تاریخ : شنبه, ۳۱ شهریور , ۱۴۰۳ Saturday, 21 September , 2024
1

روانشناسی عجیب بزها؛ تشخیص شاد یا عصبی‌ بودن انسان‎‌ها‌!

  • کد خبر : 38157
  • 23 بهمن 1402 - 12:21
روانشناسی عجیب بزها؛ تشخیص شاد یا عصبی‌ بودن انسان‎‌ها‌!
براساس تحقیق عجیب و جالبی که توسط کارشناس رفتارشناسی حیوانات «دانشگاه سیتی هنگ‌کنگ» انجام شده است، بز ها می‌توانند تفاوت بین صدای افراد شاد و افراد خشمگین را تشخیص دهند!

«صبح من» با دانستنی‌ها: براساس تحقیق عجیب و جالبی که توسط پروفسور «آلن مک‌الیگوت»، کارشناس رفتارشناسی حیوانات «دانشگاه سیتی هنگ‌کنگ» (CityUHK) انجام شده است، بز ها می‌توانند تفاوت بین صدای افراد شاد و افراد خشمگین را تشخیص دهند!

به گزارش مجله‌ی خبری «صبح من»، براساس این تحقیق، بزها احتمالاً به‌دلیل ارتباط طولانی مدت خود با انسان‌ها، نسبت به علائم صوتی ما حساسیت پیدا کرده باشند. به گفته دانشمندان، هنگامی که صدای انسان‌ها از حالت شاد به خشمگین تغییر پیدا می‌کند، بزها به‌مدت طولانی‌تری به منبع صدا نگاه می‌کنند.

پروفسور مک‌الیگوت می‌گوید: «این مطالعه اولین شواهد در این رابطه را ارائه می‌کند که بزها می‌توانند بین نشانه‌های بیان‌شده در صدای انسان، تمایز قائل شوند. همچنین نشان می‌دهد که دام‌ها به نشانه‌های احساسی انسان حساس هستند.»

هدف دانشمندان از انجام این مطالعه، تکمیل تحقیقات گذشته بوده است. در تحقیقات قبلی مشخص شده بود که بزها می‌توانند عبارات احساسی انسان را درک کنند و حیوانات همراه، مانند سگ و اسب تنها حیواناتی نیستند که نشانه‌های مختلف چهره انسان را درک می‌کنند.

مک‌الیگوت و تیمش همچنین نشان داده‌اند که بزها با اطلاعات مربوط به هویت فردی و تجربیات عاطفی که داشته‌اند، صدای خود را رمزگذاری می‌کنند.

تشخیص صدای انسان‌ها توسط بزها

در این آزمایش، بزها به مجموعه‌ای از صداهای ضبط‌شده گوش داده‌اند که یک نمونه از آن‌ها به‌صورت شاد و دیگری به‌صورت عصبانی بیان شده است. سپس پخش صداها از فاز مثبت به منفی (یا برعکس) تغییر پیدا کرده است.

نتایج این آزمایش نشان می‌دهد که ۷۵ درصد از بزهایی که پس از تغییر صدا به گوینده نگاه کرده‌اند، این کار را برای زمان طولانی‌تری انجام می‌دهند که نشان می‌دهد، تغییر حالت صدای پخش‌شده را درک کرده‌اند. البته این موضوع در تمام بزها مشاهده نشده است و به گفته دانشمندان، تفاوت توانایی‌های شناختی بزها در این زمینه نقش دارد.

علاوه بر این، هنگام قرار گرفتن بزها در معرض تغییرات صدا، هیچ تغییر فیزیولوژیکی قابل توجهی مانند افزایش ضربان قلب در آن‌ها مشاهده نشده است.

لینک کوتاه : https://sobheman.com/?p=38157

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.