، بدون شک گوشی تان به طور قابل توجهی شروع به گرم شدن می کند. علت آن مدت زمان طولانی که صفحه‌ی گوشی روشن بوده است، تلاشی که گوشی برای پخش ویدئو کرده است و این حقیقت که اتصال اینترنت را باید برقرار نگه دارد می باشد. تمامی این ها به مقدار کاری که CPU باید به سختی انجام دهد اضافه می شود.

موضوع دیگری که باید در موردش احتیاط کنید این است که آیا این گوشی شما است که در حال داغ شدن است یا باطری قدیمی گوشی است که به خاطر به پایان رسیدن چرخه‌ی عمرش داغ می شود.

موضوع دیگر اپلیکیشن های سنگین هستند که هر کس در هر حرفه و مهارتی ممکن است با برخی از این اپلیکیشن های سنگین سر و کار داشته باشد. این اپلیکیشن ها همانند بازی ها مقدار قابل توجهی از سخت افزار و مخصوصا سی پی یو را درگیر خود می کنند و جالب اینجاست که ممکن است در بکگراند و پس زمینه گوشی شما در حال فعالیت باشند و شما حتی متوجه فعالیت آن ها نباشید.

اینجاست که می بینید بدون استفاده از بازیها و با کار کردن طولانی مدت با گوشی، گوشی به خودی خود بسیار داغ شده است.

حالا که برخی از دلایل داغ شدن گوشی اندروید را می دانیم، بیایید به راه های حل مشکل هم نگاهی بیاندازیم.

روش های جلوگیری از داغ شدن گوشی

تهویه‌ی مناسب

اگر دیدید وقتی گوشی تان در جیبتان است یا قابی دور آن است خیلی داغ می شود، پس در اولین اقدام، برای خارج کردن گرمایی که موقع استفاده از گوشی ایجاد شده است، گوشی را از کاور خارج . یا در معرض هوا قرار دهید.

سعی کنید در این زمان ها از گوشی و تبلتتان بدون قاب استفاده کنید. حالا ببینید آیا باز هم داغ می شود. اگر با برداشتن قاب گوشی مشکل داغ شدن گوشی تان بر طرف شد پس باید به فکر تعویض قاب گوشی یا کنار گذاشتن قاب به طور کامل باشید. ممکن است مواد سازنده‌ی قاب امکان تهویه‌ی هوا در گوشی را گرفته باشد. همین مشکل زمانی که گوشی را در جیبتان می گذارید هم رخ می دهد.

گوشی تان را ریست کنید

اگر اولین باری است که متوجه شده اید گوشی تان بیش از حد داغ شده است گوشی تان را ریست کند. اگرچه ریست کردن گوشی تان می تواند مشکل را به طور موقت برطرف کند، اما گاهی تنها کاری که برای کمک به گوشی یا تبلتتان لازم است انجام دهید این است که‌یک شروع دوباره به آن بدهید که این کار امکان داغ شدن گوشی تان را کاهش می دهد.

نرم افزار گوشی تان را به روز رسانی (آپدیت) کنید

نرم افزارهای گوشی شما تضمین کننده‌ی عملکرد روان گوشی تان هستند. نرم افزارهای منسوخ و قدیمی می تواند باعث بروز مشکلات متعددی، از جمله داغ شدن، برای گوشی شما شوند. نرم افزارهای گوشی تان را به روز رسانی کنید تا آخرین ورژن موجود را اجرا کند. به روز رسانی نرم افزارها به برطرف شدن باگ ها و دیگر مسائل شناخته شده روی گوشی و تبلتتان کمک می کند. کارخانه ها به روز رسانی خودکار را در دستگاه ها تعبیه کرده اند اما اگر این آپشن را غیر فعال کرده اید وقت آن است که خودتان دست به کار شوید:

  • وارد منوی تنظیمات (setting) گوشی تان شوید.
  • روی About device کلیک کنید.
  • در اینجا متوجه گزینه ای برای بررسی آپدیت ها می شوید.
  • روی آن کلیک کنید و اجازه دهید آخرین ورژن موجود برای به روز رسانی دانلود شود.
  • بعد از به روز رسانی گوشی تان ریست کنید.

اگر هم پیامی مبنی بر نبود آپدیت مشاهده کردید دیگر آپدیت جدید برای گوشی شما منتشر نشده است پس به سراغ روش بعدی برویم

اپلیکیشن ها را به روز رسانی کنید

اگرچه نرم افزار گوشی تان نقش مهمی را ایفا می کند، اما اپ ها نیز می توانند مقصر داغ شدن گوشی یا تبلتتان باشند. وقتی دستگاه بیش از حد داغ می شود به بررسی اپلیکیشن هایی بپردازید که جدیداً نصب کرده اید. امکان دارد برنامه‌ی نصب شده باگ یا مشکلی دارد که باعث داغ شدن گوشی تان می شود. مطمئن شوید تمامی اپ ها به روز رسانی شده باشند تا هر مشکلی قبل از آسیب رسیدن به گوشی تان یا پدیدار شدن مشکل داغ شدن آن برطرف شود.

گوشی تان را کجا نگه می دارید؟

بعضی از ما گوشی هایمان را در داشبورد می گذاریم یعنی جایی که نور آفتاب می تواند آن را داغ کند. همین مشکل زمانی که گوشی را نزدیک دستگاه های الکترونیکی دیگر می گذاریم رخ می دهد. این امر می تواند باعث مغناطیسی شدن دستگاه شود که پس از مدتی مشکلات داغ شدن گوشی را به همراه خواهد داشت. حتی زمانی که گوشی تان را شارژ می کنید مهم است که به دنبال جایی باشید که گوشی تان بیش از حد داغ نشود. دلیل این کار هم این است که خود عمل شارژ کردن تا حدی باعث بالا رفتن دمای گوشی می شود.

مدیریت اپلیکیشن هایی که در پس زمینه فعال هستند

بالاتر گفتیم که ممکن است در پس زمینه گوشی شما اپلیکیشن های سنگین و زیادی فعال باشند که در عین حال که از گوشی استفاده خاصی نمی کنید ولی سخت افزار ها را شدیدا به خود مشغول کرده اند. حتما می دانید که در اندروید زمانی که از یک برنامه خارج می شوید آن برنامه بسته نمی شود و باز باقی می ماند.

برای این کار باید شما کاربران هاو کن یو خودتان دست به کار شوید. تنظیمات در هر گوشی ممکن است کمی متفاوت باشد ولی با رفتن به بخش تنظیمات گوشی و سپس مدیریت اپلیکیشن ها که با نام های app و سپس running apps ( یا اسم ها دیگری و حتی ممکن است در بخش ها دیگری قابل دستیابی باشند) رفته و سپس مشاهده کنید در حال حاضر کدام اپلیکیشن ها در حال اجر هستند. برخی از این موارد که مربوط به خود سیستم عامل اندروید و اجرا شدنشان الزامیست، ولی برخی دیگر که خود می توانید شناسایی کنید بدون دلیل در حال اجرا هستند که می توانید بر روی هر یک زده و آن ها را متوقف کنید.

اگر بدین صورت نتوانستید بخش سرویس ها در حال اجرا را پیدا کنید با فعال کردن بخش مخفی developer option  در اندروید رفته و سپس به بخش running services  بروید و برنامه های غیر ضروری در حال اجرا همچون فیسبوک، اسنپ، اینستاگرام و … را متوقف کنید.

روی قطعات اورجینال و اصلی سرمایه گذاری کنید

آیا اخیراً باطری گوشی تان را عوض کرده اید؟ اگر اینطور است، آیا باطری را از کارخانه ‌یا نمایندگی مجاز خریده اید؟ نمونه های تقلبی ارزان قیمت برای تمامی قطعات گوشی به صورت آنلاین موجود هستند. سعی در صرفه جویی هزینه با خرید قطعات غیر اصل می تواند هزینه های بزرگتری را برای شما بتراشد، چرا که ممکن است قطعات تقلبی گوشی شما را بلا استفاده کنند. سعی کنید همیشه از قطعات اصلی استفاده کنید، به خصوص اگر قصد تعویض باطری گوشی تان دارید. به خاطر داشت باشید باطری را انتخاب کنید که اصل است و از نمایندگی های مجاز خریداری شده است. کیفیت قطعات اصلی عملکرد روان گوشی را تضمین می کند در حالیکه نمونه های تقلبی و ارزان قیمت تر شما را به دردسر می اندازند.

نور صفحه گوشی و داغ شدن گوشی

صفحه‌ی گوشی علت اصلی خالی شدن باطری است و این موضوع در مورد تبلت ها بدتر است چون صفحه‌ی بزرگتری دارند. صفحه‌ی بزرگ یعنی مصرف بیشتر باطری برای روشن نگه داشتن صفحه. وقتی تصمیم می گیرید نور صفحه تان را در بالاترین سطح آن قرار دهید این موضوع به استفاده‌ی زیاد از باطری ختم می شود. قسمت نوتیفیکیشن را پایین بکشید و میزان نور صفحه را چک کنید. اگر دیدید خیلی روشن است، آن را تا سطحی که دیدن را برایتان سخت نکند کاهش دهید.

اگر زیر نور خورشید قرار بگیرید و بخواهید گوشی تان را چک کنید به راحتی می توانید سطح نور صفحه تان را تنظیم کنید. وقتی از زیر نور خورشید خارج شدید مجددا سطح نور صفحه را کم کنید.

برنامه هایی با همگام سازی پس زمینه را بررسی کنید

همه‌ی ما دوست داریم گوشی مان این قابلیت را داشته باشد که در بک گراند فعال باشد و نوتیفیکیشن اپلیکیشن های متفاوتی که داریم را به روز نگه دارد. با این حال، بیشتر اوقات ما به همگام سازی خیلی از برنامه ها نیازی نداریم. گوشی شما وقتی برنامه ها را در پس زمینه همگام سازی می کند کار زیادی را انجام می دهد. سعی کنید از طریق تنظیمات فقط همگام سازی برنامه های خیلی مهم را فعال کرده و این قابلیت را برای بقیه‌ی برنامه ها خاموش کنید. روش کار به این طریق است:

  • به منوی تنظیمات (settings) گوشی تان بروید.
  • Accounts (حساب های کاربری) را انتخاب کنید.
  • در لیست اپلیکیشن ها، برنامه ای که می خواهید همگام سازی اش را خاموش کنید، انتخاب کنید و تنظیمات همگام سازی اش را تغییر دهید.

این کار به شما کمک می کند در کار کردن گوشی تان صرفه جویی کنید و دمای گوشی تان را هم تا حد قابل توجهی کاهش دهید.

جنس بدنه گوشی را فراموش نکنید

اگر احیانا از آن دسته از افرادی هستید که طراحی ظاهری برایتان با اهمیت است خوب می دانید که گوشی های با بدنه فلزی یک سر و گردن در طراحی از سایر گوشی ها بالاتر هستند ولی این زیبایی معایبی هم به همراه دارید. شما کاربران هاو کن یو خوب می دانید فلز ها بسیار سریع تر گرما را جذب می کنند و طبیعی است که در یک گوشی با بدنه فلزی نسبت به گوشی با بدنه پلاستیکی گرمای معمول، به راحتی به دست شما منتقل شود.

تنظیمات نوتیفیکیشن (اخطار) را تغییر دهید

تنظیمات نوتیفیکیشن گوشی تان برای برنامه های مختلف نیز می تواند تفاوتی ایجاد کند. وقتی تنظیمات اپ را به گونه ای تغییر می دهید که نوتیفیکیشن را تنها برای برخی از برنامه ها نشان دهد- یعنی برنامه هایی که نمی خواهید اخطارهایشان را از دست بدهید- می توانید ظرفیت کار گوشی تان را کاهش دهید. تغییر تنظیمات نوتیفیکیشن برای اپ هایی که به آنها نیازی ندارید می تواند از طریق رفتن به منوی تنظیمات گوشی و انتخاب مدیریت برنامه ها (applications manager) صورت بگیرد. زیر برنامه های دانلود شده (downloaded apps) برنامه هایی که دانلود کرده اید را بررسی کنید و روی هر کدام ضربه بزنید تا بتوانید وضعیت تنظیمات نوتیفیکیشن را بررسی کنید. می توانید گزینه‌ی مورد نظرتان را برای برنامه ای که لازم دارید انتخاب کنید.

 آیا گوشی شما دارای یک دوربین عالی است؟

دوربین های فوق العاده ای که روی گوشی ها هستند و عکس هایی با کیفیت فوق العاده می اندازند خوب هستند اما وقتی با چنین گوشی هایی برای مدت طولانی فیلمبرداری می کنید گوشی شروع به داغ شدن می کند. این موضوع به خاطر این است که وقتی گوشی در حال فیلمبرداری است به نیروی زیادی از جانب CPU نیاز دارد. یکی از کاربران Sony Xperia Z5 چنین مشکلی را گزارش کرده است. او متوجه شده است که وقتی تنظیمات دوربین روی کیفیت بالا قرار دارد و ویدئویی در حال ضبط است گوشی شروع به داغ شدن می کند و سپس خاموش می شود.

با ریست کردن گوشی بعد از چند دقیقه مشکل حل شده و او می توانسته مجددا از گوشی استفاده کند. وقتی در دوربینتان از کیفیت بالا استفاده می کنید، اگر برای مدت طولانی دوربین مورد استفاده قرار بگیرد ممکن است به مشکلی از این دست بر بخورید. وقتی قرار است برای مدت طولانی با گوشی تان فیلمبرداری کنید تنظیمات دوربین را روی کیفیت نسبتا پایین تری قرار دهید.

اپلیکیشن های جلوگیری از داغ شدن گوشی

اگر با امتحان کردن راه حل های بالا باز هم مرتباً داغ می شود استفاده از یک اپ برای حل این مشکل می تواند گام بعدی باشد که برمی دارید. Play Store چندین اپ دارد که می تواند به طرق مختلف برای حل مسئله‌ی داغ شدن گوشی مورد استفاده قرار بگیرد. اپ هایی وجود دارند که می توانند اپ هایی که باعث خالی شدن باطری گوشی تان شوند و کاری بیشتر از آنچه که باید از CPU بکشند را شناسایی کنند و نیز اپ هایی وجود دارند که می توانند به کاربرد مؤثر باطری کمک کنند و در نتیجه تضمین کنند که باطری داغ نمی شود. بعضی از این اپ ها که می توانید پیدا و نصب کنید عبارتند از:

Greenify: این برنامه با هایبرنیت و غیر فعال کردن برنامه هایی که در لحظه از آنها استفاده نمی کنید به گوشی شما کمک می کند تا کارایی بهتری داشته باشد. همچنین برنامه هایی که باطری گوشی را خالی می  کنند متوقف می کنند و مانع از این می شوند که CPU به خاطر اپ هایی که در پیش زمینه بدون هیچ دلیلی در حال اجرا هستند کاری که لازم نیست را انجام دهد. این برنامه سطح مصرف باطری و CPU بسیار پایینی دارد که آن را به‌یک برنامه‌ی عالی برای مشکلات داغ شدن گوشی بدل کرده است.

Coolify: برنامه‌ی دیگری که برای تحت کنترل نگه داشتن دمای گوشی بسیار کارآمد است Coolify است. این برنامه از امکانات ابتدایی و ریشه ای برای کار کردن مؤثر استفاده می کند، در نتیجه تنها برای کسانی مناسب هستند که فقط به دسترسی های ابتدایی به برنامه های گوشی شان نیاز دارند.

Cooler Master: این برنامه دمای گوشی را نشان می دهد و به شما کمک می کند تا با شناسایی اپ هایی که باعث بالا رفتن دمای گوشی تان می شوند گوشی را خنک کنید. این برنامه گوشی را اسکن می کند، برنامه های نامناسب را شناسایی می کند و به خنک نگه داشتن گوشی تان کم می کند.

این سه برنامه تنها نمونه های موجود در Play store نیستند. برنامه های دیگری هم وجود دارند. قبل از نصب بررسی های موجود در مورد برنامه را بخوانید و بدانید این برنامه ها چگونه عمل می کنند. به این ترتیب می دانید چه انتظاری باید از برنامه داشته باشید.

گوشی را به تنظیمات کارخانه بازنشانی کنید

وقتی همه‌ی راه حل های دیگر ناکام ماندند، راه حل تمامی مشکلات در بازنشانی به تنظیمات کارخانه است. با factory reset مثل روز اولی که آن را از جعبه بیرون آوردید می شود. با این کار تمامی اطلاعات ذخیره شده روی گوشی تان را به اضافه‌ی تمامی برنامه هایی که روی آن نصب کرده اید را از دست می دهید. خوبی اش این است که می توانید مشکل را برطرف کنید و در صورت بر طرف شدن مشکل با بک آپی که از اطلاعاتتان دارید می توانید تمامی داده ها را بازیابی کنید و مثل قبل از آن استفاده کنید.

قبل از ریست کردن گوشی مطمئن شوید که از اطلاعاتتان بک آپ گرفته اید، در این صورت چیزی را ازدست نمی دهید. برای رفتن به تنظیمات کارخانه این مراحل را دنبال کنید:

  • روانه‌ی منوی تنظیمات گوشی تان شوید.
  • روی Backup and Reset بزنید.
  • گزینه هایی را برای بک آپ گرفتن از داده ها خواهید دید. اگر بخواهید بک آپی بگیرید می توانید این گزینه را بررسی کنید و سپس روی Factory Reset بزنید.
  • گوشی شما فرایند بازنشانی کارخانه را شروع خواهد کرد و سپس گوشی به صورت خودکار خاموش و روشن می شود.
  • وقتی گوشی تان روشن شد ببینید بدون داغ شدن کار می کند. اگر مشکل حل شده باشد می توانید اطلاعاتتان را بازیابی کنید. اما اگر مشکل حل نشده باشد باید گوشی را به نمایندگی ببرید. اگر گوشی تان تحت پوشش ضمانت باشد می توانید بدون پرداخت هزینه آن را تعمیر کنید یا حتی جایگزینی برای آن پیدا کنید.

وقتی گوشی مان پس از آسیب دیدن با آب شروع به داغ شدن کرد چه کنیم؟

اگر گوشی تان در تماس با آب یا رطوبت باشد امکان دارد که پس از مدتی، برخی از بخش های گوشی آسیب ببیند و در نتیجه گوشی شروع به داغ شدن کند. برای اجتناب از این موضوع از استفاده از گوشی تان در مناطق مستعد آب تا حد امکان جلوگیری کنید. از بردن گوشی به داخل حمام اجتناب کنید. همچنین از استفاده از گوشی در نزدیک استخر شنا خودداری کنید چرا که ترشحات معمول آب می توانند در نهایت عمر گوشی تلفن را کوتاه کنند. اگر بیش از حد از گوشی تلفن همراهتان در معرض رطوبت و آب استفاده کنید، این کار به کوتاه شدن عمر گوشی تلفنتان منجر می شود و می تواند باعث مشکلات داغ شدن گوشی شود.

از سوی دیگر اگر گوشی تان در آب افتاد و کامل خیس شد، بلافاصله آن را روشن نکنید. کاور پشتش را (اگر قابل باز شدن است) باز کنید و باطری آن را خارج کنید. همه‌ی قسمت ها را کاملا خشک کنید و گوشی را به مدت ۲۴ ساعت در یک کیسه‌ی برنج یا کیسه ای از ژل سیلیکا بگذارید. این کار به خشک شدن گوشی تان کمک می کند و رطوبت از بخش های خیس شده خارج می شود. قسمت هایی که باز کرده اید را سر هم کنید و حالا سعی کنید از گوشی استفاده کنید. حالا اگر دیدید مشکل داغ شدن به وجود آمده است گوشی را نزد تعمیرکار متخصص ببرید تا مطمئن شوید هیچ یک از قسمت های گوشی به وسیله‌ی آب خراب نشده باشد. در صورت تخریب نیاز به تعمیر یا تعویض قطعات خواهد بود.

چگونه بفهمم گوشی است که داغ می شود یا باطری آن؟

شناسایی ریشه‌ی مشکلات به منظور حل درست آن مهم است. به طور کلی اگر مشکل داغ شدن از باطری باشد پشت گوشی داغ خواهد بود. گوشی را خاموش کنید و باطری را خارج کنید تا ببینید آیا باطری داغ است. پس از خارج کردن باطری به گوشی هم دست بزنید تا ببینید گوشی داغ تر است یا باطری. ممکن است در اینجا پاسخ را بفهمید. بسیاری از گوشی های سامسونگ مدل گلکسی اس ۲ مشکل داغ شدن باطری دارند، اما همیشه قبل از اقدام به تعمیر مهم است که بدانید مشکل در کجا قرار دارد.

اما اگر نمی توانید بفهمید چه چیز درست است می توانید با استفاده از یک کد ستاره دار جزئیات باطری را بررسی کنید. برای استفاده از این کدها صفحه کلید گوشی تان را باز کنید و کد *#*#۴۶۳۶#*#* را شماره گیری کنید. البته همه‌ی گوشی ها این گزینه را پشتیبانی نمی کنند، پس ممکن است یا از آن نتیجه ای نگیرید یا صفحه‌ی جدیدی برایتان باز شود که بتوانید اطلاعات باطری تان را از انجا پیدا کنید.

اگر کد ستاره دار روی گوشی تان کار کرد، اطلاعات باطری را انتخاب کنید و جزئیات را چک کنید. دو چیز می تواند به شما کمک کند تا بفهمید آیا مشکل از باطری گوشی تان است: سلامت باطری و دمای باطری. اگر دمای باطری بین ۳۰ تا ۴۰ درجه باشد می توانید بر اساس استفاده تان از باطری این دما را مناسب و طبیعی در نظر بگیرید، اما اگر رقمی بیشتر از این نشان داده شد پس بدانید که مشکل از باطری تان است. در عین حال اگر سلامت باطری با عبارت “خوب” مشخص شد می توانید مطمئن شوید که جای نگرانی نیست.

اگر این کد برای شما کار نکرد می توانید از یک اپ برای شناسایی مشکل استفاده کنید. اپلیکیشن My Battery Status برنامه‌ی مفیدی برای بررسی مشکل احتمالی باطری است. البته جزئیات نمایش داده شده در اینجا به اندازه‌ی جزئیات ارائه شده در کد ستاره دار نیست، اما سلامت باطری و دمای باطری را به شما می گوید که به شما در حل مشکل کمک می کند.

اگر باطری خوب باشد می توانید به این نتیجه برسید که باطری مشکلی ندارد و این گوشی است که داغ می شود.

اگر گوشی در حین شارژ شدن داغ شود چه کار کنیم؟

دمای گوشی معمولا در حین شارژ شدن بالا می رود. این برای کاربرانی که شاهد تغییر دمای اندکی در گوشی هستند طبیعی به نظر می رسد. با این حال اگر شاهد تغییر دمای شدیدی در گوشی بودید آن را از شارژر جدا کرده و گوشی را خاموش کنید. قبل از روشن کردن مجدد گوشی بگذارید کاملا خنک شود.

این احتمال وجود دارد که مشکل به باطری یا شارژر معیوب مربوط شود. بررسی کنید که آیا بخشی از گوشی که بیش از حد داغ شده است همان جایی است که شارژر به گوشی متصل شده است. اگر مورد همین باشد مشکل می تواند به سیم کشی فیزیکی تلفن یا استفاده نکردن از شارژر اورجینال مربوط شود. وقتی گوشی سامسونگ مدل گلکسی اس ۲ روانه‌ی بازار شد، یکی از کارشناسان یکی از این گوشی ها را فقط برای یافتن مشکل داغ شدن گوشی استفاده کرد. او متوجه شد که در خانه از یک شارژر قدیمی برای شارژ استفاده می کرد در حالیکه در محل کار از شارژر اورجینال گوشی استفاده می کرد. مشکل همان شارژر قدیمی بود.

شارژر را عوض کنید و ببینید آیا گوشی بعد از عوض کردن شارژر باز هم داغ می شود. اگر داغ می شود گوشی را نزد تعمیرکار ببرید تا سیم کشی گوشی را بررسی کند. ممکن است سیم کشی گوشی طی فرایند شارژ آسیب دیده باشد. اگر گوشی تان تحت پوشش ضمانت نامه است آن را به کارخانه بفرستید تا در مورد تعمیر یا تعویض آن اقدام کنند.

داغ شدن یکی از مشکلات رایج در گوشی های اندروید است و تا زمانی که این مشکل بیش از حد اتفاق نیفتاده باشد می تواند با راهکارهای پیشگیرانه که در این مقاله به آنها اشاره شد قابل بر طرف شدن باشد. از آنجایی که داغ شدن باطری می تواند به باد کردن باطری منجر شود می دانیم که داغ شدن می تواند برای گوشی تان مخرب باشد. بدانید که با داغ شدن گوشی اولین گامی که باید بردارید این است که سریعاً آن را خاموش کنید. می توانید پس از خنک شدن گوشی به حل این مشکل بپردازید زیرا کار کردن یک گوشی داغ امری دشوار است و مشکلات گوشی تان را افزایش می دهد.

راه حل های ذکر شده در اینجا تقریباً روی تمامی گوشی های اندروید جواب می دهد، از جمله سامسونگ، LG، Nexus، سونی، و HTC. می توانید این راهکارها را برای مشکل داغ شدن گوشی اندروید امتحان کنید و اگر مشکل بر طرف نشد احتمالا گوشی تان دچار آسیب شده است. آن را به نمایندگی مجاز ببرید.

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=10918

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.