«صبح من» با مطالب پزشکی: شایعترین علت مرگ و میر در تمام جوامع توسعه یافته یا در حال توسعه، بیماریهای قلبی و عروقی شامل نارساییها و یا سکتههای قلبی است.
دکتر سیدمجتبی نکوقدم، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی ضمن بیان این مطلب در گفتگو با مجلهی خبری «صبح من» افزود: متأسفانه امروزه در کشور ما به دلیل تغییر سبک زندگی، آمار بیماریهای قلبی به صورت روزافزون افزایش یافته تا جایی که میتوان گفت بیشترین دلیل مرگ و میر در سنین بالای چهل سال، ناشی از این مسأله است.
به گفتهی دکتر نکوقدم، عوامل متعددی منجر به سکتهی قلبی میشوند که شایعترین آنها فشار خون، دیابت، سابقهی فامیلی و اختلال چربی خون است.
بیشتر بخوانید:
- آشنایی با ورزش هایی برای تقویت و سلامت قلب
- سکتهی قلبی چگونه اتفاق میافتد؟
- سکته مغزی؛ از چیستی تا چرایی
- مصرف این ماده غذایی خطر مرگ و میر بر اثر سکته قلبی را کاهش می دهد
- آیا ترمیم بافت قلبی پس از سکته، در انسان نیز امکانپذیر میشود؟
این متخصص داخلی افزود: در کنار عوامل فوق، مسائلی مانند عدم تحرک بدنی، مصرف سیگار، سبک زندگی ایستا و کمفعالیت و رژیمهای فست فودی نیز میتوانند خطر سکتهی قلبی را افزایش دهند.
دکتر نکوقدم در پایان اصلاح سبک زندگی را بهترین راه برای پیشگیری از سکته و ناراحتیهای قلبی دانست و گفت: بیشک مسائلی مانند سن و سابقهی فامیلی ابتلا به بیماری، در حیطهی اختیارات ما نیست اما فعالیت بدنی، اجتناب از مصرف سیگار و الکل و تغذیهی مناسب تا میزان زیادی در پیشگیری از ناراحتیهای قلبی، موثر است.