«صبح من» با فناوری: انتقال شارژ از یک گوشی به گوشی دیگر از ترفندهای جالبی است که در موارد زیادی به آن نیاز پیدا میشود. انتقال شارژ بدون کابل و نیز شارژ معکوس از جمله روشهای انجام این کار هستند که هر یک با مزایا و معایبی همراهند. در مطالعه این مطلب با مجله خبری صبح من همراه شوید.
آیا انتقال شارژ از یک گوشی به گوشی دیگر امکانپذیر است؟
از نظر فنی انتقال شارژ از یک گوشی به گوشی دیگر در برخی شرایط امکانپذیر است.
روش های انتقال شارژ در گوشی های اندروید
دو روش کلی برای انجام این کار وجود دارد که عبارتند از:
۱٫ استفاده از کابل OTG:
OTG مخفف USB On-The-Go است. این کابل به شما امکان میدهد تا دستگاههای دیگر را به پورت USB گوشی خود متصل کنید.
برای انتقال شارژ با استفاده از کابل OTG، به دو کابل نیاز دارید:
یک کابل OTG که یک طرف آن پورت USB معمولی و طرف دیگر آن پورت microUSB یا USB-C باشد و یک کابل USB معمولی که گوشی شما را به گوشی دیگر وصل کند.
مراحل انتقال شارژ با کابل OTG
۱٫ اتصال کابل OTG به گوشی شارژ شده:
کابل OTG را به پورت USB گوشی که شارژ دارد وصل کنید.
۲٫ اتصال کابل USB به گوشی بدون شارژ:
کابل USB را به پورت USB گوشی دریافتکننده وصل کنید.
۳٫ فعال کردن حالت OTG (در صورت نیاز):
در برخی از گوشیها، جهت انتقال شارژ گوشی به گوشی دیگر ممکن است لازم باشد حالت OTG را در تنظیمات فعال کنید.
۴٫ شروع شارژ:
از نظر فنی پس از اتصال، گوشی فاقد شارژ باید شروع به شارژ شدن کند.
در برخی از گوشیها، بهطور پیشفرض قابلیت OTG فعال است و نیازی به انجام هیچگونه تنظیماتی نیست. اما در گوشیهای دیگر، برای استفاده از این قابلیت جهت انتقال شارژ از یک گوشی به گوشی دیگر باید حالت OTG را به صورت دستی در تنظیمات فعال کنید.
نحوه یافتن و فعال کردن حالت OTG:
- باز کردن تنظیمات منو: منوی تنظیمات گوشی را باز کنید.
- جستجوی گزینه: به دنبال گزینهای به نام OTG یا USB On-The-Go بگردید که ممکن است در بخشهای مختلف تنظیمات مانند اتصالات یا ذخیرهسازی و USB قرار داشته باشد.
- فعال نمودن گزینه OTG: اگر گزینه OTG را پیدا کردید آن را فعال کنید.
- لغو گزینه در صورت لزوم: اگر گزینه OTG را پیدا نکردید، به احتمال زیاد گوشی شما از این قابلیت پشتیبانی نمیکند و نیازی به اجرای آن نیست.
نکات مهم برای یافتن حالت OTG:
اگر در یافتن حالت OTG مشکل دارید، میتوانید از دفترچه راهنمای گوشی خود برای این منظور استفاده کنید. همچنین میتوانید با جستجو در اینترنت به همراه مدل گوشی خود، نحوه فعال کردن حالت OTG و اینکه چطور از یک گوشی به گوشی دیگر شارژ بفرستیم را پیدا کنید. برخی از اپلیکیشنهای مدیریت فایل نیز امکان فعال کردن حالت OTG را برای کاربران فراهم میکنند.
۲. استفاده از شارژ معکوس
برخی از گوشیهای جدید از قابلیت شارژ معکوس بیسیم پشتیبانی میکنند. با استفاده از این قابلیت، میتوانید از باتری گوشی خود از هر برندی، مثلاً باتری سامسونگ و یا باتری آیفون برای شارژ بیسیم گوشی دیگر استفاده کنید.
قابلیت شارژ معکوس چیست؟
شارژ معکوس یا Wireless Reverse Charging قابلیتی است که در برخی گوشیهای هوشمند جدید وجود دارد و به شما امکان میدهد از باتری گوشی برای شارژ بیسیم دستگاههای دیگر مانند گوشیهای هوشمند، ساعتهای هوشمند و هندزفریهای بیسیم استفاده کنید. در واقع، گوشی شما در این حالت به یک پاوربانک بیسیم تبدیل میشود.
نحوه عملکرد در شارژ معکوس:
در پشت گوشیهای دارای قابلیت شارژ معکوس، سیمپیچهای مسی وجود دارد که میدان مغناطیسی تولید میکنند. با استفاده از میدان مغناطیسی ایجاد شده در پشت گوشی، باتری دستگاه دوم شارژ میشود.
مزایای شارژ معکوس:
- شارژ در مواقع ضروری: در مواقعی که به پریز برق دسترسی ندارید، میتوانید از گوشی خود برای شارژ سایر دستگاههایتان استفاده کنید.
- کمک به سایر افراد: با استفاده از قابلیت انتقال شارژ از یک گوشی به گوشی دیگر، میتوانید علاوهبر شارژ گوشی خود، به دوستان خود که شارژ گوشی آنها تمام شده نیز کمک کنید.
- شارژ لوازم جانبی: میتوانید از این قابلیت برای شارژ لوازم جانبیهای بیسیم مانند ساعتهای هوشمند و هندزفریهای بیسیم استفاده کنید.
معایب کاربرد روش شارژ معکوس:
- سرعت پایین شارژ: سرعت انجام انتقال شارژ از یک گوشی به گوشی دیگر در روش شارژ معکوس کندتر از شارژ مستقیم با استفاده از کابل است.
- گرم شدن گوشی: در هنگام استفاده از شارژ معکوس، ممکن است باتری گوشی داغ شود.
- محدودیت در دستگاههای سازگار: فقط دستگاههایی که از شارژ بیسیم Qi پشتیبانی میکنند، میتوانند با این روش شارژ شده و انتقال شارژ از یک گوشی به گوشی دیگر را انجام دهند.
نکات مهم در شارژ معکوس
- سرعت انتقال شارژ با استفاده از این روشها کندتر از شارژ مستقیم از طریق پریز برق است.
- میزان شارژی که میتوانید از یک گوشی به گوشی دیگر منتقل کنید به ظرفیت باتری هر دو گوشی بستگی دارد.
- استفاده از این روشها ممکن است به باتری هر دو گوشی آسیب برساند، بنابراین بهتر است فقط در مواقع ضروری از آنها استفاده کنید.
- قبل از کاربرد هریک از این روشها، دفترچه راهنمای گوشی خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که از این قابلیتها پشتیبانی میکند.
- بهتر است برای انتقال شارژ از یک گوشی به گوشی دیگر به روش شارژ معکوس، از یک سطح صاف و بدون ناهمواری استفاده کرده و از قرار دادن اشیای فلزی بین دو گوشی خودداری کنید.
انتقال شارژ باتری در گوشیهای آیفون
در حال حاضر، هیچ روش رسمی برای انتقال شارژ از یک آیفون به آیفون دیگر وجود ندارد. برخی اپلیکیشنهای موجود مدعی انجام این کار به شکل شارژ معکوس ایفون به ایفون هستند، اما استفاده از این روشها بهدلیل احتمال آسیب به گوشی توصیه نمیشود. بر این اساس بهتر است منتظر بهروزرسانیهای احتمالی iOS برای افزودن این قابلیت باشید و در این فاصله برای شارژ ایمن، از لوازم جانبی معتبر استفاده کنید. راهحل جایگزین برای این منظور استفاده از شارژر همراه یا پاوربانک است.
معایب انتقال شارژ باتری از یک گوشی به گوشی دیگر
۱. کاهش سرعت شارژ:
سرعت انتقال شارژ از یک گوشی به گوشی دیگر، بهطور قابل توجهی کمتر از شارژ گوشی با پریز برق است.
۲. آسیب به باتری:
استفاده مکرر از روشهای نامبرده برای انتقال شارژ از یک گوشی به گوشی دیگر میتواند به مرور زمان به سلامت باتری هر دو گوشی آسیب برساند. دلیل این موضوع فشار و گرمای زیاد به باتریها در حین این فرآیند است.
۳. عدم تعادل شارژ:
در برخی موارد، ممکن است تخلیه باتری گوشی شارژر، سریعتر از شارژ شدن گوشی دریافتکننده باشد. در این صورت با اتلاف شارژ روبرو هستیم.
۴. ناسازگاری:
تمام گوشیها از قابلیت انتقال شارژ پشتیبانی نمیکنند و برای استفاده از این روش، باید از سازگاری هر دو گوشی با روش موردنظر اطمینان حاصل کنید.
۵. مشکلات امنیتی:
استفاده از کابل یا اپلیکیشنهای شخص ثالث برای انتقال شارژ میتواند خطرات امنیتی شامل نفوذ بدافزار، سرقت اطلاعات و آسیب به سیستم عامل گوشیها را به همراه داشته باشد.
۶. عدم وجود استاندارد واحد:
در حال حاضر، استاندارد واحدی برای انتقال شارژ باتری بین گوشیها و انتقال شارژ باتری ایفون به ایفون وجود ندارد؛ موضوعی که منجر به عدم کارایی یا مشکلات در استفاده از این روش با برخی از گوشیها و بروز مشکلاتی در این زمینه شده است. سوالات خود را در این مورد میتوانید هنگام خرید باتری موبایل از کارشناس فروش نیز جویا شوید.
سخن آخر
انتقال شارژ از یک گوشی به گوشی دیگر راهحلی موقت است که باید تنها در شرایط ضروری و با احتیاط کامل صورت گیرد. این شیوه در واقع ترفندی است که میتواند در مواقع ضروری، نجاتدهنده باشد. اما روشی بیعیب هم نیست. سرعت پایینتر شارژ، احتمال آسیب به باتری، عدم تعادل در شارژ، ناسازگاری و مسائل امنیتی، از جمله معایب این روش هستند که باید به آنها توجه داشت.
استفاده از شارژر همراه یا پاوربانک، راهحلی مطمئنتر، کارآمدتر و در دسترستر برای شارژ گوشیها به حساب میآید. با این حال، اگر در شرایطی هستید که به پریز برق یا شارژر همراه دسترسی ندارید، انتقال شارژ با کابل OTG، اشتراکگذاری باتری یا شارژ بیسیم، میتواند راهحلی موقت و مفید باشد.
اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman