تاریخ : یکشنبه, ۱۸ شهریور , ۱۴۰۳ Sunday, 8 September , 2024
2

شستشو و ضدعفونی کردن ظروف چوبی

  • کد خبر : 56732
  • 04 مرداد 1403 - 15:23
شستشو و ضدعفونی کردن ظروف چوبی
با مطالعه و اجرای توصیه های این مطلب می توانید عمر و زیبایی لوازم چوبی (بخصوص ظروف چوبی) خود را برای سالیان دراز تامین نمایید. پس با ما در ادامه همراه شوید.

«صبح من» با نکات خانه داری: ظروف چوبی به منزل یا محل کار شما جلوه زیبا و زنده ای از طبیعت می دهند. این ظروف هزاران سال است که توسط انسان ها استفاده می شود و هم اکنون نیز جزو بهترین و سالم ترین وسایل مورد استفاده بشری است که طرفداران بی شماری دارد.

به گزارش مجله خبری صبح من، شستشوی ظروف چوبی یکی از دغدغه های مصرف کنندگان بوده که با دنبال کردن مراحل زیر به ساده ترین شکل می توان آن را انجام داد. با مطالعه و اجرای توصیه های این مطلب می توانید عمر و زیبایی لوازم چوبی (بخصوص ظروف چوبی) خود را برای سالیان دراز تامین نمایید.

چرا ظروف چوبی آسیب می بینند؟

تجربه نشان داده که عوامل زیر بیشترین تاثیر را در آسیب دیدن ظروف چوبی دارد:

  • رطوبت بیش از حد مجاز
  • دمای بیش از حد مجاز
  • مواد شیمیایی
  • مواد غذایی باقیمانده و خشک شده روی سطح چوب
  • نور مستقیم خورشید
  • وسایل نوک تیز مانند چاقو و چنگال

برای جلوگیری از بروز این مشکلات و به حداقل رساندن آسیب ها، سطح روی چوب توسط رنگ های مخصوص پوشش دهی می شوند که برای ظروف چوبی می بایست حتما از مواد غیرشیمیایی استفاده نمود.

مراحل شستشو و محافظت از ظروف چوبی

اگر ظروف تان بعد از مصرف کثیف شده و نیاز به شستشو دارد مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.

شستشو و خشک کردن ظروف چوبی

بهترین محلول شستشوی ظروف چوبی آب ولرم و چند قطره مایع ظرفشویی است . می توانید ظرف را با سطح دست یا یک اسفنج نرم یا قسمت غیرساینده اسکاچ شستشو دهید . دقت کنید که کل زمان شستشو را درطی چند ثانیه انجام دهید و ظرف را هم به آرامی و بدون فشار بیش حد شستشو کنید . بلافاصله با همان آب ولرم آبکشی نموده و با یک دستمال حوله ای نرم به آرامی خشک نمایید.

سپس روی آب چکان سینک ظرفشویی یا روی کابینت چند ساعت بگذارید تا در تماس با جریان هوا کاملا خشک شود. مواد شیمیایی مثل محلول های ضد عفونی کننده شیمیایی یا وایتکس آسیب جدی به ظروف وارد می کند.

گرما یکی دیگر از دشمنان اصلی ظروف چوبی است، زیرا افزایش دما می تواند باعث تاب خوردن و ترک خوردن چوب می شود. اکیدا تاکید می شود هیچ ظرف چوبی را در مایکروویو، فر یا ماشین های ظرفشویی قرار ندهید. درضمن غذاهای خیلی داغ مانند سوپ یا چای خیلی داغ نیز به پوشش ظروف چوبی آسیب می زند لذا اگر میخواهید مواد غذایی را در ظروف چوبی سرو نمایید حتما وقتی خیلی داغ هستند در ظرف غیرفلزی دیگری ریخته و وقتی به دمای نزدیک به دمای خوردن رسید داخل ظروف چوبی ریخته و میل نمایید.

ضدعفونی کردن

بعد از مدتی استفاده از ظروف چوبی اگر احساس کردید که آلوده شده اند و احتمالا آنها باکتری یا میکروب دارند به دو روش ساده می توانید آنها را ضدعفونی کنید:

  • یک عدد لیموترش را از وسط بریده و به آرامی روی سطح چوب مالش داده و با فشار مختصر دست اجازه دهید آب لیمو روی سطح جریان پیدا کند.
  • ترکیبی با نسبت یک فنجان آب و ۳ قاشق غذاخوری سرکه سفید تهیه کرده و بر روی سطح چوب اسپری کرده و با یک دستمال نرم کل سطح را آغشته نمایید. بعد از چند دقیقه ظرف را آبکشی کرده و مانند مرحله اول با آب ولرم و مایع ظرفشویی شسشو و خشک نمایید.
روغن کاری کردن

متناسب با میزان مصرف ظروف چوبی و شستشوی مداوم آنها در طولانی مدت پوشش گیاهی روی سطح کمرنگ یا کاملا پاک می شود که در این حالت عایق سطح ظرف ضعیف شده یا از بین رفته است و احتمال دارد رطوبت وارد بافت چوب شده و باعث تغییر شکل یا ترک خوردن آن شود ضمن اینکه شفافیت و زیبایی سطح چوب نیز کاهش پیدا نموده است.

در این مرحله لازم است پوشش سطح مجددا احیا شود برای این کار توصیه می شود از فروشگاه های معتبر وسایل چوبی “روغن گیاهی مخصوص چوب با گرید ظروف غذایی” را تهیه کرده و مقداری از آن را با کف دست یا یک دستمال بدون پرز به سطح چوب مالیده و یک شبانه روز بگذارید کاملا خشک شود.

نکته: ما استفاده از روغن های متداول خوراکی را برای این کار توصیه نمی کنیم ولی درصورت عدم دسترسی به روغن مخصوص نامبرده می توانید موقتا از روغن برزک یا نارگیل یا کنجد تصفیه شده استفاده نمایید.

نگهداری در جای خشک و خنک

نکته بعدی اینجاست که روی ظروف چوبی خاص مثل تخته سرو پیتزا چیزی را با چاقو برش ندهید تا سطح روی آنها آسیب نبیند. در فست فودی ها معمولا پیتزای داغ را روی تخته کار برش داده و سپس روی تخته سرو پیتزا یک کاغد سینگل قرار داده و در نهایت پیتزا را روی آن گذاشته و تحویل مشتری می نمایند.

و در نهایت اینکه قرار گرفتن همه ظروف بخصوص چوبی ها در معرض نور بیش از حد خورشید به زیبایی و کیفیت آنها آسیب می زند لذا توصیه می شود ظروف چوبی را پس از استفاده در یک محیط تاریک و خنک مانند داخل کابینت نگهداری نمایید.

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=56732

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.