تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
5

آموزش تصویری معرق ساقه گندم + تاریخچه

  • کد خبر : 4669
  • 04 مرداد 1403 - 13:30
آموزش تصویری معرق ساقه گندم + تاریخچه
این هنر ابتدا با ساقه های نی شکر و ذرت در شهرهای جنوبی کشورمان رواج داشته است. به علت سختی کار و نبود ابزار متناسب و کیفیت پایین کار نتوانسته جای را در بازار فروش یا رشته های هنری به خود اختصاص دهد و کم کم با الیاف دیگری مانند ساقه گندم ، جو، برنج و برخی گیاهان دارای ساقه جایگزین شد.

«صبح من» با هنر: معرق ساقه گندم برای تزئین سطح انواع میزها، بوفه، پاراوان، درهای چوبی، تکیه گاه صندلی، کمد و یا هر وسیله چوبی دیگر به کار برده می شود؛ و همچنین در نمای ستون داخل منزل و بالای شومینه نیز کاربرد دارد.

به گزارش «صبح من»؛ این هنر را می توان در پشت شیشه هم بصورت تابلو و یا پشت وسایل شیشه ای مانند میز شیشه ای و بوفه و .. استفاده کرد.

 تاریخچه معرق ساقه گندم

این هنر ابتدا با ساقه های نی شکر و ذرت در شهرهای جنوبی کشورمان رواج داشته است. به علت سختی کار و نبود ابزار متناسب و کیفیت پایین کار نتوانسته جای را در بازار فروش یا رشته های هنری به خود اختصاص دهد و کم کم با الیاف دیگری مانند ساقه گندم ، جو، برنج و برخی گیاهان دارای ساقه جایگزین شد. اما باز هم به علت مشکلاتی که ذکر شد مورد توجه قرار نگرفت تا آقای رحیمی توانست با برطرف نمودن نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت مثبت بر این رشته توسعه دهد.

 خواص ساقه گندم نسبت به سایر ساقه ها برای هنر معرق ساقه گندم:

۱٫ هزینه پایین آن

۲٫ارزش افزورده بالا

۳٫قابل تهیه در اکثر نقاط کشور 

۴٫قابلیت نگهداری دراز مدت در محیط خاص

۵٫تولید ارزان و زیاد در مدت زمان کوتاه

۶٫ قابلیت ابتکار و خلاقیت در کار

۷٫ انجام یک کار و تولید دو برابر 

 ابزار لازم برای معرق ساقه گندم

ابزار لازم برای معرق ساقه گندم که این ابزار مصرفی نمی باشند و به نوعی ابزار اصلی کار شما می باشد. اتوی سنگین جهت اتوکشی و تغییر رنگ در ساقه ها ، فویل بر (جهت برش دقیق و شبکه های بسته طرح) ، قیچی معمولی جهت برش کاغذ و جداسازی قطعات ساقه از یگدیکر ، قیچی دم کج برای برش دقیق طرح که به قیچی “دالبر زن” معروف است. ، غلتک، قلمو(شماره ۶ یا ۸ جهت چسب کاری و رنگ کاری) استفاده از براق کننده  ساقه ها، تخته پلاستیکی یا فیبر چوبی(برای قرار دادن زیر کار و کار چسباندن ساقه ها روی آن انجام می گیرد وبرش طرح با فویل بر در این هنر یک سری ابزار هم داریم که مصرفی هستند به این قرار)

 مواد مصرفی در معرق ساقه گندم :

۱٫ ساقه گندم

۲٫ چسب مایع

۳٫ چسب چوب

۴٫ نیم پلی استر براق جهت براق کردن طرح بعد از پایان کار

۵٫ مایع سفت کننده جهت خشک نمودن سریع نیم پلی استر براق

۶٫ بنزین یا تینر جهت شستشوی قلموها و همین طور رقیق کردن نیم پلی استر براق ۷٫ پارچه مخمل مشکی برای زیر کار که طرح آماده شده روی آن قرار می گیرد.

 آموزش معرق ساقه گندم :

برای تولید یک تابلوی معرق با ساقه گندم باید حتما از گندم کشت آبی استفاده کرد. برای این کار ابتدا ساقه های گندم رو به مدت یک روز در آب خیس کنید. آب مورد استفاده نباید گرم باشد ، مدت این خیساندن در تابستان ۸ ساعت و در زمستان ۱۰ الی ۱۲ ساعت می باشد تا ساقه ها خیس خورده و نرم شوند.

 بعد از اینکه این مدت زمان گذشت ساقه ها را از آب خارج کرده و تکان می دهید تا آب داخل ساقه ها خارج شود سپس در هوای آزاد کمی پهن می کنیم تا کمی خشک (نباید ساقه ها زیاد خشک شوند) شوند.

 سپس از یک سمت ساقه رو شکافته و روی پارچه نخی بگذارید و اتو کنید تا کاملا صاف شود اگر بخواهید ساقه های گندم رنگی باشند داخل آب مقداری رنگ پودری بریزید.

 یک طرح برای کار معرق انتخاب کنید و آن را به اجزای مختلف شماره گذاری کنید.

اجزای طرح را روی کاغذ رسم کنید.

حالا ساقه های گندم را روی کاغذ میچسبانیم(چسب میتواند چسب چوب شفاف باشد)

سپس اضافه های طرح را برش میزنیم. وقتی همه اجزای طرح اماده شد در سطح تابلو مونتاژ می کنیم.

 هنگام انتخاب ساقه ها، می توان ساقه هایی با رنگهای گوناگون انتخاب کرد تا بتوانیم با  ایجاد کنتراست رنگ، علاوه بر حفظ زیبایی رنگ طبیعی ساقه ها، به آنها جلوه ای مضاعف ببخشیم. 

 همچنین می توان با استفاه از حرارت، رنگ ساقه ها را تغییر داد و یک تابلوی خود رنگ با طیف رنگ طلایی تا قهوه ای روشن و تیره ایجاد کرد. 

 براق سازی تابلو با نیم پلی استر براق، محلول سفت کننده و تینر صورت می گیرد.

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=4669

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.