تاریخ : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 25 November , 2024
6

فوت و فن های راه اندازی میوه فروشی

  • کد خبر : 52987
  • 29 خرداد 1403 - 13:40
فوت و فن های راه اندازی میوه فروشی
برای راه اندازی میوه فروشی و کار در این زمینه نیز احتیاج به تهیه ابزار و تجهیزات مورد نیاز وجود دارد. البته صنف میوه تره بار یکی از صنف‌های ساده برای انجام است و تجهیزات مورد نیاز برای آن زیاد نیست و بیشتر شامل وسایل به نمایش گذاشتن میوه‌ها یعنی قفسه ها می‌شود.

«صبح من» با کسب و کار: یکی از بیشترین نظراتی که با کلمه میوه فروشی به گوش می‌خورد، میزان سود بالای این کسب و کار است. درست است، میوه‌فروشی می‌تواند سود بالایی نصیب صاحب این کسب و کار نماید. اما نکته‌ای که شاید بیشتر افراد متقاضی راه اندازی میوه فروشی آن را در نظر نمی‌گیرند این است که به اندازه سود بالا، در صورت شکست در این کسب و کار ضرر بالایی نیز نصیب صاحب شغل میوه فروشی می‌شود. از مهمترین نکاتی که در یک میوه‌فروشی لازم است بدانید، طول عمر کوتاه میوه‌ها است. این بدان معناست که هر میزان بار میوه که داخل مغازه شما می‌شود، حداکثر طی ۲ الی ۳ روز باید فروخته شود. در این نوشتار سعی می‌کنیم هر آنچه برای موفقیت در راه اندازی میوه فروشی نیاز دارید برای شما بازگو کنیم

آشنایی با شغل میوه فروشی

به گزارش مجله خبری صبح من، برای راه اندازی اصولی میوه فروشی در ابتدا باید با آن آشنایی کافی پیدا کنیم. به طور کلی شغل میوه فروشی شامل ارائه میوه‌های تازه و ارزان به مشتریان است. در صورتی که قبلاً با میوه‌ها سر و کار داشته‌اید، چه کشاورز باشید یا در میوه فروشی کار کرده باشید و حتی اگر علاقه به تهیه و ارائه میوه‌های تازه به مردم را دارید، احتمالاً برای این کار مناسب خواهید بود. مهمترین نکته در شغل میوه فروشی شناخت محصولی که در حال فروش آن هستید، یعنی میوه است. همچنین باید راه‌های ارتباط و تهیه میوه تازه و باکیفیت را بشناسید. در قسمت‌های بعد سعی می‌کنیم هرآنچه برای راه اندازی میوه فروشی لازم دارید، بررسی کنیم.

فرآیندهای روزانه میوه فروشی

به طور کلی فرایندهای روزمره میوه فروشی شامل خدمت رسانی به مشتریان و چیدن و پر کردن قفسه‌های میوه می‌شود. همچنین سفارش و تحویل گرفتن بارهای میوه‌فروشی نیز اگر خودتان کشاورز نباشید، از دیگر مسئولیت‌‎های روزانه میوه فروشی است. اگر هم کشاورز هستید و محصولات خودتان را می‌فروشید، برداشت و انبار کردن میوه‌ها از دیگر مسئولیت‌های روزانه میوه فروشی به حساب می‌آید.

میزان درآمد میوه تره بار

متداول‌ترین سوالی که علاقه‌مندان به راه‌اندازی هر کسب و کاری، می‌پرسند در مورد درآمد آن کسب و کار است. در مورد درآمد میوه فروشی، درآمد بسته به موارد زیادی همچون میزان سودی که در نظر می‌گیرید، مکان مغازه، کیفیت میوه‌ها و … متفاوت است اما از لحاظ قانونی میوه‌فروشان امکان فروش میوه‌های خود را با حاشیه سود ۲۰ الی ۳۰ درصدی خواهند داشت.

البته بیشتر صاحبان مشاغل در این صنف این موضوع را رعایت نمی‌کنند و سودهای بالاتری را دریافت می‌کنند و دلیل این موضوع نیز کاملاً واضح است. با دریافت سود ۲۰ الی ۳۰ درصد احتمال ضرر این نوع از کسب و کار بالا است. طبق تحقیقات به عمل آمده به عنوان مثال در صورتی که به میزان ۴ میلیون تومان میوه تهیه کنید، با کم کردن تمام هزینه‌ها در حدود ۱ میلیون تومان برای شما سودآوری خواهد داشت. به طور کلی و میانگین و در صورت راه اندازی اصولی مغازه میوه فروشی، می‌توانید توقع درآمدی در حدود ۱۸ الی ۲۰ میلیون تومان در ماه را داشته باشید (سال ۱۴۰۰).

مزایا و معایب شغل میوه فروشی

مطمئناً شما نیز تا بحال در مرحله‌ای قرار گرفته‌اید که نمی‌توان تصمیم قطعی گرفت. راه اندازی میوه‌فروشی نیز ممکن است از این دست تصمیم‌ها باشد. یکی از راه‌های حل این مشکل آشنایی با مزایا و معایب شغل میوه فروشی است. در این قسمت تعدادی از مزایا و معایب راه اندازی میوه فروشی را بررسی خواهیم کرد:

مزایای شغل میوه فروشی
  • بازار رو به گسترش پیوسته: تقاضا برای محصولات تازه و میوه‌ها محصوصاً در مناطق شهری، روز به روز افزایش می‌یابد و بازار این صنف به صورت پیوسته گسترش خواهد یافت.
  • بهبود سلامتی: یکی از لازمه‌های پیشرفت در این صنف، سالم نگاه داشتن محیط است. به واسطه این محیط سالم و تمیز و وجود میوه‌های تازه و فعالیت مداوم، صاحب این نوع از کسب و کار همیشه شانس سلامتی بالاتری را خواهد داشت.
  • سود بالا: با توجه به جامعه هدف گسترده در این صنف، در صورتی که تمام اصول موفقیت در راه اندازی میوه فروشی را رعایت نمایید، می‌توانید از طریق حاشیه سود بالای این صنف، درآمد خوبی را تجربه کنید.
  • بدون نیاز به تخصص بالا: شغل میوه فروشی به صورت خلاصه شامل تحویل گرفتن، چیدن، نگهداری و فروش میوه می‌شود و بدون نیاز به تخصص بالا و با دانستن نکات مهم مربوط به این صنف می‌توان اقدام به فعالیت در این صنف کرد.
  • بدون نیاز به سرمایه خیلی بالا: برای راه اندازی یک میوه تره بار نیاز به سرمایه خیلی بالایی وجود ندارد و با یک سرمایه معقول می‌توان اقدام نمود. از دلایل این امر می‌توان به عدم نیاز به صرف هزینه بالا برای دکوراسیون و دستگاه‌های پیشرفته و … اشاره کرد.
  • راه اندازی سریع: برای فعالیت در این شغل و راه اندازی میوه فروشی به دلیل سادگی نوع فعالیت، نیاز به صرف زمان بالایی وجود ندارد.
  • روحیه بخش بودن: در یک میوه فروشی می‌توان انواع رنگ‌ها را مشاهده کرد. همین موضوع می‌تواند روحیه شما را بهبود ببخشد.
معایب میوه فروشی
  • تاریخ مصرف میوه‌ها: در هر صنفی تاریخ مصرف محصولات یکی از اصلی‌ترین فاکتورهای بقای کسب و کار است. با توجه به این که میوه‌ها عمر بسیار کوتاهی دارند، در صورتی که نتوانید بازاریابی درستی برای کسب و کار خود داشته باشید یا محل مغازه میوه فروشی شما درست انتخاب نشود و نتوانید قبل از فاسد شدن میوه‌ها، آنها را بفروشید، متحمل ضرر خواهید شد.
  • فعالیت بدنی بالا: یکی از مهمترین اصول فعالیت در صنف میوه تره بار، جایگزینی و چیدن میوه‌های تازه بلافاصله پس از فروش میوه‌های قبلی است. این امر با توجه به مداوم بودن آن ممکن است انرژی بالایی را از شما بگیرد.
  • تهیه میوه مداوم: یکی دیگر از قسمت‌های مهم میوه فروشی مربوط به خرید و تهیه میوه و محصولات داخل مغازه است. در یک مغازه میوه تره بار باید به صورت روزانه و هر صبح زود میوه‌‎های جدید خریداری و به محل کسب و کار آورده شود. این امر در صورتی که فاصله شما با میدان میوه و تره بار اصلی محل کسب و کارتان دور باشد، می‌توانید کاری پرزحمت باشد.
  • عدم وجود تعطیلی: در شغل میوه فروشی برای موفقیت و ضرر نکردن باید به صورت مداوم فعالیت کنید و مغازه شما باز باشد. چه بسا در زمان‌ها تعطیلی مشتریان این صنف بیشتر نیز خواهند بود. پس می‌توان اینگونه بیان کرد که در صنف میوه فروشی هیچ تعطیلی وجود ندارد.

مقایسه سوپرمارکت و میوه فروشی

شاید شما نیز از افرادی باشید که هنوز در مورد نوع کسب و کار خود مطمئن نیستید و در حال تحقیق هستید. در میان صنف‌های جایگزین میوه فروشی، سوپرمارکت محبوب‌ترین آنهاست. به همین دلیل قصد داریم این دو صنف را در این قسمت با هم مقایسه کنیم تا شک شما برطرف شود:

  • محصولاتی که در سوپرمارکت فروخته می‌شوند عمر بسیار بالاتری نسبت به میوه‌فروشی دارند.
  • در صورت فعالیت در صنف میوه فروشی لازم است به صورت روزانه محصولات خود را خریداری نمایید اما این امر در سوپرمارکت ممکن است هفتگی یا ماهانه نیز باشد. البته در سوپرمارکت نیز به دلیل ازدیاد محصولات احتمالا روزانه برخی از کالاها نیاز به تجدید خواهند داشت.
  • محصولات سوپرمارکت به دلیل بسته بندی بودن و دورریز کمتر از لحاظ تمیزی بهتر هستند.
  • از لحاظ زمان کاری این دو صنف تقریباً برابر هستند و هردو ساعت کاری بالایی دارند.
  • رقابت در صنف سوپرمارکت بسیار بالاست و تعداد سوپرمارکت‌ها معمولاً در تمام مناطق بیشتر از میوه فروشی است.
  • حاشیه سود میوه ‌فروشی نسبت به سوپرمارکت بیشتر است اما به همان نسبت احتمال خرابی محصولات نیز وجود دارد.
  • مدت زمان بازگشت سرمایه میوه فروشی بالاتر از سوپرمارکت است و به طور معمول در ۲ الی ۳ روز سرمایه ای که گذاشتید با سود آن باز خواهد گشت (در صورتی که تمام عوامل را رعایت کنید).
  • از لحاظ سرمایه اولیه سوپرمارکت نیاز به هزینه بسیار بالاتری خواهد داشت. از دلایل این امر می‌توان به نیاز به تجهیزات بیشتر و تنوع محصولات بالاتر در صنف سوپرمارکت اشاره کرد.
  • در هر دو صنف انتخاب محل کسب و کار یکی از مهمترین مسائل است که می‌تواند باعث شکست یا موفقیت کسب و کار شود.

بیشتر بخوانید: چگونه یک سوپرمارکت راه اندازی کنم؟

برنامه‌ریزی برای راه اندازی میوه فروشی

همیشه اولین مرحله برای راه اندازی هر کسب و کاری، برنامه‌ریزی و شناخت تمام جنبه‌های آن کسب و کار است. در راه اندازی میوه فروشی نیز در ابتدا باید طرح تجاری برای خود تعیین کنید تا در صورت بروز هرگونه مشکل، از قبل برای آن آمادگی داشته باشید. در صورت برنامه ریزی درست باید بتوانید پاسخ سوال‌های زیر را بدهید:

  • سرمایه لازم و هزینه‌های راه اندازی میوه فروشی به چه میزان است؟
  • جامعه هدف شما کدام افراد هستند؟
  • تا چه میزان می‌توانید برای فروش خود سود در نظر بگیرید؟
  • بهترین اسم برای تجارت شما کدام است؟
  • بهترین مکان برای کسب و کار شما کجا می‌تواند باشد؟

در ادامه سعی می‌کنیم بیشتر این سؤالات را بررسی نماییم.

سرمایه لازم و هزینه‌های راه اندازی میوه فروشی

یکی از اصلی‌ترین قسمت‌ها در طرح تجاری راه اندازی میوه فروشی، سرمایه اولیه لازم برای این کار است. همانطور که در قسمت‌های قبل نیز بیان کردیم، سرمایه لازم برای راه اندازی میوه تره بار نسبت به صنف‌های دیگر پایین‌تر است. هزینه‌های راه اندازی میوه فروشی شامل مواردی همچون هزینه خرید یا اجاره مغازه میوه تره بار، تجهیزات سرمایشی برای خنک نگاه داشتن میوه‌ها، استندهای چیدن میوه‌ها، نورپردازی مغازه، هزینه حمل و نقل میوه‌های تازه از میدان و تأمین‌کننده به محل کسب و کار، خرید ترازو میوه فروشی و … می‌شود. در قسمت زیر تمام این هزینه‌ها به صورت جزء به جزء بررسی شده‌اند:

خرید یا اجاره مغازه

یکی از اصلی‌ترین هزینه‌های راه اندازی میوه فروشی مربوط به اجاره مغازه می‌باشد. این هزینه بسته به اینکه محل مغازه کجا باشد و متراژ آن چقدر باشد، متفاوت است. به عنوان مثال با یک نگاه به سایت دیوار متوجه می‌شویم که برای اجاره یک مغازه ۵۰ متری در محدوده پاسداران تهران نیاز به حدود ۴۰۰ میلیون تومان رهن و ۲۰ میلیون تومان اجاره ماهیانه خواهید داشت یا در مثالی دیگر برای اجاره یک مغازه ۳۸ متری در منطقه سلسبیل تهران نیاز به ۲۰۰ میلیون تومان رهن و ۱۳ میلیون تومان اجاره ماهیانه خواهید داشت (این قیمت‌ها در سال ۱۴۰۰ بررسی شده است). همچنین برای خرید مغازه نیز قیمت‌ها بسیار متفاوت است و خرید یک مغازه در تهران می‌تواند حداقل هزینه‌ای به میزان حداقل ۷۰ الی ۸۰ میلیون تومان به ازای هر متر داشته باشد و این هزینه در مناطق پر تردد به مراتب بالاتر خواهد بود.

استندها و دکوراسیون مغازه

یکی دیگر از هزینه‌های راه اندازی میوه فروشی مربوط به تجهیزات چیدن و فروش میوه‌ها است. هزینه دکوراسیون مغازه کاملاً بستگی به متراژ و تصمیم شما خواهد داشت. در صورتی که در ابتدا قصد سرمایه‌گذاری بالا ندارید، می‌توانید با چند استند ساده حتی دست‌ساز کار خود را شروع کنید. در طراحی دکوراسیون خود سعی کنید به نورپردازی مغازه خود نیز سرمایه‌ای را اختصاص دهید. نورپردازی نقش مهمی در فروش شما خواهد داشت.

هزینه حمل و نقل محصولات

هزینه دیگری که باید برای مغازه میوه فروشی در نظر داشته باشید، هزینه حمل و نقل میوه خواهد بود. برای آوردن میوه از میدان میوه تره بار به مغازه خود نیاز به یک وانت خواهید داشت. هزینه خرید این وسیله نقلیه را به راحتی با کمی تحقیق می‌توانید بدست آورید اما به صورت کلی خرید یک وانت می‌تواند حداقل ۵۰ میلیون تومان (در سال ۱۴۰۰) برای شما هزینه داشته باشد.

خرید ترازوی وزنی میوه فروشی

ترازو نیز یکی از نیازهای اصلی هر میوه فروشی به حساب می‌آید. برای خرید ترازوی میوه فروشی می‌توانید رقمی در حدود حداقل ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در نظر داشته باشید.

خرید محصولات

هزینه دیگری که برای راه اندازی میوه فروشی نیاز خواهید داشت، سرمایه اولیه برای خرید میوه است. این هزینه بسته به متراژ مغازه شما متفاوت خواهد بود و با توجه به نوسانات قیمت در زمان‌های اخیر، هزینه بالاتری را باید برای خرید میوه در نظر داشته باشید. به صورت کلی حداقل رقمی در حدود ۱۰ الی ۲۰ میلیون تومان را برای این موضوع در نظر داشته باشید.

تجهیزات لازم برای میوه فروشی

از زمان‌های گذشته برای پیشبرد هر کسب و کاری احتیاج به تجهیزات خاصی مربوط به آن بوده است. برای راه اندازی میوه فروشی و کار در این زمینه نیز احتیاج به تهیه ابزار و تجهیزات مورد نیاز وجود دارد. البته صنف میوه تره بار یکی از صنف‌های ساده برای انجام است و تجهیزات مورد نیاز برای آن زیاد نیست و بیشتر شامل وسایل به نمایش گذاشتن میوه‌ها یعنی قفسه و استندها، می‌شود. از تجهیزات دیگری که می‌تواند در یک میوه‌فروشی به کار آید، می‌توان به ترازو وزنی، وانت بار برای حمل و نقل میوه‌ها، میز میوه‌فروش، میز سبزی جدا و انواع پلاستیک اشاره کرد. همچنین در صورت نیاز می‌توانید یک یخچال برای تازه نگاه داشتن میوه‌ها استفاده نمایید.

بهترین میوه برای فروش

میوه یکی از اصلی‌ترین اقلام در بین مواد مصرفی مردم است. اما تمام میوه‌ها به یک اندازه طرفدار ندارند و محبوبیت برخی از میوه‌ها در بین افراد بالاتر است. در قسمت زیر می‌توانید میزان محبوبیت و فروش میوه‌های مختلف را به ترتیب و بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران، مشاهده نمایید:

  • پرتقال
  • سیب
  • هندوانه
  • نارنگی
  • انگور
  • انار
  • هلو
  • موز
  • خربزه
  • لیمو شیرین

همچنین در بین سبزیجات و صیفی‌جات نیز به ترتیب موارد زیر محبوبترین و پرفروش‌ترین‌ها هستند:

  • گوجه‌فرنگی
  • خیار
  • پیاز
  • سیب‌زمینی
  • انواع سبزی

بازار هدف میوه فروشی

یکی دیگر از مهمترین مواردی که برای راه اندازی میوه فروشی در نظر داشته باشید، بازار هدف میوه فروشی است. مهمترین بازار هدف میوه فروشی افرادی هستند که مصرف بالای میوه‌های تازه با قیمت پایین را دارند. از جمله این افراد می‌توان به ساکنین ساختمان‌ها و مجتمع‌های مسکونی، آشپز و سرآشپزها و تمام افراد خواهان میوه تازه، اشاره کرد.

انتخاب نام مناسب برای میوه فروشی

قسمت مهم دیگری که در میزان فروش شما می‌تواند تأثیرگذار باشد، انتخاب نام کسب و کار شما است. با توجه به حضوری بودن بسیاری از مشتریان میوه فروشی، با انتخاب نامی که در ذهن مشتری بماند، امکان به وجود آوردن مشتریان بالقوه و وفادار محتمل‌تر خواهد بود.

محل مناسب برای راه اندازی میوه فروشی

در این قسمت مهمترین عامل موفقیت یا شکست یک میوه فروشی مشخص می‌شود. درست است! محل مغازه میوه فروشی شما می‌تواند تعیین‌کننده موفقیت یا شکست برنامه راه اندازی میوه فروشی شما است. برای انتخاب بهترین مغازه میوه فروشی لازم است چند نکته را در زمان انتخاب در نظر داشته باشید. در قسمت زیر می‌توانید این نکات را مشاهده نمایید:

  • اولین عامل در انتخاب مغازه میوه فروشی مناسب، عبور و مرور در محل مغازه است. حتما دقت کنید که محل مغازه شما خلوت نباشد. به اصطلاح پاخور خوبی داشته باشد.
  • دومین عامل مربوط به قابل دیده شدن مغازه است. برخی مغازه‌ها هستند که با وجود رفت و آمد بالا توسط افراد رهگذر، دیده نمی‌شود. این با خلوت بودن محل هیچ تفاوتی ندارد.
  • عامل بعدی بررسی تعداد و کیفیت رقبا است. سعی کنید محله‌ای را انتخاب کنید که تعداد میوه فروشی‌ها در آن خیلی بالا نباشد.
  • سطح مالی منطقه نیز عامل مهمی در انتخاب محل میوه فروشی است. حتی اگر بهترین اجناس و بهترین دکوراسیون و عوامل دیگر را نیز داشته باشید، در صورتی که سطح مالی منظقه پایین باشد، درآمد شما از حدی بالاتر نخواهد رفت.
  • سعی کنید محلی که انتخاب می‌کنید حتی‌الامکان بازار هدف شما را پوشش دهد. به عنوان مثال در آن رستوران، تهیه غذا (کترینگ)، مدرسه، خانه سالمندان و … وجود داشته باشد. اینگونه محل‌ها می‌توانند مشتریان احتمالی شما باشند.
  • سعی کنید در انتخاب مغازه جای پارک خودرو را در نظر بگیرید. بسیاری از افراد برای خرید میوه خود با وسیله نقلیه به میوه فروشی می‌آیند و اگر جای پارک برای آنها نباشد، به جای دیگری خواهند رفت.

دریافت جواز کسب برای میوه تره بار

پس از انتخاب مغازه میوه فروشی وقت آن است که جواز کسب مغازه میوه‌فروشی خود را دریافت و شروع به کار کنید. برای این کار لازم است که مراحل زیر را طی نمایید.

  • در مرحله اول باید با داشتن مدارک مورد نیاز در سامانه ایرانیان اصناف ثبت نام خود را انجام دهید.
  • در مرحله بعدی باید با مدارک خود به اتحادیه صنف بارفروشان میوه و تره بار مراجعه نمایید و مدارک خود به همراه مدارک پزشکی و بهداشتی خود را ارائه نمایید.
  • کارشناس اتحادیه برای بازرسی محل مغازه شما مراجعه می‌کند و محل کسب و کار شما را با استانداردهای مورد نظر اتحادیه میوه فروشان مقایسه و گزارش آن را ارسال می‌کند.
  • در صورت تأیید کارشناس، باید به همراه گواهی عدم اعتیاد، سوءپیشینه کیفری، اماکن، دارایی و … دوباره به اتحادیه مراجعه کنید و جواز کسب خود را دریافت کنید.

مدارکی که برای اخذ جواز کسب میوه فروشی لازم دارید، شامل موارد زیر می‌شود:

  • کپی برابر اصل شده از تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی
  • کپی گواهی پایان خدمت یا معافیت دائم
  • آخرین مدرک تحصیلی
  • ۱۲ قطعه عکس ۳ در ۴
  • سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی دارای کد رهگیری
  • گواهی عدم اعتیاد
  • گواهی عدم سوءپیشینه

تبلیغات و بازاریابی برای مغازه میوه فروشی

حقیقت تلخی که در رابطه با راه اندازی هر کسب و کاری وجود دارد این است که، هر کسب و کاری در ابتدای کار خود درآمد چندانی نخواهد داشت و به اصطلاح مدتی خاک‌خوری خواهد داشت. یکی از راه‌هایی که می‌‎توانید زودتر به درآمد مورد نظر خود برسید، بازاریابی و سیاست‌های آن است. برای این کار بهتر است ایده‌های جدید و کاربردی به کار ببرید تا بتوانید از رقبای خود پیشی بگیرید.

به عنوان مثال می‌توانید یک افتتاحیه برای میوه فروشی خود برگزار کنید و تخفیفات خوبی را روی اجناس خود در آن زمان در نظر بگیرید. یا می‌توانید از تراکت‌ها استفاده کنید. همچنین می‌توانید کسب و کار خود را در نقشه گوگل و پلتفرم‌ها مشابه مانند نشان، ثبت کنید تا اگر کسی به صورت آنلاین به دنبال میوه فروشی در محدوده خود می‌گشت، شما را بیابد. یکی دیگر از مهمترین بازاریابی‌ها می‌تواند کیفیت میوه‌های شما باشد که در فروش شما تأثیر بسزایی خواهد داشت.

چند فوت و فن میوه فروشی

میوه به عنوان اصلی‌ترین محصول این نوع از کسب و کار، به شدت قابلیت از بین رفتن را دارد و طول عمر آن بسیار کوتاه است. همچنین برای اینکه در جذب مشتریان خود موفق باشید باید به اصطلاح قلق‌های این کسب و کار را بدانید و آشنا باشید. در قسمت زیر تعدادی از این نکات و فوت و فن‌های میوه‌فروشی را معرفی خواهیم کرد:

  • اولین نکته این است که سعی کنید در ساعات آغازین پخش میوه در میدان حضور داشته باشید، تا بهترین میوه‌ها بدستتان برسد.
  • برای موفقیت در این کار حتماً باید میوه‌های خوب را از بد تشخیص دهید و این یک مهارت است که میوه‌فروش باید داشته باشد.
  • تمیزی مغازه یکی دیگر از مهمترین مسائل در زمینه راه اندازی میوه فروشی است. این بدان معناست که هر روز مغازه میوه فروشی باید شسته و تمیز شود. این موضوع هم در طول عمر میوه‌ها تأثیرگذار است و همچنین در جذب مشتری نیز مؤثر است.
  • دکور مغازه را به صورت شیب دار بچینید تا مشتری بتواند هر کدام از میوه‌هایی را که می‌خواهد انتخاب کند و همچنین بتواند میوه‌ها را بهتر ببیند. این کار همچنین به زیباتر شدن میوه فروشی شما کمک می‌کند.
  • مهارت‌هایی که برای کار در صنف میوه فروشی داشته باشید، شامل شناخت میوه‌ها و نحوه نگهداری آنها، روابط عمومی و حساب و کتاب و حسابرسی است.
  • سعی کنید مغازه میوه فروشی خود را کمی مرطوب و خنک نگاه دارید. این کار به طول عمر میوه‌های شما کمک می‌کند.
  • سعی کنید میوه‌های تازه‌تر را به عقب مغازه و میوه‌هایی که از عمر آن‌ها یک الی دو روز می‌گذرد، به جلوی مغازه منتقل کنید تا زودتر فروش روند.
  • میوه‌هایی که چند روز از عمرشان میگذرد را ارزان‌تر بدهید تا زودتر فروش روند.
  • اگر تجربه قبلی در این حوزه ندارید، سعی کنید حداقل برای چند روز در یک میوه فروشی دیگر کار کنید و تجربه کسب کنید.
  • برای تعیین قیمت فروش حتماً بهای تمام شده کالای خود را محاسبه کنید. دلیل این امر این است که موارد زیادی همچون کم شدن وزن میوه‌ها در طول زمان، میوه‌های کال و معیوب و … در محاسبه سود خالص تأثیرگذار است. اگر مغازه شما بزرگ است و تعداد اجناس بیشتر است امکان قیمت گذاری کمتر برای شما وجود خواهد داشت.
  • خریدار را مجبور به خرید درهم نکنید. حق انتخاب را به مشتری بدهید. این یکی از اصلی‌ترین اصول مشتری‌مداری است.
  • سعی کنید میوه فروشی خود را از رقبای خود زودتر باز کنید و دیرتر ببندید.
  • سعی کنید اجناس شما تکمیل باشد و از تمام میوه‌های موجود به اندازه کافی و کیفیت مناسب داشته باشید.

اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=52987

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.