تاریخ : چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳ Wednesday, 27 November , 2024
10

در آسمان شب فصل بهار چه صورت فلکی‌هایی را می‌بینیم؟

  • کد خبر : 50594
  • 09 خرداد 1403 - 13:00
در آسمان شب فصل بهار چه صورت فلکی‌هایی را می‌بینیم؟
اینکه هر صورت فلکی در کجای آسمان قرار دارد و چه زمانی قابل مشاهده است یا در نیمکره‌ی شمالی یا جنوبی قابل رؤیت هست یا نه، اطلاعاتی است که از این به بعد در سلسله مطالب نجوم «مجله‌ی خبری صبح من» به آن خواهیم پرداخت. همراه ما بمانید.

«صبح من» با نجوم: می‌دانیم که به دلیل چرخش ستارگان و چرخش زمین، نمی‌توانیم تمامی صورت‌های فلکی را در یک شب شناسایی کنیم. اینکه هر صورت فلکی در کجای آسمان قرار دارد و چه زمانی قابل مشاهده است یا در نیمکره‌ی شمالی یا جنوبی قابل رؤیت هست یا نه، اطلاعاتی است که از این به بعد در سلسله مطالب نجوم «مجله‌ی خبری صبح من» به آن خواهیم پرداخت. همراه ما بمانید.

به گزارش مجله‌ی خبری «صبح من»؛ اگر در آغاز آوریل یا دوازدهم فروردین ماه به طور عمودی به آسمان نگاه کنیم، در بلندترین نقطه‌ی آسمان، مشهورترین صورت فلکی یعنی «دب اکبر» را خواهیم دید. در زیر دب اکبر، صورت فلکی «اسد» در بلندای افق جنوبی قرار دارد

صورت فلکی «سُنبله» یا «خوشه» را از چه زمانی می‌شناسند؟
صورت فلکی «اسد» یا «شیر» پیش‌تر چه مفهوم و اعتباری داشت؟
صورت فلکی جوزا (دو پیکر) به یاد چه کسانی چنین نام گرفت؟

صورت فلکی «مار آبی» در جنوب و جنوب شرقی به طور کامل قابل رؤیت است. صورت فلکی «سنبله» در جنوب شرقی به صورت فلکی «اسد» متصل می‌شود و در کنار این دو صورت فلکیِ منطقه‌البروج، به راحتی می‌توان صورت‌های فلکی «غُراب» و «باطیه» را پیدا کرد. در پی دب اکبر در شرق، صورت فلکی «عوا» یا «نگهبان خرس» می‌آید. همچنین «اکلیل شمالی» دایره شکل و صورت فلکی «جاثی» یا «هرکول» نیز در شرق طلوع کرده‌اند.

در غرب صورت‌های فلکی شکوهمند زمستانی که اکنون به زودی خورشید از میان آنها می‌گذرد و آنها را در نور خود غرق می‌کند، در حال خداحافظی‌ هستند. با این حال، صورت‌های فلکی «جوزا» یا «دو پیکر» و «ارابه‌ران» باز هم به خوبی قابل مشاهده هستند.

صورت‌های فلکی چه نام دارند و در چه زمانی قابل مشاهده هستند؟
(تصاویر) کشف صورهای فلکی شگفت‌انگیز در یک معبد مصری
عجیب ترین سیارات فراخورشیدی در جهان اطراف ما
آیا می‌دانید نام ماه‌های شمسی از کجا آمده است؟

در شمال، حرف «W» آسمان، یعنی صورت فلکی «ذات‌الکرسی» قابل شناسایی است. ستاره‌ی قطبی در صورت فلکی «دب اصغر» ـ که از نظر ما در وضعیت ثابت است و به زحمت حرکت دارد ـ در احاطه‌ی صورت فلکی «تنین» یا «اژدها» قرار گرفته است و «اژدها» نیز مانند «دب اکبر» جزو صورت‌های فلکی اطراف ستاره‌ی قطبی به شمار می‌آید. به عبارت دیگر، صورت فلکی «تنین» در تمام طول سال در آسمان ستارگان شمال قابل رؤیت است.

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=50594
  • نویسنده : دکتر اریک اوبلاکر
  • منبع : صورت‌های فلکی و نشانه‌های نجومی
  • 182 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.