«صبح من» با سواد زندگی: شاید این پرسش برای شما پیش آمده باشد که «چرا باید برای حفظ دوستیها تلاش کنیم؟» و این کار، چگونه ممکن است؟
به گزارش مجلهی خبری «صبح من»، هر شخصی صرف نظر از سن و موقعیت، نیازمند دوست است. دوستی، درک متقابل، مراقبت و تعهد است. اما گاهی اوقات حفظ دوستیهای طولانی مدت دشوار میشود.
اما چرا این اتفاق رخ میدهد و مشکل کجاست؟ دکتر «توگنات» رواندرمانگر در این زمینه، دلایلی را ذکر میکند که در ادامه به آنها میپردازیم:
اضطراب اجتماعی یا اعتماد به نفس پایین
شاید شما در کنار دیگران احساس ناامنی کنید یا نگران قضاوت شدن توسط آنها باشید. این امر باعث کنارهگیری شما از جمعهای دوستانه و دوستان میشود.
واکنشهای هیجانی شدید
ممکن است واکنشهای احساسی شدیدی داشته باشید که پیوندها را متلاشی میکند یا باعث تغییرات چشمگیری در خلق و خوی شما میشود که دوستانتان را گیج میکند. بدخلقی، طغیان، حساسیت بیش از حد میتواند دوستان را از شما دور کند.
عدم وجود درک متقابل
ممکن است در روابط خیلی خود شیفته یا خودخواه باشید و نتوانید به زندگی دوستانتان، علاقه متقابل نشان دهید.
رقابت یا حسادت
مقایسه و حسادت نسبت به موفقیتهای دوستان میتواند باعث رنجش و دوری شود.
مهارت های ارتباطی ضعیف
حالت تدافعی در هنگام درگیری، ناتوانی در بیان احساسات به طور سازنده و عدم گوش کردن به صحبت دوستان، دوستی را مختل میکند. ممکن است شما مهارت گوش دادن همدلانه یا ابراز احساسات و یا حل و فصل مسائل را نداشته باشید و در این زمینه با دوستان خود دچار مشکل شوید.
نبود تعهد
ممکن است تمایلی به تلاش برای حفظ دوستیها نداشته باشید.
تفاوت در سبک زندگی
مسیرهای متفاوت و علایق، اولویتها یا ارزشهای ناسازگار در طول زمان میتواند باعث محو شدن دوستیها شود.
در این مطلب به ذکر مواردی پرداختیم که موجب کم شدن و از بین رفتن دوستیها میشود. در مطلب بعد خواهیم گفت چگونه میتوان دوستیها را پایدار کرد.