«صبح من» با کسب و کار: هر علاقهای میتواند درآمدزا باشد و چه چیزی بهتر از درآمدزایی با راه اندازی گل فروشی؟ لذت بردن از کاری که انجام میدهید، کلید موفقیت در تمامی مراحل است و گل آرایی در یک مغآزه گل یا دیدن گل و گیاه در گلخانهای بزرگ، بسیار وسوسه برانگیز است. در این مقاله، قدم به قدم شما را همراهی میکنیم تا بدانید برای راه اندازی گلفروشی به چه چیزهایی نیاز دارید؛ اگر شغل گل فروشی را به عنوان کار اصلی خود میپسندید، از خرید مغازه تا گرفتن مدرک و برآورد قیمتها را در اینجا میآموزید و در انتها میتوانید یک گل فروشی بی نقص را افتتاح کنید.
چگونه گل فروشی راه بیندازم؟
به گزارش مجله خبری صبح من، احتمالا در ذهن خود خیالپردازی کردهاید که با داشتن یک مغازه گل فروشی، دیدن گلهای رنگارنگ و بوی خوش آنها در کنار سود خالص، ترکیب مناسبی برای یک شغل است؛ اما پیش از هرچیز باید برخی مطالب را بدانید. هر آسانی سختی دارد و گل فروشی نیز از شغلهایی است که در آن سختی بسیاری مشاهده میشود. در ابتدا باید بدانید خصوصیات یک گل فروش چیست؟
آشنایی با خصوصیات گل فروش
- شخصی منظم است
- توانایی مدیریت دارد
- تا حدودی با حسابداری آشنا است
- توانایی سحرخیزی دارد
- شخصی ریسک پذیر و با حوصله است
- مهارت برقراری ارتباط موثر با دیگران را دارد
- شخصی صبور، خوش رو و خلاق است
- تعهد کاری و شخصی بالایی دارد و مسئولیت پذیر است
در کنار این موارد، باید بدانید که از شروع تاسیس گلفروشی تا حرفهای شدن در شغل گل فروشی، مسیری طولانی در پیش رو دارید؛ پس ناامیدی جایی ندارد.
مراحل راه اندازی گل فروشی
شغل گل فروشی طبیعی، چالشها و بالا و پایینهای بسیاری دارد و مهمترین نکته آن است که باید همیشه آماده خدمت باشید! برای راه اندازی گل فروشی، ۱۳ مرحله کلی در پیش دارید که با آشنایی با آنها میتوانید تصمیم بگیرید که آیا این شغل مناسب شما است یا خیر.
۱- اقدامات اولیه
در ابتدای این مسیر ممکن است میزان سودی که شما مدنظر دارید تا واقعیت، مقداری فاصله داشته باشد؛ اما مانند هر کار دیگری، با تمرین و کسب مهارت، شغل شما پیشرفت خواهد کرد.
در این مسیر شما به حداقل سرمایه در حدود ۵۰۰ میلیون تومان برای گل فروشی نیاز دارید تا مکانی را برای تاسیس داشته باشید و بتوانید گلهای تازه ای که تهیه کردهاید در آنجا نگهدارید. در کنار این هزینه، به وسایل خاصی نیز نیاز دارید که در ادامه به صورت دقیق بررسی میکنیم. پس اگر توانایی فکری، جسمی و مالی آن را ندارید، باید راه دیگری را در پیش بگیرید.
قبل از شروع هرچیز، بدانید که مراحل راه اندازی گل فروشی چیست و چه میزان سرمایهای نیازمند است، مطالب این مقاله را روی برگهای بنویسید و به صورت چکلیست آماده کنید تا با طی کردن هر مرحله، قدم بعدی را فراموش نکنید.
۲- هزینه راه اندازی گل فروشی
در ابتدا بهتر است جدولی از محدوده هزینه لازم برای راه اندازی گل فروشی را مرور کنیم و در ادامه به بررسی تک تک موارد بپردازیم.
به خاطر داشته باشید برای پیروزی در جنگ میان دخل و خرجها، مهمترین نکته آن است که یا اصول حسابداری را بلد باشید و از یک نرم افزار حسابداری کمک بگیرید، و یا از یک حسابدار ماهر دعوت به همکاری کنید!
۳- مهارت های لازم
هیچ کاری بدون دانستن اصول اولیه، به خوبی پیش نمیرود. برای راه اندازی گل فروشی نیاز دارید تا مهارتهایی چون گل آرایی، آشنایی با سبکهای مختلف گل آرایی، بازاریابی و رفتار صحیح با مشتریان را بیاموزید.
برای کسب این مهارتها میتوانید در ابتدا از آموزشهای رایگانی که در اینترنت موجود هستند شروع کنید و پس از آشنایی اولیه، دورههای گل آرایی و… را شرکت کنید. آشنایی با انواع سبکهای گل آرایی به شما کمک میکند تا بتوانید مشتریان بیشتری را جذب کنید و مطابق سلیقههای مختلف محصولات خود را ارائه کنید.
سبکهای معروف گل آرایی عبارت اند از:
- سبک مصری
- سبک ژاپنی
- سبک اروپایی
- سبک یونانی
- سبک ویکتوریایی
- سبک شرقی
- سبک کلاسیک
- سبک مدرن
۴- مدارک لازم
برای راه اندازی گل فروشی نیاز دارید تا ملکی که خریداری و یا اجاره میکنید، از نوع تجاری باشد. ملکی که تجاری نباشد، مجوز تاسیس گلفروشی را دریافت نمیکند و شما به صورت قانونی، اجازه فعالت در آن مکان را نخواهید داشت.
برای گرفتن مجوز تاسیس گلفروشی نیاز دارید تا مدارکی همچون شناسنامه، کارت ملی، سند ملک و … را به همراه داشته باشید تا مجوز برای شما ثبت شود. پس از دریافت پروانه راه اندازی گل فروشی، میتوانید دست به کار شده و از دکوراسیون مغازه شروع کنید.
۵- مزایا و معایب راه اندازی گل فروشی
شغل گل فروشی همانطور که ویژگیها، مزایا و سود خوبی دارد که میتواند تا ۲۰۰ میلیون تومان نیز برسد، معایب و دردسرهایی نیز دارد؛ درنتیجه برای افتتاح مغازه گل فروشی، نیاز دارید تا به تمام این ویژگیها آگاهی داشته باشید.
این جدول مزایا و معایب راه اندازی گل فروشی تا حدی دید بازی به شما داد؛ اکنون باید بدانید که یک گل فروشی، در تعطیلات رسمی همچون روز مادر، اعیاد، روز پدر و حتی روزهایی مانند یلدا، کار بیشتری دارد. باید بتواند سحرخیز باشد تا بتواند از بازار گلهای شهر خود، گلهای درجه ممتاز را تهیه کرده و به مغازه ببرد. همچنین ممکن است در شرایط ویژه مانند اعیاد و ..، نیاز به نیروی کمکی داشته باشید تا بتوانید پاسخگوی مشتریان باشید.
۶- مکان گل فروشی و نحوه دکوراسیون
باور کنید یا نه، محلهای که مغازه شما در انجا قرار گرفته است، تعیین کننده میزان فروش و سود شما است. گلها از اصلیترین المانها برای برخی مناسبتها هستند اما نه برای افرادی که توانایی مالی بالایی ندارند. با توجه به شرایط اقتصادی، هرچه گل فروشی شما در مناطق بالاتری باشد و بیشتر در معرض دید باشد، فروش شما بیشتر خواهد بود؛ برای این موضوع تمام دقت و توان خود را به کار بگیرید.
پس از آن نوبت به دکوراسیون مغازه میرسد. اولین دیدی که مشتری از شما دارد، دکوراسیون گل فروشی شما است؛ پس از متخصصین کمک بگیرید و یا با مطالعه کافی، بهترین ورژن از یک دکوراسیون زیبا را به نمایش بگذارید. دکوراسیون انتخابی شما باید گویای نوع و سبک گل آرایی شما و مهارتهایتان باشد تا مشتریان بتوانند به سادگی به سمت شما جذب شوند.
۷- الزامات محیط
راه اندازی گل فروشی، فقط یک مرحله اولیه است! مکانی که برای تاسیس گلفروشی خود انتخاب کردهاید، باید دارای ویژگیهای زیر باشد:
- دارای فضا برای نگهداری گلها باشد
- تهویه و سیستم سرمایش قابل کنترلی داشته باشد
- دارای دماسنجهای دقیق باشد
- دارای فضای مناسب برای انبار کردن کاغذها، روبانها و سایز لوازم باشد
۸- وسایل و لوازم گل فروشی
وسایل مورد نیاز گل فروشی در لیست زیر خلاصه میشوند:
- گلهای تازه
- گیاهان و برگهای مورد نیاز برای تزئین
- باکس یا سبد گل برای گل آرایی
- اسفنج مخصوص
- قیچی باغبانی
- سطلهای نگهداری گل و گیاهان
- اسپری براق کننده برگ
- روبان و کنف در طرحها و رنگهای گوناگون
- کاغذ ضد آب در طرحها و رنگهای گوناگون
- میز گل آرایی
- چسب نواری و پایه آن، چسب حرارتی
- سیم مفتول
- طی، جارو، سطل زباله بزرگ و …
- استند کارتهای تبریک و کارتها
- برچسب لوگو مغازه (دلخواه)
علاوه بر این موارد، ممکن است بنابر سلیقه خود، موارد دیگری نیز اضافه شوند که به هزینهها اضافه میکند.
نکته: بهترین کار این است که در ابتدا، قدمهای کوچک بردارید و کمکم لوازم را بیشتر خریداری کنید. در روزهای اول امکان دارد فروش شما به میزان دلخواهتان نباشد.
۹- تهیه گل ها
گلهایی که اکنون در گلفروشیها میبینید، محبوبترین و پر استفادهترین گلها هستند. برای آن که بتوانید مشتریان زیادی را جذب کنید، نیاز دارید تا این گلهای اولیه را تهیه کنید و پس از آن، بنابر توان مالی و شرایط مغازه، از گزینههای خاص تر نیز کمک بگیرید. لیست گلهایی که باید تهیه کنید و حدود قیمت آنها عبارت اند از:
دقت داشته باشید که قیمت گلها با توجه به فصلها و نوع موجودی بازار، متغیر است. این قیمتها تنها اعدادی حدودی برای برآورد حداقل هزینه مورد نیاز شما هستند. برای مشاهده قیمت دقیق، میتوانید صبح زود به انواع بازار گلها مانند بازارگل محلاتی مراجعه کنید و برآورد قیمت دقیقی در روند تاسیس گلفروشی خود داشته باشید.
۱۰- روند کار و ساعات کاری در گل فروشی
شغل گل فروشی به نظر ساده میرسد تا اینکه متوجه میشوید برای خرید گلهای تازه، باید حدود ۴ صبح به بازار گل بروید! گلهای تازه و باکیفیت از اصول اولیهای هستند که به موفقیت بیشتر شما کمک میکنند.
علاوه بر ساعات کاری زود، باید بدانید که گل فروشها در نیمه دوم سال و مناسبتها، بیشترین ترافیک کاری را دارند و از این رو، نیاز دارید تا در برخی از روزهای تعطیل نیز به کار کردن ادامه دهید. برای این روزها بهتر است کسی را استخدام کنید که در کارها به شما کمک کند.
روزهایی که باید حتما سرکار باشید:
- روز مادر
- روز پدر
- عید غدیر
- عید نوروز
- شب یلدا
- روز دختر
- روز عشق
۱۱- بازاریابی
از زمان قدیم تا کنون، بازاریابی یک اصل مهم در کسب و کارها بوده و هست. برای فروش و داشتن سودی مقبول، نیاز دارید تا با استفاده از شیوههای بازاریابی، مشتریان را جذب کرده و نگهدارید تا شناخته شوید.
برای مثال یکی از روشهایی که میتواند به کسب و کار شما کمک کند، تبلیغات اینترنتی است. داشتن تخفیفهای مناسبتی و یا باشگاه مشتریان نیز به سود بیشتر شما کمک خواهد کرد. بهترین کار این است که از یک بازاریاب کمک بگیرید و یا مطالعات گستردهای درباره بازاریابی شغل گل فروشی داشته باشید تا بتوانید کسب و کار خود را به دیگران معرفی کرده و به فروش برسید.
۱۲- گسترش کسب و کار پس از راه انداری گل فروشی
تنها به داشتن مغازه اکتفا نکنید! راه اندازی گل فروشی قدم بزرگی است اما رفتار شما تعیین کننده پیشرفت یا ورشکستگی شما است. اگر گوشه ای بنشینید و فقط سریال تماشا کنید، به زودی مجبور میشوید اعلام ورشکستگی کنید. بهتر است از شبکههای اجتماعی کمک بگیرید و از آن طریق، مغازه و محصولات خود را به دیگران معرفی کنید و مشتریان اینترنتی را نیز جذب کنید.
۱۳- موفقیت و شکست، دو روی یک سکه
شکی در این موضوع نیست که احتمال موفقیت و شکست شما ۵۰-۵۰ است. همه چیز به اگاهی شما از مسائل مختلف، نحوه مدیریت بحران، برنامه ریزی و تلاش شما وابسته است. بهتر است در ابتدا این موضوع را بپذیرید و سپس اقدام کنید.
تمام تلاش خود را به کار بگیرید و بدانید که ممکن است در ابتدا، روند رشد کسب و کارتان به کندی پیش برود اما با مرور زمان، گسترش کسب و کار شما به پیشرفت منجر میشود.
سخن آخر
در این مقاله با نکات آموزش راه اندازی گل فروشی آشنا شدیم. دیدیم که گل فروشی چقدر سرمایه میخواد و برای راه اندازی گل فروشی بی نقص، چه مراحلی باید طی شود. از خرید یا اجاره مغازه تا خرید لوازم مورد نیاز، همگی نیازمند صبر، نظم و برنامه ریزی شما هستند. فراموش نکنید که برای اجاره مغازه گل فروشی، حتما مدت قرارداد را طولانی انتخاب کنید تا در حین پا گرفتن کسب و کارتان، مجبور به ترک آن نشوید! در آخر نیز با آموزش مهارتهای گوناگون، درامد گل فروشی طبیعی شما میتواند به بیش از ۲۰۰ میلیون تومان رسیده و لبخند رضایت شما را به ارمغان بیاورد.
اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman