«صبح من» با چهره ها: توماس آلوا ادیسون در ۱۱ فوریه ۱۸۴۷ (۲۲ بهمن ۱۲۲۵ شمسی) در ایالت اوهایو در آمریکا متولد شد. نام او را به یاد عموی بزرگش، توماس گذاشتند. پدرش، ساموئل اوگدن ادیسون فردی مستعد و مادرش، نانسی متیوز الیوت معلم بود. او در سن ۴ سالگی به همراه خانواده خود به ایالت میشیگان نقل مکان کردند. توماس هفتمین و آخرین عضو خانواده ادیسون بود. مادرش در سال ۱۸۷۱ درگذشت.
زندگی نامه توماس ادیسون
به گزارش مجله خبری صبح من، او دوران سختی را در مقطع ابتدایی گذراند. در این زمان که به کم شنوایی هم مبتلا شده بود، مدیر مدرسه اعتقاد داشت که توماس شاگرد ضعیف و کودنی است به همین دلیل او را از مدرسه اخراج کردند و ادیسون مجبور شد تحصیل را در خانه و تحت نظر مادرش ادامه دهد. آلوا در ایالت میشیگان به مدرسه عمومی رفت و ۵ سال تحصیل کرد اما به دلیل اینکه اغلب آموزشهای مدارس شفاهی بودند و توماس هم از مشکل شنوایی رنج میبرد، به سرعت از مدرسه خسته شد و برای جبران این ضعف به مطالعه و خواندن کتابهای متعدد روی آورد.
وی در سن ۱۲ سالگی به فروشندگی میوه و روزنامه در راه آهن گرندترانک اشتغال یافت. او موفق شد با استفاده از ابزار چاپی کوچک و قدیمی کتاب قاصد گراندترانک را در ماشین زبالهای بنویسد و در سال ۱۸۶۲ آن را روانه بازار کند. در همان سال بود که ادیسون به عنوان اپراتور تلگراف مشغول به کار شد و به مدت ۶ سال در این بخش فعالیت کرد. ادیسون حتی موفق شد نشان لژیون دو نور کشور فرانسه را از آن خود کند.
همسر توماس ادیسون
همسر اول توماس، ماری استیل ول در سال ۱۸۸۷ از دنیا رفت. آنها سه فرزند به نامهای ماریون استل ادیسون، توماس آلوا ادیسون جنیور و ویلیام لزلی ادیسون داشتند. ادیسون همسر دوم خود را زمانی که ۲۰ ساله بود ملاقات کرد و درنهایت با یکدیگر ازدواج کردند.
اختراعات توماس ادیسون
ادیسون در سال ۱۸۶۸ زمانی که ۲۱ سال داشت، دستگاه الکتریکی ثبت و شمارش آرا را به عنوان نخستین اختراعش ثبت کرد. او یک سال بعد به عنوان سرپرست فنی راه آهن موفق شد نوعی تلگراف چاپی را اختراع کند. این تلگراف برخلاف انواع رایج که علائم مورس را به صورت صداهای کوتاه و کشیده به گوش اپراتور میرساندند، آنها را مانند خط و نقطه بر روی نوار کاغذی چاپ میکرد.
از مهمترین اختراعات دیگر توماس ادیسون میتوان به لامپ الکتریکی، گرامافون، باتری، کینتو گراف، دستگاه ضبط صدا و موتور جهانی که با جریان متناوب یا مستقیم برق کار میکند اشاره کرد. او با تأسیس اولین کارخانه و شبکه توزیع برق برای منازل و اماکن، گام بزرگی در این راه برداشت.
آزمایشگاه پژوهشی توماس ادیسون
ادیسون در سال ۱۸۷۶ آزمایشگاهی پژوهشی بسیار مجهزی را در منلوپارک تأسیس کرد. این موضوع بسیار در روند پیشرفت توماس مؤثر بود و آن را میتوان یکی از بزرگترین ابتکارهای او دانست. اختراعات کوچک و بزرگی در این آزمایشگاه انجام میشد که به علت نظارت و سازماندهی ادیسون و کارمندان او تمامی این اختراعات به اسم توماس ادیسون ثبت شدند.
ادیسون و شرکت جنرال الکتریک
جنرال الکتریک یکی از مهمترین شرکتهایی است که توماس ادیسون آن را در سال ۱۸۹۲ تأسیس کرد. این شرکت در زمینه تولید تجهیزات پزشکی، تأسیسات توزیع برق، توربینهای گازی و بادی، لوازم خانگی و.. فعالیت میکند.
ادیسون چگونه برق را اختراع کرد؟
این مخترع پرتلاش روی این ایده خود بسیار کار کرد و سرانجام در سال ۱۸۷۹ موفق به اختراع لامپ حبابدار شد. او با قراردادن رشتهای ذغالی درون حبابی شیشهای موفق شد این اختراع را به نام خود ثبت کند. شرکت او در سال ۱۸۸۲ در نیویورک تولید لامپ و برق را آغاز کرد و از آن پس استفاده از برق در منازل در سراسر جهان گسترش یافت.
توماس ادیسون چگونه مرد؟
توماس در ۱۸ اکتبر ۱۹۳۱ (۲۵ مهر ۱۳۱۰) براثر بیماری دیابت در خانهاش در گلنمونت از دنیا رفت. او در طول عمر ۸۴ ساله خود موفق به ثبت ۱۳۶۸ اختراع و کسب جوایز و افتخارات زیادی شد. هنری فورد آخرین نفسهای پیش از مرگ او را در لوله آزمایشگاهی ذخیره کرده است. پس از درگذشت وی چراغهای الکتریکی آمریکا به مدت یک دقیقه خاموش شدند.
کارتون توماس ادیسون
شما در کارتون ادیسون متوجه میشوید که او با زندگی ساده، معمولی و سخت خود و با حمایتهای مادرش چگونه قلههای موفقیت را فتح میکند. این کارتون زیبا زندگی نامه این مخترع نابغه را روایت میکند.
سخنان توماس ادیسون
- ارزش یک ایده در استفاده از آن نهفته است.
- بسیاری از شکستهای زندگی متعلق به افرادی است که درک نمیکنند چقدر نزدیک به موفقیت بودند وقتی تسلیم شدند.
- من هیچگاه شکست نخوردهام. تنها ده هزار روش یافتهام که به نتیجه نمیرسد.
- برای اختراع کردن تنها به یک قوه تجسم خوب و مقداری خرت و پرت نیاز دارید.
- ثروتهای زیاد زمانی به دست میآیند که با آمادگی به استقبال فرصتها بروید.
- افرادی به موفقیت دست پیدا خواهند کرد که همواره در تلاش هستند ولی تعجیل نمیکنند.
- چنانچه همه ما کارهایی که در توانمان هستند را انجام دهیم، به معنای واقعی کلمه خود را شگفت زده خواهیم کرد.
- فرصتها توسط اکثر انسانها غنیمت شمرده نمیشوند چرا که در لباس کار ظاهر شده و نیازمند به تلاش هستند.