«صبح من» با پزشکی: همه ما با قوانین سفر هوایی آشنا هستیم. دو ساعت قبل از پرواز باید در فرودگاه حضور داشته باشیم، همراه نداشتن مواد مایع بیش از ۱۰۰ میلی لیتر در کیف دستی به داخل هواپیما و همچنین همراه نداشتن چاقو و… اما آیا میدانستید هنگامی که در هواپیما هستید، خوردن چه داروهایی مجاز و چه داروهایی غیر مجاز است؟ به راستی داروهای ممنوعه سفر هوایی کدام داروها هستند؟
به گزارش مجله خبری «صبح من»، به گفته پزشکان مصرف بعضی از داروها به هنگام پرواز ممکن است سلامتی را به خطر بیاندازد. مسافرت هوایی ممکن است برای برخی از افراد بسیار ناخوشایند باشد زیرا ممکن است دچار گرفتگی شدید عضلات شوند. میزان اکسیژن در هواپیما معمولا کمتر از حد معمول است و به دلیل کمبود رطوبت در هوا ممکن است دچار خشکی پوست شوند.
احتمال لخته شدن خون در هواپیما
شرایط موجود در هواپیما میتواند خطر ترومبوز ورید عمقی (DVT) را افزایش دهد که نوعی لخته شدن خون در رگهای بدن، به ویژه در پاها است. این امر در برخی موارد جدی، میتواند باعث انسداد جریان خون به قلب، ریهها و یا مغز شود و باعث حمله قلبی، آنوریسم و یا سکته مغزی خواهد شد.
احتمال بروز این اتفاق معمولا ۱ در هر ۵۹۴۴ پرواز است. بنابراین احتمال بروز این خطر بسیار اندک است اما لازم است داروهایی که احتمال بروز این خطرات را افزایش میدهند را بشناسید تا بتوانید از وقوع این حوادث پیشگیری کنید. در این قسمت به داروهایی ممنوعه سفر هوایی اشاره خواهیم کرد.
قرص و داروهای ممنوعه قبل و حین پرواز
قرصهای هورمونی
برخی از قرصهای ضد بارداری در زنان خطر ابتلا به لخته شدن خون را افزایش میدهند، اگرچه احتمال این اتفاق اندک است. قرصهای حاوی هورمون استروژن و سایر قرصهای مرتبط به درمانهای باروری نیز میتوانند خطر لخته شدن خون در هواپیما را افزایش دهند.
قرصهای خواب آور
داروهای خوابآور، دارویی محبوب برای برخی افراد است که از پرواز میترسند و یا حوصلهشان در این گونه سفرها سر میرود. این گونه از قرصها نیز همراه با سطح اکسیژن پایین موجود در هوا ممکن است خطر لخته شن خون را در فرد افزایش دهند.
آنتی هیستامینها
برخی افراد به جای قرصهای خوابآور از آنتی هیستامینها استفاده میکنند زیرا این قرصها باعث ایجاد خوابآلودگی در فرد میشوند. در حقیقت بیشتر والدین به فرزندان خود در هواپیما به جای قرصهای خوابآور قرصهای آنتی هیستامین میدهند که کمتر برایشان مضر باشد.
خوردن این قرصها توصیه نمیشود، زیرا ممکن است بر کودکان اثر معکوس داشته و باعث بیشفعالی در آنها شود. همچنین این قرصها ممکن است باعث کاهش یافتن تعداد دفعات تنفس در کودکان شود. با توجه به سطح پایین اکسیژن موجود در هواپیما ممکن است خطر آفرین باشد.
قرصهای ضد اضطراب
سفر هوایی برای برخی از افراد اضطرابآور است. به همین دلیل این افراد در هواپیما از قرصهای ضد اضطراب استفاده میکنند. پزشکان معتقدند این قرصها تاثیر چندانی در کاهش اضطراب فرد نخواهند داشت. در مقابل، حساسیت به صداها و حرکات هواپیما را در او افزایش میدهند. همچنین این قرصها بر حافظه فرد تاثیر میگذارند و اعتیادآور هستند .
با توجه به مطالعات انجام شده افرادی که داروهای ضد اضطراب مصرف میکنند ممکن است از نظر روانشناختی احساس آرامش بیشتری داشته باشند اما از نظر فیزیولوژی میزان ضربان قلب و تنفس آنها بسیار بیشتر از افرادی است که این داروها را مصرف نمیکنند.
همچنین افرادی که به قرصهای ضد اضطراب اعتیاد دارند، در صورت مصرف نکردن این قرصها دچار وحشت و اضطراب بیشتری نسبت به قبل میشوند. بهتر است در پروازهای خود سعی کنید اضطراب را بدون خوردن این گونه قرصها کنترل کنید.
اخبار «صبح من» را در بله و ایتا دنبال کنید:
کانال «صبح من» در بله:
https://ble.ir/sobheman
کانال «صبح من» در ایتا:
https://eitaa.com/Sobheman