«صبح من» با سینما: بسیاری از فیلمهای سینمایی، بخصوص آثار کمدی بعد از موفقیت قسمت اول و استقبال فراوانی که در فروش به دست میآورند به قسمت دوم میرسند. درواقع کارگردان و تهیهکننده از موفقیت قسمت اول استفاده میکنند تا موفقیتی دیگر رقم بزنند. خیلی وقتها این موفقیت به دست میآید و سرآغاز ساخت قسمت سومی برای این فیلم میشود.
به گزارش مجلهی خبری «صبح من»، تعداد آثار کمدی که توانستهاند به قسمت سوم برسند زیاد نیست اما اکثر آنها آثاری هستند که در ذهن مخاطبان جایگاه ویژهای دارند. روز سهشنبه ۸ خرداد قرار است قسمت سوم فیلم «تگزاس» به کارگردانی مسعود اطیابی اکران شود؛ فیلمی که پیش از اکران، پیشفروش بسیار بالایی داشته است.
«تگزاس۳» به کارگردانی مسعود اطیابی و تهیهکنندگی ابراهیم عامریان با بازی پژمان جمشیدی، سام درخشانی، گابریلا پتری، مهدی هاشمی، ژاله صامتی و … در ایران ساخته شده و حالوهوای آن با قسمت دوم این فیلم ارتباط بیشتری دارد. به بهانه شروع اکران قسمت سوم «تگزاس»، مروری داریم بر آثار کمدی که به صورت سهگانه ساخته شدهاند.
کلاهقرمزی | ایرج طهماسب
کلاه قرمزی اوایل دهه هفتاد با مجموعه «صندوق پست» به مخاطبان کودک معرفی شد و به قدری مورد توجه قرار گرفت که طهماسب تصمیم به ساخت اولین فیلم سینمایاش با محوریت کلاه قرمزی گرفت. صفهای زیادی برای تماشای این فیلم شکل گرفت و موفقیت آن باعث شد در دهههای بعد فصلهای دوم و سوم آن هم ساخته شود.
کلاهقرمزی و پسرخاله | ۱۳۷۳
ولین فیلم سینمایی ایرج طهماسب سال ۷۳ با عنوان «کلاه قرمزی و پسرخاله» روی پرده رفت. این فیلم ظرفیت کامل برای سرگرم کردن مخاطب کودک و نوجوان را داشت و به دلیل محبوبیت کاراکتر کلاهقرمزی با استقبال بسیار زیادی روبهرو شد. این فیلم حدود سه ماه با قیمت بلیت میانگین ۸۰ تومان توانست در اکران تهران به فروش ۱۷۱میلیون تومان دست پیدا کند؛ رقمی که آن زمان ارزش بسیار زیادی داشت. «کلاه قرمزی و پسرخاله» به قدری مورد توجه قرار گرفت که بارها از تلویزیون پخش شد و یکی از مهمترین فیلمهای کودک سینمایی به حساب میآید.
کلاهقرمزی و سروناز | ۱۳۸۱
سال ۸۱ قسمت دوم کلاهقرمزی با نام «کلاهقرمزی و سروناز« روی پرده سینماها رفت؛ فیلمی که تمرکزش روی علاقه شخصیت کلاهقرمزی به دختر ثروتمند و تنهایی به نام سروناز بود. مخاطبان این فیلم هم نسلی بودند که برای تماشای فیلم اول کلاه قرمزی پشت در سینماها صف میکشیدند و هم کودکانی که یک دهه بعدتر از آنها به دنیا آمده بودند. «کلاه قرمزی و سروناز» با میانگین بهای بلیت ۵۵۰تومانی موفق شد نزدیک به ۵۵۰میلیون تومان بفروشد و به پرفروشترین فیلم سال ۸۱ تبدیل شود.
کلاهقرمزی و بچه ننه | ۱۳۹۱
«کلاهقرمزی و بچه ننه» سومین فیلم سینمایی براساس شخصیت کلاهقرمزی است که در ۲۷مرداد ۱۳۹۱ اکران شد و در دو روز نخست درحالیکه فقط ۱۲سینما برای اکران داشت، توانست به فروش ۱۰۲میلیون تومان دست یابد. این فیلم درحالی اکران شد که استقبال مخاطبان از مجموعه «کلاه قرمزی» باعث شده بود این عروسک جذاب به همراه کاراکتر پسرعمهزا بسیار مورد توجه باشند. کیفیت قسمت سوم آن اما به مراتب پایینتر از دو قسمت دیگر بود. از آنجایی که ساخت «کلاه قرمزی» متوقف شد بعید است دیگر فیلمی با کاراکترهای این مجموعه ساخته شود.
اخراجیها | مسعود دهنمکی
شوخی اخراجیها با جنگ ایران و عراق به عامل اصلی موفقیت آن بدل شد. مسعود دهنمکی در این فیلم دست روی شخصیتهای گذاشته بود که هیچ ارتباطی با جنگ و جبهه نداشتند و حضورشان در این میدان موقعیتهای کمدی زیادی ایجاد میکرد. این جنس شوخیها که تا پیش از آن نمونهاش را شاید فقط در فیلم «لیلی با من است» کمال تبریزی شاهد بودیم باعث شد مخاطبان تمایل زیادی به تماشای آن داشته باشند.
اخراجیها۱ | ۱۳۸۵
مسعود دهنمکی بعد از کنار گذاشتن حرفه روزنامهنگاری و تجربه ساخت فیلم مستند، تصمیم بــه کارگردانی فیلم سینمایی گرفت. او سال ۸۵ اخراجیها را ساخت که به خاطر برخورداری از سوژهای نو مورد توجه قرار گرفت. فیلم در جشنواره بیستوپنجم با استقبال مردم مواجه شد اما نقدهای زیادی هم از سوی سینماگران به آن وارد شد. با این حال «اخراجیها» در قسمت اول موقعیتهای کمدی جذابی داشت. این فیلم سال ۸۶ اکران عمومی شد و به فروش دو میلیارد تومانی دست یافت. این رکوردشکنی درحالی رقم خورد که گیشه سینما آن سالها بهندرت داغ میشد.
سال ۸۷ مسعود دهنمکی قسمت دوم اخراجیها را ساخت و سال ۸۸ اکران عمومی شد. «اخراجیها ۲» هم سوژهای قابل توجه داشت اما دهنمکی دوز فانتزی بودن قصهاش را بیش از حد بالا برد. عدم انطباق تصویر عراقیها و البته دسته اخراجیها با واقعیت، لطمه اساسی به کیفیت فیلم زد. شوخیها به اندازه قسمت اول ملموس نبود و حالتی تصنعی به خودش گرفته بود. با وجود این ضعف کیفی، مخاطبان برای خرید بلیت «اخراجیها ۲» صف میکشیدند. فیلم حدود ۸ میلیارد تومان فروش کرد که در آن زمان رقمی کمسابقه در سینمای ما بود و تعداد مخاطبان آن با پرمخاطبترین فیلم سینمای ایران مقایسه میشد.
اخراجیها۳ | ۱۳۹۰
دهنمکی بعد از موفقیت «اخراجیها۲» بعد از انتخابات سال ۱۳۸۸ تصمیم گرفت «اخراجیها ۳» را با حالوهوای ماجراهای انتخابات بسازد. فیلم میخواست طرف مردم بایستد اما به دلیل تفکر متفاوت کارگردان، موفقیتی به دست نیاورد. از یک سو کاریکاتوری شده بود و از سوی دیگر بیش از حد آغشته به شعار بود. «اخراجیها۳» به نسبت دوقسمت قبلی مخاطب کمتری داشت. این فیلم سال ۹۰ روی پرده رفت و حدود ۵ میلیارد تومان فروش کرد.
گشت ارشاد | سعید سهیلی
«گشت ارشاد» از جمله فیلمهای پرحاشیه سینمای ایران بود که زمان اکران با مشکل مواجه شد و خیلی زود از پرده پایین آمد و بعد هم اکرانی محدود را تجربه کرد. با این حال استقبال از آن بالا بود و همین مسئله باعث شد سعید سهیلی، کارگردان فیلم تصمیم بگیرد آن را به قسمتهای دوم و سوم برساند.
گشت ارشاد ۱ | ۱۳۹۰
سعید سهیلی سال ۱۳۹۰ تصمیم گرفت با پدیده گشت ارشاد شوخی کند و این مسئله برای همه عجیب به نظر میرسید. فیلم «گشت ارشاد» داستان سه جوان را روایت میکرد که با استفاده از ماشین گشت، در حال تلکهکردن مردم هستند. یکی از موقعیتهایی که گشت ارشاد را تبدیل به فیلمی محبوب برای برخی مخاطبان کرد، شوخیهای به قاعده بود. قرار گرفتن در لباس گشت ارشاد میتوانست سوژه را لوث کند اما سهیلی تا حد امکان اجازه نداد و فیلمش معقول بود.
این فیلم نوروز سال ۹۱ روی پرده رفت و پس از شش روز اکران به دلیل مخالفت انصار حزبالله توقیف شد. پس از مدتی علیرضا سجادپور، مدیر وقت نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد از اکران محدود گشت ارشاد خبر داد. با اینحال کمی بعد گشت ارشاد ابتدا در شهرستانها متوقف شد و نمایش آن در تهران هم پس از چندهفته به پایان رسید. در همین مدت گشت ارشاد بیش از یک میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان فروخت.
گشت ۲ | ۱۳۹۱
خاطره تلخی از «گشت ارشاد» در ذهن سعید سهیلی باقی ماند. فیلمش نوروز ۹۱ به پرده آمد اما درحالیکه گیشهاش داغ بود، خیلی زود توقیف شد. بعد از آن سهیلی سراغ فیلم تلخ «کلاشینکف» رفت که به خاطر داشتن رضا عطاران فروش معقولی نصیبش شد. سال ۹۵ مجددا سراغ این سوژه رفت و «گشت ۲» را ساخت. «گشت ۲» لحنی تند داشت اما قصهاش فاقد یکپارچگی بود و بیشتر تمرکز فیلم روی شوخیهای منشوری بود. نهایتا پایانی گلدرشت هم داشت. فیلم «گشت ۲» ،بیش از ۲۰میلیارد تومان فروخت و تبدیل به یکی از موفقترین فیلمهای سال در گیشه شد. این فیلم بعد از «نهنگ عنبر۲» و «آینه بغل»، سومین فیلم پرفروش سینماها بود.
گشت ۳ | ۱۳۹۹
سهیلی سال ۱۳۹۹ سراغ ساخت قسمت سوم این فیلم رفت و آبان سال ۱۴۰۰ روی پرده رفت. در این فیلم امیر جعفری جایگزین حمید فرخنژاد شد و به طور کلی فضای فیلم با آنچه در دو قسمت قبل شاهد بودیم تفاوتهایی داشت. با این حال مخاطبان استقبال خوبی از قسمت سوم آن کردند و نهایتا فیلم با ۴۲ میلیارد تومان فروش توانست به موفقیت بسیار زیادی در گیشه دست پیدا کند.
خوب بد جلف | پیمان قاسمخانی
بعد از اینکه سریال «پژمان» به کارگردانی سروش صحت با زوج پژمان جمشیدی و سام درخشانی با استقبال زیادی روبهرو شد، پیمان قاسمخانی، نویسنده فیلمنامه این سریال تصمیم گرفت فیلمنامهای براساس شخصیتهای آن بنویسد. ابتدا قرار بود رامبد جوان یا سروش صحت کارگردانی این فیلم را به عهده بگیرند اما نهایتا خود قاسمخانی آستین بالا زد و «خوب، بد، جلف» را به عنوان اولین تجربه کارگردانیاش ساخت.
خوب، بد، جلف | ۱۳۹۴
پیمان قاسمخانی سالها به عنوان فیلمنامهنویس خالق آثار شاخص و تحسین شده سینما و تلویزیون جایگاهی ویژه داشت. او سال ۹۴ تصمیم گرفت یکی از متنها را خودش کارگردانی کند. خوب، بد، جلف برای یک کارگردان اول اثر موفقی به حساب میآمد. فیلم در لحظاتی از نفس میافتاد اما در غالب سکانسها شاهد شوخیهای کلامی و موقعیت جذاب بودیم. پیمان قاسمخانی در این فیلم امضای پررنگی داشت تا جایی که تکیهکلامهای فیلم مثل «همه میدونن؛ همه«. هنوز هم از ذهنها بیرون نرفته است. «خوب، بد، جلف» ابتدا در جشــنواره سیوپنجم رونمایی شد و نظر مثبت مخاطبان را به دست آورد. خیلی زود سر از اکران نوروزی درآورد و با اقبال مواجه شد. این فیلم بیش از ۱۶میلیارد تومان فروخت و یکی از فیلمهای پرفروش سال ۹۶ لقب گرفت.
خوب، بد، جلف؛ ارتش سری | ۱۳۹۸
موفقیت «خوب، بد، جلف» در گیشه و نیز میان علاقهمندان سینما، پیمان قاسمخانی را ترغیب به ساخت ادامه آن کرد. ابتدا قرار بود نسخه سریالی آن برای شبکه نمایش خانگی ساخته شود. نامهایی برای کارگردانی آن مطرح شد اما درنهایت این اتفاق رخ نداد و خود قاسمخانی پشت دوربین قسمت دوم این فیلم ایستاد. فیلم از ایدههای درخشانی برخودار بود اما برخلاف فصل یک انتظارها را برآورده نکرد و نتیجهای که باید به دست نیامده. یکی از دلایل این اتفاق، آشنابودن جنس شوخیها و روابط شخصیتها برای مخاطب بود. قاسمخانی نیاز داشت برگ برندههای بیشتری برای قسمت دوم رو کند. این فیلم افتتاحیهای ۸۰۰میلیون تومانی داشت اما بعد از آن ویروس کرونا روی فروش آن تاثیر گذاشت. نهایتا با حدود ۲۵ میلیارد تومان به اکران خود پایان داد.
خوب، بد، جلف؛ رادیواکتیو | ۱۳۹۹
با توجه به همهگیری کرونا پیمان قاسمخانی ترجیح داد قسمت سوم را در قالب سریالی برای شبکه نمایش خانگی بسازد. این سریال با نام «خوب، بد، جلف: رادیواکتیو» سال ۱۳۹۹ منتشر شد. داستان قسمت دوم «خوب بد جلف» به جایی میرسید که پژمان و سام توسط چچنها دستگیر میشدند و در قسمت سوم ماجرا در ادامه همان پیش میرفت. آنها برای رهایی از دست چچنها تلاش میکردند و نهایتا از منطقهای دورافتاده سر در میآوردند. این فصل به کارگردانی محسن چگینی در ۱۳ قسمت تولید شد و با اینکه انتظار میرفت مورد توجه مخاطبان زیادی قرار بگیرد، چندان با استقبال روبهرو نشد. بعد از این بود که مهراب قاسمخانی صراحتا اعلام کرد پرونده «خوب، بد، جلف» برای همیشه بسته شده است.
تگزاس | مسعود اطیابی
زوج پژمان جمشیدی و سام درخشانی حالا دیگر پس از «پژمان»، سه گانه «خوب، بد، جلف» و دو قسمت «تگزاس» برای مخاطبان جایگاه ویژهای پیدا کردهاند. بخش مهمی از جذابیت «تگزاس» در هر قسمت روی دوش جذابیت این زوج بوده و حالا هم که به همراه آنها به قسمت سوم رسیده است.
جزیره تگزاس | ۱۳۹۶
تگزاس یکی از معدود پروژههای سینمایی است که به دلیل اسقبال مخاطبان قسمت سوم آن نیز ساخته شده است.
مسعود اطیابی پیش از ساخت «تگزاس»، سابقه ساخت کمدیهای موفقی مثل «خروس جنگی» و «اخلاقتو خوب کن» را داشت. او سال ۱۳۹۶ از موفقیت زوج پژمان جمشیدی و سام درخشانی استفاده کرد و پروژه «تگزاس» را کلید زد. «تگزاس» درباره مهاجرت دو دوست به برزیل است. یکی از آنها در برزیل زندگی کرده و آن یکی هم میخواهد مقیم برزیل شود. برای همین تصمیم میگیرند سرپرستی یک کودک برزیلی را قبول کنند. اما از یک جایی به بعد ماجرا پیچیده میشود و پای یک گنگستر بزرگ به میان میآید. «تگزاس» فیلمنامه قدرتمندی نداشت و براساس سلسله اتفاقها و موقعیتهای کمدی پیش میرفت به همین دلیل هم فیلمی نبود که بتواند مورد توجه سختپسندها قرار گیرد. ضمن اینکه بازی این زوج هم تقلیدی از تجربههای پیشین بود. «تگزاس۱» در اکران دوم سال ۹۷ روی پرده سینماها رفت. فیلم ۱۴میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان فروخت که رقم موفقی بود.
تگزاس ۲ | ۱۳۹۷
: مسعود اطیابی بلافاصله بعد از «تگزاس۱» سراغ ساخت قسمت دوم آن رفت. «تگزاس ۲» از معدود فیلمهایی است که قسمت دوی آن به مراتب بهتر از یک است. گرچه نمیتوان آن را جزو کمدیهای درخشان سالهای اخیر به حساب آورد اما هم موقعیتهای خندهدار زیادی دارد و هم باورپذیری در این قسمت نسبت به قسمت یک بیشتر است. جنس بازی پژمان و سام با اینکه شباهتهایی به «تگزاس۱» دارد اما با ماجراهای فصل دو بیشتر جور است بخصوص اینکه با همراهی ژاله صامتی و زن برزیلی فیلم، موقعیتهای جالبتری هم رقم خورده است. این فیلم در تهران و شهرستانها بیش از ۲۵میلیارد تومان فروخت و در جایگاه دوم پرفروشها بعد از فیلم «مطرب» قرار گرفت.
تگزاس ۳ | ۱۴۰۲
اطیابی این اواخر با ساخت «دینامیت»، «انفرادی»، «هتل» و … ثابت کرده کارگردانی است که کمدیهایش جزو پرفروشهای هر دوره به حساب میآیند. فیلم «تگزاس۳» از سهشنبه ۸ خرداد روی پرده میرود. از تیزرهای فیلم اینطور برمیآید که بیشتر با حالوهوای قسمت دوم آن مرتبط است و ماجراهای آن در ایران روایت میشوند. علاوه بر سه بازیگر اصلی، مهدی هاشمی و ژاله صامتی هم که جزو بازیگران موفق قسمت دوم بودند در این قسمت حضور دارند.
اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman